ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,616 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז ככה פתחתי כמה נושאים כבר בקשר ל רכישת רכב בתקציב של כ 20K וכו' עכשיו מצאתי מספר רכבים 1. יונדאי גטס 2007 הגרסה של ה "מתיחת פנים" אוטומטית 1400 גימור GLF במחיר של כ 17K . 2. דיהטסו סיריון 2007 1300 אוטומטית במחיר של כ 25K עכשיו ההתלבטות קשה מכיוון שמצד אחד ברור שהדיהטסו יותר טובה אמינה וחד משמעית בטיחותית . (4 כריות אויר ו ABS ו מערכת בקרת ברקסים ) ביחס לGLF שיש לה כרית אויר אחת ואין לה ABS שזה בזיון אחד גדול , אבל האם המחיר הוא כן משמעותי הבדל של כ8 אלף שקל לרכב שאני צריך לשנתיים עד שלוש כי אני מתכנן הגירה לקנדה , מה אתם הייתם עושים ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
טיוטה או מאזדה
מאת nir5-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי דילמה בין שני רכבים: בהנחה ששתי המכוניות ללא תאונות שלדה ועם גיר + מנוע תקינים מה כדי לקנות? טיוטה קורולה 2011 68,000 ק"מ ליסינג יד 2 מחיר 60,000 שקל מאזדה 3 2011 24,000 ק"מ ליסינג יד 2 מחר 63,000 שקל תודה רבה לכם על העצות
הודעה אחרונה מאת Iy255, -
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, אחרי הרבה התלבטויות, מתכנן להזמין אחת מחר בעז"ה, ידוע שVW הגבילו את המונט בתיבה האוטומטית ל25 ואילו בידנית ניתן לקבל 32, רציתי לדעת, מה הסיבה להגבלה, מה קורה עם שמים תוכנה, האם הגיר צפוי לקרוס? אני שוקל לקחת ידני רק בגלל הבדל המומנט, כי בעקרון אני יותר מסתדר עם אוטומט והידני גם ייקח זמן להזמין, תודה ואשמח לתגובות מהירות, מחר ההזמנה!:lol::lol:
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הייתי היום בסוכנות רכב וקיבלתי הצעה ליונדאי אקסנט 2011 1400 המחירון (כך לדברי הסוכן, מאמין שנכון) לפי לוי יצחק הוא 48,900 ש"ח. לי הוצע ב-38,000 שקל- מאמין שניתן לרדת עוד טיפה. קילומטראז- 114,000 ק"מ (מכיוון שב-115 אמור לעבור טיפול- הם יעבירו אותו טיפול לפני שימכרו לי). בעלים קודמים- ליסינג (לא צבא). מקבל אחריות על 10 מכלולים לשנה. יש פגיעת שלדה מאחורה- מוגדרת כלא משמעותית. אני קצת חושש מהקטע של השלדה- האם יש סיבה? (הסוכן הסביר לי שביונדאי אין שלדה מרובעת ולכן הפגיעה פחות נוראית, במיוחד כשהיא מאחורה). עוד חשש שלי- נפח המנוע- האם 1400. רוב נסיעותיי הם בתוך העיר, אך לפעמים בסופי שבוע- נוסע לצפון- האם הרכב יעמוד בזה? שאלה נוספת- איך המזגן ביו…
הודעה אחרונה מאת rafi_vk, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני בטוח שהשאלה שלי כבר נשאלה בעבר אבל אני לא מצליח למצוא תוצאות חיפוש רלוונטיות. אני מחפש מכון אמין לבדיקה לפני קניה של סיאט איביזה ידנית 1.4 באיזור חיפה קריות ועדיפות למקום שבו יסבירו לי בצורה מאוד ברורה ועמוקה מה המשמעות של הממצאים (לי אין יותר מידי מושג). תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, אנחנו זוג סטודנטים מחפשים לקנות רכב בתקציב עד 20,000 ש"ח. השימוש העיקרי הוא נסיעה ללימודים בחיפה, מה שאומר חמישה ימים בשבוע עם נסיעות קצרות והרבה עליות. חשבנו לקנות מיני חסכונית, כנראה יונדאי גטס 2007-2008. ראיתי פה שרשור מלפני 3-4 שנים שממליצים להתרחק מדגמי GLF / GLI האם זה רלוונטי לשנתונים 07-08? שוקלים גם סיריון מ2006 (שזו אותה רמת מחיר לפי מה שראינו) אשמח אם מישהו יודע להשוות בינה לגטס. שאלה כללית יותר - אם נוסעים הרבה בעליות (חיפה) אז החסכוניות של המיני לא באה לידי ביטוי? אולי כדאי משהו אחר? תודה רבה לכם
הודעה אחרונה מאת EB-86, -
-
טוב לאחר המון מחשבה אני נעול על המאזדה 2 החדשה השאלה שלי שווה להשיא את ה 5אלף ולקנות דגם SPORT או להשיאר בDYNAMIC?
