ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,616 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 453 צפיות
שלום, שכן שלי מוכר את הRUN-X, הוא יד 2 והוא עשה 180K בערך. שאלתי אותו כמה הוא מוכר והוא אמר לי שבשבילי הוא ימכור לי אותו ב 23000(מחירון 25.2K). יש לו את הרכב כבר כמה שנים והוא תמיד טיפל בו כמו שצריך. רציתי לדעת אם יש דברים מיוחדים שאני צריך לדעת על הרכב? אני מחפש כרגע רכב באזור ה15K, ולא התכוונתי לחרוג כלכך מהתקציב שלי, אבל אני יודע שאם אני אחרוג "טיפה" אז אני אקבל רכב שישרת אותי לכמה שנים. אני סטודנט כרגע, ועד עכשיו הכיוון שלי היה פיגו 206 מודל 2004-6, ויונדאי גטס, רק שהבעיה איתם שקשה למצוא גיר ידני שלהם עם קילומטקאז טיפה נמוך ושהם גם יהיו יחסית שמורות(ובגלל זה אני חושב ללכת לכיוון האוטו' שלהם). תודה מראש לעוזרים! המלצות נוספות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת sharons007, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 635 צפיות
האם מדובר בירידת ערך מואצת? הכוונה לסיפים של הדלתות? תודה רבה. מדובר ברכב מליסינג, זו בדיקה שהוצגה לגיסי בטרייד אין.
הודעה אחרונה מאת נירביץ, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני כרגע חייל יש לי הכנסה קבועה של 3 אלף שקל בחודש לפעמים קצת יותר עושה שבוע שבוע בסיס סגור בזמן שאני לא בבסיס אני עובד ומרוויח בסביבות ה2500 אלף שקל אתם חושבים שאם אני יפנה לחברות מימון כמו פמה או מימון ישיר יתנו לי הלוואה לרכב ? אני מעוניין ב16 אלף שקל הלוואה לרכב אתם חושבים שהם יכולים לתת לי? בעד שיעבוד הרכב אני מעוניין בפולקסווגן פולו שנת 2003
הודעה אחרונה מאת נירביץ, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, יש לי האפשרות לרכוש את הרכב הנ"ל ממנהל אצלי מהעבודה. אני מכיר את בעל הרכב בצורה טובה והרכב במצב חדש לגמרי. (מטפל בו כמו הילדים שלו) אשמח לדעות לגבי הרכב בנושאים של מחלות ידועות (גיר, מנוע וכו'), עלויות אחזקה, דלק וכו' לפני הרכישה. (הוא רוצה עליו 83,000 ש"ח). אני כרגע עם פוקוס 2007. מצד אחד בא לי להתפנק ולהשתדרג קצת (ולא לקנות שוב משפחתומטית כמו קורולה, מזדה, קיה ושות) אבל מצד שני לא "ליפול" על הוצאות כבדות מדיי.... תעזרו לי עם ההתלבטות האם הרכישה כדאית... תודה.
