Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

לאור בדיקה שעשיתי על 2 סוגים של חוטי הצתה חדשים, רציתי לשאול מספר שאלות בתקווה שמי שמבין בצורה מקיפה במערכות הצתה לרכב יוכל לתת חוות דעת בעניין.

בדקתי התנגדות (לפי מה שרשום בספר) בחוטי הצתה מקוריים שיש אצלי ברכב.

ההתנגדות ב 3 חוטים עמדה על 6K אוהם, ובאחד אחרון כ 8K אוהם.

אורך החוטים אצלי, לאחר מדידה, כמה מילימטרים פחות מ 60 סנטימטר.

לפי מה שרשום באתרים מסויימים, עד 4K לאחד FEET זה בסדר.

לפי הספר שיש לי (צ'ילטון) מדובר בהתנגדות תקינה לחלוטין.

הלכתי לחנות ולקחתי סט חוטי הצתה חדשים לגמרי שמתאימים בדיוק לרכב שלי, עליהם רשום "7MM" (ז"א בידוד בעובי 7 ממ, החוט בפנים הוא בהתאם).

חיברתי את הרב-מודד והפלא ופלא - ההתנגדות היא 18.5K אוהם !!!

בדקתי סט חדש נוסף - ושם בדיוק אותו הדבר !

על המדף היו סטים אחרים ל"הצתה אלטקרונית" בעובי של 8 ממ.

לקחתי את אחד החוטים שאורכו כ-1 מטר ובדקתי בו התנגדות - ושם זה כבר היה יותר הגיוני: 17.5K אוהם.

לקחתי את החוטים בעובי 8 ממ, קיצרתי אותם לאורך הרצוי, חיברתי אותם בצורה איכותית לקונקטורים המתאימים לרכב שלי - ועל האורך הזה (כ 60 ס"מ) ההתנגדות היא 8-9K אוהם, שזה כבר בתקן והרבה יותר הגיוני.

השאלות במקרה הזה הן פשוטות;

1. למה ההתנגדות בחוטים חדשים גבוה יותר מהחוטים המקוריים ?

2. האם יש לכך משמעות ? ז"א אם אני שם את החוטים החדשים עם 18.5K אוהם התנגדות, האוטו יסע ולא תהיה בעיה נראית לעין. האם יש יתרון בחוטים עם התנגדות נמוכה בהרבה ?

בתודה מראש

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם אני לא מזמן החלפתי את חטי ההצתאה אצלי באימפרזה שהיו אורגינלים. הם קצת גילו סימני התייבשות והגומי איבד מגמישותו אבל המנוע לא חתך אז החלפתי. אצלי בחוטים היה בדיוק כמו שאתה אומר בין 5-8 קילו אום התנגדות.

הלכתי קניתי חוטי הצתה 7 מ"מ גומי של ספילטפייר ולהפתעתי הרבה ההתנגדות בהם הייתה 14 או 14 אפילו 16 17 קילואום לא זוכר בדיוק. חוטי הצתה חדשים הם בעלי התנגדות יותר גבוהה, כנראה שעם הזמן החוט מאבד מההתנגדות עד שצריך להחליפו.

יש לציין שאל אף ההתנגדות הגבוהה המנוע עבד מצויין ועובד מצוין עם החוטים החדשים ובדיוק כמו שעבד עם החוטים הישנים שהיו תקינים חוץ מקצת סימני התייבשות

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

הלכתי קניתי חוטי הצתה 7 מ"מ גומי של ספילטפייר ולהפתעתי הרבה ההתנגדות בהם הייתה 14 או 14 אפילו 16 17 קילואום לא זוכר בדיוק. חוטי הצתה חדשים הם בעלי התנגדות יותר גבוהה, כנראה שעם הזמן החוט מאבד מההתנגדות עד שצריך להחליפו.

יש לציין שאל אף ההתנגדות הגבוהה המנוע עבד מצויין ועובד מצוין עם החוטים החדשים ובדיוק כמו שעבד עם החוטים הישנים שהיו תקינים חוץ מקצת סימני התייבשות

למיטב ידיעתי ככל שהחוטים מתיישנים ההתנגדות בהם עולה.

