Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו 4 כדאי?

רנו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכבת יח' הפלטייר עובדות על אפקט פלטייר מכונה בהגה המקצועית טרמו קולר'

זוהי יחד' אלקטרונית בגודל 40 על 40 מלימטר עובי 3 מ"מ המורכבת בערך מ-270 צמתי טרנזיסטורים המחוברים בטור ובמקביל

לנוכח אפקט הצומת pn נוצר ים הפרשי טמפ' המוקרנים לדפנות משטחי הפיעפוע בצומת אותם גילה פלטייר ,כך שבעת מסירת מתח בקוטביות מסוימת משטח אחד מתחמם ואילו השני עובר החסרה בזרימת אלקטרונים והתוצאה הסופית הפוכה ומתקבל קור ,אם נספק ממתח הפוך הצד החם יתקרר ואילו השני יתחמם למשטחים הללו מחברים מקרנים היסיננק' בלעז'

וכך למעשה עובדת צידנית חשמלית לרכב ,אני מזכיר צידנית חשמלית ,להבדיל אלף הבדלות ממקרר חשמלי לרכב, שם הסיפור הוא אחר ואז משתמשים בכלל במדחס אמיתי ,בדיוק על עיקרון המקרר הביתי.

אם מחיר צדנית חשמלית לרכב הוא כ- 400 שח' ,הרי שמחיר מקרר לרכב הינו פי 10. ויותר.

להזכיר המדחס שהשתמשתי כאן משמש כעיקרון למקרר כזה, והזמנתי את החזק ביותר שקיים בסדרה ,תוצרת דנפוס ' הגרמנית.

• תגובות 4.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כעת משהוסבר כללית מהוא אפקט פלטייר, אפשר להבין את תמונות ההמשך

השתמשתי בשתי יחידות כאלה אחת בהספק 48 וואט ואחת בהספק כ-90 וואט היחד' של ה-48 וואו עבדה יפה בבית משהורכבה ברכב יצרה אפקט גאוס הקורה חל לטפס יפה ,ואז החלה נסיגה, והעסק כשל ,היה צורך למצוא פיתרון פיזור טוב יותר לצד המתחמם,

לשם כך תכננתי מערך מקרנים שונה חדש הואיל והיה צורך לפנות חום ממרכז תא הכפפות שקרוב יותר לחלק הפנימי אפשר לראות בתמונות שאצרף כעת

התמונה השנייה זה המערך שלא צלח

IMG_3949.jpg

IMG_3948.jpg

פורסם

אבי כל הכבוד על היוזמה ופריצת הדרך עבור משתמשי רנו 4.

לפי ההודעה הראשונה, חשבתי שאתה לפני יצור סידרתי.

אני מניח שכאשר יגמר האב-טיפוס, נעמוד בתור להזמנות. :-D

האם נתת דעתך על העומס של הפרוייקט על מערכת החשמל הקיימת ברכב (אלטרנטור, כבלים, מפסקים ומצבר) בהנחה שמזגן יעבוד לאורך זמן רב בנסיעה ארוכה?

Renault 4 - 1969

Renault 4 - 1974

http://www.milons.co.il/renault4

פורסם

באמת פרויקט ייחודי שעדיין לא נתקלתי בו. בזמנו תכננתי מזגן-נייד אבל המוצר לא עבר משלב התכנון אל פס הייצור.:wink:

השאלה הנשאלת לאיזו טמפ' מגיע המזגן הזה? ועוד שאלה שנשאלת היא מה רמי מילון מסתובב עם וולוו לפתע? ואיפה התמונות שלה... :shock:

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

האם נתת דעתך על העומס של הפרוייקט על מערכת החשמל הקיימת ברכב (אלטרנטור, כבלים, מפסקים ומצבר) בהנחה שמזגן יעבוד לאורך זמן רב בנסיעה ארוכה?

אהלן רמי !

לשאלתך אכן נתתי דעתי ואף התיחסתי בפתיח שתיכננתי "מערכת בקרה שתשלוט על צריכת הזרם האופטימלית. 9 אמפר"

אקדים ואומר שהאלטרנטור דסלייר' שבראשותי ,על-פי מפרטי יצרן יודע לעמוד בעומס של עד 40 אמפר 14.7 וולט , בספר קיים מודל אחר 35 אמפר, לזרם זה אני לא מגיע כלל, ,הכבלים שמגיעים ליח' מהמצבר הם חדשים ישירות הם כבלים מס' 10 אדום שחור עם בית פיוז אימתני ,כמו כן העברתי את צריכת מאוור הרדיאטור,מצית ורדיו על אותו קו נפרד,כך ששעון זרם ב-פול -סקל 'של 50 מראה את הצריכה הכללית החדשה, כולל הפלטיירים והמדחס, להזכיר ללא אורות לכן הגבלתי את עצמי ל-9 אמפר. למרות שביצעתי ניסוי צריכה מקסימלית והגעתי ל-30 אמפר האלטרנטור החזיק יפה, אולם זה לא המצב הטיבעי

לגבי מפסקים ,אפשר לראות במספר תמונות יח' ממסרים המכילה 6 ממסרים מהם 2 ממסרי קונטקט 40 אמפר אחד עבור המדחס ואחד אחר עבור הפלטיירים.:lol::lol::lol: כל היתר הם לצורך בקרה ופריוריתי .

