Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לענ”ד אפילו פלאגים מזויפיל לא אמורים להגיב כך

לפי התיאורים לפחות בוכנה אחת לא עבדה בכלל

ולכן יותר מסתבר שאחד מהפלאגים או יותר נפל והתעקם לו הראש או משהו בסגנון או שלא הורכב טוב

הייתי ממליץ לך להתבונן בהם טוב טוב ולראות אולע אחד מהם נדפק קצת ולהחליף אותו באחד ישן ולבדוק את התוצאות

במאמר המוסגר ברוב הבוקסות של הפלאגים שהם לא מגנט יש גומי כבר פגשתי אנשים שלא הבינו למה אחריי שהחליפו פלאגים האוטו מקרטע ובדיקה קצרה גילתה שהגומי נתפס על הפלאג ונשאר שם ולכן הניצוץ לא הגיע אליו

• מעניין 1
פורסם

@hondacivic02es יכול לומר לך בוודאות שהפלגים שקיבלת מזויפים, ויכול גם לשלוח את זה לאתר שהזמנת מהם. בבוש המקורי טבעות האטימה בצבע כסף. הזיופים בצבע נחושת אדום. מוכרים אותם בעלי אקספרס ב-50 ש"ח, אז עוד שילמת גבוה. אפשר להשיג אותם ישירות מבוש עם עודף ממאתיים ש"ח. אין שום קשר להידוק כמו שאמרתי לך.

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07BSSJX2F/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A30X37MY3BTDW0&psc=1

פורסם
לפני 11 דקות, נירו72 כתב:

@hondacivic02es יכול לומר לך בוודאות שהפלגים שקיבלת מזויפים, ויכול גם לשלוח את זה לאתר שהזמנת מהם. בבוש המקורי טבעות האטימה בצבע כסף. הזיופים בצבע נחושת אדום. מוכרים אותם בעלי אקספרס ב-50 ש"ח, אז עוד שילמת גבוה. אפשר להשיג אותם ישירות מבוש עם עודף ממאתיים ש"ח. אין שום קשר להידוק כמו שאמרתי לך.

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07BSSJX2F/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A30X37MY3BTDW0&psc=1

כבר אמרתי לו את זה לפני 10 ימים, ולא רק שהטבעת מנחושת אלא שהיא גם רחבה באופן חריג.

בתאריך 22.5.2026 בשעה 15:14, איציק נ. כתב:

עוד דבר מוזר - לפחות ממה שרואים במרשתת - דווקא בפלאגים של NGK (לדגם שלך) יש בד"כ טבעת אטימה מנחושת, ולבוש יש מאלומיניום (כמו ברוב המקרים).

בקיצור - תבדוק מול פלאג מקורי ישירות מהיבואן בארץ או חנות חלפים שמחזיקה מלאי מקורי.

איציק

• רעיון טוב! 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 1 דקה, איציק נ. כתב:

ולא רק שהטבעת מנחושת אלא שהיא גם רחבה באופן חריג.

משער שזו טבעת אטימה סטנדרטית ולא נמעכת שכנראה יותר יקרה, ולכן בנסיון ליצור אטימה ללא מעיכה הם הגדילו לה את הקוטר. 

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, נירו72 כתב:

לי כלקוח אין מושג מה התהליכים ואיפה בשרשרת ההספקה הדברים התפקששו. משער כמוך שהם עובדים עם כל מיני ספקים וסטוקים מחיר "מציאה" שקונים, כי ככה כל החנויות בסגנון הזה עובדות, ובגלל כמות הזיופים העצומה בימינו, חלק יוצא מזויף. לי כלקוח אין אפשרות לדעת ברגע ההזמנה מה עומד לקבל, ולכן מבחינתי אתר או חנות שאין לי אמון בהם במאה אחוז, לא אזמין מהם.

דרך אגב ליצרני חלפים יש חנויות רשמיות באמזון, והמחירים משתנים בין מקום למקום. יכול להיות שבחנות דנסו או NGK של אמזון יפן הרשמית יהיו מחירים טובים. אני מזמין גם משם לפעמים, וגם מאמזון גרמניה

מצרף קישור ל 4 פלגים אירידיום מקוריים של בוש מחנות של בוש כולל משלוח 191 ש"ח.

