ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,617 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 963 צפיות
לא יודע כמה כל הדברים שרשמתי הולכים ביחד, אבל חשבתי שאולי פה ידעו לענות. אני מעדיף אוטומטי אם אפשרי, אבל הכי חשוב זה האמינות, ואחרי זה במקום השני הצריכת הדלק, הנוחות והגיר האוטומטי. אני מחפש כבר המון זמן ולא מצאת רכב שעונה על כל מה שרציתי. קראתי שהמיני לא נוחות וכואב לנהוג בהן בנסיעות ארוכות, קראתי שהסופר מיני בכלל לא חסכוניות, ולגבי אמינות לכל אחד יש דעה אחרת... מיותר להגדי כמה אני מבולבל.. תודה רבה לכולם!!
הודעה אחרונה מאת Nadav1980, -
-
עזרה בפענוח תוצאת בדיקה טריוס 2009 1 2
מאת Guest-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, מדובר על דייהטסו טריוס שנת 2009. 54000 קילומטר. יד שנייה פרטית אך נקנת מסוכנות. מחירון משוקלל יד 2: 73,600₪. מחיר נדרש: 65,000₪ (רצו 67). תודה!
-
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום חברים, רציתי לקנות עד לפני שבוע רכב יד שניה עד תקציב 25K (הונדה סיוויק 2005) עכשיו גיליתי שיש מבצע של ניסאן מיקרה ב 59 אלף שח בסוכנות אני נוסע סביבות 1500 ק''מ אני רוצה לעשות חישוב אחרון לפני שאני מחליט לקחת את המיקרה מה הצריכת דלק האמיתית ולא משרשום בייצרן של ניסאן מיקרה ידנית 2015 והונדה סיוויק אוטומט 2005? בבקשה רק מי שיודע שיגיב תודה מראש
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
אני קורא את דעותכם כבר כמה חודשים והאמת - למדתי המון עובדות בסיסיות וחשובות על שוק הרכב. למשל למדתי שרוב מכוניות היוקרה הישנות קלות לקנייה וקשות לתחזוקה, וב״קשות״ אני מתכוון יקרות לתחזוקה במוסכים של ארצנו. יחד עם זאת - החלטתי לנסות להצליח היכן שאחרים כשלו (אך מעט גם הצליחו), להגשים את החלום שלי ולחפש אחר רכב יוקרה משנות +-2000 עד +- 2003 שיהיה זול לרכישה ובמצב טוב (כך שיהיה נעים לנסיעה וסביר לאחזקה). הרכב צריך להיות: 1. רכב מרשים (מרצדס או במו - הברנדים שמעמד הביניים מתלהב מהן) 2. רכב מפנק (מושבי עור, מרווח לנהג ונעים לנהיגה) 3. אפשר בכיף לשקול קופה כי אני רווק הולל בשביל להגשים את החלום (במסגרת תקציב) הרכב צריך להיות 4. אפשרי לתחזוקה: בעיות…
הודעה אחרונה מאת elad_sht, -
- 1 תגובות
- 569 צפיות
אני בחור צעיר מחפש רכב ראשון. חשוב לי מהרכב שיראה צעיר כמה שיותר למרות השנים המאוחרות. אני לא נוסעה הרבה והנסיעות שלי רק בעיר לכן הדלק אונם תמיד פקטור אבל פחות במצב שלי. חשבתי על מזדה 3-6. סיויק.גולף. מה הכי משתלם לי יהיה לקנות? אני לא ככ מוכן לשמוע על הגטס ועל פונטו ספייס. אולי יש המלצות אחרות?
