Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריך עצה משפטית:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למשה,

מיכתב מעו"ד בודאי שאינו יכול להזיק אבל גם לא בטוח עד כמה הוא יועיל. אם העלות של כתיבת מיכתב כזה ע"י עו"ד היא כלכלית מבחינתך אז לך על זה. אם העלות של מיכתב כזה שכתוב ע"י עו"ד יקרה לך מידי אז כתוב בעצמך מיכתב לבעל הרכב ושלח אותו אליו בדואר רשום. במידה ולא תגיע תגובה מבעל הרכב שתרצה אותך הדרך הטובה הזולה והמהירה ביותר היא הגשת תביעה בבית מישפט לתביעות קטנות. ללא צורך בעו"ד. מקסימום תעזר בעו"ד בניסוח של כתב התביעה.

בהצלחה, שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

לאחרונה קראתי בעיתון כלכלי שחברות להשכרת רכב וליסינג נוהגות לא לבטח את ריכביהן שכן הן לא כפפופות למפקח על הביטוח .

פתוחה בפניהן דרך נהדרת לעשות כסף קל , הן מחייבות סכומי עתק את נהגי רכב שכור/ליסינג

על הנזקים שנגרמו לריכביהן המעורבים בתאונה כהשתתפות עצמית .

ונוהגות להתעלם מתביעות רכבים נשפגעו מריכביהן תוך טענה שלא ידוע להן דבר על התאונה

ולא נמסרה להן הודעה ע"י המשתמש ברכב .

כמובן שנוצר מצב בילתי נסבל המצריך לעיתים רבות לאיים ואף לקיים בתביעה משפטית נגדן .

לדעתי במצב אידאלי כדאי לגרור חברות אלו לבתי משפט לתביעות קטנות שם הן מאבדות את

יתרונן בכך שאסור להן להיות מיוצגות ע"י עורכי דין והשופטים מכירים את כל השטיקים שלהן.

יש לשקול ולבדוק אם כדאי לפצל את התביעה למספר תביעות לפי גודל הסכום שהרי סכום

האגרה די נמוך .

סילחו לי על אי הדיוקים בכתבה מאחר ואין לי השכלה משפטית .

אך היתי מעורב בתאונת דרכים בה רכב משטרתי מוסווה שכור של ענף תונועה פגע בי וגרם לי

נזק מאחר והשוטר דיבר בטלפון נייד ללא דיבורית והסתיר לעצמו את שדה הראיה ,וביצע פנייה

של 90 מעלות אל תוך הכביש מחניה מאוחרי צפרדע אשפה למזלי נהגתי במהירות 30 קמ"ש

כך שהנזק לא גדול 4900 ש"ח למרות שבתחנת המשטרה הודיעו מול עיני למטה הארצי

ולחברת ההשכרה על התאונה , טוענת חברת ההשכרה(גדולה) כי לא ידוע לה דבר על התאונה

ודחתה אותי על הסף . בימים אלו הכנתי כתב תביעה נגד השוטר,המשטרה(אחריות שילוחית)

וחברת ההשכרה . כמובן שקיים תיק תאונת דרכים במשטרה .

מטעמי סוביודיצה לא אפרסם כעת את שמות המעורבים אך לאחר פסק דין אשמח לשתף את כולכם

בשמות כל המעורבים .

יואב .

פורסם

כיוון שלי יש גם השכלה משפטית, וגם נסיון בתחום אני חוזר על המלצתי.

אם יש לך עורך דין שישלח מכתב ללא תשלום או בסכום נמוך, זה לא יכול להזיק, אם כי כנראה שגם לא יועיל.

בשביל סכום כזה לא לוקחים עורך דין.

בכל מקרה, יותר מה ששילמת, בצמוד למדד, לא תקבל, ושלא יהיו לך תכנונים על "עוגמת נפש", "זמן עמידה במוסך" ועוד כל מיני שטויות. ובטח לא "הוצאות לדוגמא" או ימי עבודה, כמו שציין מישהו מהמגיבים, אם לא תוכל להוכיח שזה נזק ששאכן נגרם לך. להוכיח, משמעו בשפת העם - להראות קבלות.

אם סוכן הביטוח שלך הפסיק לטפל, לפניך שלוש אפשרויות -

לתבוע את הביטוח שלך ולאכול אותה בהשתפות עצמית, ערך כינון וכיו"ב.

לתבוע את חברת הביטוח שלך, ועל ההפסדים, לפי אישור הפסדים (השתתפות עצמית, ערך כינון וכיו"ב) להגיש תביעה קטנה כנגד הנוהג ברכב.

לתבוע בתביעה קטנה את כל הסכום מן הבחור שנהג ברכב ופגע בך.

להגיש תביעה קטנה זה לא סיפור, יש טופס מוכן אותו אתה ממלא בבית המשפט הקרוב למקום מגוריך, במדור תביעות קטנות. עלות האגרה 89 ש"ח. סכום התביעה שלך הוא בתוך המותר בתביעה קטנה.

שים לב שכשאתה נכנס לבית משפט אתה יודע מה אתה חושב לגבי התביעה, אבל לא מה יחשוב השופט, לאחר שהצד השני יגיד את מה שלא יגיד.

בהצלחה.

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

אני לא היבנתי למה לא לקחת עודך דין

יש לך את הקבלות על כול הטיפול שסידרת??

אם זה הוא אשם [מה שהיבנתי כנכון לפי הנאמר]

ואם יש לו ביטוח תתבעה אותו דרך הביטוח ווכבר אין לך מה לדבר איתו בכלל

אבל נראה לי שמדובר על מקרה שלא היה לו ביטוח והוא היציע לשלם לך על התיקון

במקרה כזה פשוט תתבע למנאק את הצורה ואל תפחד לשלם לעורך דין אתה תקבל החזרים גם על ההוצעות המשפטיות שנדרשת לשלם

אין לך הרבה ממה לחשוש שאולי לא תקבל את הכסף אולי יקח קצת זמן

במידה וזה יכנס לבית משפט אבל תקבל את הכסף

ככה אני עושה ממש אכשיו אבל אצלי זה קצת שונה לא צריך עורך דין

אבל שיחות ארוכות אם השמאי רכב והביטוח

[בחיפושית אספנות שהשמאי לא ידע בכמה להעריך את הנזק]

[ובחברת הביטוח שלא יודעים אם שווה לתקן אותו במחיר שלפי דעתם שווה כמו הרכב ולפי דעת השמאי

הרכב שווה יותר

הכול אופן בהצלחה ................

פורסם

תודה על העצות.

אני אתייעץ עם חבר שהוא עו"ד והציע את עזרתו.

בכול אופן כבר לקחתי טפסים של תביעות קטנות מה שנשאר לי זה לסדר את כל הניירת ולצלם 3 פעמים.

אמשיך לעדכן בהמשך.

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

עוד הסבר קטן, למה בשביל סכום כזה לא לוקחים עורך דין:

בתביעה קטנה אי אפשר להיות מיוצג ע"י עורך דין.

בתביעה אזרחית אין שום בעיה להיות מיוצג ע"י עו"ד, מקובל ששכ"ט עו"ד שנפסק ע" בית המשפט הוא כ-10% מסכום התביעה.

אתה מכיר עורך דין שייצג אותך בתביעה בשביל 500 ש"ח?

ויליס 53

ויליס 58

• תוכן חדש...