Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי קצת בלאגן בראש, אולי תצליחו לעזור.

הגרסאות המפוארות עד גיחוך של יגואר (השייכת לפורד) נקראות דיימלר, אבל חברת דיימלר (בנץ) קרייזלר היא מתחרה של קונצרן פורד.

יש בכלל קשר?

מה השורשים ההסטוריים?

ליעד

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

גוטליב דיימלר היה אחד מראשוני מפתחי מנועי הבעירה הפנימית. החברה שלו ייצרה בין השאר את המרצדס הראשונה, שהייתה דיימלר לכל דבר ונקראה מרצדס על שם ביתו של סוכן הרכב שהזמין אותה.

אז למעשה מרצדס הייתה שם דגם של חברת דיימלר!

מאוחר יותר דיימלר התאחדה עם חברת בנץ (כל קשר לרחוב סומסום הוא מקרי בהחלט), בלעה חברות נוספות כגון מייבאך, התאחדה עם קרייזלר וכו'.

לעומת זאת, בבריטניה הוקמה חברה למנועים בשם דיימלר, שנקראה כך בגלל שהיא החזיקה בזכיון הבריטי למנועי דיימלר. בהמשך החברה עברה לייצר רכבי פאר ששימשו משפחות אצולה, אבל מתי שהוא התחילו אצלה איזה שהן בעיות איכות שגרמו למשפחת המלוכה הבריטית לעבור לרולס-רוייס. אז גם חברת יגואר קנתה את דיימלר בריטניה, והפכה אותה למותג לרמת גימור גבוהה. הרכב היחיד עם השם דיימלר שלא היה יגואר בתחפושת היה הלימוזינה המכוערת להפליא שלהם, שיוצרה עד לפני כמה שנים.

אז זה הסדר בבלגן - שתי חברות שונות לגמרי. אחת נבלעה במרצדס והשניה ביגואר.

פורסם

לפי מה שאני הבנתי האבא של מרצדס היה בעלים של איזו חברה גדולה שהזמין את כל קו הייצור הראשון של מרצדס..

את כל המכוניות שהם ייצרו לתקופה מסויימת, כאשר אחד התנאים שלו היה שהם יקראו לחברה על שם הבת שלו..

כמו כן, אם אני לא טועה, מייבאך היה שם של בןאדם, אחד ממקימי החברה - ולא חברה בפני עצמה.

האיחוד בין מרצדס-בנז לבין קרייזלר קרה במהלך שנות ה90 ויש עד היום תביעה של אחד שהיו לו מניות במרצדס כנגד הדירקטוריון שהיה דאז במרצדס, על כך שרימו אותו והעסקה נעשתה בצורה לא חוקית...

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

רק להוספה קטנה.

מרצדס ילינק שעל שמה נקראת המכונית היתה יהודיה כשרה על פי ההלכה...

אביה, אמיל ילינק קנה כמות גדולה של רכבים מגוטליב דיימלר ובתנאי שהמכוניות יישאו את השם של ביתו.

לפחות אחד משני הסבים שלה היה רב...

mercedesjellinek.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...