ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,616 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 473 צפיות
שלום. ותודה על העזרה מראש. אני מחפש לקנות אוטו יד שנייה בתקציב של כ20 אלף שקלים. האוטו מיועד לנסיעות ערוכות כמה פעמים בשבוע לכן אני מחפש רכב חסכוני. המליצו לי על יונדאי גטס ידנית אך לפי מה שהבנתי שהיא לא הכי חסכונית.
הודעה אחרונה מאת ronvain, -
- 8 תגובות
- 709 צפיות
יש לי מרצדס מודל '95 2500סמ"ק, בודי 124 דיזל , אוטומת, מונית לשעבר. החלפתי מנוע ב 2006 (יש שטר מכר) לחדש מיבוא. כבר שנתיים אין לו טסט, אבל אגרת רישוי רכב שולמה עד היום. יש תיקוני פח. במגזר הערבי הוא מבוקש (פניתי גם לשם אבל לא חזרו אלי). פניתי לסוחרים שקונים אחרי תאונה ולפירוק והם הנותנים 2000 ש"ח. עכשיו האוטו דורש החלפת מצבר, החלפת שמשה אחורית ויתכן שנשרף חוט התנעה וסטרטר תקוע. לפני כמה שבועות סובבתי ידנית את גל הארכובה מהצד של הפולי והכל הלך חלק מאוד. מה אתם מציעים ?
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 546 צפיות
שלום ! אני מחפש רכב חסכוני ואמין . יש לי אפשרות לרכוש פולו שנת 2000 1.9 דיזל סטיישן. במחיר טוב. עם 340,000 ק"מ. האם כדאי להתעסק עם הדגם הזה? כשאני הולך לבדוק את הרכב מה כדאי לבדוק כי אני לא מבין ברכבים? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 0 תגובות
- 549 צפיות
שלום לכולם! אני מחפש לקנות הונדה סיויק הצ'בק יד2, אני ממש אודה למישהו שיכול לתת לי טיפים לגבי סוכניות רכב: האם מומלץ לקנות מסוכנות רכב? לאיזה דברים כדי לשים לב? האם כדי לעשות טרייד אין לאוטו הישן שלי או למכור? האם יש סוכניות מומלצות באזור חיפה? תודה!
הודעה אחרונה מאת reivel, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הרכב ילקח בליסינג, כך שהתקציב פחות רלוונטי. המגוון לבחירה הוא כל מה שיש לחברות הליסינג להציע בקטגוריות הנ"ל. כיום נוהג על מאזדה 3 מהשנה הקודמת. רכב מצויין, אבל לא מספיק נוח, ובשביל נוחות אני מוכן להקפיץ קטגוריה למעלה למשפחתית גדולה (מאזדה 6 ומתחרותיה) אם צריך. אחרי הנוחות אני מסתכל על בטיחות, איבזור וצריכת דלק (זה אמנם ליסינג, אבל מהחברה שלי). כמובן שאעשה בשמחה נסיעות מבחן אם צריך, אך צריך להתפקס קודם על כמה מועמדות.
הודעה אחרונה מאת kramerica, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אופל מוקה לנהגת יחידה - בעד או נגד?
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
208gtiאשמח
מאת אורי-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 971 צפיות
כן,לא,בשחור או באדום???
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם, מתעניין במשפחתית, הנושא הכי חשוב לנו (אחרי בטיחות) הוא אמינות. אשתי תסע על הרכב למרחקים לא ארוכים במיוחד, כך שלא מעניין אותנו צריכת דלק / חדוות נהיגה / ביצועים, משפחתי נטו שיוביל אותה ואת הילדים מנקודה א' ל-ב' בבטיחות. סביב התקציב של 55K שח אני רואה שאפשר לרכוש מודל 2011 בערך עם פחות מ-60K ק"מ. הבנתי מחבר שהייתה לו פלואנס מאותם שנים שהגיר שלו הוא זוועה ושעדיף להתרחק. מה לגבי השברולט? איך האמינות? שאלה נוספת, איך המוניטין של "שברולט סרטיפייד" ? האם רוב המכוניות שם הם מבעלות פרטית או ליסינג? ומה לגבי "סוויטץ'"? אשמח לקבל הצעות אחרות למשפחתיות בטווח השנתונים האלה, עם פחות מ-60K ק"מ בתקציב הנ"ל ושיהיו אמינות.
