Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לטעמי, ספורטיבית היא מכונית שיש לה גרסה רגילה, וגם גרסה "חמה". לכן 106 GTI או קליאו ספורט או אפילו אימפרזה STI נופלת תחת ההגדרה הזאת. מצד שני, STI יכולה להתחרות במדד ההנאה או המהירות (בכל המצבים) גם במכוניות ספורט ייעודיות כמו פורשה בוקסטר, נניח. אז היא גם מתקרבת להגדרת מכונית ספורט... (מה גם שמגוון השינויים בה ביחס למכונית הרגילה הוא עצום)

בכל מקרה, מכונית ספורט ייעודית היא מכונית שנוצרה במקור בתור מכונית ספורט - מיאטה, 911 וכולי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מוטי, אני חושב שצריך להגדיר פה למה אתה קורא תיבות הילוכים אוטומטיות.

אם כל התיבות הרובוטיות החדשות הן "אוטומטיות" למשנתך, אז שומכר נוהג ב F1 על אוטו ספורטיבי ולא מכונית ספורט?

אם אנחנו מדברים על תיבות הילוכים סטנדרטיות (אפילו טיפטרוניק ותואמותיה) אז אכן, הן לא כמו לזיין עם קונדום, הן כמו לזיין בלי זיקפה! :-P

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מצד שני, STI יכולה להתחרות במדד ההנאה או המהירות (בכל המצבים) גם במכוניות ספורט ייעודיות כמו פורשה בוקסטר, נניח. אז היא גם מתקרבת להגדרת מכונית ספורט... (מה גם שמגוון השינויים בה ביחס למכונית הרגילה הוא עצום)

רוני

רוני,

מאז ומעולם גרסאות הכביש של מכוניות הראלי נפלו בין הכסאות בהגדרה של ספורט/ספורטיבי.

אצלנו כל העניין חדש עם ה STI אבל בחו"ל זה קיים מאז שמרוצי הראלי קיימים (רנו 8 גורדיני,לנציה פולביה HF RALLY וכו').

מצד אחד הן לרוב שימושיות, יומיומיות, מכונית שאשתך יכולה בקלות לקפוץ לקניות איתה או לחילופין, אין לי בעיה לדמיין STI עם כסא תינוק במושב האחורי.

מצד שני, אני לא חושב שיש איזושהיא מכונית ספורט "טהורה" שיכולה לזלזל ביכולןת של סיירה קוזוורט ,לנציה דלתא אינטגרלה, או באימפרצה STI.

להזכירך, כולן עם 4 דלתות, מושבים פחות או יותר מרווחים ל 5 אנשים ותא מטען גדול, נתונים שכמעט אף רכב ספורט יכול להתהדר בהן.

אני מאמין שזאת הסיבה העיקרית (וכמובן גם המחיר) לפופולריות של "תואמי" הראלי.

בברכה,יניב

פורסם

מכוניות ספורט טהורות , נבנו מלכתחילה על טהרת הספורט ללא פשרות

בוא ניקח לדוגמא את ה-911 ,ונפתח את הדיון , אין לאף אחד ספק שמדובר במכונית ספורט טהורה, הכי טהורה שיש , אז למה בכל זאת שילבו לה גיר אוטומטי ?, כי כל חברה רוצה למכור כמה שיותר מכוניות ויש לאותה חברה גם גרסאות על טהרת הספורט ללא פשרות (gt3)

אם הצרכן רוצה פורשה אוטומט הוא יקבל פורשה אוטומט, זה שיש לה גיר אוטומטי שמסרס אותה ,עדיין משאיר אותה בקטגורית הספורט אבל היא התלכלכה , היא כבר לא טהורה

בוא ניקח עכשיו את ה-m3 csl , ספורט טהור וקיצוני , הוספת גיר אוטומטי פשוט תיפגע בשם של ה-csl

bmw בחיים לא ידחפו לשם תיבה אוטומטית , גם אם הקהל ירצה

או באותו משקל ה- 911 gt3

הבנתם את הפואנטה ?

מכוניות ביצועים קיצוניות לא ישודכו להם תיבה אוטומטית

זה פשוט עניין של השקפת עולם , אני לא מדבר פה על כוחות סוס אלא על השקפת עולם של חברת מכוניות שמכבדת את מסורת עשיית הרכבים שלה

מה שמרצדס עשו ל-slr או לכל המפלצות המוטוריות שהם מייצרים (sl65 גם אוטומטית :? ),שהיא ללא עוררין מכונית ספורט אבל לא קיצונית , לא טהורה אם תרצו

אבל זאת השקפת העולם של מרצדס

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

אם הצרכן רוצה פורשה אוטומט הוא יקבל פורשה אוטומט, זה שיש לה גיר אוטומטי שמסרס אותה ,עדיין משאיר אותה בקטגורית הספורט אבל היא התלכלכה , היא כבר לא טהורה

מכוניות ביצועים קיצוניות לא ישודכו להם תיבה אוטומטית

זה פשוט עניין של השקפת עולם , אני לא מדבר פה על כוחות סוס אלא על השקפת עולם של חברת מכוניות שמכבדת את מסורת עשיית הרכבים שלה

מה שמרצדס עשו ל-slr או לכל המפלצות המוטוריות שהם מייצרים (sl65 גם אוטומטית :? ),שהיא ללא עוררין מכונית ספורט אבל לא קיצונית , לא טהורה אם תרצו

אבל זאת השקפת העולם של מרצדס

את תעשיית הרכב מעניינים עקרונות כמו שאותי מעניינת תפוצת היבשושית כחולת הכנף בסיירה ליאונה.