הודעה אחרונה מאת sasha18, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום מתעניין ברכב הזה , ניסן ניסמו גיר ידני. מישהו מכיר , נהג, מחזיק ויכול לנדב מידע תודה מראש
הודעה אחרונה מאת amirtoar, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בנוגע לדגם שבכותרת, השאלה הקריטית עבורי היא האם הק"מ נחשב גבוה?? אם אני עושה חישוב אז יוצאת נסועה של קצת יותר מ 15 אלף לשנה, שעל פי מה שהבנתי זה נחשב סביר, (ידיים פרטיות בלבד). אני קצת חושש לקנות רכב עם ק"מ גבוה, כי אין לי את הזמן החשק העצבים והכסף להכנס למוסכים, בנוסף אני מתנייד המון עם הרכב, אין מצב שאני לוקח סיכון של תקלות ... מה גם שלפי מיטב ידיעתי הדגם הזה לא הכי חסכוני בעולם, למרות ה 5 הילוכים, והטיפולים במוסך לא זולים, מה אומרים חכמי הפורום?
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 893 צפיות
היי חברים, הגיעה שעתי כנראה להפרד מהנוכחית, להמשיך לבאה. אני נהג יחיד, נדיר שיש ברכב יותר מנוסע נוסף. הרוב נסיעות עירוניות קצרות משהו. מתגורר ועובד בחיפה, המון עליות (לאוניברסיטה). נסועה של כ-20K בשנה. הדרישות הן: עד 25K אמינות. תא מטען שיאפשר להעביר אופני הרים (אפשר גם אם זה רק אחרי קיפול מושבים) עם גלגל 29" (די גדולים). עלויות תחזוקה נוחות. שנת 2006 ומעלה. עדיף שיהיה מהמזרח הרחוק, יפן וקוריאה. אני לא בטוח אם לחפש משפחתית "ותיקה" עם מקום, או לנסות להזדחל למיני כגון יונדאי גטס, סוזוקי אלטו. יש בכלל משפחתיות או רכבים גדולים משהו שיתאימו לדרישות שלי? המון תודה, עבודת קודש אתם עושים!
