Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני מתלבט בן שלשת הרכבים הללו בגירסה אוטומטית: פיאסטה i20 i30 / התקציב 40-45 פלוס מינוס. על מי אתם ממליצים ?

פורסם

בגדול, אני נהג יחיד רווק , נסיעות יומיות ת"א-פ"ת בערך 40/50 קמ ליום לא ממש מתחבר למכוניות מיני הקטנות.

פורסם

שתי המכוניות טובות.

ה-i20 קצת יותר זולה לאחזקה וקצת יותר מאובזרת. הפיאסטה קצת יותר מרווחת וקצת יותר נוחה.

במקרה שלך ולאור העובדה שאתה עושה נסיעות עירוניות נראה לי שה-i30 קצת גדולה מידי. היא גם עם מנוע 1,600 סמ"ק, מה שיבוא לידי ביטוי בצריכת הדלק.

אתה מוזמן להגיע לעשות סיבוב ב-i20 ובפיאסטה ולהחליט איזו מהן מתאימה לך יותר.

פורסם
היי, אני מתלבט בן שלשת הרכבים הללו בגירסה אוטומטית: פיאסטה i20 i30 / התקציב 40-45 פלוס מינוס. על מי אתם ממליצים ?

קצת מידע -

היתה לי פיאסטה ויש לי i20 (מהדור החדש יותר).

ה- i20 החדשה יותר בעלת נוחות והתנהגות-כביש סבירה,

ובעלת מנוע+תיבת-הילוכים חלשים יחסית.

לדור הקודם של ה- i20 אותו מנוע, אבל התנהגות-כביש פחות טובה.

אם אתה לא מחפש ביצועים, ומחפש אמינות, נראה לי שזאת עדיפה.

צריכת דלק - בסביבות 1:10 (עם רגל כבדה על הגז).

וזה מעדות על רכב שעשה 45000 ק"מ וללא בעיות בכלל.

לעומת ה- i20, הפיאסטה - יותר נוחה לנהיגה ובעלת התנהגות-כביש עדיפה. יש לה גם מערכת-סטריאו מקורית יותר טובה. המנוע+תיבת הילוכים שלה חלשים מאלה של ה- i20 , וגם צריחת הדלק פחות טובה (עם רגל יותר כבדה על הגז) - משהו כמו 1:9. מבחינת אמינות - לפורד יש מוניטין פחות טוב מלזה של יונדאי, כך שכנראה זה יתבטא גם בסעיף הזה - כך שמבין שתיהן הייתי בוחר ביונדאי.

i30? אין לי ניסיון אישי, אבל מדובר ברכב מקטגוריה אחת מעל (מה שנקרא אצלנו "רכב משפחתי", ובחו"ל נקרא "רכב קומפקטי") - אם אתה מוכן לשקול את הייתרונות של רכב גדול (מרווח, נוחות יותר טובה, ביצועים עדיפים בעיקר בדרכים בינעירוניות) לעומת החסרונות (מחיר - ביטוחים, דלק, אחזקה), אז הוא יותר טוב משני האחרים, אבל תצטרך לקנות רכב משנתון ישן יותר.

בהצלחה

פורסם

קצת על הI30.

שילוב מנוע גיר נמרץ -126 כ"ס , נוחות סבירה, פחות נוחה בנסיעות ארוכות, שיכוך מהמורות בינוני, צריכת דלק 1 ל10 1 ל11 אם נוהגים בעדינות , יחסית מאובזרת גם בגרסה הבסיסית ,מומלצת לאחר מתיחת הפנים בשנת 2011. רובן היו בליסינג, בעיקר הסטיישנים. מבחינת אמינות לא היו לי בעיות אבל יש את התקלה עם נורת הESP שנשארת דולקת שצריך לראות אם טופלה.

למגיב שמעלי- אין דבר כזה תיבת הילוכים חלשה, אולי ההילוכים מחולקים בצורה לא מיטבית שנשארים עם בורות סלד.

• תוכן חדש...