Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני בחור צעיר לקראת כניסה לקבע ובחודש וחצי האחרון אני מחפש את הרכב הראשון שלי.

בזמן האחרון הלכתי לראות מספר רכבים וכרגע אני מתמקד בשניים הנ"ל - אשמח שתעזרו :-)

שורה תחתונה (אמ;לק): אני מתלבט בין ספארק ל-I10. נהגתי בשניהם. הספארק נראית טוב יותר, ה-I10 מושך אותי יותר (הביקורות משבחות, בתחושה מרגיש אמין יותר). עקרונית, מה מומלץ מבינהם?

הרכבים שבדקתי (נהגתי בפועל):

• יונדאי I10 (מפרט טכני) -
    • שנה 2011, נפח - 1000, ידני (69 כ"ס).
    • ממגרש, יד שלישית, 70 אלף ק"מ - אחריות למנוע וגיר לשנה (נראה לא רלוונטי בהתחשב בשנה)
    • צמיגים חדשים, עבר טסט החודש (אוגוסט).
    • בנהיגה - הרגיש כאילו אני לא מפסיק לסחוט את הגז והמנוע בטורים יחסית גבוהים.
    • מבחינה פנימית - נראה טוב. קצת קטן מידי?. מערכת מולטימדיה של פיוניר (מרגיש לי שזה לא מקורי) חלונות ידניים מאחורה.
    • לא ראיתי את הסטורית הטיפולים ברכב בפגישה (נראה לי שיש במוסך המורשה).
    • מחיר - מחירון: 37, המחיר במגרש - 34, המחיר "לאחר מיקוח" (סופי) - 32.

[*]שברולט ספארק (מפרט טכני)

• שנה - 2011, נפח 1200, ידני (82 כ"ס).
    • פרטי - יד שלישית, 63 אלף קמ.
    • טופל במוסך מורשה (לפחות היד האחרונה) - לא עברתי על הסטורית הטיפולים
    • מבחינה פנימית - עושה תחושה של מרחב. אהבתי. כסאות קצת פחות נוחים. מערכת מולטימדיה מקורית של הרכב.
    • בנהיגה - מרגיש חזק יותר מהיונדאי, פחות לחץ על הגז, בעלייה לא סחב (הייתי צריך להוריד הילוך).
    • וגם - קיימת אופציה שעדיין לא הספקתי לבדוק - רכב זהה עם 44 אלף ק"מ, יד ראשונה + טיפולים במוסך מורשה. מחיר - 31 (!).
    • מחיר - 32. אחרי מיקוח - אצליח להוריד ל-30.

הצורך שלי:

- נסיעות קצרות ויומיומיות - לעבודה וחזרה (הרצליה-ת"א, משלב עירוני ובינעירוני)

- לנסיעה אישית בלבד (אין משפחה / ילדים)

- מסתדר עם ידני, מעדיף אוטומט

- תקציב - עד 30.

הפרמטרים שאני בוחן:

- דלק

- אמינות / עלויות תחזוקה נמוכה

- הסטוריית טיפולי הרכב (+ יחס הבעלים)

נהגתי גם ב.. (ופסלתי):

- פיאט גרנדה פונטו 2007, 106 אלף ק"מ, 1400 סמ"ק, רובוטית - היה מעניין. המליצו לי להתרחק מהרובוטית.

- סוזוקי אלטו, 2010, 77 אלף ק"מ, ידנית, 1000 סמק - אחרי שהפצירו בי בעניין בטיחות, פסלתי.

מה אומרים?

פורסם

בסופו של דבר שתיהן מכוניות מסגמנט המיני ולא נועדו להיות חזקות, ברוב העולם משתמשים בהן כמכוניות עירוניות.

אגב למה ההתעקשות לקנות ממגרש רכב יחסית חדש עם כמות ידיים כל כך גדולה?

יש המון רכבים כאלו מידיים פרטיות יד ראשונה או יד שניה, עם ק"מ הרבה יותר נמוך.

לגביי היונדאי - כנראה שנהגת על הגרסה עם רמת הגימור הבסיסית, שם אין מערכת מקורית, אין חלונות חשמל מאחור וכו'.

גם לספארק אין מערכת מולטימדיה מקורית, כנראה אחת הידיים הקודמות התקינה מערכת שנראית מקורית.

נסה לבדוק את המצב בשוק הפרטי או במגרשים גדולים כמו כלמוביל טרייד אין, קרסו טרייד אין, אוטודיל וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

או קח מימון לפיג'ו 108 1.2 ידנית (אני יודע שיש עכשיו מבצע ב-62K). המנוע חזק, חסכוני, יש מולטימדיה ומה שצריך. לגבי אמינות איני יודע להגיד כי זה דגם חדש בשוק, אבל בגלל שהמנוע הוא מהדור חדש של פיג'ו (ואיתו ועם אחיו המוגדש היא "יוצאת למתקפה" נגד VW, אז אני מאמין שהם השקיעו מאמצים בו. גם שמעתי ריאיון של מישהו בכיר בפיג'ו שאמר שאין מה לחשוש ממכוניות צרפתיות)

פורסם

הידיים גבוהות,אתה תהיה כבר יד רביעית,חפש קכב עם נתונים טובים יותר,בדקת את הפיאט פנדה?פיגו 107?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נסה את הפיאט פנדה. אם לא התחברת לרובוטי נסה אחת ידנית לדעתי אחלה רכב ואם תקנה אחת שנת 2008 תשאיר סכום יפה בצד.

ואם באזור ה30 אלף שח הייתי הולך על ה107 לדעתי נאה יותר. וחסכונית יותר.

אל תפחד מסיפורי אמינות על פגו ( למרות שגם אני סבלתי מאחת נוראית) מהיכרותי עם הדגם. ה107 רכב אמין

פורסם

כי הפיגו זאת בעצם טיוטה אייגו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...