רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,596 נושאים בפורום הזה
-
שימו לב מה נהג מטומטם אחד יכול לעשות. צריך לחשוב פעמיים אם לגנוב רמזור או לא . לפני : אחרי :
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לילדים. יקר ביחס למושבי בטיחות אחרים (למעשה יקר יותר מהמושב היקר ביותר שראיתי עד היום) אבל ליגה אחרת מבחינת בטיחות. תאמינו לי הייתי יושב בזה אם זה היה מתאים לי. גם תמיכה צידית כמו בטובים שבמושבי RECARO גם נוח בטרוף וגם ים של כיוונונים להתאמה אופטימלית לילד.
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
-
- 29 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מי שמעוניין, אני אעביר לו את הפרטים ששלחו לי בכל אופן המחיר 745 ש"ח, כולל ארוחת צהריים בעלת מוניטין טוב צריך להירשם כבר עכשיו, כדי לשריין מקומות, מקסימום אפשר להתחרט עד 7 ימי עבודה לפני ולא לשלם את המקדמה צרו קשר
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
עם 180 כ"ס 24 קג"מ 6 הילוכים חישוקים בגודל 225/45 R17 ו... 5 דלתות, זו אמורה להיות אופצייה מעניינת. הלאון הנוכחית היא הנעה קדמית טהורה, בניגוד לזו שהיתה כאן עד עכשיו. בזכות דיאטת המכלולים הזו, הורידה הלאון קצת במשקל ושוקלת כ 1280 קילו מה שמביא אותה ליחס הספק משקל של 7 קילוגרם ל כ"ס. מה עוד חדש ? חצאיות צד בצבע הרכב, מגן קידמי גדול יותר , ספוילר אחורי גדול יותר , לוח שעונים חדש , פגושים מנופחים, קונסולה מרכזית וידית הילוכים מטיטניום , מחשב דרך , ועוד מיני אביזרים חיצוניים. שאלה של נישה. אז איפה היא עומדת ? שאלה טובה, כרגע אני לא ממש מצליח לחשוב על הנישה שלה הלאון שייכת. תג המחיר של ממצב אותה, זול מה TYPE R ,אימ…
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ראיתי את ה-EVO האחרון, ובו מכונית השנה. יצא לי רק לרפרף בו, ולקנות לא קניתי כי המחיר היה מטורף (מעל 50 ש"ח), אבל הספקתי לראות שבתואר זכתה לא אחרת מהונדה NSX-R. מקום שני - פורשה קררה C4. האם למישהו יש את המגזין ויוכל לסרוק לכאן את הכתבה? (אני יודע, זה בטח ארוך, רק אם יש לכם סבלנות...) תודה רוני
הודעה אחרונה מאת sronis, -
שאלה טכנית 1 2
מאת mat@n-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מישהו יכול להסביר לי בבקשה מהו יחס דחיסה? למשל מה אומר הנתון "יחס דחיסה של 11.5:1 "? תודה.
-
דלתות לרכב
מאת shay69-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אפשר להוריד דלתות מהרכב למשל אם יש לי 5 או4 דלתות אפשר להוריד אום כך שאהיו 3 אם כן משהו יודע כמה זה עולה ואיפה אפשר לעסות באזור ירושלים תל-אביב
הודעה אחרונה מאת Tamir_VTR, -
-
האים שווה להשקיע בגלגל צף אולטרא קל? מה בדיוק זה נותן? תקנו אותי אם אני טועה... גלגל צף מחובר תמידית למנוע וכמה שהוא יותר קבד, כך בלחיצת גז בהילוך סרק סיבובי המנוע לעלו יותר לאט. עם גלגל צף קל מד הסל"ד יעוף עד מנתק ההצתה בלחיצה קלה. לפי ידיעתי הוא עוזר ביציאה מהמקום ובאעברת הילוכים מהירה יותר.