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום רב מכובדי מצורף טופס בדיקה שביצעתי לסיאט לאון שנת 2011 גיר ידני עם 56000 ק"מ. מה שמטריד אותי בעיקר זה הטופס של סריקת התקלות (מסומנות באדום). אשמח לקבל את חוות דעתכם בנושא. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, כרגע אני מתנייד בעיקר בפורד פיאסטה 2012, 1250 ידנית. הרכב אחלה והכל אבל חסר לי כח. באופן עקרוני, אני מחפש כח, פחות חשובה לי "התנהגות" הברירת מחדל שלי בחיפוש זה סיאט לאון 1.8 TSI ידנית שנת 2010-2011, אפשר למתוח קצת את התקציב. מבדיקה שעשיתי, לרכב 2 בעיות. 1. שרשרת טיימינג ומותחנים חלשים - ניתן לפתור בעלות של 2500 במוסך רון 2. אכילת שמן מוגברת - כאן הבנתי שיש למנועים בסדרה מסויימת בשנה הזו בעיה, והרינגים ועוד דברים חלשים, וכתצואה מכך יש אכילת שמן מוגברת ובמצבי קיצון זה מגיע למצב בלתי נסבל ואוברל לרכיבים משופרים. ללא הבעיה של אכילת השמן הייתי לוקח את ה1.8 בלי לחשוב פעמיים, בתור אחד שמגיע בעיקר מעולם היפניות, קצת מפחיד אותי העניין הזה. התח…
הודעה אחרונה מאת yud, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 12.2 אלף צפיות
שנת 2005, 100 קילומטראז. הרכב אמור לשמש זוג צעיר+ילד לנסיעות עירוניות ובין עירוניות. חשיבות לתחזוקה זולה וצריכה זולה של דלק. בנוסף אשמח להמלצות לעוד רכבים באותה קטגוריה, במחיר של 20K+-
הודעה אחרונה מאת MadCat_LE, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש רכב שמצד אחד ישרת אשה שלא רוצה רכב גדול וגבוה ומצד שני אני התרגלתי לרכבים יחסית גבוהים כמו יונדאי טוסון ופורד קונקט. מה יכול לענות על שתי ההגדרות?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 10 תגובות
- 1 אלף צפיות
בס"ד שלום חברים, אני מחפש לקנות רכב בסכום הנ"ל אבל לא יודע באילו דגמים להתמקד. חשוב שיהיה- מרווח מאחור כיוון שיש כסאות בטיחות ובוסטרים בטיחותי מקום אחסון (אוהב סטיישנים) כדאי שיהיה- חסכוני בדלק מהנה לנהיגה אמין (עד כמה שאפשר להכליל דבר כזה על דגם ספציפי) אין בעיה שיהיה בנזין\דיזל ו-אוטומט\ידני אשמח להכוונה על דגמים ספציפיים, כמו-כן, אני מתכנן לקנות את הרכב בסוכנות רכב יד שנייה בגלל מימון, אז אשמח גם להמלצות ספציפיות על מקומות מומלצים (וגם כאלו שמומלץ להתרחק מהם). תודה רבה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני לקראת קניית רכב חדש, אני מתלבט בן שני הרכבים הבאים פורד פיאסטה שנת 2012 מנוע 1250 גיר רגיל או יונדאי I20 מנוע 1200 גיר רגיל (יכול להיות שגם אוטומט) הצורך שלי הוא רכב קטן יחסית חסכוני בדלק וטיפולים ובטוח לנהיגה ב 10 שנים האחרונות אני נוהג על פורד פיאסטה 96 1300 ידני ובסך הכל הייתי מאוד מרוצה ממנה (חוץ מעניין הנוחות בגלל שהיא ישנה) זהו הרכב עשה את שלו והגיע הזמן להחליף. אשמח לדעתכם ועזרתכם מה עדיף ואילו "מחלות" יש לרכבים הללו. תודה רבה אייל
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 2 תגובות
- 945 צפיות
עוזרת לחברה שמחפשת מכונית. הנסיעות שלה יהיו בעיקר כל יום כמעט מהרצליה עד לאוניברסיטת תל אביב (לאזור שם) והיא מתלבטת מה עליה לעשות: או לקנות מכונית סוזוקי אלטו שנתון 2012\ 2011 אוטומטית (התקציב שלה הוא עד 38 אלף בערךעם עדיפות לפחות) או לקנות מכונית חדשה מליסינג 0 ק"מ שתתחייב כל חודש לתשלום של עד 400 שקל גג (הסכום קצת לוחץ עליה אבל היא משאירה את זה כאופציה) היא ראתה לדוגמא את היונדאי I10 החדשה 1.25 ליטר ב- 416 שקל לחודש עם מקדמה של 30 אלף והתשלום הוא למשך 30 חודש ולבסוף עליה להשלים יתרה של 30K או להמשיך בתשלומים (היא לא יודעת אם האוטו הזה כדאי כיוון שראתה כי דגמים אחרים אינם חסכוניים כ"כ). אם נניח אם תלך על האלטו היא מתכננת להיות עם רכב זה למשך שלוש שנים ואז להחליף. (כמ…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 5 תגובות
- 920 צפיות
מתלבטת אם לקחת לבדיקה מאזדה 5 2007 150000 ק"מ. הוא דורש עליה 52 אלף. היא נראית שמורה מאוד. אם היא באמת תצא טובה בבדיקה, היא יכולה להחזיק כמה שנים? מתלבטת אם להשקיע.
