Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מתכנן רכישת רכב בעזרת הלוואה עומדת מביטוח לאומי בסוף החודש,

הרכב צריך להיות חדש מהחברה, לצערי אני קצת פחות בקיא בשוק הרכבים כיום אז אשמח לקבל ייעוץ.

הדרישות מהרכב:

1. אמינות - חשוב חשוב חשוב -

אני סובל ממוגבלות בניידות, כל כניסה למוסך משביתה אותי ללא אפשרות להתנייד לכמה ימים.

מעבר לכך אני סטודנט ואין לי כמעט זמן פנוי לטפל בענייני מוסכים.

2. חסכון בדלק \ שוק חזק

3. רכב יפה (אני יודע שזה עניין של טעם, אבל בכל זאת :) )

4. רכב מאובזר כברירת מחדל (פחות קריטי)

5. תקציב - עד כ100K, אם כי עדיף לא להגיע לשם.

הרכב יבצע בעיקר נסיעות פנימיות בתוך חיפה, ופעם בשבוע הלוך+חזור למרכז.

ביצועים+קטגוריה של הרכב פחות קריטיים לי כל עוד הוא עומד בקריטריונים הנ"ל.

עדיין לא יצא לי לבדוק יותר מדי אופציות אך בינתיים הסתכלתי על הרכבים הבאים:

1. סיאט איביזה

2. יונדאי i10\i20

3. סקודה פאביה החדשה

אני אשמח לקבל חוות דעת על רכבים אלו (במיוחד על הסקודה, אני קצת מפחד ממנה בגלל גיר הDSG)

וכמובן אם יש לכם הצעות יותר טובות אני יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה!

פורסם

אם אמינות זה משהו כול כך חשוב הייתי יורד מה dsg,תבדוק את המזדה 2,טיוטה יאריס והיונדאי i20.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לי יש את סקודה פאביה החדשה בגרסת סטייל כבר חודשיים, אחלה אוטו. לדעתי בדור החדש בעיות האמינות של ה-DSG כבק דיי מאחורינו, אבל בשביל לא לקחת סיכון לך על מאזדה 2 (החדשה בלבד), טויוטה יאריס (למרות המחיר היקר מעט) ויונדאי I20.

1. כל המכוניות שצוינו לעיל אמורות להיות אמינות, ללא בעיות מיוחדות.

2. היונדאי פחות חסכונית בדלק, במספרים זה בערך ככה: יונדאי 1:11 (1:16 בשיוט רגוע); סקודה 1:15 (1:18 בשיוט רגוע); מאזדה+ טויטה (צריכת הדלק דומה מאוד, עם יתרון קל למאזדה) 1:14 (16.5 בשיוט רגוע). כמובן שיש את עניין היאריס הייבריד, שהיא עושה 1:18 בערך בכל טוואי. והן נוטות להיות אמינות יותר אם הבנתי נכון (יותר מדגמי הבנזין).

3. זה דיי עניין של טעם, אבל לטעמי המאזדה והסקודה הכי יפות פה :lol:

4. הפאביה סטייל מאובזרת ויש את כל מה שצריך ועוד על מיני גאדג'טים נחמדים (כניסה והנעה ללא מפתח, בקרת אקלים, מסך עם מירור לינק, בלימה אוטומטית במקרה חירום ועוד). המאזדה 2 דיינמיק דיי מקבילה לה באבזור (אבל מעט פחות) ויקרה יותר ב-2K, אבל אותה ראיתי 2 מודעות למכירה בלוחות המודעות. היאריס מאובזרת פחות, חסרה כמה פרטי אבזור חשובים (למשל הבלימה האוטומטית), ועולה יותר. תבדוק את המפרטים של המכוניות. ביונדאי האבזור מחפיר ביחס למחיר.

לגבי תקציב, את המאזדה מצאתי 2 מודעות בלוח יד 2, היאריס יש בשפע. היונדאי גם יש.

מאזדה: http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?arrArea=&arrModelID=22&arrSubModelID=1197&FromYear=&UntilYear=&arrAuto=&fromPrice=&untilPrice=&arrSubSubModelID=27732%2C27733%2C27735%2C27734&arrOwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=&Color=&Info=

סקודה: אין ממש פאביה חדשה ביד 2

טויוטה:http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?arrArea=&arrModelID=16&arrSubModelID=1470%2C2344&FromYear=2012&UntilYear=&arrAuto=&fromPrice=&untilPrice=&arrSubSubModelID=&arrOwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=&Color=&Info=

יונדאי: http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?arrArea=&arrModelID=19&arrSubModelID=1594&FromYear=2014&UntilYear=&arrAuto=&fromPrice=&untilPrice=&arrSubSubModelID=27617%2C27616%2C27615&arrOwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=&Color=&Info=

פורסם

"

1. אמינות -

חשוב חשוב חשוב

אני סובל ממוגבלות בניידות, כל כניסה למוסך משביתה אותי

"

אם כך אז האופציות שלך הן רק מכוניות אמינות.

המכוניות שמובילות את סקרי האמינות בעולם כבר המון שנים הן טויוטה והונדה.

