רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המדף שמכסה את תא המטען מחובר לדלת עם שני חוטים שמרימים אותו, עד כאן טוב ויפה. אבל הצרפתים חייבים להתחכם ויש שם איזשהו מנגנון מתוכחם שמקצר את החוטים ( ). אצלי, וכנראה בעוד ZX-ים הוא נעלם וכשסוגרים את תא המטען יש שני חוטים מדלדלים מהצדדים. מה עושים ?
הודעה אחרונה מאת Ofer, -
לחץ אויר בצמיגים 1 2
מאת junior- 17 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
העניין הזה משגע אותי. אני מכוון את הסקלה ל- PSI המדויק אשר מומלץ ל-C5 שלי, ממלא אויר אבל תמיד נראה לי כי חסר אויר בגלגלים. זה קורה בכל תחנות הדלק, כך שכנראה זה לא בעיה נקודתית במשאבה אחת. מה עושים?
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אור (Avar, חלק במנוע) סריג המקרר התקרדות (פעולה הקשורה למערכת הקירור) ומי שיודע מה זה התקרדות, ידע מה זה קריד (Kareed) הפיתרון בשעה 22.
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
איך מתבצעת קניית הכרטיס ? מה טיבו של כרטיס זה ? - רוכשים את הדלק בעזרתו בסיגנון דלקן או פשוט מראים אותו למתדלקת ( באלון קיבוץ עינת יש בדרך כלל מתדלקת ) והיא מבצעת את ההנחה בעת סגירת החשבון ? האם תהיה אפשרות בעתיד לקבל הנחה באמצעות הכרטיס בחנויות אלונית ? ( או שהעלתי רעיון חדש ? ) אשמח לקבל תשובה ולהבהיר גם לאחרים את הפרטים הקטנים של ההטבה הניפלאה הזו ( ישר כח ליזמים ! )
הודעה אחרונה מאת Roy, -
-
תמונות ממפגש אלפא האחרון 1 2 3
מאת z-man- 30 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
ביום שבת האחרון התקיים המפגש השני של מועדון אלפא בישראל. המפגש נערך ביער חדרה בצל עצי האקליפטוס וכלל מעל ל-20 אלפות מתקופות שונות, חלקם קלאסיות אמיתיות כפי שתוכלו לראות בהמשך. לפרטים נוספים ניתן ליצור איתי קשר או לפנות למייל המצורף. [email protected]
הודעה אחרונה מאת Alfa147, -
שאלה של מתחיל..
מאת Rשף- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
נא לא בי אחרי כמעט 13 שנות נהיגה שרובן המוחץ היה על רכב אוטומטי, אני נוהג יומיום על הילוכים. הבעיה היא שאין לי טכניקה נכונה להעברת ההילוכים (לנהיגה רגילה, לאו דווקא ספורטיבית או "נמרצת") עצות יתקבלו בברכה למשל איך מחזיקים את ההגה בזמן החלפת ההילוך, במיוחד בסיבוב ?
הודעה אחרונה מאת David A, -
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בין השעה שמונה לתשע "תיחשף" תופעת המירוצים הבלתי חוקיים בישראל. יהיה דיון בנושא ההתפתחות המוטורית של מדינת ישראל מההיבט הספורטיבי והמחסור בתשתיות מתאימות לספורט זה - אשר גוררות משתתפים לשימוש בכבישים ל"רייסים", בשבילי עפר למירוצי ראלי בלתי חוקיים ( ) ועוד. משתתף: דני לוי, בעל מוסך פיז'ו "מרום צמרת" ונהג ראלי ישראלי.