הודעה אחרונה מאת rafi_vk, -
-
- 1 תגובות
- 861 צפיות
שלום אני מחפש רכב לעבודה, נסיעות יומיות בטווח 70-120 ק"מ ליום. גר בחיפה כלומר גם בעיר חשוב שתסתדר עם העליות והירידות. חשוב שתהיה אמינה וחלקי חילוף זולים, נוחה בנסיעה של כמה שעות ביום, יציבה על הכביש ובטוחה. צריכת דלק- לא קריטית כרגע- אקבל דלקן מהעבודה, גודל -סופרמיני או משפחתית בינונית. נפח- 1.4-1.6 ל' גיר -אוטומט או ידני לא כזה חשוב, למרות שבחיפה יותר נוח אוטומט. דלק בנזין או דיזל לא משנה. ראיתי ביד2 את היפניות-מיצובישי לנסר קלאסיק 2007, הונדה סיווויק 2006, מזדה 3- 2007, ,סוזוקי ליאנה 2008,סובארו אימפרזה2007. אחרות- פורד פוקוס הצ'באק,פיאט פונטו גרנדה 2008, והצרפתיות מגאן 2-, סיטרואן C4- 2009. המלצה האם הצבע הכהה לא רצוי- דוהה, מתחמם יותר? …
הודעה אחרונה מאת guy858, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 7 אלף צפיות
אני בחורה בת 25, רווקה, רוב הנסיעות שלי הן בתוך העיר הציעו לי היום רכב פיג'ו 107 שנת 2013 עבר 22 אלף ק"מ יש לו טסט לשנה, עולה 42 אלף רציתי לדעת אם כדאי לקנות את הרכב? וחוות דעת על פיג'ו 107 בכלל תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 800 צפיות
מחפש עזרה בקניית רכב משפחתי, אני, אשתי +2 תינוקות. (בוסטרים, עגלות). עדיפות לרכב עם שיספק את הצרכים הבאים: - מטיילים הרבה, אבל בשטחים נוחים ולא קשים. - תא מטען גדול. - רכב נוח. - צריכת דלק טובה. - עד 50K (מעודכן לתאריך 01.08.2015) תודה רבה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת lcx, -
-
קיה פורטה 2010
מאת duduav-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 689 צפיות
רציתי להתיעץ בקשר לקיה פורטה 2010 בבדיקה של הרכב נרשם : ליקויים בעלי משמעות גבוהה : תיקון עמוד אמצע ימני ליקויים בעלי משמעות נמוכה : תיקון דלת קדמית ימין החלפת דלת אחרות ימין + פגיעת סף תחתית ליקויים בעלי משמעות שולית : הוחלפה שמשה קדמית המוכר מתעקש שאין פגיעות שלדה ,...... מה המשמעות של תיקון עמוד אמצע ימין ? האם יש בעיה בטיחותית עם הרכב הזה (בגלל התאונה שעבר ) ?
הודעה אחרונה מאת duduav, -
-
- 3 תגובות
- 997 צפיות
חשבתי לקנות מליסינג רכב לדוגמה מאזדה 2 שעולה 100אלף בשלמה סיקסט. עכשיו אני משלמם מקדמה לדוגמה 40 אלף, לאחר מכאן אני בוחר לשלם 500 שקל כל חודש למשך 30 חודשים. 500*30=15אלף כולל 40 אלף יוצאת סה''כ 55,000 אלף ואז אני מחליט לקנות את הרכב ומוסיף עוד 45 אלף. יש קאטצ או משהו? מומלץ או לא לקנות דרך ליסינג, כמובן מדובר ברכב חדש.
הודעה אחרונה מאת Nadav1980, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 872 צפיות
היום רכשתי יונדאי גטס 2008 אוטומט דגם:GLF 1.4. הרכב יד 2 בעלות מקורית ליסינג. הרכב עבר 130,000 ק"מ ומסיבה שהמנוע לא טופל כראוי הוחלף מנוע לפני שנתיים למנוע ייבוא יש גם קבלות למנוע חדש. אשמח מאוד לקבל חוות דעת בנוגע לרכב, והטיפולים הדחופים ביותר שצריך לעשות על מנת שהרכב יתפקד טוב. הבוחן אמר לי שצריך להחליף ולטפל בנזילת שמן אחורית(לפרק את הגיר) של המנוע. מחירון הרכב 20,400 אחרי שקלול, נקנה ב 16. מצרף את נתוני הבדיקה. לפי הבדיקה המהירה שלי הרכב קצת רועד בנסיעה ולא שותה המון דלק, ביחס לתצרוכת דלק של יונדאי גטס. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 22.7 אלף צפיות
היי, אני מעוניין לקבל חוות דעת על קיה סיד 2015(EX בנזין) ממי שיש בבעלותו דגם זה. רציתי לדעת איך היא מבחינת: 1. ביצועים 2. נוחות נסיעה 3. חווית נסיעה 4. אמינות 5. צריכת דלק 6. אבזור ואשמח לקבל גם השוואה בינה לבין קיה פורטה מבחינת כל הסעיפים לעיל. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 834 צפיות
דברתי עם המוכר הוא טוען שיש לו קבלה מטיפול 30000 האחרון . הרכב עבר 110000 האם זה מספיק ?? הוא אמר שהוא מוכן להתחייב בבדיקה מולי אך לא לשם עליה ... ללכת על זה? איך זה נראה לכם?
