Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פה בדיוק נכנס הפואנטה שאני העלתי.

בכל התיבות הרציפות/חצי אוטומטיות/ללא קלאץ' הנהג מעביר בעצמו את ההילוכים, לא המחשב.

(כמובן שיש מצב אוטומטי לחלוטין אבל לא נתייחס אליו כרגע)

תאורטית, הSLR היא מכונית ספורט אבל מסורסת.

לז**ן עם קונדום זה עדיין לז**ן. לא משנה אם יש לך חצי מטר (או 600 כ"ס, תלוי איך מסתכלים על זה..) או 5 ס"מ.

אור.

קראת חצי מהמשפט שלי.

תיבת הילוכים כמו ה-SMG של BMW היא תיבת הילוכים ידנית לכל עניין ודבר רק מה - אין קלאצ'... כנ"ל תיבת ה-F1 של פרארי.

ההבדל המשמעותי - המחשב בתיבות הילוכים אוטומטיות יעביר הילוך אם תרצה שהאוטו יקפוץ על מנתק ההצתה, ב-SMG / F1 לא.

שוב (ושים לב לשלושת המילים הרלבנטיות שהדגשתי גם במקור) -

* אין כזה דבר מכונית ספורט אוטומטית! אם המחשב מעביר בשבילך הילוכים על דעת עצמו הרכב הוא לא מכונית ספורט אמיתית.
מוטי.
  • תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני רוצה להעיר,

להבדיל מלודגמא STI אוטומטית,

פורשה אוטומטית, עלולה להטעות, ומראה והנתונים הסופר ספורטיבים שלה יכולים לגרום לאיש מן הרכוב שהרכב מן הראוי שינהגו עליו בדרך ספורטיבית.

אבל, שימו לב, לפחות כך אני רואה את זה, שאנשים קונים פורשה בגלל שזה פורשה ובגלל שזה יוקרה וכו', ולכן, ישנן מכוניות שהן ספורטיביות, אבל כמו שהסברתי כבר.. רוב המכוניות בעלות היוקרה לדוגמא הDB7 שהוזכרה (או שזה 9*), גם מכונית שהרבה אנשים יקנו לא כי היא ספורטיבית אלה בגלל נתונים אחרים, תג מחיר גבוה, מרשים, וכו'.

לעומת זאת, לדעתי, STI אוטו' זה רכב שהוא בעל נתונים ספורטיבים, שאם טעם לקנות אותו אלה אם אתה מחפש את הספורטיביות, תסכימו איתי, שאפשר לקנות כל גרסא אחרת של הרכב ולב דווקא הSTI לצורך מטרות נסיעה רגילות, אך אלו המחפשים רכב אוטומטי ספורטיבי יזדקקו לקצט יותר כוחות סוס, וגרסאת הSTI מביאה להם את זה. זאת דעתי.

בכל מקרה, כדי להבהיר לרבים כאן, את הגדרתה של מכונית ספורטיבית, ביקשתי מגוגל שיעשו זאת עבורי והוא מצא עבורי את הנ"ל:

Definitions of sports car on the Web:

• An agile vehicle that is easily maneuverable, accelerates briskly, brakes positively, handles well and steers precisely. It is tightly sprung and does not wallow and heave as does a conventional passenger car and is therefore not as comfortable.
    www.parttrackers.com/auto_glossary/s/

• a small low car with a high-powered engine; usually seats two persons
    wordnet.princeton.edu/perl/webwn

• A sports car is a car designed for sporting performance. While opinions differ as to the exact definition, most sports cars have two seats and two doors, and are designed to excel at a combination of acceleration, top speed, braking, and maneuverability. Great emphasis is often placed on handling—the ability of the car to remain in the control of the driver under challenging condition such as when the car's tires begin to lose their grip on corners.
    en.wikipedia.org/wiki/Sports_car

מי שקרא, ויודע אנגלית בטח כבר הבין, מי שלא, בשיא הפשטות (כי בכנות אין לי כוח לתרגם) אני לא סתם בחרתי להביא לכאן את המשפטים הללו, בכל אחד מההגדרות מתארים מכונית ספורטיבית, כמכונית בעלת הרבה "כוח" מהירות גבוה ונתון האצה נמוך, בעלת היגוי טוב ויכולות בלימה, קיצר, אני לא צריך לספר לכם מזה מכונית ספורט, העיקר, שאף אחד מההגדרות הללו, לא כללה ציון של תיבת נהיגה, ולכן, זה לדעתי מחזק את דעתי האישית בנושא, שהיא:

אין שום קשר בין תיבת ההילוכים למכונית ספורט = מכונית ספורט יכולה להיות אוטו'. (נקודה. ;-) )

עמרי.