הודעה אחרונה מאת z-man, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אמנם פה לא המקום לקבלת סיוע משפטי, אבל אני מקווה בכל זאת לקבל עצות פרקטיות כלשהן/ התנסויות דומות עם חברות ביטוח. כידוע, לפני כחצי שנה עברתי תאונת דרכים ובה נזקקתי לשירות חילוץ באמצעות מנוף (בשונה מחילוץ עם גרר רגיל). הייתי מבוטחת בביטוח שכלל בעצם הכל- ביטוח מקיף, צד ג', שירותי גרירה, שמשות וכו'. חברת הביטוח הנ"ל עובדת עם ספקית שירותי גרירה שהנה חברה בפני עצמה עם כתב שירות (חוזה) נפרד. להפתעתי הרבה, ספקית שירותי הגרירה טענה בעת הזמנת שירות חילוץ עם מנוף כי שירות זה אינו חלק מהשירותים שהיא מספקת, ושאוכל לעשות שירות זה דרך אחד מספקיהם. כיוון שחילוץ כזה היה נדיר, המוקדנים בחברה הטעו אותי לגבי מהות ומחיר שירות כזה, ולמעשה לא צוין שום סכום של חיוב ולא אישרתי שום ס…
הודעה אחרונה מאת ronen, -
-
מצאתי ראלייייי :smilecol: :mm_tongu: אחריי חיפושים ארוכי טווח ומייאשים ביותר מצאתי סוף סוף את ה 106 ראלי שלי!! יצאתי גם מקורי והיא שחורה מדור 1 ככה שאין אותה ממש בפורום אז סוף סוף יוני גם פההההההההההה... רועי אני עדיין חושב שבאמת יצאת לא בסדר ביחס שלך כלפיי ובמיוחד אני רוצה להודות פה באמת לכולם באמת לכולם שעזרו לי והביאו לי טלפונים ואין סוף עצות וששיגעתי אותם אינספור פעמים רק בשביל ה 106 ראלי ש-ל-י !!! מצאתי!!! אתם לא יודעים כמה שאני שמח ...... בקיצור רק אני יגיד שזה שנת 96 (דור 1 כמובן) , 112K במצב טוב , אין שאסי , צבע שחור , ללא שיפורים מיוחדים .. אני יד 5 (כן אני יודע שזה גבוה אבל הורדתי אותו ב 1500 שקל מהמחיר בגלל זה ..) היד 1 אגב הייתה של…
הודעה אחרונה מאת טל172, -
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היום אני נוסע לי לתומי בכביש שמגיע מכיוון חיפה לצומת סומך (למי שמכיר) מדובר בכביש ישר שבדרך כלל לא עמוס. בכל אופן בקטע מסוים בכביש יש עליה ....אני עולה אותה ב-120 ובסוף העליה מקרטעת לה אונו כחולה ומסכנה....בנתיב השמאלי אני מאותת קלות לנהג לפנות את הנתיב אך הוא בשלו שם זין וממשיך... אז אני בשלי מוריד ל-4 וחולף על פניו בנתיב הימני. אחרי קילומטר לערך אני מגיע לרמזור....ומה נהג האונו עושה....נדבק אלי מאחור מבצע נעילת גלגלים ובורח לנתיב השמאלי.... אני נעמד מולו פותח את החלון ומאותת לו ביד ....מה הבעיה שלך? אז הוא פותח את הדלת....ומה אני רואה?! ערבי מלוכלך....ומה אותו ערבי עושה??? מתחיל לקלל אותי כאילו אנחנו חברים מהשירות הצבאי...גידופים ושאר ירקות...כגון: "…
הודעה אחרונה מאת גלעד 106 ראלי, -
מיקרופישים
מאת Yogev- 2 תגובות
- 945 צפיות
למישהו יש אולי לינק לאתר של מיקרופישים של פיז'ו, עם עדיפות ל-106GTI? אני מחפש לדעת אם יש מוטות קישור קידמים (מייצבים) משופרים לאוטו שלי. מק"ט 508740, אם מישהו יכול לעזור, תבורכו
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
- 0 תגובות
- 936 צפיות
היי אנשים הסיטרואן AX .... אז ככה , באיזור התעשייה של חולון ישנה איזה סיטרואן AX אדומה שכנראה עברה תאונה ונמצאת נטושה בצד הדרך ברחוב המלאכה , האוטו נמצא שם כבר כמה ימים ואני רואה מדי פעם שאני עובר שם כל מיני אנשים שבאים לפרק כל מיני חלקים למכוניות שלהם ... למען האמת אני חושב שכבר לקחו לה גלגל אחד ... (א-כ-ז-ב-ה ) חשבתי לי שאולי זה יעזור לכמה בעלי AX כאן בפורום להשיג כל מיני פיצ'יפקס (או בעברית - שטויות) למכוניות שלהם . עד כמה שאני זוכר ... זו AX אדומה , 5 דלתות , לקחו לה את הפנסים הקדמיים , גלגל אחורי אחד , לדעתי שווה ביקור , עדיף בשעות הערב . מקווה שמישהו יפיק מזה תועלת ...
