ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,616 נושאים בפורום הזה
-
יש לי כרגע I30CW שנת 2010. אני מאוד מרוצה מהרכב, הוא נוח ומרווח מאוד. קצת מפריע ש"אין בו תוספות" והוא דל, וצריכת דלק שלו גבוהה. אני בקושי מגיע ל 480-490 ק"מ משולב למיכל. אני נוסע מאוד רגוע. החלטתי לקנות I40CW 2012 ELITE. הבנתי שהוא מאוד מפנק. 1. האם צריכת הדלק שלו תיהיה טובה יותר מה I30 שיש לי כרגע? (מנוע גדול אבל חדיש עם 6 הילוכים). 2. מצאתי I40CW 2012 עם 110,000 ק"מ ב"אלבר". מחירון לוי יצחק 109,000, ואחרי שקלול של תאריך עליה וק"מ יצא 90,000. בחברה אמרו שהרכב נמכר סביב 95 אלף, ומוכנים לרדת ל 92, ואז אמרו שניתן ב 90 וגררו את הרכב לאיזור קרוב אלי (לא חתמתי על כלום, הכל בטלפון עם חבר משותף שלי ושל הסוכן). בשיחת טלפון לא מוכנים לרדת מ 90, העניין הוא שהמחירון ה…
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, ההורים שלי מחפשים להשתדרג לג'יפון כמו שאר השכנים שלהם, ואני אהיה צריך את עזרתכם בשביל ליעץ להם בצורה הכי טובה בנושא. הדרישות מן הרכב הן די בסיסיות- סחירות עתידית בטיחות קומפקטי חסכוני בדלק (עד כמה שאפשר) אבזור נדיב וכמה שיותר מודרני/חדש. הרכב העתידי לא עתיד לנסוע יותר מדי בשטח, אם כי הוא יעבור בשבילי טיולים כמה פעמים בחודש. בחנתי בינתיים את את הסוזוקי גראנד ויטרה 3 דלתות, וניסאן קשקאי Tekna, שניהן חדשות (רק בשביל לקבל אמות מידה בתחום). הויטרה די מושלמת אבל מציגה אבזור דל מאוד, ומנגד הקשקאי שהוא לא גורע בהרבה מהויטרה, מביא עימו גם אבזור מכובד. אשמח לקבל המלצות על רכבים נוספים ע"מ לקבוע נסיעת מבחן עתידיות ולחזור עם מסקנות. תודה!
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות רכב שישרת אותי בנסיעות עירוניות ובין עירוניות. כיום אני נוהג בגולף 2002 ידנית והייתי רוצה לקנות הפעם רכב יפני או קוריאני חדש (2015) עם גיר אוטומט חסכוני שאפשר לסמוך על האמינות שלו. מבחינת המרחב, חשוב שיהיה מרווח ונוח לשני נוסעים בנסיעות ארוכות. מבחינת תקציב אני חסום בסביבות ה 130-140 אלף ויותר חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני לאורך זמן מבחינת תצרוכת הדלק והתחזוקה שלו. להלן ההתלבטויות שלי: יונדאי i20 - נסעתי בו בנסיעת מבחן ולא התלהבתי יותר מדי... סקודה פאביה - לא יפני/קוריאני אבל ממה שקראתי הוא נחמד... מפחידות אותי הבעיות שהתגלו בגיר הרובוטי של פולקסווגן ואין לי מספיק מידע לגבי האמינות שלו ניסאן נוט - אין לי מספיק מידע אבל מבחינת מרחב …
הודעה אחרונה מאת Nadav1980, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! בגדול אני מחפש רכב משפחתי סביר, בטיחות גבוהה, תצרוכת דלק סבירה ומעט תיקונים, בתקציב של 60,000~ ולא אכפת לי לקנות מליסינג. אשתי "צריכה" בגז' גדול - דהיינו 300-400 ליטר ומעדיפה האצ'בק (דהיינו חלק אחורי ישר ככל האפשר, 5 דלתות), ואוטומטי או גירסה של אוטומטי (אוטומטי, רובוטי, טיפטרוניק/אוטומטי). סינון של רוב הרכבים בשוק לפרמטרים אלה הביא אותי לשלושת הרכבים האלה, שנתון 2011. אני אשמח מאד אם תוכלו - א. לחוות דעה על הרכבים הללו? מי עדיף ולמה? אם יש תת-דגמים עדיפים? ב. לחשוב מחוץ לקופסה ולהציע עוד רכב אפשרי? ג. להמליץ על מוסך מתאים באיזור רחובות והסביבה. תודה רבה ושיהיה לכולנו קיץ קצת יותר קריר מהכבשן הנוכחי... (הפסקתי לאכול פיצות - אני מזדהה …