איזה הצדקה יש לקנות בשאר החנויות קינדר שלא ברור מה תקבל?

https://www.amazon.de/-/en/Bosch-FR6HI332-Spark-Double-Iridium/dp/B0068M2NA4/ref=ast_sto_dp_puis?th=1

המק"ט של המצתים אצלי זה YA5KIP80 . כרגע באמאזון אני לא מוצא כאלה. מה ששלחת זה אולי מתאים לרכב שלך... אבל תודה בכל מקרה.

דרך אגב מה שמופיע בלינק הזה זה מצתים פלטיניום ולא אירידיום. אני יודע שיש ביניהם הבדל ומה שמתאים אצלי זה אירידיום. מאוד מרוצה מאיך שהמנוע והדוושה מגיבים אחרי מה שהמוסך הרכיב לי. וזה לא פלצבו ולא נעליים, חד משמעית מרגישים הבדל.

עריכה אחרונה על ידי hondacivic02es
פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, hondacivic02es כתב:

המק"ט של המצתים אצלי זה YA5KIP80 . כרגע באמאזון אני לא מוצא כאלה. מה ששלחת זה אולי מתאים לרכב שלך... אבל תודה בכל מקרה.

רק נתתי מצתים לדוגמה מבחינת מחיר. אבל לאחר חיפוש בכמה מקורות של בוש של התאמת פלגים לרכב  לא מצאתי בשום מקום איזכור לרכב שלך. זה מצת שנועד לוואגיות. יש מצב שקנית בכלל פלגים לא מתאימים. איך הגעת למק"ט הזה?

לפי בדיקה שלי שמת פלג שבכלל לא מתאים לך עם מפרט טכני שונה לחלוטין ממה שדרוש לך. לא פלא שזה מה שקרה. הפלג הזה קצר מדי הניצוץ בכלל לא הגיע למקום הנכון. וזה מה שלא סיפרו לך במוסך עם החירטוט של סגירת המומנט.

המק"ט של הפלג ששמת YA5KIP80 הוא 0241145528. 

אתה בכלל צריך 0242140566 שזה הפלג להונדה שלך.

הם  במפרט שונה לחלוטין.

צילום מסך 2026-06-02 225725.png

צילום מסך 2026-06-02 225807.png

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
לפני כשעה, נירו72 כתב:

אבל לאחר חיפוש בכמה מקורות של בוש של התאמת פלגים לרכב  לא מצאתי בשום מקום איזכור לרכב שלך. זה מצת שנועד לוואגיות. יש מצב שקנית בכלל פלגים לא מתאימים. איך הגעת למק"ט הזה?

נירו למיטב הבנתי השירשור מדבר על מצתים לסיאט איביזה ולא להונדה סיוויק

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

זה הלינק באמזון גרמניה לפלאגים של סיאט מנוע 1.0 עם 115 כ"ס או 95 כ"ס, אחריות הבדיקה לפני רכישה עליך כמובן :)

מחיר ב ak24parts כ 16$ ליחידה, באמזון גרמניה יקר יותר אבל עדיף..

מניח שכרגע אתה לא צריך, רק לעתיד..

https://www.amazon.de/-/en/NGK-Spark-IKER7A8EGS-94224-Iridium/dp/B09JPD43VL

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, נירו72 כתב:

רק נתתי מצתים לדוגמה מבחינת מחיר. אבל לאחר חיפוש בכמה מקורות של בוש של התאמת פלגים לרכב  לא מצאתי בשום מקום איזכור לרכב שלך. זה מצת שנועד לוואגיות. יש מצב שקנית בכלל פלגים לא מתאימים. איך הגעת למק"ט הזה?

לפי בדיקה שלי שמת פלג שבכלל לא מתאים לך עם מפרט טכני שונה לחלוטין ממה שדרוש לך. לא פלא שזה מה שקרה. הפלג הזה קצר מדי הניצוץ בכלל לא הגיע למקום הנכון. וזה מה שלא סיפרו לך במוסך עם החירטוט של סגירת המומנט.

המק"ט של הפלג ששמת YA5KIP80 הוא 0241145528. 

אתה בכלל צריך 0242140566 שזה הפלג להונדה שלך.