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
תומר קיבל 250 ש"ח על עקיפה מימין. 250 ש"ח זה המון כסף. במיוחד כאשר מדובר על עקיפה מימין של מכונית שתופסת את הנתיב השמאלי ללא סיבה כשהימני פנוי. במיוחד כשלא היה שום סיכון לשום אדם. במיוחד שאם אנשים היו נוהגים כמו שצריך, העבירה בכלל לא היתה מתבצעת. 250 ש"ח. מעניין על מה אפשר לקבל קנסות גבוהים יותר. למשל - 300 ש"ח. סיפור קצר - לפני כשנה וחצי נסעתי בבוקר לעבודה. יצאתי מת"א לכיוון ירושלים עיה"ק תובב"א קצת מאוחר - 6:45 בבוקר - הרבה יותר מדי מאוחר מכדי להימלט מהפקקים. נסעתי רגוע. באיילון דרום הכביש היה פנוי (הבעיות מתחילות משער הגיא) ואני נוסע דרומה עם התנועה ברוגע. אתם שואלים מה הקשר ל- 300 ש"ח? סבלנות! גם רומא לא נבנתה ביום אחד…
הודעה אחרונה מאת VeeSix, -
אתר מעניין
מאת Rשף- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.nissan.co.za/nissan2002/buying_parts_passen.asp יש כאן קטלוג מפורט של חלקים לניסאן מהאלמרה עד לטראנו, עם שרטוטים נאים.
הודעה אחרונה מאת Rשף, -
לא טוב. ממש לא טוב. 1 2 3
מאת תומR-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אתמול בבוקר היתי אמור ליסוע לחיפה להורים שלי ואח"כ ,בערב, להעביר הרצאה באיזה פרוייקט שאני כרגע עושה. הייתי אמור ליסוע בערב, אבל בבוקר הוקפצתי בשעה שמונה וחצי ע"י המארגן שהודיע לי בהיסטריה שמגיעים פי 5 אנשים ממה שחשבתי. בעיברית תיקנית זה אומר 500. חישוב מהיר מראה שלכיסי משולשל בערך פעמיים מע' פליטה (מי מכיר את מס הכנסה?!?!) וצריך לטוס לחיפה להתארגן. אז בסביבות תשע אני כבר מחוץ לבית. בדיסק אני שם את פסקול מהיר ועצבני (באדיבות בולי) ואת אני לנוקס לדרך חזרה- כי אני חוזר מדברים כאלה ממש סחוט ריגשית ופיזית. אז אני מחמם מנוע 5 דקות וטס לחיפה. הדרך עוברת בזיגזגים היסטריים. אנשים נדבקים לשמאל באדיקות שהיתה גורמת למר"צ להיבחר לראשות הממשלה ואני מפנה אותם בעדינות…
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ששינתה את פני ההסטוריה בארץ...מנחשים?
-
לקחים מיום שישי 1 2
מאת David- 26 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם ! אתמול בדרך לבילוי עם החבר'ה אני נוסע על כביש 5 מכיוון אריאל ,השעה היא 00:00~ והכבישים ריקים,אני מתקרב ל"פארק סיביל" כשעל המחוג של הג'יפ (של אבא של חברה שלי... )המחט כבר מגרדת את ה140קמ"ש הכביש פשוט ריק ורק חבר שלנו עם ה406 מנסה לעמוד בקצב מאחורינו, אני מתקרב במהירות לגשר של "סיביל" כשאני פתאום רואה מכונית חונה בצל (בקושי רואים אותה ) כשאורות שלה כבויים . שיט !!! כמו איזה חולה נפש קופץ לי שוטר המכונית (מסתבר שזאת ניידת...) בזמן שחברו כבר הדליק את הצ'קלקות , ומזנק לי לאמצע הנתיב כשבידו פנס !! הוא מסמן לי לעצור בצד, אני עושה חישוב מהיר : עם אני עוצר : אני נוסע 140קמ"ש במקום של 90קמ"ש זה אומר שמהרישיון נהיגה שלי אני יכול לשכוח פלוס אני יקבל ק…
הודעה אחרונה מאת David, -
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן לכולם תפסו את בן דוד שלי ב 140 איפה שמותר 90 מה הוא צריך להגיד לקצין בשביל לקבל חזרה את הרישיון זה דחוף ביותר
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
ביום ששי הקרוב, ה 27/12/2002, בשעה 15:00 במגרש החניה של אצטדיון האתלטיקה בהדר יוסף יתקיים מפגש ראשון של מועדון PSI. המפגש נועד לערוך היכרות בין החברים והמכוניות, לשוחח ולהעלות רעיונות להמשך פעילות המועדון. למועדון רשומים כבר 65 חברים והיד עוד נטויה. פרטים נוספים באתר האינטרנט של המועדון http://www.psi.co.il פרטי המפגש נמצאים גם בלוח הארועים של CarsForum.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ובכן, מתוקף היותי חייל בצה"ל המשרת בקריה, אני נאלץ, כמו כל החיילים שלא היו חכמים מספיק בשביל להשיג פטורים, לבצע מה שנקרא "שמירה". שמירה היא פעולה לא מסובכת במיוחד אך חסרת כל מטרה ממשית, מלבד בזבוז זמנם של החיילים המבצעים אותה. כל תכליתה של השמירה הוא ישיבה על כסא בתוך בוטקה מואר באחת הפינות החשוכות באזור הקריה, ובהיה בתקרה. יש לציין כי ברוב המקרים אין שום סיבה לבהות בתקרה, מכיוון שהיא איננה מעניינת במיוחד. אך במקרה של השמירה, אשר לרוב מתבצעת בלילות, אין ממש טעם לבהות החוצה כי הבוטקה שבה יושבים מוארת, וכתוצאה מכך לא ניתן לראות כלום כלפי חוץ. (משהו די אבסורדי, אם תחשבו על זה...) אז מלבד ליטוף חתולים לא עשיתי כלום בסוף השבוע. (בכלל, חתול זו חיה מיוחדת. אתה יכול ל…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
קולות החלו להשמע באחרונה על נושא המיצערות, לאחר בדיקה שנעשתה בנושא בספרות מיקצועית, הובהר שאין שקיט מצערות לא נותן שום יתרון הספק על סט קרבורטורים מקביל, ובבדיקות הקרבורטורים הראו אף עדיפות בסל"ד נמוך ובינוני והיו בעלי פעולה חלקה יותר. מה עוד שקרבורטורים הרבה יותר זולים וקלים להשגה ולא דורשים תוספת של מיחשוב ההכרחי בהתקנת המיצערות.