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
-
מישהו יודע מתי יציעו מאזדה 2 החדשה במבצע של 0 ק"מ מליסינג? ואיזה גרסאות יציעו? 1. אקטיב 2. דינאמיק 3. ספורט 4. pure white תודה
הודעה אחרונה מאת zivco80, -
- 2 תגובות
- 704 צפיות
מחפש סופר-מיני אוטומטית יד שניה לרכוש, משנתון 2012 או 2013 עם ק"מ נמוך (או אולי מליסינג 0 ק"מ). הציעו לי בכלמוביל קיה ריו שנת 2012 גימור EX האצ'בק (5 דלתות) 1400 סמ"ק מנוע שעשתה 40 אלף ק"מ במחיר של 75k (ניתן לרדת קצת במחיר) או יונדאי i20 שנת 2012 גימור inspire שעשתה 37 אלף ק"מ 1400 סמ"ק מנוע במחיר של 71k (גם כאן ניתן לרדת קצת במחיר) כפי שניתן לראות, הנתונים דומים וכך גם המחירים. השאלה שלי היא מה עדיף מהשניים? בייחוד בכל הנוגע ל: 1. חווית נסיעה 2. צריכת דלק 3. שוק עתידי כשאמכור 4. אמינות (האבזור קצת עדיף יותר בריו לפי מה שהבנתי אבל הוא לא קריטי לי. לשניהם בכ"א יש סאנרוף). והאם כדאי לי בכלל ללכת על ניסאן מיקרה שנת 2015 מליסינג 0 ק"מ ב-73k לדעתכם (בהתחשב…
הודעה אחרונה מאת zivco80, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, מבקש חוות דעת על הרכב הנ"ל. ידוע לי ששנתון 2010 "לא סוחב" בצורה מזעזעת, ושהדבר שופר משמעותית מ2011 ומעלה. בכל אופן,האם עדיף לכוון על ה1.8 או שה1600 הסטנדרטית מגיבה בצורה טובה? מה מבחינת צריכת דלק..? אשמח לתשובות ובנוסף לאופציות מומלצות נוספות בתקציב של עד 45k למשפחתומטית סטנדרטית. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת rotem182, -
-
- 2 תגובות
- 592 צפיות
ישמש בעיקר לנסיעות בינעירוניות ארוכות (קרית שמונה- תל אביב) לכן חשוב מאוד שיהיה חסכוני בדלק, לא רואה מוסך, נוחות נסיעה כמה שיותר.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 2 תגובות
- 499 צפיות
שלום, אני מחפש רכב איכותי ואמין בעל צריכת דלק בינונית עד 10 אש"ח. חשבתי על סיאט איביזה שנתונים 2000-2002, אופל קורסה, פורד פיאסטה. אשמח לחוות דעת בנושא ומידע על אמינות הרכבים שציינתי.
הודעה אחרונה מאת EB-86, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום חברים, לאחר קריאה בפורום,מצאתי מספר שרשורים בהם מוזכרת החברה הנ"ל לטובה. לאחר חיפוש,מצאתי רכב שעונה על הדרישות שלי. האם ניתן וכדאי לקחת רכב זה לבדיקה במכון או מוסך? (בהרצליה?) אשמח לחוות דעת על תהליך הרכישה\אמינות\מקצועיות החברה . תודה
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מתעתד לקנות יונדאי i20 משנת 2013 נפח מנוע 1400 סמ"ק בעלות פרטית יד ראשונה עשה 15,000 ק"מ המחירון הוא 75k, סוכם בע"פ עם המוכר על סכום של 72k בתנאי שהבדיקה תהיה תקינה. היום עשיתי בדיקה לפני קניה בקומפיוטסט. להלן נתוני הבדיקה. התיקונים של צמיגים, כיוון פרונט ובולמי זעזועים אחוריים יתוקנו ע"י המוכר. לגבי השלדה - הוא אמר שרכב בחניה פגע בו מקדימה ולכן הוא החליף פגוש קדמי. האם יש לכך הורדת ערך מהמחירון? האם זה קריטי ועדיף לוותר על הרכב בגללו? דבר נוסף - האם משנה אם עושים כיוון פרונט לפני החלפת צמיגים קדמיים? אחרי? או שלא קריטי? אשמח בכלליות לחוות דעתכם.