פורסם

ההגדרה של ויקי מתיחסת בעקיפין לכך, ורושמת בפירוש שהדעות חלוקות בנוגע להגדרה,כי אחרי הכל גם ספורט הוא משהו שניתן להגדרה וישנה יותר מדרך אחת להתחרות אחת עם רכב.

ההגדרה מתיחסת לתיבה פה:

sporting performance

תיבה אוטומטית תפגע בביצועי הרכב לפי ההגדרה הניתנת לפנינו כי היא כבדה יותר ולוקחת מהנהג שליטה.

וגם פה:

ability of the car to remain in the control of the driver under challenging condition

תיבה אוטומטית תיתן לנהג פחות שליטה על הסל"ד ו"העברת" משקל הרכב בפניות.

תיבה ידנית תיתן לך "יותר" ספורט,ככה.

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם

תיבה אוטומטית פוגעת ביכולת הספורטיבית מכיוון שהיא לוקחת פיקוד מהנהג, משתמשת בממיר מומנט ואיטית יותר בדרך פעולתה. עם זאת, אני מניח שנניח במרצדס SLR, התיבה מאפשרת לנהג שליטה מקסימלית ולא מעבירה לו הילוכים לבד, בנוסף ממיר המומנט לא ממש משפיע כשיש לך 626 כ"ס, ואני משוכנע שהתיבה גם לא איטית במיוחד... אז מה יש לנו כאן? רק חוסר של דוושת קלאץ'. מבחינתי, אם שאר המכונית מבצעת הכל לשביעות רצוני, דוושת הקלאץ היא באמת לא הכרח.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
קראת חצי מהמשפט שלי.

תיבת הילוכים כמו ה-SMG של BMW היא תיבת הילוכים ידנית לכל עניין ודבר רק מה - אין קלאצ'... כנ"ל תיבת ה-F1 של פרארי.

ההבדל המשמעותי - המחשב בתיבות הילוכים אוטומטיות יעביר הילוך אם תרצה שהאוטו יקפוץ על מנתק ההצתה, ב-SMG / F1 לא.

מוטי.

מוטי, זה לא ממש סותר את מה שאמרתי..

אבל קראתי הפנמתי והשכלתי והכל שב על מקומו בשלום.

אם אתה רוצה להוסיף עוד משהו אני אשמח לעוד מידע:-)

אור.

פורסם

הרי לך רשימת מכוניות שיסתרו את שלושת ה"הגדרות" שלך אחת לאחת -

בכל מקרה, כדי להבהיר לרבים כאן, את הגדרתה של מכונית ספורטיבית, ביקשתי מגוגל שיעשו זאת עבורי והוא מצא עבורי את הנ"ל:

Definitions of sports car on the Web:

An agile vehicle that is easily maneuverable, accelerates briskly, brakes positively, handles well and steers precisely. It is tightly sprung and does not wallow and heave as does a conventional passenger car and is therefore not as comfortable.

www.parttrackers.com/auto_glossary/s/

מיאטה (מאיצה כמו עגלה, מרחקי בלימה בכלל לא מבריקים)

כל מכונית ספורט בריטית שהיא מתקופת הזוהר - MGים וכו', רובן מאיצות יותר לאט מאחותי על אופניים, עם בלמים נוראיים ורחוקות מאוד מלהיות Tightly sprung...

