Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

רציתי לקנות עד לפני שבוע רכב יד שניה עד תקציב 25K (הונדה סיוויק 2005)

עכשיו גיליתי שיש מבצע של ניסאן מיקרה ב 59 אלף שח בסוכנות

אני נוסע סביבות 1500 ק''מ

אני רוצה לעשות חישוב אחרון לפני שאני מחליט לקחת את המיקרה

מה הצריכת דלק האמיתית ולא משרשום בייצרן של ניסאן מיקרה ידנית 2015 והונדה סיוויק אוטומט 2005?

בבקשה רק מי שיודע שיגיב

תודה מראש

פורסם

מיקרה 2015 ידנית תצרוך כ-15 קילומטר לליטר בערך בממוצע.

סיוויק 2005 תעשה בערך כ9 קילומטר לליטר בממוצע.

אבל צריכת הדלק היא לא חזות הכל ברכב חדש יש גם ירידת ערך, וגם (יתכן) עלויות ביטוח גבוהות יותר.

מאידך ברכב ישן יהיו יותר תיקונים.

פשרה טובה יכולה להיות גרנדה פונטו ידנית מ-2008/9 שתתן צריכת דלק דומה לניסאן בתקציב המקורי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ההפרש שציינת מוגזם, המיקרה תגיע לצריכת דלק של ליטר ל15 בנסיעה שרובה בין עירונית, שם הצריכה של הסיויק תהיי 1-12.

קח בחשבון הבדל של 15-30 אחוז בצריכת דלק, אם רוב הנסיעות בין עירוניות ההפרש קטן יותר, בנסיעות עירוניות גדול יותר(מעל 30 אחוז).

וכמובן שבמיקרה ירידת הערך תהיי גדולה יותר.

בנוסף הסיויק יותר נעימה לשיוט וכמובן יותר חזקה, אבל כמובן ש-10 שנים עושים הבדל(תחזוקה, בלאי, מצב הרכב).

בקיצור חוץ מצריכת הדלק יש לא מעט הבדלים בין השתיים.

פורסם

איך בדיוק 2 הרכבים האלו מתחרים אחד בשני? האחת משפחתית, והשנייה סופר מיני, האחת חדשה מהחברה והשנייה זקנה בת 10 במקרה הטוב (שזה אומר בלאי ולא משנה אם זה הונדה או לא).

פורסם

אני גם מסתכל מה המחיר של הרכבים יהיה בעוד 5 שנים, סיויק תעלה באיזור ה 12 אלף שח ומיקרה ביד 2 בת 5 שנים עולה לא פחות מ42 אלף שח,

אז יוצא שאני קונה מיקרה משלם 59 אלף ובעוד 5 שנים יכול למכור ב40 שלף??? ירידת ערך של 20 אלף שח תוך 5 שנים, גם מדובר שיש מבצע עד ה25 לאוגוסט ב59 אלף במקום 75, אז אני חושב ללכת עליה

חישוב נכון?

פורסם

המיקרה הידנית לא תמגר ב-40000 ש"ח בעוד חמש שנים, וכנראה שגם לא ב-30000 ש"ח.

גם זאת שאתה רואה למכירה ב-42000 ש"ח - לא תמכר במחיר הזה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אני מגיע עם הסקודה ייטי שלי ל-25 לליטר בממוצע בנסיעה בינערונית מהבית לעבודה (לא צריכה רגעית) למרות העובדה הזאת, זה לא אומר שזאת צריכת הדלק הממוצעת שלה ( הצריכה הממוצעת עומדת על 14.5 ק"מ לליטר)

14 ק"מ לליטר זה מה שהיצרן טוען שרחוק מאד מהנתון האמיתי.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אני עם מיקרה ידנית, לא רואה שום סיבה שבעולם להשוות אותה לסיוויק בת 10.

הצריכת דלק אצלי בעיקר בעיר עם הרבה עליות (אריאל) עומדת על 16 ק''מ לליטר.

מעבר לכך הרכב חדש מהחברה עם אחריות, בסיוויק יכול להיות שתיפול טוב ויכול להיות שתיאלץ לבלות הרבה במוסכים, תלוי באקזמפלר שתרכוש.

אני חושב שההשוואה לא לעניין ואין פה מקום להשוואה.

אנע ממליץ בחום על המיקרה, החסרון העיקרי שלה זה המושבים הקדמיים הלא נוחים, חוץ מזה הרכב מאוד חביב ומומלץ.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
אני עם מיקרה ידנית, לא רואה שום סיבה שבעולם להשוות אותה לסיוויק בת 10.

הצריכת דלק אצלי בעיקר בעיר עם הרבה עליות (אריאל) עומדת על 16 ק''מ לליטר.

.

כל עלייה לא אמורה להיות ירידה בכיוון ההפוך?

• תוכן חדש...