הודעה אחרונה מאת ari C5, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח להבין מה ההבדל בןי פגו 107 טרנדי לאקטיב - שנת 2012, האם זה רק שינוי קוסמטי , ומה השינוי בדיוק. לא ממש הצלחתי למצוא באינטרנט ולהבין מה ההבדלים אפילו לא באתר של פג'ו אולי בגלל שזה דגם ישן בתודה לעונים
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 666 צפיות
שלום לכם, אני מעוניין לרכוש רכב לנסיעות משולבות. נהגתי המון על i20 אוטומאטית (שנתון 2011,2013) ומאוד נהנתי ממנה. מישהו מכיר אולי את הגירסא הידנית של i20? נפח מנוע 1200/1250. האם היא דומה באיכותה לi20 האוטומאטית? תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
קניית מאזדה 3
מאת hujbi11- 8 תגובות
- 930 צפיות
שלום יש בבעלותי מאזדה 6 שנת 2006 מנוע 2000 147 כוח סוס עשה 250 אלף ק"מ 5 אחוז ירידת ערך של תאונה המחירון שלה הוא 36500 אחרי שקלול 34600 אני רוצה לקנות את המאזדה 3 החדשה מנוע 2000 דגם spirit 165 כוח סוס 1.מי תיהיה יותר חזקה? (הבנתי שהמנוע החדש עובד לאט מאוד) 2.כמה יתנו לי על המאזדה 6 במאזדה?
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שנת 2012 עם 93,000 ק"מ מצב מכני מעולה ללא תואונות (שילדה נקיה) יד ראשונה חברה טסט עד 09/01/2016 מחיר מחירון 71,780 ש"ח מחיר מכירה 46,657 ₪ (35%- הנחה ממחיר המחירון) בתור רכב משפחתי, האם כדאי ללכת על הרכב הזה מבחינת אמינות? ממה כדאי להיזהר?
הודעה אחרונה מאת יוליוס, -
- 3 תגובות
- 576 צפיות
אני בחור די גבוה, 1.90. הסתדרתי עד היום עם סוזוקי יורוסוויפט אבל המושב היה נטוי קצת אחורה. אני מחפש רכב אחר, בסביבות 25K חסכוני בדלק, סביב שנתון 2008. האירופאיות, פיז'ו וסיטוראן ירדו מהפרק, הפונטו גרנדה אולי מרווחת (?) ואופציה. אשמח לרעיונות... תודה..
הודעה אחרונה מאת EB-86, -
- 0 תגובות
- 482 צפיות
צהריים טובים! היינו בשתי חברות השכרת רכב וקיבלנו שתי הצעות למאזדה 2 סדאן 2011- 39000 ו40000, כאשר הקילומטרים ב40 נמוכים ב5000 מה39 (127000 ב40). אחרי תשלום מקדמה ל40 וכבר היום היינו אמורים לקבל את הרכב, עודכנו שיש לרכב מכה קלה בשילדה, ולכן ויתרנו על הרכב. אבל קיבלנו הצעה נגדית, מאזדה 2 סדאן 2012 ב43500, עם 124000 קמ. השאלות כאלה: מה עדיף, 2011 ב39 עם 132 או 2012 ב43 וחצי עם 124? האם כדאי לוותר על ה2012 בגלל הקמ הגבוה? או שזה יחסי? כשאנחנו נרצה למכור את הרכב בעתיד האם יש חישוב מיוחד לרכב ליסינג? ובכללי, המלצה או דיסהמלצה לרכבים הנל. ובמידה וזה דיסהמלצה איזה רכב מומלץ לזוג עם שני ילדים שצריכים רכב קטן יחסית עם באגז גדול ושלא לוקח מלא מלא דלק (אני יודע שז…
הודעה אחרונה מאת אניאניאני, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 734 צפיות
שלום לכולם יש שני רכבים שאני מתלבטת בניהם: מיצובישי ספייס סטאר יד ראשונה 2013 (במחירון 55000), למישהו יש חוות דעת לגבי הרכב ? עדיף לרכוש רכב חדש כמו המיצובישי או רכב מוכר בשוק כמו סוזוקי סוויפט 2008 ??? (במחירון 47000 וכנראה שזה יהיה יד שניה) מישהו יכול להמליץ לי ? אובדת עצות. חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני ושערכו לא יירד בהרבה בעת המכירה תודה מראש הילה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אני מחפש לרכוש רכב שיעבור הסבה לגז. אודה לכם על המלצות לכאן או לכאן חשבתי על סובארו אימפרזה מנוע 2000 לא טורבו, אשמח על עוד המלצות. וכמובן, אצל מי להתקין? רק בחברה אמינה ומוסמכת להתקנות כאלה באזור הצפון בלבד. שבת שלום מקווה שזה הפורום המתאים.
