Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תת היגוי, היגוי יתר, סחיפה ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה נקרא גם תת היגוי? איך יוצאים מזה

אך יוצאים מזה ?

אפשרות אחת - ברקס היסטרי ,בדיוק על המגבלות , העברת משקל לפנים ותיקון עם ההגה כנדרש.

אפשרות שנייה -באמבולנס...

שנחזור על מה שדני אמר ? תפסיק להתעקש :!:

פורסם
אתה צריך להבין שישנם מצבים שלא כדאי להגיע עליהם

מצב שתיארתה הוא דוגמה מצויינת:

כביש לא מוכר, אתה מרביץ מהירות ומגיע לסיבוב...נראה לך התעבור אותו ב140 כמו כלום...אתה נכנס פנימה...ו...חושך העיניים - סיבוב מתהדק ואתה צריך להיות ב80 כדי לצאת מזה בשלום. אז אתה בולם. וגלגלים הקדמיים שלך שהיו על גבול האחיזה (סיבוב ב140, זוכר?) מעבדים אותה - ומחליקים החוצה...במצב כזה אין טעם לסובב את ההגה חזק יותר מכוון שאין אחיזה...ואם תחליש את הבלימה - תהיה מהיר מדי לסיבוב.

מה נשאר לך לעשות - להתפלל שתספיק לבלום ל80 לפני שתגיע לגדר הפרדה/עץ/סמיטראילר שבא ממול. (לא מומלץ למשוך הנדברקס - אם לא תרגלתה 500-600 פעם יציאה מהיגוי יתר. חוץ מזה שרכב יהיה לגמרי לא מאוזן וזה לא כל כך טוב)

אז תנסה לא להכנס לסיבובים לא מוכרים בלי מרווח ביטחון - תשאיר כמה קמ"ש ספר לאחיזה שאולי תזדקק לה פתאום.

זה לא היה בכביש ציבורי!

זה היה במגרש חניה שאין שם אף אחד, רק זה יצא קרוב מידי למדרכה.

מישהו יכול לענות לי בעניין זה שאני קונה אוטו עוד כמה חודשים ואם עדיף לי לעשות את הקורס באוטו החדש או שכמה שיותר מוקדם באוטו של ההורים?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם
אתה צריך להבין שישנם מצבים שלא כדאי להגיע עליהם

מצב שתיארתה הוא דוגמה מצויינת:

כביש לא מוכר, אתה מרביץ מהירות ומגיע לסיבוב...נראה לך התעבור אותו ב140 כמו כלום...אתה נכנס פנימה...ו...חושך העיניים - סיבוב מתהדק ואתה צריך להיות ב80 כדי לצאת מזה בשלום. אז אתה בולם. וגלגלים הקדמיים שלך שהיו על גבול האחיזה (סיבוב ב140, זוכר?) מעבדים אותה - ומחליקים החוצה...במצב כזה אין טעם לסובב את ההגה חזק יותר מכוון שאין אחיזה...ואם תחליש את הבלימה - תהיה מהיר מדי לסיבוב.

מה נשאר לך לעשות - להתפלל שתספיק לבלום ל80 לפני שתגיע לגדר הפרדה/עץ/סמיטראילר שבא ממול. (לא מומלץ למשוך הנדברקס - אם לא תרגלתה 500-600 פעם יציאה מהיגוי יתר. חוץ מזה שרכב יהיה לגמרי לא מאוזן וזה לא כל כך טוב)

אז תנסה לא להכנס לסיבובים לא מוכרים בלי מרווח ביטחון - תשאיר כמה קמ"ש ספר לאחיזה שאולי תזדקק לה פתאום.

זה לא היה בכביש ציבורי!

זה היה במגרש חניה שאין שם אף אחד, רק זה יצא קרוב מידי למדרכה.

מישהו יכול לענות לי בעניין זה שאני קונה אוטו עוד כמה חודשים ואם עדיף לי לעשות את הקורס באוטו החדש או שכמה שיותר מוקדם באוטו של ההורים?

עקרונית עדיף באוטו שאיתו באמת תתחיל לנהוג, כי זה יסייע לך להכיר את האוטו שלך.

בכל אופן, הצעה שלי - לפני שאתה באמת מתורגל בתת היגוי יציאה ממנו, הלפחות שתעשה זה תתרגל במגרשים ללא מדרכות בצדדים...

והכי טוב שתעשה זה פשוט לעשות את הקורס הזה ועד אז לנהוג רחוק מהמגבלות .

או שתנסה את הדרך הקשה, ו"סע ברכה, אל קיר הבטון הקרוב לאיזור מגורייך..."

Race Smart

פורסם
בכל אופן, הצעה שלי - לפני שאתה באמת מתורגל בתת היגוי יציאה ממנו, הלפחות שתעשה זה תתרגל במגרשים ללא מדרכות בצדדים...

אתה מכיר מגרשים כאלה?? איפה??