הודעה אחרונה מאת ELI172, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הקנס על נסיעה ללא אורות - 100 ש"ח + 2 נקודות. אוטובוסים, מוניות, אופנועים ומשאיות כבדות מעל 15 טון חייבים לנסוע עם אורות דולקים בשעות היום גם בכבישים עירוניים במהלך החורף. אופנועים/קטנועים חייבים לנסוע עם אורות דולקים בכבישים בינעירוניים במשך כל השנה. התקנה בתוקף עד 31/3/2003 שלא תגידו שלא אמרנו לכם איציק
הודעה אחרונה מאת ron_mazda323-f, -
-
ראיתם את..
מאת kobyiso- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
המתיחת פנים של האימפרזה wrx החדשה..... מעניין מאד........... מעניין איך הביצועים...... ראבק מקווה שלא עוד משפחתית עם ביצה אחורית ומנוע חזק...
הודעה אחרונה מאת Mleder, -
- 40 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אחרי ביקור במפגש ברמת גן, אני חייב להגיד לאנשים פה שיש עוד הרבה הרבה מה ללמוד, אני חושב שיש איזשהו מחסום שאנשים צריכים כאן להתגבר עליו...... אין לישראל במה להתבייש ביכולת הטכנית או ההמצאה או האלתור בכל הנוגע למכוניות. כל מי שמכיר את הפורומים המובילים בחו"ל יכול להבין ששיפורים באוטו זה לא פיסיקה גרעינית. החלק היפה בכל הקטע של שיפורי המכוניות הוא מנגנון ה"ניסוי וטעייה" הווה אומר, אין אף אחד בעולם שיודע בדיוק מה מתאים לאיזה מכונית ולמה, זה הכל תוצאה של ניסויים ותוצאות. נדהמתי מה"לפלפיות" של האנשים שאומרים שמה שמגיע מהחברה זה מה שהם רוצים. זה לא סימן לאהבה לתחום, כל היופי זה למצוא שיפורים שיעשו לכם טוב על הנשמה, ושתרגישו שהאוטו שלכם מכוייל בשבילכם, לא בשביל המהנדס ש…
הודעה אחרונה מאת GetSerious, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אחיכם הקטן שואל שאלות מעיקות? בן דוד שלכם מטריד אתכם בגלל יותר מדי זמן פנוי? ב.מ.וו מפתחת את הדור של העתיד, באתר חדש (יחסית) שמציע הסברים ב"גובה העיניים", גם אם הן בקושי בגובה מטר-קרמבו המיזם פונה לילדי בית הספר היסודי, הנה דוגמא איך משקיעים בחינוך... בבריטניה. ב.מ.וו נכנסת לבית ספר יסודי
הודעה אחרונה מאת Saar, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://rally.racing-live.com/en/headlines/news/detail/021105035333.shtml
הודעה אחרונה מאת Aדי, -
- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בזמן האחרון מטרידה אותי שאלה שקשורה בעקיפין (וגם שלא בעקיפין) לשיפורים. לצורך הענין, נחלק את השיפורים הנעשים במכוניות לשני סוגים. הראשון עוסק במנוע ומעלה את הספקו במאות אחוזים. השני מטפל בשלדה, בולמים, קפיצים, בלמים וכו'. עד כאן אין כל חדש. וכאן נכנס הגורם האנושי, שהשפעתו, כידוע, רבה. ההגיון