הודעה אחרונה מאת ariel_nir, -
-
- 2 תגובות
- 548 צפיות
שלום , אני מחפש רכב מיני חסכוני ואמין ואני מתלבט בין 2 סוגים: - פיגו 206 ידנית 2005 מנוע 1.4 -דייהטסו סיריון אוטומטית 2002 מנוע 1.3 צריכת הדלק שלהם שווה פחות או יותר. מה עדיף? מבחינת אמינות , חלפים ואחזקה? נוחות פחות באה בחשבון . תודה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת nsw1989, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 656 צפיות
שלום לכולם אני זקוק להמלצה לסופרמיני ידנית עד 30K, עם אפשרות ל35K אם יהיה צורך. הסכום הוא לקניית הרכב בלבד, לא כולל יישור קו. -מעדיף רכב אירופאי. -כ40 ק"מ ביום. -בדר"כ נהג יחיד, ככה שחמש דלתות או מקום מאחור פחות חשוב. -מנוע מוגדש, יתרון מאוד גדול. -מהנה לנהיגה במובן מסוים -תחזוקה שוטפת סבירה, ביקורים במוסך לטיפולים לפי הספר ולא הרבה מעבר לזה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Major_Katz, -
-
- 6 תגובות
- 914 צפיות
אהלן, שמי רועי ואני סטודנט שאמור לסיים את הלימודים בעוד חצי שנה, בגדול יש לי סכום של 20 אלף ש"ח לקניית רכב כולל הוצאות נלוות לחצי שנה הקרובה, ואח"כ נכנס למשרה מלאה ככה שלא תהיה בעיה. בהתחלה חשבתי לקנות רכב ב10-11k, כך שנשאר בסביבות ה-1500 ש"ח לחודש על הוצאות אחזקה ביטוח ודלק. אבל אז ראיתי הצעת מימון למיני מסוג שברולט ספארק 1.2 - אם זוכר נכון זה יצא מקדמה של 9000, כל חודש 600 ש"ח ל-3 שנים ובסוף התקופה את היתרה בסך 28500 (חצי מעלות הרכב המקורית). ואז חשבתי לעצמי רגע, אם נחשיב תיקונים שונים ומשונים (עברתי חוויות עם פולו ישנה בעבר) זה יוצא כבר אותו הדבר מבחינת הוצאה חודשית מינוס כאב ראש מוסכים פלוס אוטו חדש! ההצעה הזאת כבר לא רלוונטית אבל מניח שאפשר למצוא הצעות דומו…
הודעה אחרונה מאת SLS, -
- 2 תגובות
- 902 צפיות
אהלן חברים, בזמן האחרון חשבתי על קניית רכב חדש (אני חייל). יש לי ידע די טוב ברכבים, ככה שאני לא ככ בור ועם הארץ . אז ככה, לאחר בדיקה וחישוב של איזה רכב הכי משתלם, גם מבחינת דלק וגם מבחינת אחזקה, מחיר וכו', הצלחתם לצמצם לשתי האפשרויות הנ"ל. גילוי נאות - אני יש לי זיקה לסוזוקי, לאמא שלי יש סוזוקי SX4 2014, לאחותי סוזוקי בלנו, לי סוזוקי בלנו וכו'.. עשיתי מחקר קטן ובכל זאת רציתי לדעת את דעתכם, איזה מבין הרכבים עדיף לי. מאזדה 2- מגיעה מאוד מאוד מאובזרת, אמינה (יש לי טעם טוב מה323, אבל טעם רע מ3ׂׂ), חסכונית (יחסית) גיר עם 7 מהלכים, עיצוב ממש יפה. סוזוקי סוויפט- מגיעה לא מאובזרת ככ (מתבטא בעיקר במערכת מולטימדיה חסרה, BlueTooth וכו), חסכונית (לפי …
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
