Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרגל הפסח החליטה משפחתי לנסוע לחו"ל ולהשאיר אותי בדד בבית. כמובן שבית ריק, למישהו שעדיין גר אצל ההורים, הוא סיבה למסיבה מטורפת מלאה בחטאים שונים ומשונים, אך מכיוון שכל חבריי נטשו אותי לחו"ל או לכל מקום אחר, נותרתי בדד והסתפקתי בהפעלת הטלוויזיה על MTV בפול ווליום (מורד שכמוני), בעודי מקלל את העובדה שכל מה שניתן לראות/לשמוע זה את 50 סנט (במקרה שלו, הייתי מעדיף רק לשמוע - הוא נראה כמו קוף) או אבריל ליווין (היא בכלל סיימה יסודי?). חברים נתנו עצות מועילות להעברת הזמן (לרוץ בבית ערום עם מספריים ביד) אבל מזמן עברתי את הגיל, וגם תמיד יש סיכוי שמישהו יעבור בחלון ויתהה בשביל מה המספריים.

אז לאחר ליל הסדר, שאותו עשיתי אצל אחד מחבריי שחזרו לערב אחד הביתה מהטיול שלהם בארץ, יצאנו בצהרי יום חמישי לעבר הצפון הרחוק. באותו הבוקר היה לי ויכוח קטן עם עצמי, מכיוון שהיו לי שתי מכוניות בבית, התלבטתי באם לקחת את היאריס או הסקסו. ההתלבטות ארכה כשלוש שניות, אשר במהלכן אמרתי לעצמי "אולי כדאי שאני אקח את היאר..." (ואז צליל פגיעה חד נשמע בעת שידי השמאלית נשלחה במהירות לעבר פניי המופתעות).

כשלוש שעות אח"כ נחתה הסקסו בצומת נחל עמוד עם מטען של כ-80 קילוגרם בארבעה תיקי ענק וארבעה חבר'ה בפנים. במפתיע צריכת הדלק עד לאותה נקודה הייתה כ-12 ק"מ לליטר, למרות שהמזגן עבד בעוצמה מלאה כל הדרך והאוטו שקל כמו משפחתית גדולה. היא הושארה כלאחר כבוד בשביל עפר לצד הדרך ופנינו לעליית נחל עמוד, שלקחה כ-4.5 שעות ונמשכה עד אחרי השקיעה (למה, לעזאזל, עשינו את העלייה ולא את הירידה?). נשארנו לישון באוהלים בחניון שבמעלה נחל עמוד, שהיה ריק כמעט לחלוטין בלילה ולמרבה התדהמה התמלא בצורה מטורפת בבוקר שלמחרת (שמעתי שאמרו ברדיו שלא כדאי להגיע לשם כי כל עמישראל נמצא באזור... למזלנו עשינו אותו באחר הצהרים המאוחרים והיה ריק לגמרי).

