Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריך עצה משפטית:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב 20-10-04 (אם אתם זוכרים) ניכנס לי איזה דפקט בסובארו.

(הודעה מספר 42 http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=47596&page=3&pp=15&highlight=%EE%F4%E2%F9+%F1%E5%E1%E0%F8%E5 )

לפני כחודשים הרכב יצא מתיקון והסוכן ביטוח של החל להזיז עניינים ע"מ לקבל פיצוי כספי על הנזק.

דו"ח שמאי קבע:

2550 שקלים על תיקון כנף. פגוש, מכסה מנוע. החלפת גריל, פנס וינקר+חניה, ומסגרת ניקל לפנס.

עלות שירותי שמאות 468 שקלים.

סך הכול 3218 שקלים.

לאחר חודשיים שהבחור משחק עים הסוכן ביטוח שלי (היום, מחר, אתמול, אחרי החגים, ליפני החגים, וכו'..) הוא ביקש ממני לפנות לבעל הרכב. שלאחר שיחה קצרה החליט שהוא לא משלם לי על הנזק.

מישהו פה מכיר עו"ד תותח שיכול לטפל בענין?

אני רוצה (כמו כולם) להוציא את המקסימום....

תודה לכולם.

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

שלום,

אולי פיספסתי פה משהו !.סוכן הביטוח שלך אמור לדאוג לך , כולל תביעה כנגד חברת הביטוח של הצד הפוגע במידת הצורך, לא?

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

פורסם

מדובר על 3,200 ש"ח נזק חבל על הזמן שלך; גש לבית המשפט לתביעות קטנות והגש תביעה קטנה. מועד הדיון יהיה מהיר למדי (תוך שלושה חודשים), דיון שעורך דקותיים וחיש קל פס"ד.

אם אתה מתעקש לקחת עורך דין (ואני לא מכיר הרבה עורכי דין שיקחו תיק קטנטן שכזה) תוכל לתבוע במסגרת סדר דין מהיר אבל הפרוצדורה הרבה יותר ארוכה, מועדי דיון נקבע לחצי שנה הבאה כלומר תחילת שנת 2006, האגרה יקרה יותר וכמובן תוסיף תשלום לעורך הדין חבל על כספך.

אני מסייג את דבריי באם יש לך בפוליסת הביטוח "הגנה משפטית" שאז תוכל להעזר בה בתביעתך, ומסלול התביעה יהיה בסדר דין מהיר.

בהצלחה

פורסם

בשביל סכום כזה לא לוקחים עורך דין.

בכל מקרה, יותר מה ששילמת, בצמוד למדד, לא תקבל, ושלא יהיו לך תכנונים על "עוגמת נפש", "זמן עמידה במוסך" ועוד כל מיני שטויות.

אם סוכן הביטוח שלך הפסיק לטפל, לפניך שלוש אפשרויות -

לתבוע את הביטוח שלך ולאכול אותה בהשתפות עצמית, ערך כינון וכיו"ב.

לתבוע את חברת הביטוח שלך, ועל ההפסדים, לפי אישור הפסדים (השתתפות עצמית, ערך כינון וכיו"ב) להגיש תביעה קטנה כנגד הנוהג ברכב.

לתבוע בתביעה קטנה את כל הסכום מן הבחור שנהג ברכב ופגע בך.

להגיש תביעה קטנה זה לא סיפור, יש טופס מוכן אותו אתה ממלא בבית המשפט הקרוב למקום מגוריך, במדור תביעות קטנות. עלות האגרה 89 ש"ח.

שים לב שכשאתה נכנס לבית משפט אתה יודע מה אתה חושב לגבי התביעה, אבל לא מה יחשוב השופט, לאחר שהצד השני יגיד את מה שלא יגיד.

בהצלחה.

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

הצעה אחת לפני התותחים הכבדים, מכתב רשום וחתום ע"י עו"ד כי במידה והנ"ל לא ישלם עד לתאריך......את האמור יתבע לדין.....זה עובד לפעמים.... העלות נמוכה עד אפסית עם אתה מכיר עו"ד שמוכן לעזור.... מכתב כזה עושה פלאים אצל חלק מהאנשים......

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
הצעה אחת לפני התותחים הכבדים, מכתב רשום וחתום ע"י עו"ד כי במידה והנ"ל לא ישלם עד לתאריך......את האמור יתבע לדין.....זה עובד לפעמים.... העלות נמוכה עד אפסית עם אתה מכיר עו"ד שמוכן לעזור.... מכתב כזה עושה פלאים אצל חלק מהאנשים......

הבחור אמר "כולה בקלית תגיד כמה עלה ונססגור. שהוא שמע מה הנזק אז הוא אמר אני לא משלם סכום כזה לך תתבע אותי".

(אני רוצה להוסיף שהוא לא ראה את הנזק ולא היה במקום)

השאלה אם שווה לבזבז את הזמן על מכתב כזה?

Moshe Azulay

פורסם
הבחור אמר "כולה בקלית תגיד כמה עלה ונססגור. שהוא שמע מה הנזק אז הוא אמר אני לא משלם סכום כזה לך תתבע אותי".

בגדול כן, מכתב רישמי משדר את המסר הבא:

1. אני רציני בתביעה שלי.

2. יש לי על מה להסתמך (כי אחרת לא הייתי פונה לעו"ד).

3. המהלך הבא בידך וצריך להיות שווה ערך (גם אתה חביבי תיצטרך עו"ד).

4. החוק לצידי (עו"ד שלי לא היה פונה אליך במידה ולא)

בשלב הזה בדרך כלל הבחור יעשה את השיקול הכלכלי שלו....או שיגיע איתך להסדר סביר, או שיגיד לך לך תחפש מי ינענע אותך...... ואז מגיע תור התותחים הכבדים....