פורסם
באמת פרויקט ייחודי שעדיין לא נתקלתי בו. בזמנו תכננתי מזגן-נייד אבל המוצר לא עבר משלב התכנון אל פס הייצור.:wink:

השאלה הנשאלת לאיזו טמפ' מגיע המזגן הזה? ועוד שאלה שנשאלת היא מה רמי מילון מסתובב עם וולוו לפתע? ואיפה התמונות שלה... :shock:

אסף שלוום !

לשאלתך המזגן הזה לא יכול להתחרות במזגן לרכב מחד ומאידך ארגז הנוסעים ,כולל הבגז' חשוף ללא כל כיסויי או ריפוד מבודד,

אתה נכנס היום לרכב ,אתה לא רואה מתכת, או פח, כל קטע חשוף הינו מקרן חום אכזרי, שלא נדבר על קיר האש של הרנו 4 הכל חשוף כוולל השיפולים של המטריקס הפנימי(רדיאוטור חימום) פחים שרותכים בכל נסיעה. ומסתם חניה בשמש.

בטנק המרכבה סימן 4 ו- 5 אין מזגן לצוות אולם יש מזגן לביגוד של הצוות באמצעות צינורות

במקרה דנן אני זורק מהמאפרה אוויר קר על הפנים והצוואר. עם הזמן חשים שהטמ' הכללית גם משתפרת. נכנסתי לאותו היה כ-49 מעלות (רחובות ) כעבור נסיעה של 5 דקות זה ירד ל-. 32.5

אני ממשיך לשפר והיום התחלתי לצפות קטעים רותכים'

היום ביצעתי נסיעת מבחן ראשונה והתגלו בעיות שונות ואני עדיין בשיפרים וחקירה ,כך למשל התחלתי לצפות קטעים מקיר האש בקלקל ועוד ועוד:brickwall::brickwall::angel::angel::sissies:

פורסם

אבי כל הכבוד על ההמצאה, התושייה והביצוע !

האם כיסוי חלקי פח בבידוד טרמי יועיל בהורדת הטמפ' ?

כמו כן קיימת מע' מיזוג דומה לשלך המיועדת ליאכטות קטנות,

אך נאמר לי שצריכת הזרם שלהם גבוהה ולכן זה לא מתאים לרכב.

שוב כל הכבוד.

שי

איש חכם אמר: "סעו לאט ותגיעו מהר!"

פורסם
אבי כל הכבוד על ההמצאה, התושייה והביצוע !

האם כיסוי חלקי פח בבידוד טרמי יועיל בהורדת הטמפ' ?

כמו כן קיימת מע' מיזוג דומה לשלך המיועדת ליאכטות קטנות,

אך נאמר לי שצריכת הזרם שלהם גבוהה ולכן זה לא מתאים לרכב.

שוב כל הכבוד.

שי

שי שלום !

כל קטע חשוף וחם ויש כאלה רבים ואם נעשה אינטגרל לכל קטע 10 סמ"ר גלוי ברנו 4 נמצא שהינו שווה ערך לחום של מנורה :idea:60 וואט ביתית, כל מזגן של רכב מתקדם אם היה מותקן ברנו 4 היה אמור קודם להתמודד עם משטחי החום הרבים ברנו 4,לכן אם תיכנס לרכב מתקדם,תמצא שאין קטעים חשופים וזה לא נועד ליופי בלבד ,כמו בידוד בעיקר בידוד לשימור טמפ' המזגן. וכן להורדת שאון

המנוע והגלגלים וחמתך אם היא צועקת בחוץ.

לכן התחלתי הייום לרצף קירות בציפוי קלקל באזור הנהג,הבעיה שהרנו 4 חשוף חופשי עד הבגז' וצריך להזמין רצף :lol::lol::lol:

פורסם

מזגן של יאכטה עובד על 24 וולט ב12 וולט צורך זרם כפול, האותו יסע אחורה

מדובר ב-8900 btu שזה קרוב ל1 כ"ס=9350 בטי יו ב12 וולט יכול להגיע ל-80 אמפר יותר מהסטרטר.

האמת שאין תחליף למזגן מכאני עם קומפרסור על הפולי.

• תוכן חדש...