Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדור החדש כמובן עדיף ללא ספק, במודלים המוקדמים שלו (2008-2011) הגיע רק ברמת איבזור גבוהה ועם שתי דלתות צד.

לאחר הפסקת שיווק הדור הישן ב 2012 נוספה גירסה פשוטה לדור החדש.

בכל מקרה, הרעש והרעידות בדור הישן זה לא דבר כזה קריטי או מפריע. רק מאיזור 3000 סל"ד שזה בערך 130 קמ"ש רעש מנוע מתחיל להיות ממש בולט. רעידות בעמידה בכלל בקושי מורגשות.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני נהגתי על ה1.6HDI, כבר מ100 קמ"ש הרכב די רועש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני נוהג כל יום על 1.6HDI.

כן, רועש גם ב 100 קמ"ש. כמובן. לא מכונית מנהלים עם בידוד רעשים איכותי.

אבל ב 100 קמ"ש (שזה 2300 סל"ד נמוכים מאוד) רמת הרעש סבירה, אפשר לשמוע מוסיקה או לנהל סיחה בלי להרים את הקול. לי זה לא מפריע יש מצב שאני כבר רגיל לזה.

פורסם

בקליאו שלי עם מנוע 1.2 אטמוספרי במהירות הזאת אני נמצא על 3100-3200 סל"ד, ולמרות שהכול לדעתי היא שקטה יותר מהברלינגו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
קודם כל תודה רבה לעונים,

בעקבות התגובות - עוד שאלות.

בעקבות התגובות גם שוקלת לקנות ברלינגו 2010 (תלוי במחירים...)

האם ברלינגו 2010 כבר מתקרבת מבחינת נוחות לקורולה 2008?

האם ההבדל ברכב עצמו בברלינגו בין 2008 ל 2010 הוא ממש גדול, שמצדיק את עליית המחיר?

התשובה היא לא. זה אותו רכב. רק ב 2011 החלו להגיע הדגמים החדשים של הברלינגו שהם כבר משהו אחר - גם מבחינת מחיר.

פורסם

לא מדוייק.

הדגם החדש הגיע כבר בסוף שנת 2008.

שווק במקביל לישן בשנים 2008 - 2012.

בשנים אלו הגירסה הבסיסת והפשוטה הייתה "דור ישן", הגירסה המאובזרת הייתה "דור חדש".

רוב היחידות שנמכרו באותה תקופה היו כמובן של הדור הישן בגלל המחיר הזול יותר בהפרש גדול.

באמצע שנת 2012 הופסק שיווק של הדור הישן. במקומו הגיעה גירסה פשוטה של הדור החדש עם מנוע 75 כ"ס ופחות איבזור.

נמכרת עד היום במקביל לגירסה המאובזרת 92 כ"ס.

פורסם
לא מדוייק.

הדגם החדש הגיע כבר בסוף שנת 2008.

שווק במקביל לישן בשנים 2008 - 2012.

בשנים אלו הגירסה הבסיסת והפשוטה הייתה "דור ישן", הגירסה המאובזרת הייתה "דור חדש".

אז איך אני יכולה להבחין בן השניים?

האם הגירסה המאובזרת מתייחסת גם לנושא הבטיחות? כי תכלס זה מה שמשנה לי. אני לא בנאדם של אביזרים... מה שחשוב לי זה רק שאפשר יהיה לסמוך על האוטו...

ושאלה נוספת (שתקבע סופית לאיזה כיוון אלך) - האם הגיר הרובוטי באמת כזה נורא? לווא דווקא חוויית הנהיגה, אלא בעיקר אמינות ועלות טיפולים. קראתי רק לגבי רכבים עד גיל 3, ואני הרי מחפשת ישנים יותר...

פורסם

אתחיל בכך שיש להזהר יותר ברכישת ברלינגו עם 140.000 ק"מ מאשר קורולה עם 140.000 קמ"מ. למה? מנוע טורבו דיזל מודרני רגיש יותר לתחזוק לקויה, לשימוש בשמנים לא לפי מפרט היצרן ולאי הקפדה על טיפול תקופתי בזמן.

כל הסיפורים האלו על דיזלים שמגיעים למיליוני קילומטרים הם סיפורים יפים, אבל לא צריך להאמין להם יותר מידי. רכב שטופל כמו שצריך וננהג בצורה נורמאלית יכול להגיע להרבה, אבל צריך לקחת בחשבון ש 95% ברלינגואים בילו את השנים הראשונות בחברות ליסינג והשכרה אצל נהגים שלא איכפת להם ועברו חיים קשים.

לא קונים ברלינגו בגלל אמירה ש"מנוע דיזל מחזיק יותר זמן". קונים ברלינגו אם מעוניינים במרווח ובפרקטיות שלו.

דור ישן, רוב הכלים בארץ במודלים 2008-2011 הם מהדור הזה. כמעט כולם בצבע לבן וברמת איבזור בסיסית שכוללת 2 כריות אוויר, ABS, דלת צד אחת ומינימום איבזור נוחות.

1111.jpg

דור חדש, מעט כלים נמכרו בארץ בשנים 2008-2011, מחיר שלהם היום גבוה הרבה יותר. מאובזרים ב 6 כריות אוויר, ABS, בקרת יציבות, שתי דלתות צד.