הודעה אחרונה מאת HeadSpiN, -
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בקצב הזה,המותג הכי קטן של פיאט ירים אותה מהמצב הקשה. LANCIA GRANDTURISMO CONCEPT: בקרוב סקיצות של אלפא 157(מחליפת ה-156),מתיחת פנים ל-166 ו-GTV\SPYDER חדשות.עד יצא מהאיטלקים משהו חוץ מעגלות כמו פרארי...
הודעה אחרונה מאת element5, -
מה זה מצערות?
הודעה אחרונה מאת ישי, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
תגידו אנשי מכוניות יקרים , חביבים ויפים ! מישהו מכם יודע אולי אם יש מישהו בארץ שמייצר חיקויים או כל מיני דוגמאות מקוריות לניפוחים של רכבים ? שמעתי פעם שישנו מישהו בטירה שמוכר כל מיני ספויילרים מוזרים וספליטרים ... ידוע לכם אהה ... שמעתי גם כן שיש איפשהו בארץ מקום שניתן לקנות קיט ניפוחים ל 205 שהוא חיקוי של דימה (ראו דוגמא , יש איזה 205 לבנה שמגיעה למפגשים , ג'נטים שחורים ) אבל מיוצר בארץ !! אם מישהו יודע ...
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אומנם יש עוד תמונות שעדיין לא פותחו, אבל לא יכולתי להיתאפק יותר.
הודעה אחרונה מאת WebWizard, -
- 2 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
זה המשך התמונות שפירסמתי קודם לכן בפורום, אם אתם רוצים גם את החלק הראשון אז תעשו חיפוש ואתם תמצאו, בחלק 1 יש תמונות של למבורגיני, פרארי, בוגאטי, nazca . את התמונות צילם אבא שלי (כי אני רק הייתי בן 10), ולא מזמן סרקתי אותם אני מצטער שהאיכות לא משהו, הסורק לא חדש, אבל בכל זאת תהנו
הודעה אחרונה מאת oyway, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מי מנחש?
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני זמן מה שמתי לב שהחלה תופעה חדשה בכביש סמוך לעבודה שלי (צירפתי איור שציירתי) מכונית א' יוצאת מחנייה כל שהיא ,ונוסעת בכיוון הפוך בכביש חד -סיטרי, היא רוצה לפנות ימינה או לחצות ולהגיע לנתיב ממול. היא מסכנת את מכונית ב' אשר מגיעה במהירות (כביש עם שיפוע, די ארוך שצעירים מרביצים שם מהירות ואוהבים להיכנס לפנייה במהירות גבוהה כדי לשמוע את הצמיגים) מתכוונת להמשיך ישר או לפנות ימינה ולהיכנס בכביש החד סיטרי היא מסכנת גם את מכונית ג' כיוון שהיא לא רואה אותה (בגלל שיש שם גדר הפרדה עם עציצים ופרחים וכל מה שתדמיינו) זהו מצב מסוכן ומיותר!! הגעתי למסקנה שהישראלים אוהבים קיצורי דרך בכל דבר.. ולא מזיז להם שהם יכולים לסכן נהגים אחרים..
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אפילו למכוניות על שלט זה קורה..! מי דפק חלק מהכנף? נלקח מהאתר http://www.rc-cars.co.il
הודעה אחרונה מאת Mleder,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,504 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ירחמיאל
- AUDIO KING
- swiv
- amit_a
- DENON
- amosbmw
- garicho
- itamar_by
- פיטר גריפין
- Froyne
- yahaga
- hwgeek