הודעה אחרונה מאת rotem182, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים מזל טוב לי! הזמנתי אופל מוקה כרגע בצבע שחור.. ואני מתלבטת אם להחליף ללבן. מה שאהבתי בלבן זה שהבסיס שחור ולגג יש פס שחור עם כסף מעל מה שמעניק קונטרסט מעניין בצבעים. בשחור לעומת זאת הקונטרסט הזה הולך לאיבוד אבל הרכב משדר יותר יוקרתיות. איזה רכב יראה עדיף יותר לדעתכם? האם שחור "מרזה" רכבים גדולים? כי הייתי מעדיפה שהרכב יראה ויזואלית קטן יותר. נושא הטמפרטורה לא נראה לי קריטי כי הבנתי שמדובר על הפרש של מעלה אחת, וכשיש מזגן זה בקטנה. תודה לכל המייעצים מראש
הודעה אחרונה מאת LowNSlow, -
-
- 1 תגובות
- 641 צפיות
הי חברה רציתי לדעת מכם מה לדעתכם עדיף לקחת מליסינג (מהחברה שאני עובד בה) פולקווגן ג'טה או טויוטה קורולה? >ודה חברה
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רב, אני מחפש רכב יד 2 - וממה שהצלחתי למצוא האחריות הכי מקיפה היא אצל Chevrolet Certified, מפני שהיא כוללת מכלולים רבים מעבר לגיר ומנוע. לתקופה של שנה/20000 ק"מ, המוקדם מביניהם. האם יש בשוק חברות/סוחרים שנותנים אחריות מקיפה לרכבים שהם מוכרים? מעבר לגיר, ומנוע? אני מחפש רכב רק ממקוריות פרטית, ללא היסטורייה של ליסינג/השכרה, שנתון 2008 ויותר חדש... נ.ב. SWITCH נותנים אחריות לחצי שנה - ורק על גיר ומנוע.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים בעלי ואני עומדים בפני התלבטות מאד קשה ונשמח אם תוכלו לייעץ אנחנו מחפשים רכב קטן , חסכוני, ובסכום של עד 25,000 (אה, ועם ק"מ פחות מ100,000) יש מישהו שיכול למכור לנו יונדאי גטס 2006 (מנוע 1400, gli) עם 43,000! הבעיה היא שהמון אנשים אומרים לנו שזה רכב ששותה דלק בצורה לא הגיונית אז: מצד אחד מציאה לא נורמלית ומצד שני אנחנו לא יודעים אם עניין הדלק שווה את זה.. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 462 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת yrhein, -
אהלן חברים אני בן 20 , מחפש רכב לא יקר עם כמה שפחות תקלות כמובן (: מישהו שאני מכיר מוכר רכב פולו שנת 1998 ב-500 שקל . הטסט שלו נגמר לפני כמה חודשים , לא נסעו ברכב במשך חצי שנה . החלונות החשמליים לא עובדים , המזגן לא עובד , וכנראה שצריך להחליף לו צמיגים . מנוע - 1600 , ידני , מראה חיצוני סביר+ . אני מכיר את הבחור שנהג עליו לפני כן , וכן הוא שמר עליו ועשה לו טיפולים . אם ואני קונה את האוטו אני יצטרך להשקיע בערך 2500 שקל לתיקון התקלות , ועוד 1000 שקל בכדי להעביר אותו טסט . סה"כ השקעה (בערך) - 4000 שקל [כולל קניית הרכב] . אני מתלבט אם לקנות את האוטו ולבצע את התיקונים .. בדקתי ביד 2 ורוב הפולואים מנוע 1600 בשנה הנ"ל נמכרים בסביבות ה5 אלף שקל . …
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 0 תגובות
- 455 צפיות