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
- 2 תגובות
- 567 צפיות
שלום אני מחפש רכב משפחתי אנחנו זוג+2 ולכן חשוב לי רכב מרווח עם בגאז גדול, אנחנו גרים ביישוב שיש בו הרבה עלויות אז אני רוצה רכב שיוכל לסחוב אותם. בגדול אני מתעניין בהונדה סיוויק משנת 2001, ניסן אלמרה מנוע 1.8 או מאזדה 323. אשמח להמלצות על הדגמים ומי לדעתכם יותר אמין וחסכוני בדלק ואיך עלויות הטיפולים שלהם, מה כדאי לשים לב בדגמים האלה וכו'. אם יש דגם נוסף שלא חשבתי עליו אשמח לשמוע עליו גם.
- 4 תגובות
- 826 צפיות
מתעניין לקנות את הרכב הנ"ל ורציתי לדעת מה הצריכת הדלק הממוצעת וכמה שנים מחזיקים המצברים ההיברידיים ?
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
- 2 תגובות
- 701 צפיות
ככה חברים אני עוזר לאחותי , היא מחפשת רכב אמין עדיף חסכוני ונוח לא גדול מידי (קל לחניה וכו') ראיתי את הרכב האמור 2008 125 k ק"מ הייתי אצל המוכר נראה מפנק ונוח הבעיה שזה יד רביעית (המוכר אמר שזה מיקרי לחלוטין) רוצה 35 k (זה התקציב) נא דעתכם והמלצתכם , (גרה בירושלים ,פעם בשבועיים נוסעת למרכז ) אפשר המלצה גם לרכב אחר , העניין שאנחנו לא בעניין של להתברבר יותר מידי משו טוב ולקנות , בעיקר לדעת שאני לא מפיל אותה (כי היא סומכת עלי)
- 0 תגובות
- 459 צפיות
אני הדוגמא לאחד שקשה לו להחליט, למרות עזרתכם הברוכה. והנה מגיעה עוד הודעה בבקשה לעזרה. החלטתי לקנות יונדאי אקסנט 2010-2011, תקציב של 40 א' שקל. הלכתי לסוכנות רכב, ושם הסוכן ניסה לשכנע אותי לנטוש את האקסנט ולעבור ל-I25 (האקסנט החדשה). הוא די השמיץ את האקסנטים הישנים- טען שמדובר בטכנולוגיה ישנה ולכן יהיו איתם בעיות בעתיד, טען שאין להם שוק, שהצריכת דלק שלה בזבזנית יחסית ל-I25 וכו' וכו'. אני די ספקני בנוגע לכך, כי שמעתי בעיקר דברים טובים על האקסנטים (למעט הצריכה הבזבזנית). לטענת הסוכן- עדיף לי לקחת I25 שערכה 65 א' שקל, לשלם בפריסה לשלוש שנים 65% מהערך, ובסוף השלוש שנים לעשות טרייד/למכור/לקנות. האם כלכלית זה אכן עדיף? האם אפשר בכלל לדעת מה עדיף שנקודת הזמן …
הודעה אחרונה מאת dolev77, -
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חברים אני שוקל לקנות פיאסטה ידנית חדשה, רציתי לקבל קצת חוות דעת תודה.
