Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני קורא את דעותכם כבר כמה חודשים והאמת - למדתי המון עובדות בסיסיות וחשובות על שוק הרכב. למשל למדתי שרוב מכוניות היוקרה הישנות קלות לקנייה וקשות לתחזוקה, וב״קשות״ אני מתכוון יקרות לתחזוקה במוסכים של ארצנו.

יחד עם זאת - החלטתי לנסות להצליח היכן שאחרים כשלו (אך מעט גם הצליחו), להגשים את החלום שלי ולחפש אחר רכב יוקרה משנות +-2000 עד +- 2003 שיהיה זול לרכישה ובמצב טוב (כך שיהיה נעים לנסיעה וסביר לאחזקה).

הרכב צריך להיות:

1. רכב מרשים (מרצדס או במו - הברנדים שמעמד הביניים מתלהב מהן)

2. רכב מפנק (מושבי עור, מרווח לנהג ונעים לנהיגה)

3. אפשר בכיף לשקול קופה כי אני רווק הולל :lol:

בשביל להגשים את החלום (במסגרת תקציב) הרכב צריך להיות

4. אפשרי לתחזוקה: בעיות קטנות בטוח יהיו לו ומוסכים או חלפים זולים בארץ - אין, אז חשוב שלרכב יהיו:

א. חלפים ב-ebay ודומיו.

ב. כמה שיותר טיפולים שניתן לעשות בעצמי בבית עם היינס, מדריך רשמי או youtube, או אצל חבר מכונאי - בעל נסיון וראש טוב אך לא מומחה לרכב הספציפי. הבהרה: המטרה היא לא למנוע מהרכב לראות מוסך, כלל לא, אלא רק לא להיות שבוי בידי המחירים שהשוק שלנו מציע עבור טיפולים שאפשר לתקן (בזהירות ובאחריות) ע״י מכונאי חובב עם ראש טוב על הכתפיים.

ג. רכב שידוע כחזק מכנית (יחסית לרכב בן מעל עשור) ולא יותר מדי ממוחשב - כנ״ל עדיפות לידני - כמה שפחות טכנולוגיה שתתקלקל..

מה הרכב ממש לא צריך להיות:

5. הוא לא צריך להיות בעל מנוע מאוד חזק: אני נוסע נסיעות בין-עירוניות קצרות (20 ק״מ לא-בפקקים, פעמיים ביום), פעם ב- מגיע לכביש החוף ועולה למקס׳ 120, ובאופן כללי כוח מוגזם של הרכב לא מרגש אותי מספיק.

6. אבזור - כל כך לא חשוב לי! כל עוד יש רדיו, מזגן מכני, נעילה מרכזית וחלונות חשמליים אני מסודר :-D

7. עיצוב מודרני: כאמור, החלום שאנחנו מגשימים הוא במקום כלשהו חלום של ילד, ולכן המטרה היא לא הרכב היותר חדש ויותר נוצץ - בטח לא כזה שיהיה לי יותר קל לאבד בו את חסכונותיי.

8. לא משנה לי אם יש לו סטיגמה לגבי אופי הבעלים או דעה קדומה לגבי אופי הטיפול - אני מאמין שלכל כלל יש הרבה יוצאים מן הכלל - ושאפשר למצוא רכב שמור במצב טוב אם מחפשים טוב אבל מצד שני יודעים מתי להפסיק לחפש ופשוט לקנות. הכוונה שלי היא לחפש טוב-טוב ולמצוא רכב נדיר - ואם לא אמצא אז אני לא אקנה בכוח! בנוסף בעיני אין דבר כזה ערסמוביל (עד לרגע שהנהג נכנס לאוטו :twisted:)

9. ערך המכירה לא חשוב - מדובר פה על רכב ישן, ואני יוצא מנקודת הנחה מחמירה לפיה בעוד כמה שנים, כשארצה רכב אחר, אני כבר לא אקבל ממנו שקל-שחוק.

תקציב: נראה לי ש-30,000 זה סכום מספיק גדול לסכן בשביל ללמוד לקח + להגשים חלום. מה דעתכם?

