Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שוב (לצערי) :wink:

ראשית, הרכב המדובר הוא פיאט אונו 92 מנוע 1000FIRE.

לאחר שהאוטו נוסע נסיעה ארוכה (כלומר, הוא כבר בטמפ' עבודה.. אחרי הרבה זמן נסיעה), הוא פתאום מתכבה (בד"כ בטורי סרק... בעמידה ברמזורים למשל). לאחר מכן אי אפשר להתניע מחדש אלא אם מחכים 10 דקות שהמנוע יתקרר במקצת.. הבעיה הזאת חזרה על עצמה מספר פעמים.. אם לא מחכים 10 דקות, האוטו מתניע.. עובד 5 שניות ומתכבה, או שהוא אינו מתניע בכלל..

בכללי המנוע לא נשמע טוב בזמן האחרון.. משהו בו שונה..

בכל מקרה, לאחר ההתנעה החלטנו לנסות לבדוק בערך מה יכול לגרום לכיבוי.. הבאנו מישהו שקצת מבין יותר טוב מאיתנו ברכבים.. הוא לחץ גז חזק (כשהמנוע מותנע כמובן) ואני שמתי לב שמהאגזוז יוצאים מים.. וכשהערתי את תשומת ליבו לכיוון האגזוז, הוא הגיע למסקנה שיש מצב שמי קירור נכנסים לצילינדר.. ושבשלב מסויים זה פשוט מציף את אחד מהפלאגים (משהו בסגנון הזה)..

האם מישהו יכול להכווין אותי לפתרון?.. (הבחור שבדק את הרכב לא מקצועי.. סתם מישהו שמבין יותר מאיתנו... זה לא שהוא יתקן או משהו.. סתם הבאתי את חוות דעתו הלא מקצועית)

תודה רבה לכם מראש!

כל אחד רוצה להיות גנן, ולגדל קצת דגן בגן

אני יושב לי על ענן ומחכה שכבר תבינו :wink:

פורסם

אחי אני מקווה בשבילך שאני טועה בחוות דעת שלי

אבל לפי מה שאתה אומר כנראה הלך לך ראש מנוע.

בגלל זה יוצאים לך מהאגזוז מים והמנוע נשמע מוזר ולפעמים הוא נכבה ולא מתניע

תבדוק מים תראה אם חסר וגם תבדוק שמן תראה אם יש משהו מוזר בו, כנראה תראה סימנים כאלה לבנים זה מראה שנכנס למיכל שמן מים של הקרור...ותנסה לזכור אולי מתי שהוא התחמם לך המנוע(או אולי כמה פעמים) ותנסה גם לראות אם המאורר פועל כשהמנוע חם.

אבל שוב זאת דעתי ובשבילך אני מקווה שאני טועה!!

:roll: החיים זה חפלה ואנחנו זה וופלה....:roll:

פורסם
אחי אני מקווה בשבילך שאני טועה בחוות דעת שלי

אבל לפי מה שאתה אומר כנראה הלך לך ראש מנוע.

בגלל זה יוצאים לך מהאגזוז מים והמנוע נשמע מוזר ולפעמים הוא נכבה ולא מתניע

תבדוק מים תראה אם חסר וגם תבדוק שמן תראה אם יש משהו מוזר בו, כנראה תראה סימנים כאלה לבנים זה מראה שנכנס למיכל שמן מים של הקרור...ותנסה לזכור אולי מתי שהוא התחמם לך המנוע(או אולי כמה פעמים) ותנסה גם לראות אם המאורר פועל כשהמנוע חם.

אבל שוב זאת דעתי ובשבילך אני מקווה שאני טועה!!

המאוורר פועל

לפי דעתי המים לא יורדים (אבל אני גם לא נוסע המון... אז לא בטוח)

וכן, גם ההוא אמר לי לחפש שמן שהופך להיות חלב :lol: .. אבל אין שום לבן...

הוא אמר שזה עוד יגיע כנראה להיות לבן.. אבל בנתיים זה לא הרוס טוטאלית אז את כל המים הוא מוציא מהאגזוז... עוד מעט יתחילו המים להכנס גם לשמן וכו'..

ובקשר לחימום - לא משהו מיוחד שזכור לי..

פורסם

מסטולו שלום רב!

קבלת אתמול ממני ה.פ והזהרתי אותך ממשהו, מקווה שתקח לתשומת לבך!

מכיוון שבוודאי ידוע לך שאני בעל מכון קרבורטורים , ויש לי אינטרס להשחיל לך בעייה בקרבורטור, אך אין לך שום בעייה בקרבורטור! בעייתך היא ................. מודול הצתה, גש מחר לחשמלאי ובקש לבדוק תחילה מודול ופיקאפ במפלג, אך רוב הסכוי שזה מודול במפלג שמתחמם, ומכבה לך את הרכב, כל עוד ההמודול לא מתקרר הרכב לא יניע!

גש לחשמלאי אבחן החלף ודווח מחר בפורום!

ןתפסיק להקשיב לשרלנטים חאפרים ואנשים שלא מבינים ברכב!