הודעה אחרונה מאת sharon555, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
המגרש שבו אני רוצה לקנות אמר שיתקן את כל הליקויים החשש עם זה באמת בר תיקון וכמה השפעה יש לזה מבחינת בטיחות. האוטו עבר תאונה ולפי מה שנראה לא נפגע השלדה. החשש גם לגיר ונזילת שמן במנוע. אודה לעזרתכם הדחופה האוטו יד 2 מליסינג עבר 177 אלף קמש.
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 967 צפיות
שלום לכולם יש לי אפשרות לקנות דייהו נובירה שנת 98 עם 200 אלף קילומטר טסט לעוד חודשיים שווה לי לקנות אותו כרכב ראשון? אני גם חייל בנוסף שעושה שבוע שבוע
-
- 1 תגובות
- 554 צפיות
שלום לכולם מישהו יכול לתת לי חוות דעת על סקודה פאביה שנת 2003 הדגם של ה68כ''ס ידנית 187 אלף קילומטר תמורת 9 אלף היא נחשבת חיסכונית?
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
- 1 תגובות
- 636 צפיות
אהלן כולם, אני סטודנט נתחיל מזה, אני לא רוצה את כל הסופר מיני למינהם ומחפש יותר רכבים בסגנון סייויק\אקורד\מאזדה6\בי4\מונדאו. בשנתונים של 08-09 אפשר למצוא כאלה. יש לי חבר שמציע לי את הפאסט08 שלו מנוע 2000 FSI בעלת 100 אלף קמ בלבד מכיר את הרכב ויודע שהוא שמור ומטופל וללא תקלות. 100% השאלה לגבי אחזקה של הפאסאט. מה דעתכם ? כי אומרים לי שלא בטוח שאוכל להחזיק דבר כזה. רכב נוסף שהתעניינתי בו מאוד הוא הבי4 ( ידוע לי שכל הרכבים הנ''ל זהים +- ולא הכי חסכונים בצריכת דלק. אבל זה בסדר כי היה לי עד לא מזמן אימפרזה 1.5 ניו אייג שדיי אוכלת ככה ש..אפשר להגיד זהה מינוס.) מה דעתכם מבחינת אחזקה \ טיפולים \ ביטוח. מה שחשוב לי הוא הגודל , המראה החיצוני של הרכבים האלה, …
הודעה אחרונה מאת EB-86, -
קיה פיקנטו או ריו? 1 2
מאת dealy-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אני צריך חוות דעת על פיקנטו וריו ? מה עדיף לבחור אחת משניהן? (ריו ידנית גם טוב?)
