Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונאה בתחנת דלק?

פוסטים מומלצים

פורסם

תראה, יש מצב שזה מזייף וגם יש מצב שעוד קצת נכנס בצנרת וכו' .

קודם כל תבדוק שיש שם מדבקה של כיול ושהיא בתוקף. זה צריך להיות על כל משאבה. 

דבר שני אם בטנק שלך יש 6 ליטר זה אומר שהקטנוע היה יבש לחלוטין מדלק. 

הדרך הכי טובה לוודא כמובן היא לקחת מיכל מדידה ריק עם שנתות ולמלא אותו ולראות בכמה המשאבה חייבה וכמה נכנס באמת.

ואם זה מדאיג אותך - מכיוון שמדובר בתחנת דלק של רשת גדולה - אפשר לכתוב לשירות לקוחות שלהם - 

שלום. יש לי קטנוע מדגם XX. לפי נתוני היצרן לקטהוע מיכל דלק של 6 ליטר ובתדלוק האחרון נכנס לי יותר. ותבקש בדיקה של הנושא וזיכוי לפי ממצאי הבדיקה

פורסם (נערך)

לפי התשלום עצרת בול ב 50?

אחרת, נראה שיתכן ויכלת להמשיך לתדלק... ואולי להגיע למספר מעניין יותר.

או שלא עצרת עד ה 50, ונשפך החוצה?

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם (נערך)

נתוני יצרן קטנים מהמציאות, בדרך כלל. ככה"נ למניעת תביעות.

כאמור מיכל מדידה זו הבדיקה הטובה ביותר

עריכה אחרונה על ידי NAPOLEON
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, NAPOLEON כתב:

נתוני יצרן קטנים מהמציאות, בדרך כלל

לא ממש. לפחות לא במקרה של דו-גלגלי.

אצלי באופנוע מוצהר 17 ליטר. 

במצב של מיכל יבש (מנוע כבה) נכנסו 15 ליטר עד שהמשאבה קפצה.

אולי היה אפשר לדחוף עוד ליטר "בכוח", לא ניסיתי.

הסברה היא שחישוב הנפח הוא ברוטו, אבל בתוך המיכל יש מצוף/משאבה/מחיצה שגוזלים מקום.

גם באופנועים וקטנועים אחרים לא זכור לי שאי פעם נכנס יותר דלק מהמוצהר על הנייר. לרוב זה פחות.

פורסם
לפני 5 שעות, Nakamichi כתב:

ותבקש בדיקה של הנושא וזיכוי לפי ממצאי הבדיקה

זה גרושים לתידלוק הזה בלבד. אני יבדוק שם עם גרקנים כול תדלוק לראות אם זה שיטתי

לפני 5 שעות, מיץ פטל כתב:

לפי התשלום עצרת בול ב 50?

אחרת, נראה שיתכן ויכלת להמשיך לתדלק... ואולי להגיע למספר מעניין יותר.

או שלא עצרת עד ה 50, ונשפך החוצה?

שילמתי 50 מראש וזה עוצר לבד. 

הגעתי עם טנק כמעט גמור והייתי יכול למלא עוד קצת מאמין שיכלתי להגיע ל6 וחצי

לפני 5 שעות, Nakamichi כתב:

קודם כל תבדוק שיש שם מדבקה של כיול ושהיא בתוקף. זה צריך להיות על כל משאבה.

אני יבדוק ויעדכן

פורסם

דובצע, הנתון המוצהר לא תמיד מדוייק (ל-2 הכיוונים). 

זה לא אומר שאין עוד אפשרויות. 

כל תדלוק, אני מסתכל על המשאבה אחרי שהיא נפתחת כדי לראות אם המספרים לא מתחילים לרוץ לבד לפני שאני מתחיל את התדלוק עצמו, גם זה יכול לקרות. ראיתי כבר סרטונים של זה ברשת ומאז הפנמתי את זה. 

לפני 20 שעות, BoazB11 כתב:

במצב של מיכל יבש (מנוע כבה) נכנסו 15 ליטר עד שהמשאבה קפצה.

אולי היה אפשר לדחוף עוד ליטר "בכוח", לא ניסיתי.

לרוב זה אפשרי, ברכבים אני רואה כל הזמן אנשים שמכניסים עוד אחרי הקפיצה. עד שאי אפשר יותר לדחוס. זה הרגל מגונה להבנתי ונגמלתי ממנו מזמן בעצמי, המשאבה קופצת-התדלוק נגמר מבחינתי. 

זה עדיין לא אומר שהיה נכנס עוד ליטר שלם, שלא לדבר על שניים. לרוב זה יחסית לא הרבה, במצב סטנדרטי.

למי שמעוניין, לינק לאיך עובדת המשאבה.

בועז, יכול להיות שאם היית נותן לזה קצת זמן ומנסה שוב, היית כן מצליח להכניס עוד כמעט 2 ליטרים לטנק אם הוא אכן היה יבש עד שנכבה כמו שכתבת. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בשונה מאוטו. בקטנוע שלי אני פותח את הכיסא ורואה את הטנק ורואה את המיפלס כשהוא מלא. 

והמילוי לא עם האקדח בפנים כמו אוטו

הסיכוי היחיד שניכנס יותר מהטנק זה להגיד שניכנס לצינור לכיוון המנוע מרוב שהייתי בסוף הדלק-אבל אני לא יודע אם זה אפשרי במנוע כבוי

פורסם

כדי שכולנו נהיה מיושרים בלי סיסמאות, יש תקן לכיול משאבות דלק.

המצורף מתוך קובץ התקנות:

תהליך מבחן

34.   (א)  משאבה נבחנת על ידי מדידה של כמות חומר דלק מסויימת במשאבה ובתקן-משני של מידת-קיבול והשוואת תוצאות המדידות.

(ב)  המבקר רשאי לעשות מספר של מדידות והשוואות כאמור בתקנת משנה (א) ובכמויות של חומר דלק כפי שייראה לו; מספר המדידות וההשוואות לא יהיה פחות משנים והכמות בכל מדידה והשוואה לא תהיה פחות מ-5 ליטר.

קצב ההזרמה תק' תש"ם-1980

34א.   שתי המדידות הראשונות בבחינת משאבות בנדון ייעשו בידי המבקר אחת בקצב הזרמה מהיר והשניה בקצב הזרמה איטי; לענין תקנה זו –

"קצב הזרמה מהיר" – הקצב המהיר ביותר שאפשר להפיק מהמשאבה הנבחנת;

"קצב הזרמה איטי" – הזרמה של כ-20 ליטר בדקה או הזרמה המצויינת כאיטית על המשאבה על ידי היצרן.

טעויות מותרות תק' תשל"א-1970

35.   (א)  בשעת כיול של משאבה תותר בהשוואה כאמור בתקנה 34 טעות עד 0.4% מהכמות שצויינה במונה; הטעות הממוצעת שנקבעה בכל ההשוואות לפי תקנה 34(ב) לא תעלה על 0.2% והפער שבין תוצאות ההשוואה של כמויות זהות כנקובות במונה לא יעלה על 0.4% מהכמות הנקובה כאמור.

(ב)  בשעת כיול-שנית של משאבה או בשעת בקורתה כאמור יותרו טעות ופער, הכל לפי הענין, פי אחד וחצי מאלה האמורים בתקנת משנה (א).

• אהבתי 1
  • מעניין 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...