דאטסונים ישנות, ניסאן 240SX (תאוצות ממש לא משכנעות ממנוע רע למדי)

ועוד ועוד ועוד... מדובר פה על רכב ספורטיבי יותר מאשר על מכונית ספורט, ההגדרה מוטעית כי מבוססת על ביצועים (יעני במספרים) ולא על תחושות.

a small low car with a high-powered engine; usually seats two persons

wordnet.princeton.edu/perl/webwn

M3 היא מכונית קטנה? היא נמוכה?

יותר טוב - מורצ'ילאגו היא מכונית קטנה? היא מכונית ענקית.

אולי המזארטי החדשה, ה-MC12 היא מכונית קטנה... :?

אולי הפיאט X1/9 על מנוע 1.3L נכנסת להגדרה של High Powered

Gimme a fu**ing break

• A sports car is a car designed for sporting performance. While opinions differ as to the exact definition, most sports cars have two seats and two doors, and are designed to excel at a combination of acceleration, top speed, braking, and maneuverability. Great emphasis is often placed on handling—the ability of the car to remain in the control of the driver under challenging condition such as when the car's tires begin to lose their grip on corners.
    en.wikipedia.org/wiki/Sports_car
ההגדרה הזו כמעט נורמלית ואם תקרא אותה טוב טוב תקרא שהיא מאוד מזכירה את זו שאני נתתי למכונית ספורט - יש דגש על שליטה של הנהג במכונית.

אתה מוכן לכתוב שתיבת הילוכים אוטומטית מאפשרת לנהג את אותה רמת השליטה שתיבת הילוכים ידנית מאפשרת לו?!

מוטי.

נ.ב: רוני... מהרע לגרוע... אתה מאבד מומנטום מיום ליום :-P.

פורסם
הרי לך רשימת מכוניות שיסתרו את שלושת ה"הגדרות" שלך אחת לאחת -

מיאטה (מאיצה כמו עגלה, מרחקי בלימה בכלל לא מבריקים)

כל מכונית ספורט בריטית שהיא מתקופת הזוהר - MGים וכו', רובן מאיצות יותר לאט מאחותי על אופניים, עם בלמים נוראיים ורחוקות מאוד מלהיות Tightly sprung...

דאטסונים ישנות, ניסאן 240SX (תאוצות ממש לא משכנעות ממנוע רע למדי)

ועוד ועוד ועוד... מדובר פה על רכב ספורטיבי יותר מאשר על מכונית ספורט, ההגדרה מוטעית כי מבוססת על ביצועים (יעני במספרים) ולא על תחושות.

M3 היא מכונית קטנה? היא נמוכה?

יותר טוב - מורצ'ילאגו היא מכונית קטנה? היא מכונית ענקית.

אולי המזארטי החדשה, ה-MC12 היא מכונית קטנה... :?

אולי הפיאט X1/9 על מנוע 1.3L נכנסת להגדרה של High Powered

Gimme a fu**ing break

ההגדרה הזו כמעט נורמלית ואם תקרא אותה טוב טוב תקרא שהיא מאוד מזכירה את זו שאני נתתי למכונית ספורט - יש דגש על שליטה של הנהג במכונית.

אתה מוכן לכתוב שתיבת הילוכים אוטומטית מאפשרת לנהג את אותה רמת השליטה שתיבת הילוכים ידנית מאפשרת לו?!

מוטי.

נ.ב: רוני... מהרע לגרוע... אתה מאבד מומנטום מיום ליום :-P.

קודם כל, זה לא אני המצאתי את ההגדרות הבאתי אותם לעיניכם לראות, דבר שני,

אני לא ניסיתי להגדיר מכונית ספורט, אבל אם אתה רוצה כן להסתמך על ההגדרות הנ"ל מגוגל,

בוא ונסתמך עליהם, אם רכב ספורט יכול להעניק לך את כל הנתונים הללו, של האצה מרשימה וכו' וכו' וכו' וכו', ולא אמרו שזה חייב להיות הרכב המהיר ביותר.. כן? כאילו רכב עם נתונים כאלו,

אנחנו יכולים לדבר גם על אונו טורבו בסדר? אז אם נסתמך עליהם, אין שם שום דבר שסותר את האפשרות שהרכב יהיה אוטומטי. האוטו יכול להכיל את כל המריכיבים הנ"ל, אולי לא בשיאים בשהשווה למכוניות אחרות, אבל עדיין הוא יהיה רכב ספורטיבי, ושוב לפי ההגדרות לא מצוינת שהנהג צריך לנהוג בתיבת הילוכים ידנית, לכן הפרצה הזאת מאפשרת קיום של רכב ספורט אוטומטי, נקודה.