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
-
- 3 תגובות
- 508 צפיות
אנחנו זוג ללא ילדים, מחפשים רכב קטן שישמש אותנו לנסיעות קצרות בעיקר (לא רק) לשנתיים הקרובות. גרים בחו"ל ולכן אני לא נותן תקציב בשקלים אבל בגדול מחפשים רכב לא יקר ובעיקר אמין בסביבות השנים 2005-2008. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
רכב מיני חדש עד 80K 1 2
מאת Adir88-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני רווק בן 27. מחפש רכב חדש שישמש בעיקר לנסיע לעבודה מאזור המרכז לאזור השרון (כ-31 ק"מ כל כיוון). ההשבוע עשיתי נסיעת מבחן על הקאיה פיקנטו ויונדאי i10 (שניהם 1250 אוטומטית) ובגדול יצאתי מרוצה משניהם. אני מעט פוזל יותר לכיוון של היונדאי כיוון שהיא מעט מאובזרת יותר ותא מטען יותר גדול. 1. האם יש דגמים נוספים ששווה לי לבחון לפני שאני סוגר את יונדאי? 2. בהמשך לשאלה הקודמת, אחותי חברה בהסתדרות המורים ויש שם הצעה על ניסאן מיקרה ב-80K במקום 100K. איפה נמצא הרכב הזה ביחס ליונאי? האם הוא שווה את התוספת מחיר של ה-3-4K ? 3. אני חושב לקנות את היונדאי מליסינג 0 קילומטר. בתכלס לאחר שביררתי מחירים אצל היבואן ובליסינג מדובר בהפרש של כ-6K. האם זה שווה את הרישום של הרכ…
הודעה אחרונה מאת trekampt, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים, כרגע נוסע ומטייל בשטח עם גרנד צ'ירוקי 2004. אנחנו ניקח הפסקה ארוכה מטיולי השטח, ולכן אני מגשש בכיוון מעבר לרכב "רגיל". אני מחפש רכב חזק יחסית, לא מפלצת, אבל שיתן דחיפה מהנה כשנותנים גז. אני מחפש שדרוג קל להרגשה שנותן ה-V8 בג'יפ. הרכב לא צריך להיות ספורטיבי, אבל חשוב ש"ישב טוב על הכביש" גם בשיוט של 140-150 קמ"ש וידע לספק קצב נהיגה מהיר בכבישים מפותלים בלי לטלטל יותר מדי את הנוסעים (בדיוק ההפך מהג'יפ). מעדיפים 5 דלתות, אפשר להסתדר עם 4. 3 דלתות לא בא בחשבון. אפשר להתפשר בסעיף עלויות האחזקה וצריכת הדלק. מוכן לשלם יותר בשוטף בשביל רכב מהנה. אין העדפה בין גיר ידני לאוטומט. התקציב הוא סביב 80K. עדיף פחות, אפשר יותר. רעיונות
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
- 3 תגובות
- 646 צפיות
מאזדה 2, שנת 2011 יד ראשונה פרטי 57,000 ק"מ הבנתי שהפגם החמור הוא בבולמי זעזועים קדמיים אשמח לחוות דעת
הודעה אחרונה מאת polyphonic, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני עומד לקנות גולף שנת 2011. בהתחלה כיוונתי לנפח 1.2 אבל אח"כ התחלתי לחשוב אולי כדאי לי לקנות 1.4 כי ההבדל במחיר לא כזה משמעותי. אני יודע שה-1.4 יותר חזקה אבל אשמח לדעת אם יש עוד שיקולים שכדאי לי לקחת בחשבון ומה היתרונות והחסרונות לדעתכם בין 2 הנפחים. תודה!
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 702 צפיות
שלום אני סתודנט וברצוני לקנות אלפה רומאו מיטו יד שניה ורציתי לדעת העם זה רכב יקר לתחזוק? ועם כן כמה יקר ביחס לרכבים סתנדרתים כמו נגיד מזדה 3. עם יש לכם המלצות שאני מחפש או קונה? תודה רבה ואשמח עם יש לכם עוד מידע.