הם  במפרט שונה לחלוטין.

צילום מסך 2026-06-02 225725.png

צילום מסך 2026-06-02 225807.png

אני עם סיאט איביזה 2019 מנוע ליטר .

לפני 3 דקות, גולדן191 כתב:

זה הלינק באמזון גרמניה לפלאגים של סיאט מנוע 1.0 עם 115 כ"ס או 95 כ"ס, אחריות הבדיקה לפני רכישה עליך כמובן :)

מחיר ב ak24parts כ 16$ ליחידה, באמזון גרמניה יקר יותר אבל עדיף..

מניח שכרגע אתה לא צריך, רק לעתיד..

https://www.amazon.de/-/en/NGK-Spark-IKER7A8EGS-94224-Iridium

רק אצלי הלינק לא עובד?

פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, Camaro 92 כתב:

נירו למיטב הבנתי השירשור מדבר על מצתים לסיאט איביזה ולא להונדה סיוויק

יפה שצריך לנחש. פעם היו כותבים פרטי רכב בראש כל פוסט. כנראה זה כבר לא רלבנטי אלא צריך לנחש. אם כי לא בטוח שהם מתאימים גם לסיאט איביזה. לא זוכר שראיתי את הדגם בהתאמה לפלג באתר של בוש. זוכר שזה התאים רק ל a3 ולג'טה. אבדוק שוב אם יש התאמה. מה הדגם המדויק של האיביזה והספק המנוע? אם כן יש התאמה חוזרים לעניין המזויפים. אבל יש לזה בדיקה ממש פשוטה. @hondacivic02es למה אתה לא קונה רב מודד?
כל חובב רכב חייב אחד.

• מבאס 1
פורסם (נערך)

אוקיי לרכב הזה הוא מתאים.

הנה מקטים שונים לאותו הפלג, אתה יכול לחפש דרכם יגדיל לך את האופציות:

OE 04E 905 601 B — VW / AUDI / SKODA / SEAT

OE 04E 905 612 C — VW / AUDI / SKODA / SEAT

OE 04E905602 — VW / AUDI / SKODA / SEAT

OE 04E 905 602 A — VW / AUDI / SKODA / SEAT

OE 04E905612 — VW / AUDI

OE 04E905601 — VW / SKODA

OE 04E 905 612 D — VW / SKODA

OE 04E 905 601 C — VW / SKODA

OE 04E 905 602 D — VW / SEAT

OE 04E 905 612 G — VW / SKODA / SEAT

OE 04C 905 612 C — VW

OE 04E 905 602 F — VW

OE 04E 905 612 B — VW

OE P500000647 — BORGWARD

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, נירו72 כתב:

יפה שצריך לנחש. פעם היו כותבים פרטי רכב בראש כל פוסט. כנראה זה כבר לא רלבנטי אלא צריך לנחש. אם כי לא בטוח שהם מתאימים גם לסיאט איביזה. לא זוכר שראיתי את הדגם בהתאמה לפלג באתר של בוש. זוכר שזה התאים רק ל a3 ולג'טה. אבדוק שוב אם יש התאמה. מה הדגם המדויק של האיביזה והספק המנוע? אם כן יש התאמה חוזרים לעניין המזויפים. אבל יש לזה בדיקה ממש פשוטה. @hondacivic02es למה אתה לא קונה רב מודד?
כל חובב רכב חייב אחד.

אתה לא צריך לנחש, פשוט היית צריך לקרוא את ההודעה הראשית שלי בפוסט.

הדגם המדוייק בכל אופן זה 6f kj1, 110 כ"ס, (אם זה משנה המנוע כרגע עומד על קרוב ל-155 אם זה משנה מבחינת התאמה למצתים).

עריכה אחרונה על ידי hondacivic02es
פורסם
לפני 20 שעות, גולדן191 כתב:

ערכתי את הלינק. לא קישרתי טוב.

במידה ושוב לא עובד

תחפש IKER7A8EGS

אבל נראה לי שהסתדר 

ניסיתי שוב אבל הלינק עדיין לא עובד.. לגבי זה IKER7A8EGS .. אני מעדיף מצתים של בוש כי מניסיון שלי עם NGK הסחיבה בהם פחות טובה...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...