בבוקר יום שישי חבריי החליטו לעלות את המירון ואח"כ לרדת. אני ויתרתי על העלייה (הפעולה החכמה ביותר שלי בסוף השבוע הזה) ויצאתי לתור את כבישי הצפון. מראש הצטיידתי בהמלצות חברי הפורום על כבישים מיוחדים באזור, אבל גיליתי שלא הייתי צריך - כל מה שצריך לעשות זה לעצום עיניים ולשים את האצבע במקום כלשהו במפת הגליל והגולן. כל הכבישים שם, כמעט בלא יוצא מהכלל - מדהימים לנהיגה ולצפיה בנוף. יצרתי לעצמי מסלול מעגלי למדי ויצאתי לדרך. מצומת מירון מזרחה בכביש 89 דרך ביריה עד צפת ואז בחזרה (כביש קצר, צר ואיטי אבל אדיר, לצערי הייתה תנועה אז לא יכולתי למצות אותו). חתכתי צפונה ב-886 לכיוון קרית שמונה רק בשביל לגלות שהתבלבלתי קצת והגעתי במקום זאת למקום מדהים בשם נחל דישון. יש שם שמורת טבע בתחתית כאשר הירידה מהווה כביש נהיגה נהדר, אם כי צר למדי. תנועה דלילה אפשרה לי לעשות אותו הלוך חזור וגם להנות מהנוף האדיר (עם החרמון ברקע...). חזרה ל-89 ויציאה לכיוון 899 מערבה (כביש הצפון) - עוד כביש אדיר עם נוף אדיר. רובו מהיר למדי וחוסר כוח הורגש בעיקר בהילוך רביעי. הרבה עליות חדות למדי השאירו את הסקסו טיפה חסרת נשימה, אבל מצד שני כביש כזה הוא לא הסיבה להיווצרותן של המכוניות הללו. כביש בירנית-אלקוש (8944) לעומת זאת - הוא כן. ועוד איך. זה כביש פשוט אדיר. אם יבנו בסוף מסלול בארץ - המתכנן צריך לנסוע קצת בכביש הזה לפני שהוא מתחיל לעבוד. לצערי הייתה בו קצת תנועה אז עשיתי אותו רק הלוך חזור, ואז חזרתי לחבריי בפסגת המירון. (לא נורא, חזרתי לכביש למחרת... :wink: )

בערב שישי נסענו לישון אצל המורה לשעבר של חברים שלי (!!) שפינקה אותנו בצורה שלא תיאמן. ארוחת ערב ענקית, חמישה בקבוקי יין וסיגרים למי שרצה בסוף. בתמורה חבריי עשו חיות מבלונים וסיפרו וידויים חושפניים (חבר שלי הולך קומנדו סטייל, אז מכיוון שאנחנו מטיילים באזור של מעיינות, הוא שואל אנשים איפה נמצא עין סתר, עין זבד, או עין תחתונים. אתם יכולים לנחש לבד מה קורה כשהם אומרים לו שהם לא יודעים בנוגע לאחרון...). מורתם האהובה גרה בכפר ורדים ובערב התארחו אצלה גם חברות של הבת שלה ועוד זוג מבוגר, אז ישנו על הגג על מזרונים ושקי שינה (אני ישנתי בערסל :D ).

אחרי ארוחת הבוקר (בעצם, צהרים), הסעתי (=הפחדתי מאוד) את חבריי להמשך הטיול שלהם (נחל נריה ולאחריו נחיל כזיב), ואח"כ יצאתי לנהוג באמת. עם מינוס 80 קילו של ציוד וללא שלושה נוסעים מבוהלים, תקפתי את בירנית-אלקוש כ-4 פעמים. באופן מדהים לא הייתה תנועה כלל בכביש. הראות הייתה מעולה והסקסו נסעה נהדר (כן, גם זה נכלל ב"באופן מדהים" :wink: ). הגעתי למסקנה המוזרה במקצת, שלסקסו יש לפחות אותה כמות אחיזה כמו ל-306, כאשר באופן מפתיע זה מרגיש כאילו יש לה יותר אחיזה בסרן האחורי. זה לא אומר שהקדמי מוותר קודם, מכיוון שתת ההיגוי מינימלי בהחלט, אבל האחורי מסרב לזוז, ונדרשת פרובוקציה אמיתית בשביל לגרום לו לטייל (יש לציין שבירידה זה הרבה יותר קל). ב-306 ניתן היה לנווט את האחוריים בעזרת הגז, בסקסו היגוי היתר מורגש הרבה פחות, אלא רק אם מייצרים אותו בכוח, ואז הוא פחות לינארי ויותר חד. בנוגע להגה - לא יודע איך זה ב-106, אבל בסקסו הוא מציק מעט, כאשר המשקל שלו נכון, אבל התקשורת לקויה גם בקרבת מגבלות האחיזה. כשמגיעים למגבלות, לעומת זאת, ההגה מספר לנהג מה שצריך, אבל אז הנהג כבר יודע מה קורה - בגלל צווחות הצמיגים (יוקו A539 = טוב מאוד!!). היופי ב-306, דבר שעוד אף רכב שנהגתי בו לא שיחזר, הוא שההגה מספר לנהג מה קורה בכל שלב ושלב של האחיזה. מרגע הפניית ההגה ועד לאיבוד האחיזה ההגה נותן פידבק אדיר. מעניין עד כמה ההגה ב-106 משחזר את זה...

