Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי מערכת באוטו עכשיו אחרי שבועיים וחצי שלוש נגמר לי המצבר זה בגלל שהוא לא עומד בעומס של המערכת וצריך קבל ?????

DON'T DRINK AND DRIVE SMOOK AND FLY

פורסם

זה שהמצבר התרוקן זה לא מעיד על המערכת שלך, זה מעדי על אופן השימוש שלך ברכב.

המצבר נועד רק כדי להתניע את האוטו, ואולי טיפה חשמל למערכות השונות, אפשרי להדליק אור באוטו ואפילו מערכת אבל קח בחשבון שהמצבר יגמר, המערכת סטריאו אמורה לעבוד כשהאוטו מותנע והחשמל מגיע מהאלטרנטור ולא מהמצבר.

פורסם

לדעתי קבל לא יפתור לך את הבעיה.

יכול להיות שמה שאתה צריך זה להחליף אלטרנטור או לשים מצבר גדול יותר.

תמדוד צריכת אמפר באוטו

פורסם

לדעתי הבחור צריך לתת קצת יותר פרטים

ולעשות קצת יותר חיפוש בפורום, בשביל שמישהו יוכל להמליץ לו על משהו.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

הבעיה באמת היית האלטרנטור וסידרתי אותה עכשיו אני ישמח לדעת למה אנשים שמים קבל

DON'T DRINK AND DRIVE SMOOK AND FLY

פורסם

ישנן מכוניות עם מערכות חזקות, ואפילו אל כל כך חזקות, שצורכות זרם גבוה.

גבוה מאוד.

העניין הוא בפיקים של ההספק, ואם המערכת מספיק חזקה אז אפילו לא צריך פיק.

כאשר מערכת החשמל לא עומדת בעומס הנגרם ממשיכת הזרם של מגברים מרובים, המגברים מתחיל "לגנוב" זרם ממערכות אחרות ברכב - אורות, ושאר מערכות חשמל.

קבל נועד לספק את החשמל הזה שאמור "להיגנב" בשיאי ההספק.

ובכלליות - קבל, הינו מעין מאגר חשמלי שלא מתפרק עד אשר שתי הקצוות שלו "סוגרים מעגל"

פורסם

שלד דברייך אינם תואמים למציאות, אתה מוזמן לקרוא את התרד שלי.

"עובדות על קבלים".

momo- רוב האנשים שמתקינים קבל, אינם יודעים מה ייעודו.

או בשל מידע שגוי שהועבר להם על ידי מתקינים.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

מיק מיק.

קראתי את ההסברים שלך.

בכל מקרה, אמנע מלהתפלסף עליך עם תגובות יומרניות. אני לא מתיימר להיות בעל ידע גדול וכאשר מעמידים אותי על טעותי אני סותם את הפה ואומר תודה.

ואין שום צורך להקצין ולאמור כי הסברי נפלו מהירח.

תיקונים קטנים במאמר שלך:

מצבר אינו מייצר אלקטרונים, מצבר "מייצר" אנרגיה. הכימיקלים במצבר נותנים אנרגיה למטענים אשר מגיעים מקוטב אחד לשני.

האלקטרונים - מקורם במוליכים למינייהם, בין אם בכבלי החשמל או בצרכנים השונים. הם פשוט "נמצאים שם".

קבל מתפקד כצרכן לכל דבר בזמן טעינתו, והזרם אשר הוא "מושך" מתבטא ע"י הנוסחא של i=I*e^(-t/RC).

כמו כן שכחת שמפל המתח המתקבל מהמצבר/קבל וכו' הוא לא לינארי עקב ההתנגדות הפנימית של המצבר/קבל.

ε=v0-r*i כש-R מבטא את ההתנגדות הפנימית

לילה טוב, סופ"ש נעים, ונתראה במפגש

שלד

עריכה: מידן, נראה לי הגיוני שתמחק את תגובתך על מנת שנוכל לשמור על דיבור טכני פרופר.

פורסם

אין ויכוח עם נוסחאות. כל מי שמעט בינה בקודקודו מסוגל לדקלם נוסחאות ברמה נמוכה.

מה ש-mikmik נתן בת'רד לא מתנגש עם הנוסחאות ,אלא ניעזר בהן, גם אתה וגם mikmik

ניעזרים באותן נוסחאות, אבל המסקנה שלך מוטעית.

לא עברת בין שלב ציטוט הנוסחאות לבין השימוש הפרקטי בהן.

תקרא שוב את הת'רד של mikmik , אני מציע לחפש גם קצת ב-carsforum לגביRC וההסברים

לגבי שימוש בקבלים ברכב , אתה תופתע איך הוא מגיע עם אותן נוסחאות למסקנה הפוכה(וכנראה נכונה).

ZZR

פורסם

בגלל זה ציינתי שכשמעמידים אותי על טעותי אני סותם ואומר תודה.

אז...

תודה!

ובגלל זה הפסקתי להגיב על אופן שימוש הקבל ברכב וראיתי את טעותי.

פורסם

שלד אשמח לקבל כל תיקון או הוספה לתרד שלי,אבל אינני מוצא לנכון לשייך את זה דווקא לתרד המדובר.

אשמח אם תוסיף את דברייך בתרד המקובל ...

רק אזכיר ואציין שתוכן המאמר לא נכתב על ידי, הוא נכתב על ידי מישהו "קצת" גדול יותר.

רק אוסיף דבר נוסף, אני מאוד שמח לשמוע שאנשים עדיין נמצאים פה כדי ללמוד ולחלוק ידע.

מבחינתי זה מראה שרמת הפורום עלתה בכמה וכמה מדרגות.

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...