"אתה מוכן לכתוב שתיבת הילוכים אוטומטית מאפשרת לנהג את אותה רמת השליטה שתיבת הילוכים ידנית מאפשרת לו?!"

לא, ממש לא, אתה צודק לגמרי לא אמרתי שלא, אבל, אף אחד לא דיבר על רמת שליטה מקסימלית, או מינימום או מקסימום לרמת שליטה, מדובר על רמת שליטה "משופרת" למען "ספורטיביות", לכן, כל אוטו יכול להיות אוטומט וספורטיבי, האם אני טועה?

פורסם

אתם יוצאים מנק' הנחה שהיא אינה נכונה. אני חושב שבראש בראשונה בנהיגה ספורטיבית המטרה היא להיות כמה שיותר מהיר כי מהירות היא המפתח (כמובן מהירות ומה שמשתמע מזה - להיות מהיר לא רק ביישורת, אלא גם בפניות וכו...). אני מבין שאתם חושבים שאדם יכול לבצע עבודה טובה יותר ממכונה - מגיר אוטומטי. פעם זה היה נכון מאוד, אבל קיום הטכנולוגייה השתפרה מאוד ומחשב יכול להעביר בעצמו את ההילוכים ובכך לספק נתונים טובים יותר. תחשבו שמכוניות ממש מהירות אתם צריכים להעביר 5-6 הילוכים ב5-4 שניות. לא כ"א יכול לעשות את זה וזה יכול פאקטור מאט.

לכן אם המטרה היא ספורטיביות בכל מחיר אוטומט בתנאי שהוא אינו גורם מעט רק דבר מבורך (אפילו שהוא נותן פחות "שליטה").

"עחי, משו לא בסדר בתיבה שך. אני לא מוצא את החור. סאבים צריכים איוורור".

פורסם

מוטי, תקן אותי אם אני טועה, אבל ב F1 יש לרכב מצב של "זינוק" מעמידה.

במצב הזה המחשב "משתלט" על הרכב, נותן גז לבד,מעביר הילוכים לבד, כל מה שנשאר לנהג לעשות זה לכוון את האוטו לכיוון הנכון, וגם עושה את זה בצורה מהירה יותר מנהג בן אנוש.

שלא תחשוב חו"ח שאני בעד תיבות הילוכים אוטומטיות, ההפך המוחלט.

אני פשוט חושב,לצערי, שבמוקדם או מאוחר תיבות ההילוכים הידניות יעלמו מן העולם, כמו חלונות ידניים, קרבורטורים, בלמים ללא ABS ועוד.

הבשורה הטובה היחידה היא שתיבות ההילוכים האוטומטיות הולכות ונעשות טובות יותר כל הזמן.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בלי להניד עפעף - תיבה רובוטית.

ההנאה האדירה שאני שואב מהשימוש בflappy pedals מאחורי ההגה בעוד הם משודכים לDSG גדולה עשרות מונים מאשר נהיגה עם גיר ידני.

אני לא מדבר כרגע על המכניקה עצמה של הגיר (לא מאבד כוח בכלל בין הילוך להילוך, בכל מקרה מעביר הילוך מהר יותר מבן אנוש וכו') - אני מדבר על התחושה האדירה של נסיעה אגרסיבית עם שתי ידים על ההגה ושליטה מלאה* באיזה הילוך אני רוצה להיות עכשיו (כמובן שבעקבות היעדר ממיר המומנט תחושת העברת הכוח מהמנוע לגלגלים זהה לחלוטין לזו של גיר ידני).