הודעה אחרונה מאת D1winner, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 808 צפיות
שלום לחברי הפורום הנכבדים, אני מעוניין לרכוש רכב מסוג סוסוקי סוויפט, 2011, GLXI (הדגם שכולל בקרת אקלים והנעה ללא מפתח). הרכב באחזקה פרטית, יד 1, עם 56000 קילומטר, כאשר מרבית הנסיעות בתוך העיר. לרכב ספר טיפולים מפורט במוסך מורשה של סוזוקי, וטסט לשנה. לקחתי את הרכב לבדיקה במכון קופיוטסט וממצאי הבדיקה העלו את הבא: 1. מנוע: תושבות מנוע. 2.סרן קדמי ומערכת היגוי: נקישה בהגה, תיקון וכיוון מתלה קדמי ואחורי. 3.שילדת מרכב: ליקויים בעלי משמעות נמוכה. תיקון פגיעה בחזית, מעיכות בפח ותיקונים במרכב הרכב בפגוש. 4. מערכת בלמים: לפרק ולבדוק (בע״פ נאמר לי על ידי הבודק שיש להחליף רפידות). 5. צמיגים: חדשים, מלבד אחד אחורי שלא הוחלף. 6. העברת כח: נקישה בשיחוב הילוך, תוש…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 923 צפיות
צהריים טובים לכולם ברשותי כרגע מאזדה 3 אקטיב 2009 62 אלף ק"מ יד 3 במצב מכאני מעולה, שאני מעוניין למכור עקב חסכון בתקציב. אני מעוניין למכור את הרכב ב 50 K,ולחסוך את ה25\20 אלף שח לדברים חשובים יותר... רוב הזמן אישתי עם הרכב ואני עם קטנוע.. פה ושם גיחות קטנות עם הרכב. חשוב שתא המטען יהיה גדול יחסית (לא לגופות) לעגלה מקופלת וכו... חשבתי על משהו חסכוני יותר ואמין כמו המאזדה.. יש מכונה כזאת ? בחיפוש קל פזלתי לכיוון הרנו פלאונס בשנתונים 09-11,ניסן אלמרה, סקודה אוקטביה,רנו מגאן.. אשמח לקבל כיוון תודה !
הודעה אחרונה מאת sniper434, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום, אני מתגורר בצפון, באזור חיפה ועובד ברעננה. אני עובד שם לרוב 3 פעמים בשבוע, לעיתים 4 ועוד יום אחד קרוב יותר למקום המגורים. נסיעה בתחבורה ציבורית איננה אופציה. אני מדי פעם עושה את זה, אבל זה מאריך לי את הדרך ב - 45 דקות לכל כיוון, לכן את רוב הנסיעות אני עושה ברכב. נסיעה יומית היא כ - 170 ק"מ, כאמור 3 פעמים בשבוע. בשנה הצפי הוא 25,000 עד 30,000 ק"מ כולל נסיעות פרטיות. כיום בבעלותי פולקסווגן פולו שנת 2011, מנוע 1400 עם 85 כ"ס, ידני, כרגע עם 75,000 ק"מ (קניתי אותו יד שנייה לפני תחילת העבודה במרכז). בגדול אני מאוד אוהב אותו, הרכב איכותי באופן כללי, ומאוד (!) חסכוני. בנסיעה בין עירונית אני עושה בערך 19 ק"מ לליטר, לא תמיד בנסיעה הכי חסכונית שאפשר (בכביש החוף לא נו…
-
- 4 תגובות
- 698 צפיות
שלום, בשעה טובה מעוניין להחליף את הרכב. מעוניין בגיר אוטומט, נוסע בעיקר בעיר אבל גם כמה פעמים בשבוע נוסע מהצפון לתל אביב. מעדיף רכב חדש מהסיבה שבעסקת מימון אני משלם את האוטו הישן בתור מקדמה,מקבל רכב חדש וגובה התשלומים נשאר זהה למה ששילמתי עד עכשיו על הרכב הישן כאשר את היתרה בתום 3 שנים אני משלם עם רכב הנוכחי ומתחיל סיבוב חדש. עד עכשיו כבר הספקתי לקבל הצעה על אלפא מיטו תלתן ירוק 170 כ״ס בכ-150אלף בתודה מראש.
- 3 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת מהמכירים ובעלי הידע על שברולט סוניק 1600 LT 4 דלתות[סדאן]2012. מה דעתכם על הרכב ?צריכת דלק,בטיחות ?וכל אינפורמציה אחרת שיכולה לתרום... תודה,דודי
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
התקציב כ 25 אלף. רכב שני במשפחה אחרי הסיאט לאון המדהימה. יש שמועות שפנדה יותר יקרה לאחזקה. האם נכון?