זהו משחק פוקר הראשון שנישבר משלם.......רן

פורסם
בגדול כן, מכתב רישמי משדר את המסר הבא:

1. אני רציני בתביעה שלי.

2. יש לי על מה להסתמך (כי אחרת לא הייתי פונה לעו"ד).

3. המהלך הבא בידך וצריך להיות שווה ערך (גם אתה חביבי תיצטרך עו"ד).

4. החוק לצידי (עו"ד שלי לא היה פונה אליך במידה ולא)

בשלב הזה בדרך כלל הבחור יעשה את השיקול הכלכלי שלו....או שיגיע איתך להסדר סביר, או שיגיד לך לך תחפש מי ינענע אותך...... ואז מגיע תור התותחים הכבדים....

זהו משחק פוקר הראשון שנישבר משלם.......רן

אני בהחלט מסכים עם רן :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

(לא שווה לי לא להסכים ולהסתבך עם החוק . . .)

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

• אחראי פורום
פורסם

אני חושב שההצעה של רן נכונה מאוד!

אם יש לו שכל , מכתב כזה קצת יעיר אותו והוא יסכים לפשרה כלשהי.

גם אם לא על הסכום המלא - פשרה כזו תעזור גם לך ,

הרי אף אחד לא מבטיח לך הצלחה במשפט או לחילופין - זכייה בסכום מלא.

ואם זה לא עוזר - תביעה קטנה. אני גם בתהליכים נגד אחד שכמעט הרס לי

את הסמוראי (6000 ש"ח נזק). כרגע זה קצת תקוע אגב.

שים לב שלא רק שאף עו"ד לא ייצג אותך - בבימ"ש לתביעות קטנות אתה לא יכול להביא עו"ד.

מוגבל לסכום תביעה של 17,800 ש"ח והאגרה עולה בהתאם.

בהצלחה!

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

משה, אין לך מה לדאוג בנושא הכסף. כל עוד הלכת לשמאי ושמרת את כל הקבלות אין סיבה שתקבל שקל מתחת למה שמגיע לך. תנסה להסביר לו שיש לך הערכת שמאי ועד שהוא לא יוכיח שהוא שמאי רכב מוסמך הוא יכול להגיד עד מחר "כולה בקלית".

לפי דעתי חבל לך על הזמן עם מכתב כזה. אני עכשיו תובע חברת השכרה גדולה שפשוט התעלמה ממכתב חתום ע"י עורך דין.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
משה, אין לך מה לדאוג בנושא הכסף. כל עוד הלכת לשמאי ושמרת את כל הקבלות אין סיבה שתקבל שקל מתחת למה שמגיע לך. תנסה להסביר לו שיש לך הערכת שמאי ועד שהוא לא יוכיח שהוא שמאי רכב מוסמך הוא יכול להגיד עד מחר "כולה בקלית".

לפי דעתי חבל לך על הזמן עם מכתב כזה. אני עכשיו תובע חברת השכרה גדולה שפשוט התעלמה ממכתב חתום ע"י עורך דין.

שתי שאלות הבהרה:

1. כמה עלה לך המכתב

2. כמה תעלה לך התביעה?

תסריט דמיוני:

1. חברת ההשכרה היתה עונה למכתב ומגיע איתך להסדר מקובל על הצדדים-התשלום פחות מחיר המכתב....

2. אתה נימצא כרגע בהרפתקאה שסופה לא ידוע-(משחק פוקר, אתה והמזל שלך) או שתיזכה כפי שאתה מקווה-ואז הזכיה פחות שכר טירחת עורך דין (במידה ולא עושה זאת בהינדבות)

או שתפסיד (חלילה) ואז שכר שני עורכי הדין הוצ' משפט וכו........

3. החברה לא מגיבה למכתב-המשך על פי סעיף 2.........

אתה מיצאת את כל האופציות והיגעת לנק' האין ברירה......(דרך אגב חברות גדולות, המגובות ע"י עורך דין משלהם, נוהגות לבדוק את מידת הנחישות שלך ורמת הרצינות שלך בדיוק באופן בו קרו הדברים אצלך.... הערכה שלי, המבוססת על ניחוש מלומד, כמה ימים לפני הדיון בבית המשפט, יצור איתך מישהו קשר במטרה להגיע להסדר ולהימנע ממשפט.....)

אצל משה המצב שונה בתכלית כיוון שמדובר באדם פרטי, שאינו מיוצג באופן קבוע ע"י עורך דין ודווקה מכתב כזה עלול להרתיע אותו ולשחק לטובת משה.....

בכל מקרה בהצלחה במישפט-רן

פורסם

מה זה? אפשר הסבר

החברה היא חברה שמתעסקת עם פרגולות וסככות.

כמו שהבנתי זו חברה לא קטנה. ביום התאונה עמדו 2 ג'י.אם.סי/שברולט סיירה (הטנדר דאבל ג'נט!!). במקום היו הפועלים. שהתקשרו לבעל החברה לדווח לו.

בעל החברה לא ראה את הרכב.

סוכן הביטוח שלי העביר לבעל החברה בפקס את כל הניירת.

משה.

Moshe Azulay

פורסם

לדעתי-ישר לבית משפט ותביעות קטנות.

בעבור עמלה של כ80 ש"ח אם אני זוכר נכון הוא יקבל זימון לבית משפט.

אל תשכח לנפח מראש את התביעה בכ30% (ימי עבודה,"קנס לדוגמא" וכו) כי השופט גם כך יציע לכם להתפשר.

מכתב מעורך דין יעלה לך יותר ומן הסתם לא ישאיר שום רושם.

מנסיון של שתי תאונות-זה עובד!

בהצלחה

אלי

• תוכן חדש...