אין לך שום בעייה בראש המנוע!!

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
מסטולו שלום רב!

קבלת אתמול ממני ה.פ והזהרתי אותך ממשהו, מקווה שתקח לתשומת לבך!

מכיוון שבוודאי ידוע לך שאני בעל מכון קרבורטורים , ויש לי אינטרס להשחיל לך בעייה בקרבורטור, אך אין לך שום בעייה בקרבורטור! בעייתך היא ................. מודול הצתה, גש מחר לחשמלאי ובקש לבדוק תחילה מודול ופיקאפ במפלג, אך רוב הסכוי שזה מודול במפלג שמתחמם, ומכבה לך את הרכב, כל עוד ההמודול לא מתקרר הרכב לא יניע!

גש לחשמלאי אבחן החלף ודווח מחר בפורום!

ןתפסיק להקשיב לשרלנטים חאפרים ואנשים שלא מבינים ברכב!

אין לך שום בעייה בראש המנוע!!

בהצלחה

צביקה

לקחתי לתשומת ליבי אך לצערי אבי לא לקח לתשומת ליבו והרשה לאותו "מומחה" לרסס ספריי קרב'..

מצחיק אבל אותו בחור גם חשב על הבעיה שכתבת.. הוא פתח את הדיסטרבוטור וניקה קצת עם מברג את הברזל (מצטער על החוסר ידע במושגים) ואמר שהדיסטרבוטור הזה הוא בסוף חייו. לכן אנחנו מחליפים אותו ביום ראשון!

המים מהאגזוז קשורים לספריי קרב'?

איזה כייף להתעודד עם הודעה כמו שלך! תודה!

תומר

פורסם

זה המודול הצתה, שמתי לב שהקדימו אותי (צביקה אין עליך:wink: ! (איש הקרבורטור), איך לא ציתתת אותו? :shock: ) .

עדיף שתיתן לבעל מקצוע ולא לבנאדם שמבין טיפה יותר מכם.. שתדע לפעם הבאה..

זה כמו מוכר אודיו שחושב ש rms זה כמו peak

Suzuki Jimny

פורסם

המים מהאגזוז קשורים לספריי קרב'?

איזה כייף להתעודד עם הודעה כמו שלך! תודה!

תומר

אין קשר בין הספריי למים באגזוז הספריי נשרף בתא שרפה בטמפ' של 1200 מע'. מים היוצאים מהאגזוז זה מים או של דלק(דלק לא איכותי)או באמת בעיה בראש מנוע תבדוק קומפרסייה בבוכנות ולחץ בצינורות מע' קרור.

DROZD

פורסם

. לכל המספידים שלום רב!

אין צורך להספיד את הרכב מוקדם מדי, הוא עדיין רחוק מאוד מלהתפגר!!

ומסטלו אמור לאבא שלא ימהר להחליף מפלג, ניתן להסתפק בהחלפת מודול הצתה בלבד, יש לתת לחשמלאי לאבחן, לקבוע בעצמו את מצב המפלג, במידה והחשמלאי מקצועי ואמין, ויגיע למסקנה שהבעייה במודול בלבד, ניתן להסתפק בכך, ואם לאחר נסיעת מבחן " האבחנה והניתוח הצליחו", יש להסתפק בכך,

תמיד ניתן להחליף למפלג משופץ, או מפלג ערום ללא מודולהצתה ולהעביר לו את המודול החדש!

בצע ועדכן בפורום!

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה ושאר ה"מספידים" תודה רבה על התשובות!

צביקה, האגזוז מוציא נוזל כלשהו (מים\דלק שלא נשרף).. ממה זה יכול לנבוע?

האם הבעיה במפלג יכולה לגרום לכך?

נניח שאפתור את בעית הכיבוי ע"י תיקון המפלג, האם עדיין יצאו מים? אם כן, אולי באמת הלך הראש מנוע?

שכחתי לציין שהצינור של הנשם של המפלג לא היה מחובר! (כעת הוא מחובר...) יש אפשרות שזה הגורם לתקלה?

בכל מקרה, מחר נהיה חכמים יותר

תודה שוב!

פורסם

במקרה של וואקום מפלג תקין בפיאט אונו פייר, יש משמעות לקידום ההצתה, ולבצועי הרכב בעיקר בזינוק ממצב של עמידה לנסיעה, במידה והצינור וואקום היה בחוץ! לגבי נוזלים מהאגזוז, דלק לא יכול ללטפטף מהאגזוז, רק מים או אדי מים, מכיוון שאינני יכול לעקוב אחרי מפלס המים ממכוניתך, אני משאיר זאת לך, אם המפלס מים יציב, והרכב לא מאבד מים ,לא לזמן הקצר ולא לזמן הארוך, אז הסר דאגה מלבך, אך האם הרכב מאבד מים ובכמות גבוהה הכן את עצמך לפרוק ראש מנוע!

בשלב זה החלף מודול הצתה בלבד, ונתקדם הלאה, ודווח בפורום!

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...