שלי אומר שנהג "טוב" יוכל להתמודד במכונית מסויימת עם יותר כוח מאשר נהג "פחות טוב". הכוונה היא לנהיגה שלא בקו ישר ועל המגבלות. כלומר, הנהג יכול באמצעות כישוריו לכפר על חסרונות בשלדה, בלמים וכו' המטופלים בסוג השני של השיפורים לצורך העניין. לעומת זאת, אותו נהג, "טוב" ככל שיהיה לא מסוגל להתגבר על חולשה של המנוע באופן משמעותי (אני לא מדבר על ניצול מקסימלי בתחום היעיל, אלא על תוספת …
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2224574,00.html מאד מאד מדאיג
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אתמול אני נוסע לי בדרך נמיר, במטרה לחלוף כמה שיותר מהר על פני הקריה בדרכי לעבודה. כידוע, שני המסלולים השמאליים מתמזגים שם באושר והופכים למסלול אחד, ואילו הימני נותר בדד. הקיצור, אני בימני (כמובן). לפני, ג'יפ שחור גדול מאותת ימינה מהמסלול האמצעי, קצת לפני שההתמזגות מתחילה. אמרתי לעצמי "יאללה, ניתן לו להשתלב. הוא יסע לפני וישמור - כמו כל ג'יפ שחור וגדול - שאף אחד לא ישתלב מהשמאל. ככה הנתיב הימני שלי ישאר פנוי, ובזמן שהשמאליים יתמזגו לאיטם, אני והג'יפ נטוס קדימה..." איך שהג'יפ משתלב אני שוב מדבר עם עצמי (פקק, מה כבר יש לי לעשות) "רגע! ממתי ג'יפ שחור גדול מאותת? הוא צריך פשוט להדחף! ולמה יש לו מאחורה מדבקה של 'תנו לפיות לחיות' (פיות, כך במקור)?" ואז …
הודעה אחרונה מאת Lior_Volcane, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עכשיו(שעה 8:00 )היה בחדשות ידיעה שנתפסו כ 17 גנבי מכוניות חלקם יהודים וחלקם ערבים רובם בעלי מוסכים שקנו חלקים\חלפים,ועוד צפויים עוד הרבה מעצרים.. מעניין אולי הסופיילר של גיא מסתובב בינהם..
הודעה אחרונה מאת HeadSpiN, -
ביטוח ודו"ח
מאת sronis- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שני נושאים שונים לגמרי, עם קשר אחד ויחיד - על שניהם יש לי משהו להגיד בנוגע לביטוח: סיפור קטן ונחמד. יום אחד לפני כמה שבועות גיליתי טעות פאטאלית בביטוח הרכב שלי. הסוכנת המעפנה ביטחה את המקיף שלי כאילו שיש לי XN עם מנוע 1360. זה קרה באפריל, ומאז אני מסתובב עם ביטוח מקיף כזה, בלי לשים לב (מי בכלל מסתכל על הפוליסה? ) טלפון אחד והסוכנת הבטיחה לשנות לפרטים הנכונים. שבוע אחרי זה אני מקבל הביתה בקשה לתשלום של כ-500 ש"ח. למה? כי הטעות שלהם העלתה את מחיר הביטוח מכ-3800 ש"ח ל-4900. (ביטוח גם לנהג צעיר, למי שתהה על המחיר הגבוה - אחי בן 20). טלפון זועם לא הניב תוצאות כלל (אולי בגלל זה קוראים להם כלל ) ועל כן אמרתי לסוכנת יפה שלום ויצאתי לעולם הגדול לחפש לי ביטוח זו…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
פורד מונדיאו.