חזרה הביתה דרך כביש 899 לכיוון מערב עד כביש 4 ואז לכביש החוף - עוקב אחרי טנ"ל בסיוויק לבנה על 140+ (הוא הציל אותי, ולמזלו גם לא נתפס...). צריכת הדלק לאורך הטיול היא 1:11 בערך, שזה די מדהים כי זו גם הצריכה שאני משיג ביום-יום, ובטיול נהגתי חזק...

לסיום - אני מפציר בכל מי שעוד לא נסע לצפון השנה - זה הזמן!! הנופים מדהימים. מזג האוויר נהדר. הכבישים חלקים ומפותלים והתנועה דלילה למדי. קחו לעצמכם סופ"ש אחד מהבאים וצאו לטייל!!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

גם אני הייתי בצפון בסוף השבוע :lol:

לקחתי את החברה לטייל קצת לאחר שהיא הפצירה בי ימים כלילות :)

אז חשבתי לעצמי, למה שלא ננצל את הטיול לטובתי ואכן כך היה.

יום שישי הגיע, יצאנו בבוקר מפרדסיה לכיוון שביל נורמן, לאלה מכם שאין לה מושג על מה אני מדבר - זה בסדר, אני עדיין לא יודע מה יש בשביל הזה 8) .

השביל כעקרון נמצא סמוך לכפר ורדים כשהכביש שמוביל אליו הוא כביש 854 (כפר ורדים-כרמיאל) שהוא כביש של 20 ק"מ+- שמורכב מכמה קטעים מהירים מאוד, כמה איטיים יחסית והיירפיין מדהים בסיומו (לאלה הבאים מכיוון צפון) שאליו כדאי להגיע כשנשארו לכם "קצת" ברקסים מכיוון שהפנייה נמצאת אחרי ירידה של 4-5 ק"מ.

הכביש הזה היה הסיבה לכך שמשכתי את הטיול לאזור ההוא ותכננתי את הגישה אליו בסיום היום לאחר שהחברה תהיה עייפה ותנסה לישון :twisted: .

שוב לטיול - הגענו בבוקר לכפר ורדים, הסתובבנו קצת באזור וחיפשנו את השביל המדובר (נורמן להזכירכם), בספר שהיה בידי היה כתוב שהשביל נמצא 200 מטר אחרי הכניסה לכפר ורדים וניתן לזהותו עפ"י סלע ירוק עם כיתוב צהוב - לצערי רק אחרי 4 סיבובים ראיתי על מה מדובר - סלע בגודל של 14" שנמצא במרחק 40 מטר מהכביש וכתוב עליו בצבע שיותר קרוב לירוק מאשר לצהוב, אבל לפחות מצאנו את הסלע!!! :p אחרי שבחנתי קלות את האיזור הבהרתי לזוגתי שתחייה ששם אני לא משאיר את הקליאו. הכביש הוא אמנם כביש די ראשי אבל יש די הרבה ישובים דרוזיים באזור וחבל לי על הרכב :roll: אז המשכנו את נסיעתנו לכיוון פארק התעשיה של תפן, הסתובבנו קצת, ראינו את המוזאון של וורטהיימר (הייתי קרוב מאוד לשוד נועז בסגנון עקיצה ב60 שניות רק שחברה שלי שכנעה אותי אחרי כמה שניות שלא קוראים לה אנג'לינה...), סיימנו את הסיור בפארק תעשיה ואז יצאתי לסיבוב בתוך הפארק - מה אגיד ומה אומר - אכן כל הכבישים בצפון מדהימים לנהיגה, סלילה משובחת יחסית וכו' וכו' אבל כולנו יודעים שכיף לפעמים לנהוג מהר בתוך העיר, אז שם יש עיר ריקה, נראית כמו חלק מתפאורה נטושה של איזה סרט, היה פשוט כיף!