ביטוח: כרגע לא חושב שאני אעשה ביטוח מקיף - נראה לי שזה פשוט לא כדאי כי א. האוטו שלי חונה במקומות מוסדרים וב. את התיקונים אני מעדיף כמה שאפשר לא לעשות במחירים המופקעים של המוסכניקים הלא-אכפתיים/יותר-מדי-אכפתיים של ארצנו.

כמובן שאני אעשה ביטוח צד ג׳ אבל זה לא קשור בדגם הרכב.

זהו - כרגע אני בוחן (כלומר קורא באינטרנט ופוגש מוכרים) בעיקר בימר E46 (סדרה 3 של תחילת האלפיים) ידניות או מ.ב CLK משנות ה 2002-3.. הרכבים האלה בהחלט גורמים לי להזיל קצת ריר :-P אני לא יכול להיות מדי בררן לגבי הדגם שאני מחפש כי אני מחפש רכבים ששמורים טוב - אבל יד די-נמוכה (עד 3) זה משהו שאני כן מסנן לפיו.

יותר באופן כללי רציתי את דעתכם ועצותיכם עבור מסע שכזה וגם כמובן לשמוע חוות דעת מאנשים שהם בעלים של רכב זה או דגמים אחרים שקולעים למה שתיארתי, ויכולים להתייחס לאילו מהנקודות שהעליתי.

תודה לעולם!

עריכה אחרונה על ידי elad_sht
  • תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

קצת הגזמת, הייתי בטוח שאתה מתכוון לסידרה 7/s class.

תכף יגיעו כל המומחים לדגמים הרלוונטיים.

המלצות שלי:

בתקציב הזה אל תחפש אי46 ידנית, הידניות הם הכי מבוקשות בקרב אנשים שלא כדאי לרכוש מהם רכב, ואם כדאי זה לא יכנס לך לתקציב.

דווקא נסה לחפש אוטומטית שמורה, 320 תעשה את כל מה שביקשת בקלות והרבה יותר, אבל המנועים הגדולים יותר בעלי 6 צילנדר מביאים איתם חוויות נוספת של ביצועים.

שים דגש על טיפולים שוטפים וטיפול בנקודות התורפה של הדגם(חכה לeli z שיגיב עליהם).

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם

המלצה שלי, אוודי אול-ראוד, V6, בי-טורבו, 400 כ"ס במרחק יריקה משידרוג תוכנה.

שום ב.מ.וו/ מרצדס לא תיתן לך שבריר מהביצועים והפאר שלה תמורת ה 25K ש"ח שהיא תעלה לך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה גם שמעטות המכוניות שיענו על הגדרת "בור ללא תחתית" כמו האולרוד :twisted:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אולרוד ? הבחור מחפש פוזה חיצונית ואת זה אין ממש לאולרוד ‚ חוץ מיזה האולרוד זה הכי בור ללא תחתית שאפשר להציע :-) רק מתלי האוויר (שמתקלקלים בלי סוף) יכולים להגע ל-20K !

אבל קודם כל תמצע כאלה ‚גם במחיר מלא אין להשיג !

עריכה אחרונה על ידי niro007
פורסם

למה לחפור בורות למה? חפש בסבלנות וולוו S60 מנוע 2.4 GLT משנת 2005- 2003 בערך. רכב חזק, נוח ומפנק, אמין יחסית, מאוד מאובזר, ויש לא מעט כאלו עם יד אחת או שתיים, שמורות ומלוקקות בחניה מקורה + מטופלות אצל היבואן מהיום הראשון.

כל כך הרבה אוטו בכל כך קצת כסף שזה לא יאומן. רכבים פרטיים שלא עמדו בשמש (פלסטיקה רגישה), וטופלו כיאות מזדקנים יפה מאוד. אמרת שלא מעניין אותך יותר מידי כוח אז שים לב לקחת את הדגם הזה ולא את דגם הטורבו שיש האומרים שיש לו התמחות בבורות.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

סאאב? יש איזה אחת עם 300 כ"ס בלוחות...נשמע גם מעניין וגם בור בלי תחתית.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
רק מתלי האוויר (שמתקלקלים בלי סוף) יכולים להגע ל-20K !