מאת Guy- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
קיבלתי לסוף שבוע הזה פורד מונדיאו מהשכרה, מהדגם החדש. נהגתי על הרכב כמעט 400 ק"מ, הרוב בין עירוני. אני לא מתכוון לכתוב מבחן יפה כי אין לי כוח (ואת הכשרון ) לכתוב מבחן איכותי, למרות שאני משער שאם אני יתאמץ יצא נחמד, אבל כאמור אין לי כוח ולכן אני כותב, מה שיצא יצא! במהלך הכתיבה אני ישווה את המונדיאו לשני רכבים אשר נמצאים במשפחה והם פאסאט TDI (מתחרה ישירה) והאחות הקטנה - הפוקוס. המונדיאו שאנחנו קיבלנו היתה בצבע כסף, לדעתי היא ניראית טוב, אולי הפאסאט ו ה 6 ניראות טוב ממנה, אך היא יפה יותר מה C5 לדוגמא. הרכב מצוייד בג'אנטים יפים למדי. פורד יכלו לעשות מלאכה מעט יותר ייחודת עם העיצוב, אבל סה"כ אין לי תלונות גדולות. הרכב גדול! כמו כל הרכבים בקטג…
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הרעיון לקטע הזה צץ במוחי בעת נהיגה קצרה ושגרתית במזדה לנטיס שיש לי ממקום עבודתי. מחשבות בנוגע לדמות המכונית היפנית או ליתר דיוק המכונית הבינונית-משפחתית היפנית, ומדוע היא מצליחה כל כך בציבור בעודי נוהג ברכב הזה, התבוננתי בו התבוננות זהירה ומקיפה: בעיצובו החיצוני הניבט ממושב הנהג, בעיצובו הפנימי המקיף אותי, הנוהג בו; האזנתי לצליל מנועו, ולתחושות שהוא מעביר בנהיגה. אם נפתח בעיצוב, הבחנתי שאם יש סממן בולט בעיצובים הללו, הרי שהוא העדרו של סממן מדוייק..., העיצוב מקנה תחושת יציבות, חוסן, ועושר מאופק (אם לקרוא לדו גוונים בתא הנוסעים כך.. לפחות זו התחושה שהוא מעביר במבט ראשון) - אולם אין בעיצוב כל תחושת שייכות ליצרן מסויים, מעין כוללניות שכזו ואז זה הכה בי: זו היתה המטר…
הודעה אחרונה מאת נמרוד_פוקוס, -
-
למי שמתמצא במכוניות אני צריך הסבר קטן
מאת Guest Go!- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני לא כזה מתמצא גדול במכוניות ואני רוצה לשאול מה זאת אומרת שכותבים 130 כ"ס (סתם זרקתי את המספר) ו-31.7 קג"מ. מה זה הקג"מ הזה? מה זה סל"ד? תודה
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
עו"ד ירון זינגר המתמחה בייצוג עברייני תנועה ידוע מאד בהצלחותיו נהרג בתאונת דרכים ע"י עבריין תנוועה. מעניין מי ייצג אותו עכשיו? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2220854,00.html
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
נפרדנו כך..... 1 2
מאת Casper-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היום, 31.10.02 בשעה 16:26 נמכרה 205GTI כסופה שנת 89'. כמובטח (לחבר'ה הקרובים), אני מפרסם את הכתבה שכתבתי לפני חודשיים לערך על המכונית שלי, אני מקווה שתהנו. ------------------------------------------------------------------------------------- חולם בצרפתית כתב: גיא כספר לא, זאת לא היתה אהבה ממבט ראשון, ממש לא. בצעירותי לא ממש התלהבתי מכל אחת שעברה. יותר מאוחר, לקראת קבלת רשיון הנהיגה, זה כבר היה אחרת. פתאום התאהבתי בקווים שלה, בגודל הנכון של כל משטח פח, של כל פס פלסטיק, בפשטות. מאז המטרה, חלום אם תרצו, הייתה פיז'ו 205GTI. תמיד רציתי כזו, תמיד חשבתי שהיא הכי נכונה לי (עד כמה שסופר-מיני יכולה להיות נכונה לבחור בגובה 201 ס"מ). היה לה הכ…
הודעה אחרונה מאת HeadSpiN, -
-
שאלה לדיון
מאת RedR-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם , למה לג'פים כמו הפג'רו קינג יש בעצם שני זוגות של פנסים אחוריים , עליון ותחתון שתמיד רק התחתון הוא זה שעובד , למה זה ?
