Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מתלבט בין ליסינג תפעולי ממקום העבודה שעולה לי בסביבות ה-3K בחודש ובין רכישה של סופר מיני חסכונית, צעירה, מאובזרת ואמינה ובתקווה עם ירידת ערך נמוכה.

האופציות ביניהן אני מתלבט

1. מאזדה 2 (דגם דינמיק/ספורט) - קצת חורגת מהתקציב
  2. טויוטה יאריס - מאוד אפורה ומשעממת, אפשר לרכוש בכ-107 את הדגם המאובזר ביותר
  3. לא סופר מיני, מאזדה 3, האצ'בק (לא חדשה, אצטרך למצוא מציאה מיד2).
  4. אופציה אחרת?

האם מישהו מחברי הפורום הצליח לקבל הנחה משמעותית (או כלשהיא) על מאזדה 2?

אני יודע שאני משווה כאן בשר וחלב, אבל השוותי ועשיתי קצת חישובים, אחזקת רכב ל-3 שנים + ירידת ערך אמורים לעלות לי בסביבות ה-2300 ש"ח +- בחודש ל-3 שנים וכשמדובר ברכב חדש יש פחות כאב ראש (בתקווה), לעומת תשלום ליסינג שיעלה לי בסביבות ה-2800-3000 ש"ח מהנטו.

ידוע לי שאני צריך לשים בסביבות ה-100K מראש וזה סכום שאם הייתי חוסך ל-3 שנים הייתי יכול לצמצם את ההפרש מול הליסינג בהשקעות חכמות (בהנחה שאני מרוויח 5% בשנה).

אני נוסע בערך 10-12K בשנה והחישובים נעשו לפי תחשיב של עלות דלק ממוצעת של 6.5 ש"ח, ירידת ערך של 15% בשנה ראשונה ו-10% בשנתיים הבאות, טיפולים בערך 1000-1200 ש"ח בשנה וביטוח בסביבות ה-4500-5000 ש"ח.

אשמח לייעוץ מחברי הפורום.

פורסם

דווקא לדעתי עדיף לך לקנות רכב פרטי ולא ליסינג, בגלל הנסועה הנמוכה יחסית יההי לך מחיר גבוה, ובהנחה שתשמור על האוטו לא יהיו לך בעיות מיוחדות. אם פינוקים והתנהגות כביש יותר חשובים לך ממנוע-גיר/מרווח/צריכת דלק- לך על המאזדה 2 ספורט

פורסם
דווקא לדעתי עדיף לך לקנות רכב פרטי ולא ליסינג, בגלל הנסועה הנמוכה יחסית יההי לך מחיר גבוה, ובהנחה שתשמור על האוטו לא יהיו לך בעיות מיוחדות. אם פינוקים והתנהגות כביש יותר חשובים לך ממנוע-גיר/מרווח/צריכת דלק- לך על המאזדה 2 ספורט

כרגע עדיף לי באמת לקנות רכב פרטי, גם עם ירידת ערך של 14% בשנה זה יותר משתלם (בתקווה שכל שאר הדברים יתקתקו).

איזה רכב עדיף על המאזדה 2 ספורט מבחינת מנוע/גיר/צריכת דלק (ובאותו מחיר)?

פורסם

הייתי בודק את הפיגו 208,יש לה אם עדיין מחיר של 96 אלך,מנוע טורבו,מושבים שמזדה יכולה לחלום עליהם,מאוד נוחה לנסיעה,גם מאובזרת ולדעתי הרבה יותר מעוצבת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עשיתי לאחרונה נסיעת מבחן על הפיג'ו, לא ממש התחברתי אליה, לא יודע למה. הפאביה עדיפה בהחלט בנושא הגיר/מנוע/צריכת דלק- למאזדה מנוע 1.5 ליטר אטמוספרי עם 14.8 קג"מ ו-111 כ"ס ותיבה פלנטרית 6 הילוכים. לפאביה מנוע 1.2 מוגדש עם 110 כ"ס, אבל עם 3 קג"מ יותר בשליש מהסל"ד, ותיבה דו-מצמדית משובעת הילוכים. מה שזה אומר שהפאביה מהירה בערך בשנייה מאפס למאה (גם בתאוצות ביניים הפאביה לוקחת), וצוחרכת פחות דלק- המאזדה עושה בערך 1-13.5 והפאביה עושה 1-15.

פורסם

ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן בפיג'ו 208.

לפיג'ו 208 - מנוע טורבו 1.2 וגיר 6 הילוכים.

היו כתבות חיוביות במבחני דרך שבוצעו ע"י עיתונאי הרכב בארץ.

ניתן לאתר את המבחנים באתרי הרכב השונים באינטרנט.

הדגם המחודש נמכר עכשיו במבצע הכרות במחיר: 96,000 ש"ח.

