Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבתי שההבדל מגיע למעל ליטר מנסיוני, ולא סתם.

אצלי בלנצ'יה אם הקו על המינימום ואני מכניס ליטר, זה לא מגיע למקסימום. לא בדקתי מעולם אם זה ליטר ורבע, ליטר ועשירית או ליטר ולירה - אבל זה יותר.

בכל מקרה זו לא הייתה הפואנטה שלי - לא משנה באיזה אוטו זה - אם מוסך ממלא בכל רכב קצת פחות - לכאורה לא נגרם נזק והמוסך מרוויח קצת יותר - victemless crime כמעט, הא?

ת'כלס מה שהלקוח מפסיד זה את ה-BUFFER. השמן יורד מסיבות טבעיות עם הזמן, בוודאי במנוע שעשה כבר כמה ק"מ. כך שאם הרכב אוכל טיפטיפה שמן, או שיש לו הזעה מאיזה מכסה שסתומים או בית שחי אחר כלשהו - אז הוא יכול להגיע למצב של שמן נמוך לפני שהלקוח יבדוק וירגיש.

פורסם
כתבתי שההבדל מגיע למעל ליטר מנסיוני, ולא סתם.

אצלי בלנצ'יה אם הקו על המינימום ואני מכניס ליטר, זה לא מגיע למקסימום. לא בדקתי מעולם אם זה ליטר ורבע, ליטר ועשירית או ליטר ולירה - אבל זה יותר.

בכל מקרה זו לא הייתה הפואנטה שלי - לא משנה באיזה אוטו זה - אם מוסך ממלא בכל רכב קצת פחות - לכאורה לא נגרם נזק והמוסך מרוויח קצת יותר - victemless crime כמעט, הא?

ת'כלס מה שהלקוח מפסיד זה את ה-BUFFER. השמן יורד מסיבות טבעיות עם הזמן, בוודאי במנוע שעשה כבר כמה ק"מ. כך שאם הרכב אוכל טיפטיפה שמן, או שיש לו הזעה מאיזה מכסה שסתומים או בית שחי אחר כלשהו - אז הוא יכול להגיע למצב של שמן נמוך לפני שהלקוח יבדוק וירגיש.

מעניין שדווקא הלנצ'יה יש בדיוק ליטר שמן בין MIN ל MAX לפי הספרות הטכנית. אבל אני לא אתווכח על כך.

בכל אופן גם אם המוסך מילא פחות מקו הMAX במדיד , אם המנוע הגיע לחוסר שמן רק הנהג אשם. מחובתינו כנהגים לבדוק מפלס שמן כל שבוע או כל תדלוק, ולהשלים את החסר.

מי שלא עושה כך ...פושע, ושילך לו המנוע! :!:

פורסם

מסכים, מסכים... פושעי ESSO לדין!

אם למישהו אין שמן כי הוא לא בדק חודשיים רצוף - אז באמת אין לו את מי להאשים. ולדעתי אין גם חוק שמחייב מוסכים למלא עד ה-MAX. מה שכן - אולי שווה למי שממלא שמן במוסך, לשבת להם על הראש קצת ולהתעקש שימלאו. מה יש?

ואגב - יש לך ספרות טכנית ללנצ'יה בטא? אני אשמח לצלם!

הנתון שנתתי (קצת מעל ליטר) הוא הערכה. אין לי מספר מדוייק, פשוט מפני שהמדיד אצלי הוא לא פס מתכת עם סימוני קווים מדוייקים כמו במכוניות נורמליות, אלא צינורית ארוכה עם מן שקע מוארך שמסמן את הטווח. בגלל המבנה שלה ותכונות מתח הפנים של השמן קשה לי להעריך בדיבדיוק איפה המקסימום ואיפה המינימום. התחושה שלי - מיותר מפעם אחת שבה מילאתי שמן :? היא שזה קצת יותר מליטר.

הסיבה שאין בלנצ'יה בטא מדיד נורמלי היא שהצינורית הזו, שמשמשת כמדיד, מתחברת לצינורית ואקום גמישה ולשעון בלוח השעונים שמאפשר מדידה של גובה מפלס השמן בלחיצת כפתור ואקום מתוך הרכב. פטנט נפלא - עוד לא ראיתי אותו עובד בשום מקום, וגם אם כן, לא הייתי סומך עליו.

• תוכן חדש...