היי חברים שבוע טוב ! אז ככה אני מחפש רכב עד 15K עכשיו מה שמשנה מבחינתי ברכישה בעצם זה אמינות וחיסכון בדלק וטיפולים מעוניין ברכב שאני אוציא עליו כמה שפחות לא אכפת לי נוחות וכאלה כמובן שזה יהיה נחמד אם הרכב גם יהיה נוח וכיפי. נסיעות יומיומיות של 20-40 ק"מ ומדי פעם 150 ק"מ. בדקתי כמה סוגים בינתיים, יונדאי גטס שנתונים 2005-2006, ופיאט פונטו למגוון השנתונים.. לא פסלתי רק אני עושה יותר מחקר מעמיק על איזה רכב יותר מומלץ באמת כי אין לי ניסיון בכלל זה רכב ראשון שלי ואני לא רוצה ליפול.. בכל זאת סטודנט אין לי כסף לטיפולים יקרים. אשמח לשמוע מה ההמלצות שלכם עם דגמים ושנתונים. תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת חדשדנדש, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, אני ממש קרוב לסגור עסקה על פולקסוואגן פולו ידנית חדשה, על פניו זה נראה האוטו שאני מחפש אבל אני חושש שאני נעול מידי עליה ולא שוקל מספיק מכוניות אחרות. דברים שאהבתי בפולו, תיבה ידנית מנוע חזק שניתן לשפר בקלות לעוד יותר חזק שלוש שנים אחריות אוטו סחיר יחסית מאובזר (קונפורטליין) תא נוסעים איכותי מאוד. הייתי בנסיעת מבחן על ב208, בלי להיות ניזון משמועות מיותרות, אני כרגע חי עם צרפתיה (c4) וחיפשתי למכור הדבר התברר כבלתי אפשרי. ואני לא רוצה שזה יקרה עם האוטו הבא. דברים שאני מחפש באוטו שלי, סחירות מנוע חזק תיבה ידנית (לא חובה) אבזור זה לא קל למצוא מועמדת טובה כשרוב הסופר מיני הידניות נמכרות עם מנוע של מכונית מיני ואבזור דל. על פניו נראה שה…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, הדילמה שאני ניצב בפנייה היא רכישה של מאזדה 2008 דגם קומפורט 1600 סמ"ק או הונדה סיוויק 2007 דגם ls עם 4 דלתות 1800 סמ"ק. אשמח לשמוע חוות דעת מלומדות, יתרונות\ חסרונות של האחת אל מול האחרת. תודה!!
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מצורפת תמונה מהבדיקה. השאלה היא האם משתלם לקחת את האוטו או שעדיף שלא..
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, בחיפושיי אחר רכב עד 40K מצאתי פיאסטה שנת 2010 וסיריון 2009 בהנחה ששני הרכבים לא היו מעורבים בתאונה (עניין שצריך לוודא עם המוכרים) איזה רכב עדיף מבחינת נוחות,בטיחות,עלויות אחזקה ? אני לא מחפש הנאה מנהיגה,הרכב ישמש כרכב שני במשפחה לנסיעות בית-עבודה של כ30 ק"מ סה"כ ביום 5 ימים בשבוע כאשר הנסיעה בעיר ומחוץ לעיר מתחלקת די באופן שווה (הכביש העירוני כולל הרבה פסי האטה). מחוץ לעיר אני לא עובר 110 קמ"ש,אין לאן למהר. תודה
הודעה אחרונה מאת nirko, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 528 צפיות
אהלן חברים, אז ככה חברה שלי מעוניינת ברכב הנ"ל, היא שמה עין על הרכב יונדאי קופה 1998. חברה שלי סטודנטית ולא הולכת לנסוע ממש הרבה אך כן זקוקה לרכב. מבחינת צריכת הדלק זה פחות משמעותי עקב הנסועה הנמוכה. מה אתם אומרים על רכב הנ"ל? נ.ב: מעוניינת אך ורק ברכב אוטומט ולא צרפתיות בשום אופן.