* התיבה קצת מתערבת; חותכת בתחילת המנתק (ע"מ להמנע ממצב מביך למדי של צפיה בטלטל שובר את הבלוק, דרך מכסה המנוע והחוצה...) ומורידה הילוך כשהסל"ד נמוך מ1100 (ע"מ להמנע מעוד מצב מביך של צורך נוסף בהתנעת הרכב... ממש תיבה מתחשבת ;))

אני מאוד רוצה שהרכב הבא שלי יהיה 130d הבא עלינו לטובה, אבל היעדר הDSG מטה את הכף לטובת audi על-אף השירות המבייש של צ'מפיון.

פורסם
בלי להניד עפעף - תיבה רובוטית.

ההנאה האדירה שאני שואב מהשימוש בflappy pedals מאחורי ההגה בעוד הם משודכים לDSG גדולה עשרות מונים מאשר נהיגה עם גיר ידני.

אין ספק שהתיבות הרובוטיות מאוד יעילות, מהסיבות שציינת ואחרות. עם זאת יש כיף בצורך להתמודד עם תיבה ידנית רגילה, היכן שאתה צריך להפעיל מיומנות על מנת לתת גז ביניים כמו שצריך, לתזמן את זמן הורדת היד מההגה וכו'

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתם יוצאים מנק' הנחה שהיא אינה נכונה. אני חושב שבראש בראשונה בנהיגה ספורטיבית המטרה היא להיות כמה שיותר מהיר כי מהירות היא המפתח (כמובן מהירות ומה שמשתמע מזה - להיות מהיר לא רק ביישורת, אלא גם בפניות וכו...).
זה נכון למכונית מירוץ, לא למכונית ספורטיבית או מכונית ספורט. לדוגמא, מכונית מסלול מכויילת בעיקר לתת היגוי ומקסימום אחיזה. היגוי יתר, למשל, נחשב לבזבוז איום של זמן ורצוי להמנע ממנו. בספורטיביות לכביש, לעומת זאת, היגוי יתר זה חלק גדול מהכיף. יש גם מכוניות כביש לא ספורטיביות בעליל שהן מאוד מהירות מנקודה לנקודה (גולף 4Motion היא דוגמא מצויינת).

גם ההנחה שלך שתיבה אוטומטית יותר יעילה מתפעול ידני היא לא נכונה. תיבה אוטומטית (לא רובוטית) איננה מורידה הילוכים באופן חלק, מעבירה אותם לאט (גם במצב ידני), סובלת מאובדן כוח ומיחסי העברה ארוכים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שאלתי את אח שלי מה הוא חושב בנושא, והוא הביא לי 2 דוגמאות שיקטלו כאן הרבה אחרים.

אודי TT 3.2, מעבירה הילוכים מהר יותר באוטומט מאשר בידני.

למכוניות ראלי אמיתיות, אין דוושת קלאץ!

שכל אחד יסיק את המשכנות שלו מן הנתונים.

פורסם

ל-TT 3.2 יש תיבת DSG. שהיא,כמו שהוסבר קודם לכן, לא אוטומטית.

ולמכוניות ראלי ב-Gr. A יש דוושת קלאץ', כמו גם אפשרות להעברת הילוכים באמצעות הדוושות מאחורי ההגה.

אף אחת מהן לא אוטומטית.

אני לא מבין בכלל מה אתה מנסה להוכיח פה. שתיבה ידנית זה רע?

(היא לא).

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם
שאלתי את אח שלי מה הוא חושב בנושא, והוא הביא לי 2 דוגמאות שיקטלו כאן הרבה אחרים.

אודי TT 3.2, מעבירה הילוכים מהר יותר באוטומט מאשר בידני.

למכוניות ראלי אמיתיות, אין דוושת קלאץ!

שכל אחד יסיק את המשכנות שלו מן הנתונים.

וואי וואי, אתה ממש קטלן.

איך אפשר להסיק משכנות? אמורים לגור שם.

ולגופו של עניין - לאודי TT 3.2 יש תיבה כמו שיש לי בA3. מדובר על תיבה רובוטית עם תפעול ידני מלא, חצי אוטומאטי או אוטומאטי לגמרי.

זאת ממש לא תיבה אוטומאטית והיא לא סובלת ממחלות הממיר-מומנט.

• תוכן חדש...