קנה אחת מהן לפי התקציב שלך. אתה יכול לחשוב גם על סובארו ואולי

מאזדה, ואולי יונדאי, וזהו, פחות או יותר, לא נראה לי שיש עוד יצרן

ששווה להזכיר, ומי שיאמר לך אחרת חוטא לאמת.

The first one to get angry loses

פורסם

תודה רבה לכולם,

החווית נהיגה והכוח של המנוע חשובות לי אך פחות קריטיות.

ידני לא בא בחשבון (אין לי אפשרות לנהוג מבחינת הרישיון)

שכחתי קריטריון חשוב - בטיחות. איך הייתם מדרגים את הרכבים שהוצעו מבחינה בטיחותית? (מבחני ריסוק, וכו')

לגבי הפאביה -

הרכב הנוכחי שלי הוא פולו 1.2 TSI שנת 2011. ממש נהנתי מהרכב ב-4 שנים שהוא ליווה אותי, למרות שאני יוצא עם טעם מר בפה עקב החלפות מצמדים לגיר שקרו פעמיים, ושרשרת טיימינג ששווקה חיים לפני כשנה.

דווקא בגלל שאני מכיר את המנוע והגיר ויודע איך הם מתפקדים כשהם עובדים טוב (מדהים) הלב אומר ללכת על הפאביה, הראש אומר לברוח.

ניסיתי לחפש באינטרנט מידע לגבי אמינות הDSG לאחרונה אבל לא הצלחתי למצוא ראיות שהבעיות תוקנו או להיפך, לכך שהתקלות ממשיכות... יש למישהו מידע בעניין?

אם יש עוד הצעות אשמח לשמוע :)

תודה

פורסם (נערך)

פה בפורום מידי פעם עוד נתקלים בדגמי2013 היה גם 14, וזה רק פה,לך תדע כמה בפועל עדיין יש,אני מאמין היום בעיות הרבה פחות נפוצות,אבל בשביל השקט הנפשי למה לקחת סיכון?

אתה הולך לשלם 100 אלף אבל לא תהיה שקט מבחינת אמינות,הרי אתה כן חיפשת האם עדיין יש תקלות,כי העבר לא היה מזהיר.

האם לגבי מזדה אתה גם תריץ כזה חיפוש? לא.

האם לגבי יאריס? גם לא.

יונדאי? אממ גם לא.

אלו מכוניות עם ראש שקט.

לפאביה מנוע זריז,אבל תכלס איכות חומרים לא ברמה של השאר,מאחור לא נוח לשבת והאמת זה עניין אישי אבל עיצוב שניראה כבר עכשיו לי לפחות מיושן.

אותי מאוד הרשימה באולם התצוגה היאריס דווקא,מושבים מעולים,מאחור מרווחת מהפאביה והרבה יותר נוחה שם,איכות חומרים נעימה יותר למשל יש לך באמצע הדש בורד פלסטיק בצבע שונה שהוא רך,אמינות ברמה שלפאביה יש עוד דרך ארוכה להוכיח. וכמובן שמירת ערך מעולה

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קשה לדעת בדיוק מהי שכיחות תקלות ה-DSG ברכב חדש כי המידע הזה מצטבר רק לאחר מספר שנים.

באופן כללי כנראה ניתן לאמר ששכיחות התקלות יורדת משנה לשנה אבל קשה להגיד בכמה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
הראש אומר לברוח.

אם יש עוד הצעות אשמח לשמוע :)

עוד הצעה אחת,

שמור את הלב לדברים שבלב, אהבה ואמנות [?]

ושמור את הראש לדברים שבשכל, כמו מכניקה, הנדסה וסטטיסטיקה

בכלל, בחיים, לא רק כשאתה בורח מרכבים מתפרקים.

The first one to get angry loses

פורסם
"

1. אמינות -

חשוב חשוב חשוב

אני סובל ממוגבלות בניידות, כל כניסה למוסך משביתה אותי

"

אם כך אז האופציות שלך הן רק מכוניות אמינות.

המכוניות שמובילות את סקרי האמינות בעולם כבר המון שנים הן טויוטה והונדה.

קנה אחת מהן לפי התקציב שלך. אתה יכול לחשוב גם על סובארו ואולי

מאזדה, ואולי יונדאי, וזהו, פחות או יותר, לא נראה לי שיש עוד יצרן

ששווה להזכיר, ומי שיאמר לך אחרת חוטא לאמת.

אוקי הונדה , אבל איך אתה מסיק שטיוטה אמינה אם יש כל שני וחמישי ריקול. היצרן מעיד שיש תקלות ואתה מסיק שהיא אמינה.

פורסם

ריקול לא מעיד שלכול הרכבין יהיו בעיות,אלא היצרן עשה פעולה מונעת.

בגלל זה טיוטה זהו רכב אמין.

פורסם

אמינות רכב לא נמדדת בארץ המוצא שלו או ביצרן ספציפי אלא לפי כל דגם,

לצורך העיניין פאביה 1.4 אטמוספרית עם גיר ידני תהיה יותר אמינה כנראה מקורולה 2008 רובוטית(שוב, סטטיסטית).

לכן אין ליחס לדעתי אמינות ליצרן אלא לפי רכבים ספציפים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...