לאחר מכן יצאנו מתפן לכיוון כרמיאל לכביש המדובר, דאגתי שהחברה תירדם (סטינג ברקע...) ראיתי ביציאה RSI ירוקה ויאללה - הילוך שלישיף החברה מנסה לישון וצועקת לי להעביר הילוך אבל אני "לא שומע" - במילה אחת - מדהים!!! הכביש מצויין, לא היתה הרבה תנועה, פניות מהירות, קטעי קישור מהירים בין הפניות ולקראת הירידה האחרונה היו כמה שלטים שכולנו אוהבים : "סיבובים מסוכנים" , חברה שלי לא הבינה בהתחלה למה אני מחייך כשאני רואה את השלטים האלה... עכשיו היא יודעת למה.

הקטע הסופי של הכביש מורכב מירידה מהירה מאוד וארוכה מאוד ובסיומה היירפיין מצויין, יצאתי ממנו בהיגוי יתר נשלט כשבחלון שלי ראיתי תוך כדי ההתיישרות עוד RSI לבנה ומיד אחרי אחת כחולה... כנראה שבכבישים האלה הן מתחבאות :lol:

לאחר מכן המשכנו את טיולנו באזור עכו ו.... זהו...

יצאתי מהטיול הזה עם שני דברים : 1) הבטחתי לעצמי שאני חייב לחזור לשם לבד.

2) חברה שלי הבטיחה לי שאני אחזור לשם רק לבד. :D

מומלץ בחום! (וגם בקור, בגשם , בשרב, מתי שתוכלו!!!) רק להזהר כי אין שם מקום לטעויות!

:-)

פורסם
נו, אז היו מספריים או לא ?

היה לי ברור שלזה אתה תתייחס ולא לעיקר ("עין תחתונים" כמובן) :p:wink:

ולאריאל - יותר טוב מ"סיבובים מסוכנים" הוא "השאר בהילוך נמוך" - בעוד שכל המשפחות בלנטיסומטיות שלהם מתעלמים מהשלט הזה (ואז אני רואה אותם קבוע על הבלמים בירידה), אני רק מחייך ואומר לעצמי "נו, אלא מה חשבתם?"

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ואיך הם אמורים להשאר בהילוך נמוך.

הרי יש להם לנטיס בשביל לא לשחק עם הדבר המוזר הזה בין המושבים.

אם היית בן אדם, היית מספר להם שהמוט הזה קשור, בצורה עקיפה כלשהי, להילוכים.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

טוב אז גם אני טיילתי בצפון ביומיים שאחרי הסדר....והיה ממש מעולה...

ראיתי כמה וכמה RSIים יפהיפיות נהוגות בידי כמה ערסים לא ממש יפים...וראלי שחורה ליד קיבוץ דן נוסעת לכיוון צפון...היה ממש כיף ואני חייב להגיד שהאסטרה דיזל של אבא ממש יציבה ונוסעת אחלה...וזהו

אני כבר לא בעליה הגאים של צרפתייה ספורטיבית...

פורסם

"...ויצאתי לתור את כבישי הצפון. מראש הצטיידתי בהמלצות חברי הפורום על כבישים מיוחדים באזור, אבל גיליתי שלא הייתי צריך - כל מה שצריך לעשות זה לעצום עיניים ולשים את האצבע במקום כלשהו במפת הגליל והגולן. כל הכבישים שם, כמעט בלא יוצא מהכלל - מדהימים לנהיגה ולצפיה בנוף..."

ועל זה נאמר...

Told you so!