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 920 צפיות
שלום לכולם, הרכב צריך לנסוע מדי יום מפתח תקווה לרחובות, נסיעה של כ-80 ק"מ ליום (הלוך ושוב). שיהא חסכוני ככל הניתן, עם מקום לעגלת תינוק בתא המטען (לכן לא בא בחשבון רכב מיני). התקציב הוא 30K. אפשר גם ידני. סדרי העדיפויות: חסכוני אמין בטיחותי (אמנם מוקם במקום השלישי, אך אין כל כוונה לרכוש רכבים שקיבלו ציונים מזעזעים במבחני ריסוק) חדיש ככל הניתן אודה להמלצות. כל טוב, צבי
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי. מעוניין להחליף את היונדאי באחד מהרכבים הכתובים למעלה. מדובר בשנתונים 2010-2011. כולן יוצאות ליסינג ( תקציב מקסימלי 65,000 שקל ) . מחפש אמינות , נוחות ,מזגן מקפיא ובגאז גדול. מעדיף את הסובארו אך בשל המחיר לא שולל את המונידאו |(55,000 שקל ל2011 יוצאת ליסינג). המאזדה שש נכנסת בתקציב ולכן גם היא כאן... אשמח לשמוע חסרונות ויתרונות של הרכבים הנ"ל. תודה.
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
מיני עד 50k
מאת Alonyam- 0 תגובות
- 437 צפיות
חברים שלום מתלבט בין שני דגמים פיגו 207 1.4 סמק רובוטית שנתון 09 קילומטרז 109000 מחיר 30,000 שח או פיאט פונטו איבו 1.4 רובוטית שנתון 13 קילומטראז 62,000 מחיר 47,000 שח אני מכיר את הפיז'ו מקרובת משפחה שיש לה את הרכב. היא נוסעת 2000 קילומטר בשנה לכן אעדיף לא להתייחס לאמינות של הרכב שלה (רק לשם הדיון תקלות חשמל קטנות פה ושם). באופן כללי לא צריך לספר לכם את הסטיגמות שיש על פיזו ועל פיאט. אני מחפש להחזיק את הרכב שלוש שנים לכל היותר, נוסע מעט ק"מ בשנה ומחפש כמה שפחות הפתעות בדמות תקלות וצריכת דלק כמה שיותר טובה. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Alonyam, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האמת שאני מחפש עבור חבר. לי אישית יש את הטויוטה ורסו (7 מקומות) אבל נדמה לי שהיא קצת קטנה, בעיקר 2 המקומות האחוריים שבמצב פתוח לא משאירים שום מקום לבגאז'. גם מקום לרגליים אין והילדים הגדולים (11-12) רבים מי *לא* ישב שם. בכל אופן, התקציב שלו הוא 80K ש"ח מקסימום. צריך לכלול 7 מקומות (ילדים קטנים עם בוסטר פלוס תינוק עם כסא תינוק), כמה שיותר חסכוני בדלק וכמובן בטיחותי. ועוד דבר, הוא גר בירושלים והוא צריך לצלוח את העליה לירושלים בקלות. רצוי אוטומט אגב. במסגרת החיפושים שלי באינטרנט, נתקלתי במיצובישי גרנדיס אבל אז נזכרתי בתאונה המזעזעת של משפחת אטיאס ב-2012. האם זה באמת היה רק השטיחון או שיש איזו בעיה בגרנדיס? אשמח לשמוע את דעת המומחים לגבי רכב מומלץ. המון…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
פיג'ו 5008 . 2011. רכישה מליסינג (יד 1) עם 50000 ק"מ.כמה סביר להוריד ממחירון לוי יצחק במידה והבדיקה במכון בדיקה יוצאת תקינה? אין המדובר על הורדה עקב ליסינג אלא עקב מצב השוק של פג'ו
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם - קיבלנו אפשרות לליסינג על אחת מהמכוניות הבאות (הרשימה בסוף ההודעה) ההרכב המשפחתי שלנו: זוג + תינוק בן שנה (בכסא בטיחות במושב האחורה) + עגלה בבגאז' מה חשוב לנו: * תא מטען גדול * בטיחותי * נסיעה חלקה ומהנה (צריכת דלק לא רלבנטית - ליסינג..) * מאובזר רשימת המכוניות קיה פורטה קיה סיד סטיישן החדשה יונדאי i30 יונדאי i35 יונדאי i30 cw תודה!
