Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם : יש לי בעיה עם ה abs בדקתי תקלות והתקלה היתה ביחידה ההידראולית החלפתי אותה ולא עזר אז החלפתי גם מחשב abs ולא עזר

הבעיה היא כאשר אני מתחיל לנסוע אחרי זמן קצר המנורה נדלקת לרוב זה קורה אחרי טילטול של הרכב

אני מכונאי וברור לי שהבעיה היא של מגעים השאלה איפה כי אם אני עובר על הברגים של המחשב הכול טוב ואחרי כמה ימים הבעיה חוזרת לאט לאט !

אני פונה למישהוא שהיתה לו את אותה בעיה אולי הוא יוכל לתת לי כיוון מדויק

תודה רבה

"למה לשתות ולנהוג אם אפשר לעשן ולעוף"

פורסם

מה היתה התקלה?

איך היא הוגדרה?

שהרי קוד תקלה , לא מחייב הח' יחידה, שהרי יש לבדוק את החיוט ליחידה שאם יש בו נתק או קצר הוא עלול לרשום שבעיה ביחידה אבל היא לא, והכל תלוי בתוכנה של המחשב.

עוד דבר, עד שהנורית תקלה נדלקת, האם הABS בכלל עובד? כלומר , ניסית לבדוק בפועל שהוא אכן מבצע בלימת חירום נכונה

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני לא זוכר מה בדיוק היתה התקלה כי הבדיקה במחשב היתה מזמן ! (היה משהוא כמו "סולונואיד מס' ? לא עובד )

בכול מקרה של הדלקת מנורת האזהרה זה אומר שהמערכת יצאה מפעולה ! וגם זה קורה בפועל כי ננעלים לי הגלגלים

כיום איך שאני רק מתחיל לנסוע היא כבר נדלקת אבל אחרי שעברתי על הברגים של היחידה האלקטרונית היא עבדה והגיבה טוב !

פורסם

למרות שקוד התקלה מכוון אותך לעבר היחידה ההידראולית, שווה לנסות ולבדוק את נקיונם של חיישני ה- ABS ואת החיוט מהמערכת עד אליהם.

פעולה פשוטה ביותר שיכולה לחסוך לך הרה כאב ראש וכסף.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
אני לא זוכר מה בדיוק היתה התקלה כי הבדיקה במחשב היתה מזמן ! (היה משהוא כמו "סולונואיד מס' ? לא עובד )

בכול מקרה של הדלקת מנורת האזהרה זה אומר שהמערכת יצאה מפעולה ! וגם זה קורה בפועל כי ננעלים לי הגלגלים. כיום איך שאני רק מתחיל לנסוע היא כבר נדלקת אבל אחרי שעברתי על הברגים של היחידה האלקטרונית היא עבדה והגיבה טוב !

האם התקלה מסווגת כתקלה "תמידית" או "ריגעית" ?

הרכיבים שהחלפת אינם מעידים על תקינות מלאה של המערכת, ייתכן וגם הם לא תקינים במובן מסויים. בכל מקרה הדבר הראשוני שאתה צריך לעשות זה לעבור על כל החיבורים של המערכת, לבדוק רציפויות ורק אחרי שאתה בטוח ב 200% שהכל עובד פיקס, תתמקד שוב במחשב וביחידה ההידראולית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כנראה שיש לבצע שוב בדיקה עם מחשב/סורק אבחון ולראות מה התקלה הרשומה.

חבל סתם להחליף חלקים ללא צורך.

מכיון שהתקלה מופיעה רק לאחר שהרכב מתחיל לנסוע אז אני גם חושד באחד מחיישני המהירות שבגלגלים או חיבורו או שיש לנקותו משבבי מתכת קטנים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי בכיוון הנכון. האם פירקת גלגל כלשהוא לאחרונה? בדוק שהמגנט בראש החיישן (זה ש"קורא" את הכתר על הנאבה) יושב במקומו מול הזיזים ובמרחק הנכון. כמובן גם את חיבור החיישן לכבל שלו, שמוליך למחשב. בדוק ניקיון. אל תשכח לגשת אח"כ למוסך דיאגנוסטיקה טוב ולקרוא תקלות ולאפס במידת הצורך.

פורסם

תודה רבה לכול העוזרים !

אז ככה התקלה ישנה כבר מעל שנה ! בזמנו חיפשתי ורצתי למוסך שיתחבר למערכת וניסתי להחליף חלקים שהיו קשורים לתקלה (יש לי מע' ABS קומפלט כולל מחשב יחידה אלק' חוטים וחישניים מרכב מושבת )

וזה לא עזר בדקתי את המחשב על רכב אחר והוא תקין וגם החישניים !

מה שנשאר לי זה ללכת עוד פעם למוסך ולראות מה התקלה שוב !

אני יעדכן אותכם אם תהיה איזה תשובה מעניינת !

• תוכן חדש...