ועוד תאר לעצמך שאתה עושה את זה עם הקליאו ויש לך את החברה בתור נווט :shock::twisted:8)

Finger's gonna kill me.

פורסם

גם אני הייתי בטיולון נחמד בשישי שבת, אבל בדיוק הפוך מהטיול של רוני,

מה הכוונה ?

רוני נסע לצפון, אנחנו לדרום.

רוני נסע עם חברים שלא מתחום הנהיגה, אני כן.

רוני ניצל את הטיול בשביל להרביץ סטייג'ים מיוחדים של נהיגה, אני לא .. :cry:

אבל מה כן היה לנו שם ?

1. Saxo VTS בצבע כסף (כן כן, בדיוק כמו של רוני, רק מונמכת ומוקשחת).

2. 205GTI 1.9 אדומה משופרת גם היא.

3. Alfa 145 1.7 אפורה (מעניין של מי ..) - סטנדרטית.

הטיול היה למכתש רמון, במטרה למצא מקום מבודד ולהעביר בו את הלילה.

בכל רכב היה זוג, מתוכם 2 זוגות נשואים, ה-3 בדרך :wink: .

יצנו ביום שישי ב-17:00 והנסיעה למצפה רמון עברה די מהר, במטרה לנצל את קרני השמש האחרונות.

את הירידה ממצפה רמון לתוך המכתש עשינו כבר בחושך, כשכל יכולת התאורה של האלפא נוצלה עד תום.

הירידה אמנם די קצרה, אבל קטלנית (תרתי משמע). אחרי כמה פניות "עדינות", מגיע שילוב של כ 4 פניות U חדות מאד, אשר מגיעות ללא אזהרה מוקדמת, חלקות, ושיפוע הדרך נגדנו.

במצב כזה, כשהאספלט חם מאד והקצב מהיר, MR תת-היגוי הוא אורח לא מבורך ועל כן נעשה כל נסיון אפשרי לגרשו מהמסיבה.

במקומו, נשלחה הזמנה דחופה ל- MR היגוי-יתר, וכשהעברות משקל ומשחקי גז לא הצליחו לשכנע אותו להגיע, בלם היד עשה את העבודה..

את הלילה העברנו באחד משטחי הקרקע השטוחים שלצידי הכביש (כ-50 מטר פנימה לתוך השטח), עם "על האש", מדורה, והרבה אלכוהול .. :wink:

למחרת בבוקר, הנסיעה חזרה החלה טוב ובקצב מהיר ביותר (נרשמו 200 על השעון מספר פעמים), עד שתושבת המנוע התחתונה ב-205 התפרקה ושיבשה לנו את התוכניות. מאותו רגע המשכנו הביתה בקצב רגוע.

חזרנו עייפים ומאד מאד מאד לא רעבים ..

דני G.

פורסם
כביש בירנית-אלקוש (8944) לעומת זאת - הוא כן. ועוד איך. זה כביש פשוט אדיר.

זהו אחד הכבישים המפותלים והנטושים שיש באיזור הצפון - פשוט כביש מעולה.

פעם אחרונה שטיילתי באיזור היתה לפני שבוע (נסעתי למושב גורן) וקשה להישאר אדיש למראה הנוף, הכבישים (רובם פשוט מצויינים וחדשים) והזחלים עם הלאנטיס :twisted:

כביש פופולארי מאוד וחביב גם כן (בשעות הנכונות) הוא הכביש שנמצא צפונית לכינרת (שמחבר אותנו לצומת עמיעד), כביש שבחלקו מפותל בצורה יוצאת מן הכלל עם סיבובים חדים מאוד (ממש U TURN'S באמצע שום מקום :-P) - כדאי.

הכבישים שיש בגליל העליון+תחתון ורמת הגולן פשוט פנטסטיים.