פורסם

היתרון של הפיגו זה בנוחות מושבים מיוחד מאחור, איכות חומרים עדיפה.

לי אישית עדיין אין ביטחון בגיר הdsg.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי מה שיצא לי לראות המאזדה 2 מגיעה עם ריפודי עור והפג'ו לא (בלי קשר לעוד מלא אבזור)

אני גם מתלבט בין שתיהן כרגע... המחיר של הפג'ו יותר אטרקטיבי

פורסם

ישבתי היום במאזדה 2, גרסאת הדיינמיק מאוד אפורה מבפנים, צורחת שעמום, קיוויתי שבקרת האקלים תהיה דומה לבקרת האקלים במאזדה 3 אך לצערי זה לא כך.

יש הבדל גדול מאוד מבחינת עיצוב בין ה-Pure White שמגיעה עם מושבי עור ופס עור בדשבורד ובין הדיינמיק, הראשונה מגיעה עם ג'אנט 16 בעוד שהדיינמיק מגיעה עם ג'אנט 15 (קטן מאוד לטעמי). בסופו של דבר אני לא חושב שהתוספות של הSport/Pure White מצדיקות את ההבדל במחיר (מסתכם בכ-7K על הכביש).

המחיר של ה-Pure White מתקרב מאוד למחיר של מאזדה 3 בגרסת הקומפורט וזה לטעמי לא הגיוני.

פורסם
היתרון של הפיגו זה בנוחות מושבים מיוחד מאחור, איכות חומרים עדיפה.

לי אישית עדיין אין ביטחון בגיר הdsg.

נהגת בה? אני לא מוצא שום ביקורות עדכניות על הפז'ו 208 עם מנוע 1.2.

פורסם

נהגתי על המנוע הקודם.

פורסם (נערך)

ביום חמישי קיבלנו את ה208 החדשה.

אחרי 200 קילומטר אני כבר מאוהב.

רשמים ראשוניים: כסאות נוחים ומפנקים - בכללי הרכב מרגיש יחסית רך.

עיצוב פנים מינימלי שדורש התרגלות אבל בסך הכל נראה לא רע.

הגה קטן מהרגיל אך אני אהבתי. כמו כן הוא מדוייק ומתקשר בצורה טובה לדעתי.

בידוד רעשים פנימי טוב.

בנהיגה רגילה אין דרמות והרכב זריז ודוחף אותך בעדינות. בלחיצות הרכב כבר ממש מהנה. מצב ספורט בגיר משאיר את הסל"ד גבוה יותר והרכב מגיב טוב יותר. בכל מקרה הרכב מגיב טוב גם ב 1500 סל"ד בגלל המומנט הגבוה בס"ד הנמוך.

חיצונית הרכב מהמם לדעתי. אבזור לא רע בכלל.

אז אני יכול להמליץ עליו בלב שלם, אם כי אין לי רפרנס לאופציות האחרות שרשמת.

תלונות - הייתי שמח לחישוקים בקוטר 16 במקום ה 15.

וזהו בנתיים.

עריכה אחרונה על ידי ORrrr

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

תעדכן עם הזמן לגבי צריכת דלק.

פורסם
ביום חמישי קיבלנו את ה208 החדשה.

אחרי 200 קילומטר אני כבר מאוהב.

רשמים ראשוניים: כסאות נוחים ומפנקים - בכללי הרכב מרגיש יחסית רך.

עיצוב פנים מינימלי שדורש התרגלות אבל בסך הכל נראה לא רע.

הגה קטן מהרגיל אך אני אהבתי. כמו כן הוא מדוייק ומתקשר בצורה טובה לדעתי.

בידוד רעשים פנימי טוב.

בנהיגה רגילה אין דרמות והרכב זריז ודוחף אותך בעדינות. בלחיצות הרכב כבר ממש מהנה. מצב ספורט בגיר משאיר את הסל"ד גבוה יותר והרכב מגיב טוב יותר. בכל מקרה הרכב מגיב טוב גם ב 1500 סל"ד בגלל המומנט הגבוה בס"ד הנמוך.

חיצונית הרכב מהמם לדעתי. אבזור לא רע בכלל.

אז אני יכול להמליץ עליו בלב שלם, אם כי אין לי רפרנס לאופציות האחרות שרשמת.

תלונות - הייתי שמח לחישוקים בקוטר 16 במקום ה 15.

וזהו בנתיים.

יש מצב למספר תמונות פנים? ראיתי אחת לבנה אתמול והיא נראתה לי יותר קטנה מהמאזדה 2 משמעותית.

אני מבין שמנוע ה-1.2 חדש בפיג'ו, יש עליו ביקורות? ד"א, מה מכוסה בשנתיים אחריות הנוספות?

תודה.

• תוכן חדש...