Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

רציתי לדעת מהם הדברים שצריכים או שמומלץ לעשות בעת שיפוץ ראש מנוע( החלפת שסתומים, חריטה וכו') פלאגים גם כן יוחלפו - חוטי ההצתה חדשים..

האם יש להחליף מחזירי שמן ? טיימינג? פילטרים וכדומה?

(מדובר בפורד אסקורט 95 CLX 1.600 הזרקה)

אחכה לעצת המומחים.

פורסם

בעיקרון בשיפוץ ראש מנוע מחליפים אטם ראש, גומיות שסתומים, וחריטה של הראש לצורך יצירת משטח ישר (מה שמעלה לך את יחס הדחיסה ועקב כך יוצר גם יותר סוסים).

במקרה ואתה צריך להחליף רצועת טיימינג עדיף, מפני שבין כך הכל מפורק ועלות העבודה היא על הדרך.

כדי לבדוק שכל המכלולי המנוע ומסביב לו הם במצב טוב כדי לחסוך עלויות תיקון בהמשך הדרך.

בהצלחה שלומי

בהצלחה שלומי

פורסם

רצועת טיימינג מחליפים גם אם לא צריך. עלות החגורה אפסית במקרה הזה.

מעבר ליישור שטח , נהוג להשחיז גם אתתושבות השסתומים - למען אטימה יותר טובה (ניקוי המשקעים שהצטברו) , וכמובן מילוי שטחים במקומות בהם נוצרה קורוזיה ובורות.

כמו כן ניקוי מעברי מים ושמן.

מעבר לכך - החלפת אטמים בראש (לא רק אטם ראש ,גם מכסה שסתומים , מחזיר שמן קאמשפט וכו' , לפי המנוע).

הח' צנרת בלוייה , משאבת מים לפי הצורך וכל מה שנראה לעין. הגישה קלה בהרבה - תוספת העבודה אפסית.

פורסם

ממולץ גם לבדוק/לנקות רדיאטור,להחליף טרמוסטט,וכמובן להחליף שמן מנוע+מסנן .

ולבסוף למלא את מערכת המים בנוזל קירור יעודי.

נתי

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

ברמת העיקרון כשראש מגיע לשיפוץ אצל חרט, הוא מפרק את כל המיכלולים בראש(שסתומים, מרימי שסתומים...), מכניס את הראש למשך יממה לחומר שמנקה אותו משמן, קורוזיה במעברי המים, וכ'ו, ורק לאחר מכן ממשיך בשיפוץ.

בהצלחה שלומי

בהצלחה שלומי

פורסם
שלום.

רציתי לדעת מהם הדברים שצריכים או שמומלץ לעשות בעת שיפוץ ראש מנוע( החלפת שסתומים, חריטה וכו') פלאגים גם כן יוחלפו - חוטי ההצתה חדשים..

האם יש להחליף מחזירי שמן ? טיימינג? פילטרים וכדומה?

(מדובר בפורד אסקורט 95 CLX 1.600 הזרקה)

אחכה לעצת המומחים.

שלום.

אצלך צריך להחליף גם חלק מהשסטומים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
תודה על העזרה..

מה קשור ניקוי הרדיאטור לא הבנתי..???????

והאם מומלץ גם פילטר אויר להחליף?

חיים פ. אני תמה על שאלתך, תאר לך אחרי כל מה שהשקעת ברכב, דמיין לך אתה נוסע בכביש החוף ,

ברכבך לאחר שיפוץ ראש המנוע, ופתאום מד החום עולה , מנורות חום ולחץ שמן מתחילות להדלק,

אתה עוצר בצד, מסתכל על מיכל עבוי, והוא מלא מים , ובכל זאת האוטו רותח, אתה מכבה את הרכב,

וגורר את האוטו למוסך, ושם מתברר...................................................שהרדיאטור סתום,

ויש צורך לנקות אותו, אך הראש התעוות. אטם הראש נפרץ ומים חדרו לסעפת הפליטה... !!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

באותו נושא.

אם אני עושה ראש מנוע , ואומר למכונאי לבדוק רינגים והרינגים לא תקינים , מה תוספת המחיר לחלקים על דבר כזה?

האם תוספת העבודה משמעותית במקרה כזה?

פורסם
באותו נושא.

אם אני עושה ראש מנוע , ואומר למכונאי לבדוק רינגים והרינגים לא תקינים , מה תוספת המחיר לחלקים על דבר כזה?

בהחלט!

כאן אתה כבר נכנס לשיפוץ מנוע מלא, והמחיר בהתאם, במקרה כזה, ברוב המקרים הכדאיות הכלכלית שואפת לאפס, ויש לשקול להרכיב מנוע משומש מיבוא!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
באותו נושא.

שלום.

לא ניתן לבדוק את הרנגים גם כאשר ראש המנוע בחוץ.

יש שתי בדיקות שניתן לעשות לאחר פרוק הראש.

אחת להוזיז את הבוכנה לצדדים ולראות לחוש את החופש בדיקה לא מיקצועית ולא מדויקת.

שתיים למלות נפט בחלל הצילנדר ולראות אם תוך 20 דק' ירד הנפט הרנגים לא טובים.

גם בדיקה זו לא מיקצועית אלה פשרה מחוסר ברירה.

כדי לבדוק רנגים יש לבדוק נפילות לחץ לפני פרוק הראש וגם בדיקה זו היא לא מלאה כי לא ניתן לבדוק ולאמת את מצב רינג השמן.

והיה יודוע אל בעיה מסוימת הדרך היחידה הנכונה ומדויקת היא הוצעת הבוכנות מהצלנדרים ולבצע בדיקות כאשר הבוכנה ביד.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

אצלך צריך להחליף גם חלק מהשסטומים.

בברכה בני ל.

שלום בני

ברור שיוחלפו השסתומים הבעיתיים.... שאלתי על הדברים מסביב..

תודה בכל אופן - הרכב כרגע במוסך אצל חבר טוב של חבר של אבא שלי...:wink: (סליחה שלא אצלך-חסרון מזומנים...:shock: ההוא עשה לי מחיר זול בהרבה מהרגיל..) ואני פשוט רוצה שהעבודה תקיף את כל הנדרש...)

חיים

• תוכן חדש...