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- 17 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
שלום האם ידוע עם מחלות לרנו פלואנס דיזל אוטומט ? בעיות חשמל ,חלונות, מזגן וכ"ו. .. תודה
- 6 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי, אני בחיפושים אחר רכב, והרבה מהמוכרים אומרים שהרכב היה ביד 1 ליסינג- אך לא יודעים איזה סוג. כדי לדעת את שקלול המחיר המחירון - אני רוצה להבין איזה סוגי ליסניג כתובים ברשיון הרכב.. לדו' ראיתי רכב שברשיון שלו כתוב השכרה\החכרה לאיזה סעיף זה שייך? שאני בא לשקלל- מופיעות לי האופציות הבאות
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 3 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני מחפש אוטו שני שיהיה סוס העבודה של המשפחה ויחסוך כסף ביחס למאזדה 3 שיש לנו. רוב הנסיעות הן נסיעות קצרות לעיר הקרובה (כ-5 ק״מ) ונסיעה בתוך העיר. בד״כ יסעו באוטו 1-3 אנשים ומספיק שלהם יהיה נוח. תא מטען לא חשוב. חשוב לי בטיחות ועלות אחזקה (דלק בעיקר, אבל כמובן טיפולים ואמינות). מעדיף אוטו שקט נח ואוטומטי. ביצועים לא מעניינים, כל עוד לא פוגם בבטיחות. ממה שקראתי סוזוקי סוויפט נראית מתאימה. המליצו לי גם על מאזדה 2. אבל פתוח להצעות אחרות. התקציב שלי כ75000, ולכן אולי אקנה סוויפט חדש ידני או משהו בן 2-3 אוטומטי (לא חייבים להוציא הכל...) תודה מראש על עצותיכם. רונן
הודעה אחרונה מאת קרסו טרייד אין, -
- 0 תגובות
- 454 צפיות
חשבתי על: יונדאי אקנסט 2009\2010 קיה ריו 2009\2010 מאזדה 3 2008 אשמח לעוד דגמים רלוונטים ושנחשבים אמינים.
הודעה אחרונה מאת sh182, -
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
צהריים טובים, לאחר שבסיוע הפורום מצאתי רכב לאשתי, הגיע הזמן לעשות חושבים ולחפש תחליף לג'טה 160 המשרתת אותי נאמנה בשנים האחרונות. הרכב עודנו נוסע טוב וגם פנים הרכב מזדקן בצורה טובה, אבל מגרד לי לנסוע על משהו חזק יותר, אך באותה עת לא בולט. אני מחפש משהו עם 200 כ"ס ומעלה שאיננו מושך את העין. הפרקטיות חשובה - הלקסוס ct200 של אשתי לא ניחנה בתא מטען גדול. תקציב - עד 140 אש"ח. האפשרויות שעלו לי בראש עד עכשיו - 1) פורד מונדאו טיטניום - מגיעה עם 240 כ"ס, אבל תאוצה לא הרבה יותר טובה ממה שיש לי עכשיו, וממבט בלוחות כולן מליסינג 2) סקודה סופרב v6? יש בכלל סיכוי למצוא את החיה הזאת? 3) ??? אשמח לשמוע הצעות
הודעה אחרונה מאת mystopp, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
הי, קראתי ה-מ-ו-ן על כל אחת מהמכוניות האלה (ואחרות, אך אלו נשארו מועמדות סופיות), בהמון אתרים, כולל פרסומים קודמים כאן בפורום. בכל אתר יש מידע קצת שונה, אז החלטתי להתייעץ כאן עם אנשים אמיתיים... בכל אופן, המטרה: רכב משפחתי. התקציב: עד 30 אלף ש"ח. השנתונים הכי מוקדמים אליהם אני מוכנה לרדת: 2008-2009. בהתחלה התכווננתי על הקורולה, יתרונות שראיתי: אמינות, בטיחות, יחסית למשפחתיות חסכונית בדלק. רכב משפחתי קלאסי... אבא שלי הוא חסיד של מנועי דיזל, אז הוא הכניס לי לראש את הרעיון. מבין המכוניות "עלתה לגמר" הסיטרואן ברלינגו. יתרונות שראיתי: המון מקום, חסכונית בדלק, מנועי דיזל שורדים הרבה יותר. זולים יותר (ותמורת אותו סכום אני יכולה לרכוש רכב חדש יותר מבחינת שנתון). …
הודעה אחרונה מאת Gattuso8, -
-
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום הציעו לי פיג׳ו 108 מתצוגה תמורת חישוקי סגסוגת + מצלמת רוורס (שווי 3500 שקל) בחינם. מה דעתכם, כדאי?
הודעה אחרונה מאת Or05230,