- 5 תגובות
- 799 צפיות
אחרי שהתייאשנו מלחפש רנו לוגאן, עשינו חושבים והגענו למסקנה שרוב הנסיעות שלנו בתוך העיר מלבד בערך 3 פעמים בחודש של נסיעות קצת יותר גדולות אבל גם לא היסטריות. מה שאומר שאני מעדיפה להשקיע ברכב שלא יראה הרבה מוסך מאשר חסכוני בדלק. התקציב כמו שכתבתי הוא סביב ה 40 אלף שקל. יש לנו 4 ילדים קטנים (הגדולה בת 7.5) כל שבדרך כלל נוסעים עם כולם. מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, אבא שלי בחור מבוגר בן כמעט 70. כרגע יש לו GMC SAFARI 1996 לפי החישובים הבאים : הוא נוסע 11,000 בשנה האוטו צורך 1:4-5 כלומר בשנה הוא מוציא 2500 ליטר, שזה בערך 16000 ש"ח. בחישוב גס - בהוספת רכב קטן לרשותו, הוא יכול לחסוך רק בדלק 10 אלף ש"ח בשנה, שזה כבר מקזז את הוצאות הרכב ( כמובן אין צורך ברכב חדש אלא מספיק אחד שמור מתחילת שנות ה2000) אז ככה, הסיבה שהוא כן משתמש בספארי עדיין ולא מכר אותו, היא מכיוון שאנחנו משפחה גדולה, למרות שלכל אחד היום כבר יש משפחה משלו ורכב, הוא צריך את ה'כח' שהרכב מספק בזמן שנוסעים בו חמישה אנשים (הוא, אמא , סבתא, אחותי ואני אולי) לכיוון ירושלים או מקומות הרריים (מקומות בהם אחים שלי גרים). אבל לרוב הנסיעות היומיומיו…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 5 תגובות
- 571 צפיות
שלום, אין צורך ברכב משפחתי גדול/מרווח. מיועד בעיקר לנסיעות בינעירוניות. תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Oshrit Shikiyar, -
- 0 תגובות
- 491 צפיות
שלום, איפה מומלץ לעשות בדיקה לפני קנייה לרכב באזור עפולה? אני יודע שלקומפיוטסט יש סניף בעפולה, ויש סניף של טכנוטסט ברמת ישי. מה אתם ממליצים? תודה.
הודעה אחרונה מאת shaullx, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מעוניין לקנות משפחתית ממודלים 2005-2007 ומתלבט בין הדגמים הבאים: מיצובישי לנסר קלאסיק פורד פוקוס דור ראשון פורד פוקוס דור שני יונדאי אקסנט(הצורה החדשה) דגמים אחרים? כמובן שהייתי מעדיף מאזדה\טויוטה\הונדה אך הם פשוט יקרות מדי יחסית לשאר המשפחתיות בשוק. מדוע אני מעדיף משפחתית? בטיחות, נוחות, רוב הנסיעות בין עירוניות, סופר מיני איכותיות ובטיחותיות עולות הרבה יותר. התקציב הוא באזור ה 20k+- חשוב לי שהרכב יהיה כמה שיותר אמין, בטיחותי, חסכוני בדלק אם יש הבדל, וכן חוויית הנהיגה - בכל זאת צעיר ורווק. אשמח לקבל כל חוות דעת, גם דגמים שלא רשמתי, העיקר כמה שיותר מפורט. תודה !
הודעה אחרונה מאת eden12321, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני אשמח לאיזה חוות דעת על הרכב,גיר ידני .. תודה .