תעשיית הרכב מוכרת מה שהקהל רוצה, ותאמין לי שאם האמיר של סעודיה או איזה ליצן אחר ירצה , הם יקפצו לדום וישאלו "מתי לספק את האוטו".

זאת הסיבה שיש מכוניות "ספורט" אוטומטיות. חלק גדול מהן מיועד לשוק הקליפורני ושם נמכרות 100 911 אוטומטיות על כל אחת ידנית (מוטי, תקן אותי אם אני טועה).

אם הדילר הראשי של קליפורניה יגיד לפורשה שהוא מזמין 2000 יחידות של3 GT או CSL(הן בהקצאה ובטח לא בכמויות כאלה, אבל תזרמו עם הדוגמא)בצבע סגול עם פרחים בכתום, אוטומטיות, ועם טסות מסתובבות וזוהרות, תאמינו לי שהוא יקבל!

יניב

פורסם
זה רק אני שלא מבין את הצורך האובססיבי הזה ' date=' או את ההגיון, לקטלג מכוניות (ואנשים) במשבצות עם תחום מוגדר?[/quote']

גם אני מתחיל להבין עד כמה זה בעצם מיותר... :???:

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם
את תעשיית הרכב מעניינים עקרונות כמו שאותי מעניינת תפוצת היבשושית כחולת הכנף בסיירה ליאונה.

תעשיית הרכב מוכרת מה שהקהל רוצה, ותאמין לי שאם האמיר של סעודיה או איזה ליצן אחר ירצה , הם יקפצו לדום וישאלו "מתי לספק את האוטו".

זאת הסיבה שיש מכוניות "ספורט" אוטומטיות. חלק גדול מהן מיועד לשוק הקליפורני ושם נמכרות 100 911 אוטומטיות על כל אחת ידנית (מוטי, תקן אותי אם אני טועה).

אם הדילר הראשי של קליפורניה יגיד לפורשה שהוא מזמין 2000 יחידות של3 GT או CSL(הן בהקצאה ובטח לא בכמויות כאלה, אבל תזרמו עם הדוגמא)בצבע סגול עם פרחים בכתום, אוטומטיות, ועם טסות מסתובבות וזוהרות, תאמינו לי שהוא יקבל!

יניב

לא דיברתי על מכוניות custom לפי הזמנה

bmw משווקת את ה-csl עם גיר ידני , בלי מזגן ובלי רדיו -מכונית ספורט ט-ה-ו-ר-ה

על זה אני מעריץ אותם כחברה

(ברור שרק חולי נפש קונים אותה אבל הם קיימים פה ושם )

מרצדס משווקת את ה-slr עם גיר אוטומטי בלבד ועוד 20 מיליון פינוקים עם הרבה הוד והדר

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

מרצדס משווקת את ה-slr עם גיר אוטומטי בלבד ועוד 20 מיליון פינוקים עם הרבה הוד והדר

זו בדיוק הפילוספיה שלהם...

נוחות ויוקרה עם ביצועים, אין להם מכניות ספורט טהורות.

אין להם למען האמת מכוניות ספורט.

יש להם ספרטיביות.

זו דעתי בכ"א.

אור.

פורסם
מוטי, אני חושב שצריך להגדיר פה למה אתה קורא תיבות הילוכים אוטומטיות.

אם כל התיבות הרובוטיות החדשות הן "אוטומטיות" למשנתך, אז שומכר נוהג ב F1 על אוטו ספורטיבי ולא מכונית ספורט?

אם אנחנו מדברים על תיבות הילוכים סטנדרטיות (אפילו טיפטרוניק ותואמותיה) אז אכן, הן לא כמו לזיין עם קונדום, הן כמו לזיין בלי זיקפה! :-P

יניב

מוטי אמר: שהשליטה תהיה אצל הנהג.

תאמין לי שבפורמולה 1 המחשב לא יחליט להוריד או להעלות הילוך ללא הלחיצה של הנהג ...

פורסם

אגב, ה- GOLF V-5 ו - V-6 אינן מכוניות ספורט. ה- VR6 מאוד רכה רק עם מנוע חזק. ה- V6 שאחרייה רק עם מנוע חזק יותק והגה כרוע עוד יותר (חשמלי). יש אנשים שקנו את ה- VR6 בזמנו רק כדי לקבל את רמת האבזור הגבוהה ולא בשביל הנאה. כי הנאה אפשר להשיג רק במנוע שלה שהוא חזק. (בגלל זה יש גם VR6אוטומטית).

אם כן, הגולף VR6 ו V5 אינן מכוניות ספורט ואפילו לא ספורטיביות, נקודה. הן בסה"כ גרסאות חזקות (אפילו לא חמות) של מכונית משפחתית.

פורסם

שומאכר נוהג על מכונית מירוץ, שזו קטגוריה בפני עצמה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...