החלפה של 4 בולמים במוסך מורשה תדגדג מלמטה את ה 40K ש"ח.

דווקא לפני כחודשיים היה היצע יפה מאוד שלהן ביד2, 2 דיזל ושתי בנזין כאשר אחת הבנזין (בי טורבו, כן?) הייתה יד שניה ולאחר החלפה 4 בולמים במוסך מורשה (ראיתי חשבונית, משם המידע על העלות).

הלכתי לראות את האוטו, שמור מאווווווד, המוכר ביקש 32K ש"ח ולאור אפס הטלפונים שהיו לאורך פרסום ההודעה, הגדיר את עצמו לא כגמיש אלא אמר לי את המשפט המפתיע "תכלס, כמה אתה מוכן לשלם לי עליה?"

לאחר יומיים של לבטים, התקשרתי להגיד לו שירדתי מהעניין.

הוא שאל אם זה שאלה של מחיר?

עוד לא הספקתי לענות והוא ישר ירה "בא, קח אותה ב 20!"

אם לא שלל ההפחדות מאנשים שמכירים את הדגם, הייתי חוטף אותה באותו רגע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

סאב? וולבו? לאנצ'יה?

קראתם את ההודעה של הבחור?

מדבריו עולה כי הוא מחפש רכב עם סקס אפיל, לא מכונת ביצועים בעלות מגוחכת...

בהחלט שרשור מעניין, מסקרן לראות מה יצא ממנו.

אני הייתי מכוון לאאודי, ראיתי כל מיני אקזמפלרים של A3 מעניינים לאחרונה, אבל אני לא מספיק בקיא בעלויות התחזוקה בשביל להמליץ קונקרטית. יהיה מעניין לשמוע על מה האנשים הבקיאים יותר ימליצו.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

יש חבר פורום שכרגע מוכר A6 עם נתונים טובים בתקציב שאתה מחפש.

גם יוקרתי מספיק, וגם פוטנציאל להוצאות ענק. בדיוק מה שאתה מחפש בקיצור. :lol:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?567769-Audi-A6-%D7%A9%D7%A0%D7%AA-2003-%D7%99%D7%93-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94!

אגב אני לא מכיר אותו ואין לי שום קשר אליו, פשוט הרכב שלו נראה כמו משהו שהייתי קונה בעצמי.

V5

פורסם
החלפה של 4 בולמים במוסך מורשה תדגדג מלמטה את ה 40K ש"ח.

דווקא לפני כחודשיים היה היצע יפה מאוד שלהן ביד2, 2 דיזל ושתי בנזין כאשר אחת הבנזין (בי טורבו, כן?) הייתה יד שניה ולאחר החלפה 4 בולמים במוסך מורשה (ראיתי חשבונית, משם המידע על העלות).

הלכתי לראות את האוטו, שמור מאווווווד, המוכר ביקש 32K ש"ח ולאור אפס הטלפונים שהיו לאורך פרסום ההודעה, הגדיר את עצמו לא כגמיש אלא אמר לי את המשפט המפתיע "תכלס, כמה אתה מוכן לשלם לי עליה?"

לאחר יומיים של לבטים, התקשרתי להגיד לו שירדתי מהעניין.

הוא שאל אם זה שאלה של מחיר?

עוד לא הספקתי לענות והוא ישר ירה "בא, קח אותה ב 20!"

אם לא שלל ההפחדות מאנשים שמכירים את הדגם, הייתי חוטף אותה באותו רגע.

נו אז לאן נעלם הרכב ?

פורסם
יש חבר פורום שכרגע מוכר A6 עם נתונים טובים בתקציב שאתה מחפש.

גם יוקרתי מספיק, וגם פוטנציאל להוצאות ענק. בדיוק מה שאתה מחפש בקיצור. :lol:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?567769-Audi-A6-%D7%A9%D7%A0%D7%AA-2003-%D7%99%D7%93-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94!

אגב אני לא מכיר אותו ואין לי שום קשר אליו, פשוט הרכב שלו נראה כמו משהו שהייתי קונה בעצמי.

גם אני חשבתי על המודעה הזו! בהחלט הרכב שהייתי רוצה לקנות לעצמי... :roll:

• תוכן חדש...