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב לכולם, מעוניינת ברכישת סוזוקי סוויפט יד שניה GLX 2008. מחירון הרכב הוא 47,800 . מחיר הרכב אינו זול יחסית למתחרות בקטגוריה. אני חוששת כי בעוד כמה שנים תהיה לי בעיה למכור בגלל מחירו היקר כאשר הוא בעצם ייחשב "ישן" או שאאלץ להוריד הרבה ממחיר המחירון ו"להפסיד". תודה מראש, אשמח להמלצתכם, הילה
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום רב חברה של אישתי, מעוניינת לרכוש רכב במחיר של 30-35 אלף ש"ח. היא התעניינה ביונדאי i10 כאשר חשוב לה אמינות, צריכת דלק. לציין שהיא גרה באילת ומידי פעם, ממש לפעמים היא מגיעה לירושלים. לכן צריכת דלק חשובה לה והיא צריכה רכב קטן. האם היונדאי מתאימה לצרכים שלה? אם יש המלצות לרכבים אחרים קטנים גם אשמח לשמוע על מנת לעזור לה לרכוש אחד כזה. תודה רבה על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 687 צפיות
היי לכולם אני חדש בפורום, אני מתלבט ואוכל את עצמי כבר שבועיים לגבי הרכב הזה. יש להם עכשיו מבצע MG-350 ב80 אלף... בטענה שהם חייבים "לחסל מלאי של 2015" קראתי הרבה סקירות על הרכב בארץ ובחו"ל ועדיין לא הגעתי להחלטה מכיוון שבישראל הרכב לא נפוץ, כל התגובות שליליות אבל המגיבים הם אנשים שפשוט באים עם דעה קדומה ובחיים לא נסעו על הרכב הזה. מה דעתכם האם שווה את המחיר? האם מישהו נוסע עליו תקופה ממושכת? המון תודות מראש!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, בימים אלו אני מחפש רכב פשוט, זול ואמין לנסיעות קצרות לעבודה ובחזרה וטריפ קטן פה ושם בסופ"שים. עדיפות לידני עד 1600. חושב בגדול על פיג'ו 206. היום ניגשתי לראות סובארו אימפרזה ניו אייג' 2002 מנוע 1600 95 כ"ס, יד 1 עם 194 אלף ק"מ, טיפולים מהיום הראשון במורשה (מוסך היבואן) כולל תיעוד ומצב כללי מלוקק כיאות. הריג'קט היחיד הוא מכת חניה קלה בכנף ימין קדמית (פח בלבד) ועוד איזה פס קישוט חסר שתכל'ס די זניח ברמות המחיר הללו. בנסיעת מבחן על הרכב הוא הרגיש טוב מאוד והתרשמתי לטובה. ה"בעיה" היחידה היא הבעלים ה"מאוהב" שדי ציפה למחירון או אלפיה פחות, מה שלפי יד 2 לא ריאלי לקבל לדגם הנ"ל ומעבר לתקציב שלי (הוא חשב על 12-13). הצעתי 10 כגבול עליון אחרי התגובה המאוכזבת משהו שלו ל…
הודעה אחרונה מאת Scort, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כמו בכותרת - סריקה של חוברת המבצע
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 0 תגובות
- 454 צפיות
נוחות, צריכת דלק, אמינות, טיפולים ואחזקה וכל מה שעולה לכם לראש...
הודעה אחרונה מאת TSN1000, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, הכה את המומחה: מחפש רכב שני למשפחה (אישה וילדה בדרך), גרים בת"א ככה שהגודל הוא משתנה משמעותי בהחלטה. מתלבט בין 2 רכבים: 1. סיריון 2011, אוטומט, יד ראשונה מליסינג, 25,000 קילומטר 2. מיצובישי ספייס סטאר 2013, אוטומט, יד ראשונה מליסינג, 40,000 קילומטר. הדבר שהכי חשוב לי לדעת זה האם יש הבדל משמעותי\מהותי בבטיחות מבחינת 2 הרכבים האלה? וכמובן אם יש המלצה חותכת בין 2 הרכבים? אני יודע שבתא המטען של הסיריון נכנסת עגלה בקושי אבל האם מישהו יודע אם כך גם בספייס סטאר? השימוש העיקרי ברכב יהיה לנסיעות ת"א- ראשון לציון. תקציב 50K-55K תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6