זה מה שאני עושה .... :p

נ.ב, למה אף אחד לא מסביר לי איך אני מגיע להיגוי יתר?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

אתה מכיר מגרשים כאלה?? איפה??

זה מה שאני עושה .... :p

נ.ב, למה אף אחד לא מסביר לי איך אני מגיע להיגוי יתר?

אתה לא עושה את זה, אם היית עושה את זה , גם את התירגולים במגרשים ריקים לא היית עושה (גם במגרשים ריקים אתה יכול להפגע בעצמך אתה יודע)

אף אחד לא מסביר לך איך להגיע להיגוי יתר כי לא רוצים שתנסה את זה בעצמך לפני שאתה עושה קורס.

אבל עקרונית, הדרך הפשוטה והמהירה ליצור מלאכותית היגוי יתר באוטו עם הנעה קדמית (כמו הבורה) היא פשוט מאוד: הנד ברקס. תמשוך ותוריד חזרה.

זה הכל.

אם תסובב את ההגה בחדות(מספיק סיבוב משעה 12 שמאלה לשעה 9) שנייה לפני שאתה מרים או יותר מדויק, בו זמנית, תקבל 180 מעלות...

(אל תנסה את זה. זה מצב שהוא די קיצוני ומדובר כאן בהעברות משקל עצבניות, ואפשר בקלות לאבד שליטה על האוטו.)

ובקורס אכן מתרגלים כאלה דברים וגם איך לצאת מהם , לכן רוצים שקודם תלמד איך לצאת ממצבים מסוכנים לפני שתיצור אותם לעצמך לבד (אפילו אם זה במגרש סגור)

Race Smart

פורסם

מה הצדקנות פה בפורום פתאום?

אני לא מבין כמה נזק הוא יכול לעשות עם הוא יעשה קצת הנד ברקסים ב30 קמ"ש באיזה מגרש נטוש....

בארץ אין סתם מגרסים או מסלולים פתוחים לציבור, אז כדי קצת להשתשע עם האוטו אני צריך לשלם מאות שקלים?!

אני מציע שהוא יעשה את זה במגרשים נטושים, ובד"כ כל הפעלולים האלו הם במהירויות נמוכות, אז גם אם קורה משהו אז זה בד"כ עניין כספי ואולי איזה מכה קטנה (מאבא..), סתם לא נעים.

פורסם
מה הצדקנות פה בפורום פתאום?

אני לא מבין כמה נזק הוא יכול לעשות עם הוא יעשה קצת הנד ברקסים ב30 קמ"ש באיזה מגרש נטוש....

בארץ אין סתם מגרסים או מסלולים פתוחים לציבור, אז כדי קצת להשתשע עם האוטו אני צריך לשלם מאות שקלים?!

אני מציע שהוא יעשה את זה במגרשים נטושים, ובד"כ כל הפעלולים האלו הם במהירויות נמוכות, אז גם אם קורה משהו אז זה בד"כ עניין כספי ואולי איזה מכה קטנה (מאבא..), סתם לא נעים.

אני אומר את זה מניסיון עצמי, אני עצמי הייתי משתולל המון עם האוטו שלי,

עד שיום אחד עשיתי תאונה , אפשר רק להגיד שאיבדתי שליטה ונפגשתי עם מדרכה במשהו כמו 60-70 קמ"ש וזה הרבה, הרבה, הרבה יותר לא נעים. אז תחשוב, לי הייתה בזמנו כולה ג'סטי, בבורה הנזק היה פי 10 יותר לא נעים.

אז במקום לתת לו ללמוד מניסיונו המר אני מעדיף שלא יגיע לזה בכלל.

Race Smart

פורסם

לפני שאתה מתלונן על כך שאתה לא מצליח להגיע לתת היגוי / היגוי יתר ,

נסה לבטל את מערכת בקרת היציבות(ESP) ותראה איך כל התנהגות הרכב משתנה והבורה פתאום מרחיבה פניות בסדרתיות.

מה גם שאולי אתה כלל לא מרגיש את ההחלקות מכיוון שהשלדה של הבורה וההגה לא הכי מתקשרים בעולם.

תקנו אותי אם אני טועה.

:roflmao: People drive big cars cause to make up for their small c0cks :roflmao:
פורסם

ד.א באמת לא מומלץ לנסות את זה בבית...

אני לא רוצה שזה יהיה על המצפון שלי, קודם תלמד את המגבלות שלך ושל האוטו ואחכ תדע כמה אפשר להשתולל עם האוטו לפני שאתה מגיע למצבים של איבוד שליטה. כמו כן בקורס נהיגה מתקדמת תלמדת לצאת גם ממצבים כאלה ואיך אומרים על פיקח ? לא נכנס למצבים שחכם.... :roll:

:roflmao: People drive big cars cause to make up for their small c0cks :roflmao:
  • תוכן חדש...