הודעה אחרונה מאת Nadav1980, -
-
- 12 תגובות
- 1 אלף צפיות
בוקר טוב, לאחרונה נפרדתי מהונדה ג'אז 2008 הדגם הקודם :\ בגלל סיבה שלדעתי חסרת משמעות, אי אפשר לבטל כרית אוויר במושב ליד הנהג> זה אומר שאי אפשר לשים שם סל-קל של תינוק, לאשתי היה מאוד קשה לנסוע לבד עם הילדה מאחורה, ולמרות טענותיי שמאחורה הכי בטוח היא לא מסכימה. (טוענת שהיא לא מרוכזת בנסיעה שהילדה מאחורה בוכה) ועכשיו החלטנו לקנות רכב זול יותר בתקציב של עד 30K! מחפשים רכב חסכוני ואמין, (עלות אחזקה כוללת כמה שיותר נמוכה) ומצד שני שנצליח למכור אותו עוד 2-3 שנים, וכמובן שאפשר לבטל כרית אוויר קדמית! :] חשבתי על הרכבים הבאים: יונדאי אקסנט 1.6 2008-2010> מצאתי 2010 1.6 116K קילומטראז יד 2 מליסינג (היסטוריית טיפולים)+מתחייב בבדיקה, דורש 32K ניסאן נוט 2007-2008&…
הודעה אחרונה מאת yanivd10, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת על הרכב הזה, התלבטתי בין פולו, לגולף ובסוף הגעתי למסקנה שבתמורה לכסף עדיף לקחת הונדה... ראיתי דילים מצויינים שאפשר לרכוש את הרכב עד 15,000₪ וזה התקציב שלי לבינתיים, אשמח לשמוע אם הבחירה שאני עושה היא בחירה נבונה. תודה.
הודעה אחרונה מאת shlomi_e11, -
-
שלום אחותי מעוניינת להחליף את הרכב שלה - כרגע יש לה גולף 2011 יד1 שחור עשה בערך 20 או 25 אלף ק"מ. אחותי עוד שנייה בת 40 והיא עו"ד וככה שהיא רוצה רכב עם"נוכחות" יחודי ולא מצועצע, אחזקה סבירה, תקציב עד 140 אלף והיא רוצה אוטומט (נו בכל זאת אישה) והאוטו חייב להיות קיים בצבע שחור או אדום המועמדות לפי סדר העדיפויות שלה 1.פולקסווגן חיפושית החדשה (2014\2015) 2.מיני קופר 3.אלפא ג'ולייטה( יד 2 ) 4.אודי A1 5.אופל אדם מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
דגם אינג'וי 2015. מעולם לא היה לי אופל ואשמח לשמוע מנסיונכם.
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
-
אלפא ג'ולייטה TCT 1 2
מאת bencl100-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום לכולם, חבר שלי מעוניין ברכישת אלפא רומיאו ג'ולייטה 1.4 טורבו, 170 כ"ס ותיבת TCT דו- מצמדית. שנה- איזור 2012; תקציב- 100K מה אתם אומרים על האוטו? מחלות נפוצות? הוא מפחד קצת כי בגלל שאלפא זה פיאט אז שיהיה בעיות עם האמינות וזה. תודה!
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- 1 תגובות
- 655 צפיות
בהשוואת דגמים באתר אין שינוי אך בשני מקומות אמרו לי שבשנת 2013 החליפו דגם והוא שונה מ- 2012? אשמח לשמוע ממי שמבין. תודה.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 903 אורחים (הצג רשימה מלאה)