Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אדים...

Nakamichi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אתם מפשירים את האדים מהשמשה הקידמית?

אוויר חם או קר?

אני אישית שם אוויר קר, כי אוויר חם עושה לי יותר אדים במקום להפשיר אותם....

אבל קראתי בכתבה בYNET שצריך לכוון את המזגן על חום...

וזה מוזר לי...

כי לדוגמא במכוניות בלי מזגן פותחים חלון כדי להפשיר אותם... ואז נכנס אוויר קר והאדים נעלמים.

מצד שני בשמשה האחורית מפשירים אם חום שעובר בפסים המגנטיים/ חשמליים האלה..כלומר בעזרת חום.

אז חם או קר?

פורסם

חום.

עובד מצוין נכון לאתמול... 8)

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

גם מזגן וגם חום מפשירים את האדים

מזגן עושה את זה מיידית ולחום לוקח דקה עד שהוא מפשיר

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם
גם מזגן וגם חום מפשירים את האדים

מזגן עושה את זה מיידית ולחום לוקח דקה עד שהוא מפשיר

שי

ועוד אפשרות- מזגן מופעל מתג חום מכוון לחום ואויר מבחוץ (בפוקוס האפשרות הזו מסומנת באדום על הסקלות,והעברת כיוון האויר לחלון בוחרת את הצירוף הזה לבד)

פורסם

האדים נוצרים מהתעבות של אדים (באוויר בפנים) על שמשה קרה (הקור מבחוץ).

בשביל לפזר אותם צריך לייבש את האדים ו/או לחמם את השמשה.

המזגן, בגלל אופן פעולתו, מייבש את האוויר. לכן גם הוא פועל. גם פתיחת המזגן לכניסת אויר מבחוץ עוזרת, כי האויר בפנים נהיה הביל מהנשימה של הנוסעים, אויר חיצוני מוריד את הלחות.

במכוניות שיש בהם מצב הפשרה אוטומטי (מה שאני קורא Panic Button :) ), הכפתור הזה עושה הכל ביחד - מפעיל חימום, מזגן ופותח את האויר מבחוץ.

גם אם אין כפתור כזה, כדאי לעשות את זה ידנית: הפעלת חימום עד הסוף יחד עם מזגן תיצור אויר חם אבל יבש. ובכל מקרה יותר בריא לפתוח את האויר החיצוני, אני סוגר אותו רק בדקה הראשונה שאני מפעיל חימום בבוקר (שיהיה יותר יעיל) או אם יש בחוץ ריח של גומי שרוף (מראלי שעמדה ברמזור לפני :D )

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

כל אחד מהיושבים באותו יוצר בעצמו אדי מים. לכן שים לב, כאשר מפעילים את החימום יש לכוון אותו ל"אויר מבחוץ" ולא למצב צירקולציה של האויר בתוך האוטו.

מצב זה נכון לנהיגה עם מזגן אך לא להפשרת אדים או חימום בחורף.

מומלץ לפתוח מעט חלון כדי לאפשר תחלופה של אויר בתוך האוטו.

רונן.

• תוכן חדש...