Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני כ6 שבועות התחלתי להשתגע ממכונת הקפה. 

מכונה Lelit PL41TEM PID Anna שהזמנתי לפני 4 שנים מאמזון גרמניה.

הקפה פתאום לא יוצא טעים, לוקח הרבה יותר מידי זמן לכוס לצאת, הלחץ נמוך מידי, והתחילה גם להרעיש. מחכים ומחכים עם הרעש הנוראי והקפה המגעיל בקושי יוצא.

נכנסתי לקריז - אני מכור. ניסיתי לשנות את הטחינה, לשקול בדיוק על הגרם את המנה, להחליף פילטר מים שהיה עדיין תקין, החלפתי אטם ראש ומסננת - אמורים לעשות את זה פעם בשנה, פעם אחרונה עשיתי את זה רק אחרי שהאטם ממש נפרץ והמכונה התחילה לנזול. עשיתי ניקויי אבנית עם כל מיני חומרים שיש לי למכונת קפה - גם לא עזר כי אין אבנית במים מתמי4 ואני מקפיד על פילטרים מקוריים.

מרוב שהקריז היה חזק כבר שקלתי לקנות מכונה אחרת בארץ. אבל אמרתי ניתן לזה עוד צ'אנס.

חיפוש ברשת העלה שבדרך כלל הגורם לבעיה הוא השסתום המתכוונן בצורת T שאחראי על הלחץ. ואם לא זה - אז הלכה המשאבה.

לא מכיר בארץ שום אתר או חנות שמוכרים חלקים אז הזמנתי שסתום ומשאבה מחו"ל, מה שהצריך לחכות כמעט חודש.

בנתיים קניתי מכונת קפסולות פשוטה, מה שאשתי רצתה מזמן, אבל זה ממש מבאס. הלכתי לפחות פעם ביום לבית קפה לקבל את המנה שלי.

אתמול הגיעו החלקים.

החלפתי קודם כל את השסתום - רציתי לדעת מה הייתה הבעיה. במהלך הפירוק היה צריך לשלוף צינור טפלון מתוך ניפל. שיחררתי את טבעת האבטחה שלו ועדיין לא יצא. משכתי עם פלייר, יצא, אבל נשארו סימני המעיכה של הפלייר ולא ניתן להרכיב חזרה. טעות של טירונים.

נסעתי לחנות אספקה טכנית, אבל לא היה להם צינור כזה. אין ברירה, מקצר את הצינור, ומסדר את החלקים בתוך המכונה ככה שיתקרבו אחד לשני..

הרכבתי הכל, אין שינוי בתוצאות. פירקתי שוב, והפעם החלפתי את המשאבה. עכשיו השינוי היה מיידי. הפעלה ראשונה/ שנייה עם הרבה רעש, עכשיו נהייתה שקטה לחלוטין.  והלחץ? אוהו, נבנה מיד. והקפה חזר להיות טעים ואני חזרתי להיות רגוע.

סך הכל הרבה יותר פשוט מלהחליף משאבת דלק טבולה ברכב, גם את זה עשיתי בעבר.

הזמנתי עכשיו צינור טפלון ספייר שיהיה לתקלה הבאה. וכל מי שחושב להחליף חלקים במכונת קפה, שיזמין גם צינור מראש.

PXL_20260612_093750321.jpg

PXL_20260611_123829767.jpg

PXL_20260611_142244734.jpg

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 7

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תחושת הסיפוק בלתקן משהו, כל דבר, בעצמך- פרייסלס. אין כמו DIY.

ואני בטוח שכוס הקפה הראשונה אחרי התיקון הייתה טעימה במיוחד .

שאפו. 

• רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

לפני כ6 שבועות התחלתי להשתגע ממכונת הקפה. 

מכונה Lelit PL41TEM PID Anna שהזמנתי לפני 4 שנים מאמזון גרמניה.

הקפה פתאום לא יוצא טעים, לוקח הרבה יותר מידי זמן לכוס לצאת, הלחץ נמוך מידי, והתחילה גם להרעיש. מחכים ומחכים עם הרעש הנוראי והקפה המגעיל בקושי יוצא.

נכנסתי לקריז - אני מכור. 

שאפו על שירשור שכבר הרבה זמן לא היה כמותו ;-) תיקון מכונת קפה.

לתומי חשבתי שלכל יצרן את הפטנט שלו בדחיסה ויצירת הלחץ, אבל אחרי הפוסט שלך מייד הלכתי לדוד אלי ומצאתי ש... המשאבות דיי גנריות ודגמים ספציפיים משרתים מגוון רחב של מכשירים.

המחירים - לא יקרים במיוחד, שווה לתקן במיוחד אם מדובר במכונה יקרה.

משתף צילום מסך מדוד אלי של המשאבה שלך, מסתבר שכבר כמה בארץ קנו והרכיבו ודירגו 5/5.

image.thumb.png.51fb1566f427d206e22aec46f1da6fc8.png

בנוגע ל"טכנולוגיה" - ממה שאני רואה בתמונות אני מסיק (ומקווה שלא טועה) ש:
מפתיע לגלות שחלק כל כך קטן מכיל בתוך גם שסתום יניקה וגם דחיסה (יש 2 גולות עם קפיץ שם) וכל הדבר הזה עובד כנראה על טכנולוגיה סופר ישנה של סליל AC רגיל כמו שהיה פעם מנעול דלת אינטרקום (באינטרקום היה 12V AC - כאן במכונת קפה זה סליל 220V) שהיה גורם למנעול דלת לזמזמם וככה היינו יודעים שמישהו פתח לנו (היום זה סליל DC עם הודעה על הצג "הדלת פתוחה").

במקרה הזה הוא פשוט מפעיל את הסליל ומרפה אותו, וככה למעשה מייצר את התנועה של החלק הפנימי קדימה ואחורה (ולמעשה, ככה שואב....).

מדהים כמה שזה פשוט.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...