טוב, חייב ללכת לישון, אני עוד צריך להכין תיק ולקום ב 5:30 - נוסעים (שוב) לצפון :D:evil::D:D:D:D

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק - עליתי בכביש מהכינרת, בירידה הוא בטח אחלה אבל בעלייה הוא בעייתי. גם בגלל שבין הראשון לשני בסקסו יש חור אז צריך להוריד לראשון כל U TURN או להתקע קצת על שני, וגם בגלל שכשיש לך משקל עודף של 300 קילו באוטו, וכשבערך 200 ממנו צועק וצווח בכל סיבוב שכואב לו (הראש, הצלעות, מה לא) - זה קצת בעיה לעשות את העלייה הזאת מהר... :wink:

לדני - מעניין אותי איך הויטיאס המונמכת והמוקשחת. אם יש שיפור אחד שאני לא חושב לעשות לסקסו, הוא הנמכה. היא ממילא לא נוחה במיוחד, היא ממילא נמוכה (היית צריך לראות איך היא עם הנמכה טבעית של 4 חבר'ה וכמעט 100 קילו של מטען) והיא ממילא מתנהגת כמו קארט. אני לא מאמין שהנמכה והקשחה יתנו לה עוד הרבה אחיזה או משהו בסגנון. (גם לא צריך עוד הרבה אחיזה, עם יותר אחיזה זה יהיה משעמם... לפחות באחוריים :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
מעבר להמלצות על כבישים שפורסמו בעבר,

מישהו יודע על מכמונות/מלכודות קבועות בצפון :?:

כן , בכניסה לקרית שמונה יש ניידת עם לייזר בקטע של כביש די חדש וטוב שאפשר להרביץ בו מהירות.

פורסם

אחד שגר בנהריה כבר 23 שנה ומכיר כל כביש באיזור אז אני יכול להבין את ההתלהבות שלכם מהכבישים הללו.

בתור חיל הייתי עושה את כביש בירנית כמעט כל יום עם 205 בעיקר.

זה מה שיפה בצפון ההררי,הכבישים,הסיבובים והאדרנלין.

אני בטוח שיש עוד המון כבישים שעוד לא יצא לכם לראות.

** מה דעתכם לארגן מפגש שיכלול ברובו נסיעה באותם כבישים???

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם
אחד שגר בנהריה כבר 23 שנה ומכיר כל כביש באיזור אז אני יכול להבין את ההתלהבות שלכם מהכבישים הללו.

בתור חיל הייתי עושה את כביש בירנית כמעט כל יום עם 205 בעיקר.

זה מה שיפה בצפון ההררי,הכבישים,הסיבובים והאדרנלין.

אני בטוח שיש עוד המון כבישים שעוד לא יצא לכם לראות.

** מה דעתכם לארגן מפגש שיכלול ברובו נסיעה באותם כבישים???

אמנם נשמע מצויין ומפתה אבל זה דבר בעייתי מאוד. מאוד. מאוד.

אלו כבישים לנסיעה בודדת או מקסימום עוד בנאדם שניים שסומכים עליהם ומכירים את הנהיגה שלהם.

לא משהו קבוצתי.

:-)

פורסם

אני לא ראיתי אף משטרה לכל אורך הדרך בכבישים האלו. היה ריק לחלוטין.

מצד שני היה קטע משעשע למדי בדרך לצפון, בסביבות עין שמר הזכור לטוב, צומת כרכור אם אני זוכר נכון - הייתה אדומה כולה. הרמזורים היו תקועים על אדום. כולם.

היה פקק קטן לכיוון שאני נסעתי בו, אבל מדי פעם היה אמיץ אחד שיצא ואחריו עוד עשרות. אני הגעתי ונעמדתי ראשון ברמזור. אחרי כמה שניות התעשתתי ועברתי גם אני, לא לפני ששמתי לב שלבאים ממולי יש... מצלמה!! המסכנים נתקעו שם כשהם לא יכולים לזוז, פן יצולמו, בעוד הם צופים בי ובכל שאר המכוניות עוברות באדום בנתיב הנגדי להם :lol:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...