הודעה אחרונה מאת benben1472, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן, אני מתלבט בין ליסינג תפעולי ממקום העבודה שעולה לי בסביבות ה-3K בחודש ובין רכישה של סופר מיני חסכונית, צעירה, מאובזרת ואמינה ובתקווה עם ירידת ערך נמוכה. האופציות ביניהן אני מתלבט מאזדה 2 (דגם דינמיק/ספורט) - קצת חורגת מהתקציב טויוטה יאריס - מאוד אפורה ומשעממת, אפשר לרכוש בכ-107 את הדגם המאובזר ביותר לא סופר מיני, מאזדה 3, האצ'בק (לא חדשה, אצטרך למצוא מציאה מיד2). אופציה אחרת? האם מישהו מחברי הפורום הצליח לקבל הנחה משמעותית (או כלשהיא) על מאזדה 2? אני יודע שאני משווה כאן בשר וחלב, אבל השוותי ועשיתי קצת חישובים, אחזקת רכב ל-3 שנים + ירידת ערך אמורים לעלות לי בסביבות ה-2300 ש"ח +- בחודש ל-3 שנים וכשמדובר ברכב חדש יש פחות כאב ראש (בתקוו…
הודעה אחרונה מאת Or_s, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב, אנחנו מחפשים רכב שני למשפחה מיועד בעיקר לנסיעות עירוניות הסעת ילדים לחוגים ונסיעות בין רמת גן לת"א. חשובה לנו הבטיחות נוחות ואמינות. רוצים רכב גבוה כיוון של גיפון. מוכרים סיוויק 2007 חשבנו להוסיף עוד כ 20 להערכתנו מביא אותנו לסדר גודל של 60-80 אשח. נשמח להמלצותיכם
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 924 צפיות
אהלן, הבוס מפרגן לי ברכב באזור K250 לכאן או לשם. ההתלבטות היא בין אאודי Q3 עם מנוע 2.0 ליטר לבין הפורד אדג' החדשה, שבסוכנות מספרים שתושק בעוד חודשים (אבל יש לציין שזה בדיוק מה שהם אמרו גם לפני חודשים...). למרות שמדובר בשני רכבים די שונים, בשליפה מן המותן, מה לדעתכם עדיף? (מדובר כאמור ברכב מליסינג, כך שמושגים כמו דלק, יוקר החלפים וכו פחות קריטיים לי, לעומת זאת, חדוות הנהיגה והדבר הכי משמעותי - עם מי פחות נורא לעמוד שעה וחצי בפקק מדי בוקר - הם שיקבעו. אשמח לעצה! תודה
-
- 3 תגובות
- 671 צפיות
בוקר טוב אני מחפש רכב שישמש בעיקר לנסיעות מתל אביב לעמק חפר, התקציב כמה שציינתי בכותרת הוא 15000. חשוב לי שהרכב יהיה קטן בסגנון הi20 או המזדה 2. עלות טיפולים וחלפים סבירה וכמובן אמין. לא חשוב לי שהיה אוטומטי למרות שעדיף עם כל הפקקים שהיו עכשיו בתל אביב. תודה רבה נדב
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 593 צפיות
שלום לכולם , חבר שוקל לקנות את הרכב הזה , עלה לכביש באוג' 2009 , 90000 ק"מ. כמה שאלות : 1) האם יש לרכב מחלות רציניות כלשהן? 2) האם הגיר הרובוטי הזה מתנהג יפה או שהוא גורם להקאות בנסיעה? 3) מה המחיר ההגיוני לשלם על כזה רכב? (יד2) המחירון זה 55400. תודה רבה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת rotman23, -
רנו גראנד סניק 1 2
מאת shaulc-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
האם כדאי לרכוש את הרכב בנ"ל טורבו דיזל אטומט ב139000 ? מחיר מעולה חסכוני בדלק קצת קטן יותר מהC4 הם מתחייבים לקנייה חוזרת במחיר מחירון. אבל איך הוא בהשוואה לC4 פיקאסו ?
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
-
- 7 תגובות
- 847 צפיות
היי, אני מתלבט בן שלשת הרכבים הללו בגירסה אוטומטית: פיאסטה i20 i30 / התקציב 40-45 פלוס מינוס. על מי אתם ממליצים ?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מתכנן רכישת רכב בעזרת הלוואה עומדת מביטוח לאומי בסוף החודש, הרכב צריך להיות חדש מהחברה, לצערי אני קצת פחות בקיא בשוק הרכבים כיום אז אשמח לקבל ייעוץ. הדרישות מהרכב: 1. אמינות - חשוב חשוב חשוב - אני סובל ממוגבלות בניידות, כל כניסה למוסך משביתה אותי ללא אפשרות להתנייד לכמה ימים. מעבר לכך אני סטודנט ואין לי כמעט זמן פנוי לטפל בענייני מוסכים. 2. חסכון בדלק \ שוק חזק 3. רכב יפה (אני יודע שזה עניין של טעם, אבל בכל זאת ) 4. רכב מאובזר כברירת מחדל (פחות קריטי) 5. תקציב - עד כ100K, אם כי עדיף לא להגיע לשם. הרכב יבצע בעיקר נסיעות פנימיות בתוך חיפה, ופעם בשבוע הלוך+חזור למרכז. ביצועים+קטגוריה של הרכב פחות קריטיים לי כל עוד ה…
הודעה אחרונה מאת ntd, -