2222.jpg

אותו מנוע ואותו גיר בשניהם, בישן הוא בהספק 75 כ"ס (מעט יחידות הגיעו עם מנוע 92 כ"ס), בחדש בשנים המדוברות כולן עם 92 כ"ס.

בישן מצמד מופעל כבל, בחדש מצמד הידראוולי ויותר נעים. אין אופציה לגיר אוטומטי באף אחד מהם בשנים האלה.

תוצאות EUPONCAP לדור ישן דגם 2005 זהה לחלוטין ל 2008.

http://www.euroncap.com/en/results/citro%C3%ABn/berlingo/15660

תוצאות EURONCAP לדור חדש בשנה שיצא (2008 )

http://www.euroncap.com/en/results/citro%C3%ABn/berlingo/15751

תוצאות EURONCAP לדור חדש לפי שיטה חדשה ומחמירה יותר, שנת 2014. עקב שינוי שיטת הבדיקה יש פחות ניקוד:

http://www.euroncap.com/en/results/citro%C3%ABn/berlingo/7861

לא מכיר את הגיר הרובוטי של קורולה, לא נהגתי ולא יכול להתייחס.

פורסם

אגב, פג'ו פרטנר היא התאומה של הברלינגו, לכן אם מוצאים פרטנר שמורה ניתן לרכוש אותה, זה בדיוק אותו הרכב עם סמל אחר.

פורסם

ה1.4 הזה לפי מה שראיתי נמכר במקביל ל1.6HDI,

מנוע 1.4 גורם לרכב הזה להיות איטי בצורה הזויה וגם חלש הרבה יותר מגרסת הדיזל, עם זאת מדובר במנוע וותיק ואמין מאוד של הקונצרן.

פורסם
לא מדוייק. משתנון מסויים הפרטנר הגיעה עם מנוע 1.4 בנזין 75 כ"ס בלבד.

אם אנחנו רוצים להיות ממש מדוייקים אז זה הולך ככה:

בשנת 97 החל שיווק בארץ של ברלינגו/פרטנר. הוצעו שני מנועים: דיזל 1.9 71 כ"ס ובנזין 1.4 75 כ"ס.

אז הסולר היה ממש זול ואף אחד לא לקח את גירסת הבנזין. מכרו כמה עשרות יחידות ומשנת 98 דגם בנזין לא יובא יותר.

לאחר 10 שנים וסדרה של עליית מחירי הסולר שוב פעם גירסת בנזין הפכה משתלמת למי שלא נוסע הרבה ובאיזשהו שלב במהלך 2008 החזירו אותה למבחר אבל לא במקום דגם הדיזל אלא במקביל.

אפילן דגם 7 מקומות ארוך הגיע עם מנוע בנזין ודיזל.

פורסם

עבור משפחה - חד משמעית ברלינגו עדיף על הקורולה. נוח, מרווח וחסכוני יותר + תא מטען הזוי. מהמכוניות היחידות שבהן באמת ניתן להכניס שלושה מושבי בטיחות במושב האחורי. החיסרון בברלינגו: הוא מעט רועש יותר ביחס לקורולה.

ברור שרוב דגמי הברלינגו היו בליסינג, הרי הם בעיקר נרכשו כרכב עבודה. אגב זה לא בהכרח אומר שהרכב עבד קשה, או טופל באופן לקוי. כל מקרה לגופו.

הדור החדש של הברלינגו עדיף ושווה את תוספת המחיר. הוא שקט יותר וזכאי ל-3 כוכבי בטיחות לעומת 1.5 כוכבים של הדור הקודם. אם התוספת גדולה מדי, עדיף לרכוש את האח התאום פיג'ו פרטנר, שמ-2008 רובם ככולם הגיעו עם 2 דלתות צד.

פורסם

איפה ראית 1.5 כוכבים? צירפתי לינקים כמה הדעות מעל. הדור הישן קיבל 4 כוכבים בשנת 2005.

לגבי 2 דלתות צד בפרטנר דור ישן המל מ 2008 - גם זה לא נכון.

אין בכלל (אולי חוץ מכמה בודדים מודל 2008) דגמי דור ישן עם 2 דלתות צד ממודל 2008 ומעלה.

במודלים ישנים יותר (לפני תחילת השיווק הדור החדש) היו פה ושם פרטנרים וברלינגו עם 2 דלתות צד, כולל משלוח די גדול של פרטנר 2 דלתות צד שהגיע ב 2007.

פורסם

שוב שלום,

סליחה על ה"חפירה"... שאלה אחרונה ודי.

קודם כל ממש תודה על המידע עד עכשיו. סופית התכווננתי על הברלינגו/פרטנר.

ב"יד 2" לחלק מהרכבים כתוב מנוע "דיזל" וחלק "טורבו דיזל". כולם עבור רכבים משנתונים 2008-2010.

האם באמת בשנתונים האלה נמכרו גם דיזל וגם טורבו דיזל, או שכולם טורבו והמוכר פשוט לא שם לב/ חשב שזה ברור מאליו...

אם יש משני סוגי המנועים - האם ההבדל כל כך משמעותי, בהתחשב בכך שאני קונה אותו כרכב משפחתי ולא רכב עבודה?

• תוכן חדש...