הודעה אחרונה מאת nirko, -
-
- 2 תגובות
- 531 צפיות
שלום. אני שוקל לרכוש רכב פיג'ו 107 שנת 2011 מהיבואן אבל ראיתי במסמכים שתוקף הרשיון פג לפני 10 חודשים ועל פי טופס הבדיקה שנערכה ע"י הבעלים של הרכב במכון בדיקה , הבדיקה נערכה כבר לפני שנה ו-3 חודשים. מתוך הנתונים האלה אני מבין שהרכב נמכר לחברה, כנראה בעיסקת טרייד אין , כבר לפני יותר משנה והחברה לא הצליחה למכור אותו במשך כל הזמן הזה. הדבר מעורר אצלי סימני שאלה ודאגה לגבי הרכב ולגבי כדאיות הרכישה. אודה לקבלת התייחסות וחוות דעת לגבי שאלתי. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת EZRASO, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 985 צפיות
שלום אני בחור צעיר לקראת כניסה לקבע ובחודש וחצי האחרון אני מחפש את הרכב הראשון שלי. בזמן האחרון הלכתי לראות מספר רכבים וכרגע אני מתמקד בשניים הנ"ל - אשמח שתעזרו שורה תחתונה (אמ;לק): אני מתלבט בין ספארק ל-I10. נהגתי בשניהם. הספארק נראית טוב יותר, ה-I10 מושך אותי יותר (הביקורות משבחות, בתחושה מרגיש אמין יותר). עקרונית, מה מומלץ מבינהם? הרכבים שבדקתי (נהגתי בפועל): יונדאי I10 (מפרט טכני) - שנה 2011, נפח - 1000, ידני (69 כ"ס). ממגרש, יד שלישית, 70 אלף ק"מ - אחריות למנוע וגיר לשנה (נראה לא רלוונטי בהתחשב בשנה) צמיגים חדשים, עבר טסט החודש (אוגוסט). בנהיגה - הרגיש כאילו אני לא מפסיק לסחוט את הגז והמנוע בטורים יחסית גבוהים. מבחינה פנימית - נר…
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 736 צפיות
יונדאי אקסנט 2011, מנוע 1.4 70א ק"מ תודה.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 4 תגובות
- 869 צפיות
שלום לכולם כרגע ברשותי גטס 2006 אוטומטי ואני לא מרוצה (תקלות, פלסטיקים רועדים וכו') יש לציין שאני "קורע" את האוטו, נסיעות מחיפה לת"א, קיקים וכו'. מחפש לקנות רכב בטווח מחירים שציינתי, מתלבט איזה, יש חשיבות שהרכב יהיה אמין, ספורטיבי וכיף ועם פלסטיקים לא רועדים (רק אוטומטי). 2 רכבים שחשבתי על לקנות ביד2 הם: הונדה סיויק הצ'בק החדשה (2012) או יונדאי וולסטר (למרות שהחוויה שלי מיונדאי הייתה לא טובה עם הגטס). אשמח אם מישהו יכול להמליץ על רכב בטווח מחירים בין אם זה חדש או יד2, תודה! לגבי השימושים: הרבה נסיעות על כביש חיפה ת"א, חיסכון בדלק חשוב אבל לא כזה חשוב, אמינות יותר קריטי לי.