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כוש ההגה (מבטאים את זה Kosh) מנוף יד גובל פונת הגלגל קפיץ דפוף (Dafoof) התשובות יתפרסמו בשעה 23
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היום בדרכי חזרה הביתה מהמפגש עברתי כהרגלי בכביש נווה ירק, כמו תמיד ראיתי מכוניות חונות בצד הכביש ואנשים מטיילים באמצע הכביש אך היום ביקרו אורחים. שוטרי מתנ"א הקימו מחסום ביציאה מכל כיוון ובחנו כל רכב החל מהצמיג ועד מערכת פליטה ואני בטוח שהם סיימו כמה פינקסים היום. בנוסף לזה שמעתי מחבר של ההורים שהוא שוטר במשטרת כפר סבא שמתנ"א שלחו כמה שוטרים סמויים להנות מהרייסים וגם לצלם ולהביא הוכחות ומספרי רכב. בכביש הזה כבר לא יהיו רייסים יותר. שי
הודעה אחרונה מאת David, -
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בכתבה צויין כי "רבים מבעלי המכוניות החשודות משפרים את מונעיהן ומתקינים בהן חגורות בטיחות מיחדות ובלמים משופרים עכשיו האם אסור לעשות זאת ?? הרי הם רוצים להבטיח את בטיחותם לא? הכתבה נ.ב האם יש חשד שגם פה יש סוכנים סמוים ?? ועוד משהו קטן הכתובים האלה ניפחו את העניין כאילו היה שם איזה תאונת שרשרת או איזה אונס קבוצתי ועוד דבר : האם מישהו מהפורום נבדק בפשיטה?
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היום בעודי נוסע לשלוותיבגהה בנתיב הימני בדרך לראשון לציון קצת אחרי סיירים קצת לפני העלייה לראשון לציון... אני רואה רכב שבנתיב האמצעי חותך לעברי לא מלפני או מאחורי ממש צמוד אלי צד אל צד.. אני בורח אל השוליים ( דיי רחבים ) אבל ברגע שאני יורד לשוליים כדי למנוע התנגשות בגלל הנהג הטיפש.. אני מרגיש מעין שיפוע תלול!!!!!!!!!! מאוד!!!! הבדלי גובה של 30"מ לפחות באמצע השוליים.... ממש בשניה האחרונה הצלחתי למנוע מפגש מכאיב של הרכב עם הגדר... לאחר עצירה ... ראיתי ששולי הכביש החיצוניים יותר - הם מאספלט ישן יותר ... וכך נוצר מצב שבעצם מי יודע כמה סלילות הכביש עבר , לא התחילו מהקצוות של הכביש אלא סללו מאמצע השוליים.. כך נוצר שיש הבדל של 20 ואף 30 ס"מ מפני הכביש...…
הודעה אחרונה מאת ac cobra, -
וסת 4 BAR וממיר
מאת taos- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רציתי לדעת מה זה וסת 4 BAR מה הוא עושה מה זה תורם לאוטו וכל מה שאפשר לדעת עליו ומה זה ממיר שכנראה קשור אליו מה תפקיד הממיר מה הוא עושה וגם כל מה שאפשר לדעת עליו
הודעה אחרונה מאת taos, -
מה אתם אומרים ? אני אישית חושב שהיא מדהימה ! אני חושב שזאת היא מ MG החזקה ביותר שבא אני נתקלתי ,וגם היפה ביותר ! והדבר המפחיד הוא שהיא מצויידת בערכת ניטרו באישור היצרן דוד.
הודעה אחרונה מאת shay69, -
מכונות השטיפה בארץ 1 2
מאת taos- 17 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
אמא שלי לא מוכנה להכניס את הרכב החדש (מזדה 6) למכונת שטיפה בטענה שזה שורט את הרכב 1.האם זה נכון בכלל? 2.האם באמת יש כזה דבר מכונת עם זיפים ומכונה עם ג'ילדה שלא שורטת? 3.פעם שעשיתי שטיפה לרכב שלי ושאלו אם אני רוצה גם פוליש כזה בתוך השטיפה. מה זה הפוליש הזה מישהו יודע עד כמה הוא יעיל באמת?
הודעה אחרונה מאת Shays,
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,640 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- gpro
- danbr
- גרנד פריקס
- meir_gi
- יובל .מ.
- the Batman
- Fluffy
- אלפרד חיות
- avargel
- ofer-1973
- VromVrom
- Satori