קראתי גם בפורומים של סובארו בחו"ל על התנגדות חוטים ויש כמה פירמות שהתנגדות החוטים שלהן היא **פחות** מהטווח שממליץ הספר (צ'ילטון/היינס) - קרי: אם הספר ממליץ בין 4K ל 15K, בחוטים המדוברים היה 3.5K.

בכל אופן ההפרש נראה לי מוגזם ורציתי לדעת מה ההשלכות (אני מניח שרפי לין ידע לענות בצורה יותר מקצועית מאחר והוא חשמלאי במקצועו).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בעקרון אני בעד הצמדות לנתוני יצרן הרכב וגם בתחומים אחרים.

כאשר התנגדות קו המצת, עקב חוט או מרווח מצת גדול מדי, תהיה גבוהה יותר אז מתח הגבוה יעלה יותר עד שיצליח לפרוץ את מרווח האויר במצת. לא תמיד זה מומלץ שמתח הפריצה יהיה גבוה יותר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
בעקרון אני בעד הצמדות לנתוני יצרן הרכב וגם בתחומים אחרים.

כאשר התנגדות קו המצת, עקב חוט או מרווח מצת גדול מדי, תהיה גבוהה יותר אז מתח הגבוה יעלה יותר עד שיצליח לפרוץ את מרווח האויר במצת. לא תמיד זה מומלץ שמתח הפריצה יהיה גבוה יותר.

תודה, רפי.

החוטים הקודמים הראו התנגדות של 6-8K אוהם, הנוכחיים (חדשים משופצרים) עומדים על 8-9K אוהם.

הסט החליפי שמגיע לרכב הזה בא עם חוטים בהתנגדות 18.5K אוהם וזה נראה לי מוגזם, לכן לא קניתי אותו.

לפי המלצות ספר הטיפולים של היינס/צ'ילטון, הטווח הנ"ל תקין (והם אומרים ש 18.5K זה כבר לא בטווח התקין).

תאורטית לחלוטין, במידה והיו חוטים עם התנגדות אפסית או ששואפת לאפס, האם זה יכול לגרום לנזק ?

תודה

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

פעם חוטי ההצתה היו מנחושת בלבד עם התנגדות חשמלית אפסית אך הם גרמו להפרעות למכשירי קשר, רדיו וגם למע' מחשב במכוניות ולכן היום כל חוטי מתח הצתה גבוה הנם בעלי התנגדות וסיכוך למניעת הפרעות כאלו.

פורסם

שלום!!

לאחרונה החלפתי ברכבי פורד מנדאוו 94 חוטי הצתה והסיבה לכך שהמנוע היה חותך ומצלצל לעיתים לאחר חוטי ההצתה נעלמו כול הבעיות האלו והרכב נוסע פצצה וחלק באותו זמן של הבעיה שהייתה לי ברכב העלתי כמה שירשורים וכן שלחתי הודעות לפרטי לכמה מחברי הפורם בכדי לקבל כיוון מהו מקור הבעיה וכן מהתשובות שקבלתי התחלתי לבדוק הכול ובסוף הגעתי לחוטי ההצתה הבדיקה שעשיתי לחוטי ההצתה העלתה : חוט 1- 8.5 K אוהם חוט 2- 6.5 K

חוט 3 - 5.4 K

חוט 4- 3.4 K

יש לומר שככול שסדר החוטים עולה החוט נהיה יותר קצר.

בחוטי ההצתה החדשים הנתונים הם : חוט 1- 6.5 K

חווט 2 -6 K

חוט 3- 5 K

חוט 4- 4 K

בדקתי בספר של היינס שם בכתוב בכללי שחוטי ההצתה לא יעולו מ 30K אוום אחרת החוט לא תקין.

אני יכול לומר למרות שהפפרש בין חוטי ההצתה הישנים לחדשים יש הפרש קטן בין המדידות להתנגדיות אבל זה משמעותי מאוד במיוחד ברכבי פורד ששם המנוע עובד על טמפ' של 94 מעלות אם לא קצת יותר והם נותים הרבה להתחמם וזה גם אחד הדברים שהשפיעו על המנוע לצלצל.

• תוכן חדש...