הודעה אחרונה מאת oscars, -
- 4 תגובות
- 714 צפיות
היי, אשמח לשמוע חוות דעת על פולקסווגן ג׳טה 2008 מנווע 2.0 fsi שנת 2008. ואיך הוא מתומחר ביחס למחירון. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת BMW_540I, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי חברים, מצאתי לאחר הרבה חיפושים את האוטו שמתאים לי מבחינת איבזור גודל וכו'... - פורד פוקוס 1.6 "ספורט" 2012 אוטו' (רובוטי כפול) (ה125 כוח סוס) יד 1 - את האוטו מצאתי בחברת ליסינג - האוטו היה בליסינג תפעולי של איש פרטי מחברה מסויימת. האוטו שנת 2012 לא זוכר את החודש ועבר 59אלף קילומטר +\- נראה מאוד טוב מבפנים מבחינת איבזור וכל השטויות מסביב יש לו את כל האיבזור האפשרי שקיים.. (מאוד אוהב את האיבזור) ומבחוץ גם נראה סבבה לגמרי גם מבחינת נסיעה נוסע סבבה לגמרי עם הגיר הרובוטי כפול מצמדים ונשמע טוב. העפתי מבט על המנוע והוא נראה בסדר לגמרי ( לא נראה כאילו שיחקו איתו מבחינת חשמל וכו') אני בא מרקע טכני אז אני כן מבין ויודע מה אני שומע ורואה לאלה ששואלים.. עברת…
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
- 0 תגובות
- 503 צפיות
אני מחפש מרצדס דיזל בת 10-15, אם מישהו בימינו מחפש רכב כנ״ל ויצא לו לראות כמה ממה שיש בלוחות אשמח להחליף איתו רשמים .. כאן כמובן, או בפרטי
הודעה אחרונה מאת elad_sht, -
- 3 תגובות
- 821 צפיות
שלום שוב, קודם כל סליחה על אשכולות מיותרים שאני פותח מדי פעם. כל פעם אני מגלה רכב חדש ומעניין יותר שאפשר למצוא והפעם גילית את הרנו קליאו B ספורט. קודם כל מה דעתכם על הרכב ? המנוע 2000 ידנית 172 כ"ס ? כמו שאמרתי באשכולות קודמים, מעוניין ברכב חזק ושמור. המחירון שלו לא בשמים מהסיבה של הסטיגמות של רנו, אני לא מתייחס לזה במיוחד לא לידניות. בכל מקרה מה דעתכם על הרכב ? מבחינות אמינות, חשמל, ביצועים, אחיזה ויוקר טיפולים וחלפים ? תודה לכם.
הודעה אחרונה מאת Yossim, -
פיאט בראבו ידני 1 2
מאת viperguy-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, כחלק מחיפושים חוזרים ונשנים בארצנו דלת האפשרויות אני מחפש כבר חודשים אחר רכב ידני עם איזשהוא טוויסט. בחיפושים האחרונים גיליתי שחמק לי רכב מבין הידיים: בראבו ידנית. חיפוש בלוחות הראה שאפילו יש איזה שניים למכירה, השאלה שלי היא כזו: כל מה שמצאתי בפורום על הרכב הנ"ל הוא כמעט תמיד בנוגע לרובוטי (לא רלוונטי לחלוטין) וגם כשדובר על הידני דובר על הטורבו שמשום מה אני לא מוצא כמובן למכירה... השאלה היא אם למישהו יש היכרות עם 1.4 האטמוספרי? ה 90 כ"ס הגיוני על הרכב או חלש מדי? רמת האבזור היא דינמיק - זה אומר גרסאת כניסה? אשמח לכמה שיותר פרטים... תודה!
הודעה אחרונה מאת oryo, -
-
- 5 תגובות
- 671 צפיות
שלום, מעוניין לקנות סופר מיני ידנית במחיר של עד 50K. שנתון 2011-2012. נסיעה עירונית בעיקר. האופציות שחשבתי עליהן הן: סיאט איביזה פורד פיאסטה סקודה פאביה אופל קורסה לפי כל מה שקראתי עד עכשיו האיביזה נראית הכי משתלמת. מה אתם ממליצים? תודה.
הודעה אחרונה מאת Murzilka,