Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנסיעת מבחן לא תמיד מתעסקים במזגן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

המזגן והרדיו, כמו כן הגלגלת של במוו משמשים אותי בכל נסיעה. יש שמש ישירה, יש שמש בצד, בוחר מוסיקה ממקורות שונים, אפילו בווליום אני נהנה מבורר פיזי ולא תמיד מההגה. בהחלט מאכזב שהגרמנים נופלים לתפעול ממסך בלבד.

עריכה אחרונה על ידי Michazzz
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 53 דקות, sperial כתב:

בנסיעת מבחן לא תמיד מתעסקים במזגן.

אם זה משהו שהוא כול הזמן מכוון, אז זה אמור להיות חלק מבדיקה ברכב עם מסך מגע.

צריך לראות אם זה נח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 3.5.2026 בשעה 09:57, yulianx כתב:

אכן הנסיון שלי זה לא הכול, ולכן רשמתי שבשבילו רכב כזה פחות מתאים.

אבל לגבי סכנה אני לא מסכים, במסכים הללו יש קיצור דרך להפעלת מזגן בתחתית המסך, וגם לא חייב לשנות את המיזוג בדיוק לפני מעבר חציה או בדיוק בפניה בכביש מפותל.

אתה לא מעביר סיפריות  דרך המולטמדיה? לא מסתכל על הניווט בעיר כשיש כמה נתיבים ולפעמים לא ברור?

אין פה שניות ארוכות ללא מבט על הכביש.

לא אני לא. מסתמך אך ורק על ההוראות הקוליות בווייז. אבל כאמור זה אני ובכל מקרה העובדה שלעיתים יש צורך בהגנבת מבט למסך לצורכי ניווט לא הופכת את הענין לבטוח, קל וחומר שאין הגיון באמירה שאם אתה מביט ממילא במסך, אז כנראה שאין בעיה להביט בו גם לצרכים מגוונים אחרים. צריך להבין, מדובר בהסטת דעת ומבט מאוד מסוכנים. מעריך בזהירות מתחייבת בהעדר סטטיסטיקה שאני לפחות מכיר, שחלק נכבד מתאונות הדרכים מגיעות מהמקום הזה של שימוש יתר במסכים בזמן נהיגה.

• אהבתי 2
פורסם

פשוט צריך להסתכל במצב שמאפשר זאת. 

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צריך לזכור גם כי חלק גדול (אם לא מרבית) קהל היעד של מרצדס הינו קהל מבוגר שעלול להתקשות בתפעול כלל הפונקציות ממסך מגע. 

מסכים לחלוטין כי האופנה של רכבים ללא מתגים פיסיים חסרת כל הגיון ארגונומי או בטיחותי ולטעמי אף פחות אסתטית וחסרת כל נשמה או ייחוד (אין כמו החן של השעונים האנלוגיים).

• אהבתי 3
פורסם

אני לא מבין איך אפשר 'להגן' על ניהול המיזוג דרך המסך.

במקרה הזה ידידינו Outlander צודק לחלוטין. 

תפעול מיזוג דרך המסך הראשי הוא בראש ובראשונה מסוכן, אח"כ הוא גם לא נוח.

אני מבין בין השורות שגם היצרנים מבינים את זה, וקיימת מחשבה להחזיר למתגים לפחות את הפונקציות העיקריות. 

אני גם שבור שכלנו משתמשים בפונקציות השונות של המסגן הרבה יותר ממה שחושבים. החל מניהול הטמפרטורה, דרך הסינכרון בין שמאל לימין, כיוון פתחי המיזוג להפשרת אדים, סירקולציה של האוויר כשנוסעים אחרי רכב מעשן או בסביבה מסריחה ועוד. 

אם מישהו כאן 'ויתר' על תפעול המיזוג דרך המסך ואמר לעצמו 'לא נורא, עוד מעט זה יעבור' זה פאול ענק למתכנני הרכב.   

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תרשו לי לצטט את עצמי, מה שכתבתי ב-2015, כשהעניין התחיל והיתה התלהבות ממסכי המגע. הרכב המדובר היה סיטרואן קקטוס, שזכה כאן לתגובות אוהדות מאוד, ואכזב אותי מאוד.

ציטוט

הליקוי החמור ביותר - לוח הבקרה. הדלקת מזגן או רדיו, שברכב רגיל מצריכה לחיצה על כפתור אחד הפכה על לוח המגע למשימה מורכבת המצריכה הסטת המבט מהדרך לשניות ארוכות

חלפו יותר מ-10 שנים, חלק מהיצרנים טרם הפנימו את הבעיה. 

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

תרשו לי לצטט את עצמי, מה שכתבתי ב-2015, כשהעניין התחיל והיתה התלהבות ממסכי המגע. הרכב המדובר היה סיטרואן קקטוס, שזכה כאן לתגובות אוהדות מאוד, ואכזב אותי מאוד.

חלפו יותר מ-10 שנים, חלק מהיצרנים טרם הפנימו את הבעיה. 

הפנימו, הפנימו. עוד מלפני שהקקטוס ההוא יצא ב-2015. אבל מסכי מגע זולים יותר מכפתורים פיזיים - מה שמשפר את השורה התחתונה. וזה כל הסיפור. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 10 דקות, garicho כתב:

הפנימו, הפנימו. עוד מלפני שהקקטוס ההוא יצא ב-2015. אבל מסכי מגע זולים יותר מכפתורים פיזיים - מה שמשפר את השורה התחתונה. וזה כל הסיפור. 

אני מניח שזה כמו הזיתים באמריקן אירליינס. חברה שמגלגלת מיליארדים וחסכה כמה עשרות אלפי דולרים.

אני בספק האם מסכי מגע זולים מכפתורים. אבל אם הם שם ממילא - למה לא להסתפק בהם?

פורסם
לפני 13 שעות, yuval1111 כתב:

צריך לזכור גם כי חלק גדול (אם לא מרבית) קהל היעד של מרצדס הינו קהל מבוגר שעלול להתקשות בתפעול כלל הפונקציות ממסך מגע. 

אז זהו, שהם כנראה מבינים שאי אפשר לבנות על הדור המבוגר וצריך לפנות גם אל הדור הצעיר...

פורסם

גם ״הדור המבוגר״ גולש באינטרנט כבר 30 שנה ומתפעל סמארטפון כבר 15 שנה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 דקות, sperial כתב:

אני בספק האם מסכי מגע זולים מכפתורים. אבל אם הם שם ממילא - למה לא להסתפק בהם?

כנראה זה גם חוסך להם זמן בהרכבה או משהו כזה. במקום פאנל כפתורים נפרד לחלונות, למזגן, לאורות, ולכל השאר יש מסך אחד ששולט בהכל.

בכל אופן, מה שזול ליצרן לא בהכרח יהיה זול ללקוח, כי אם המסך הזה יתקלקל לו הוא בטוח לא ישלם עליו מחיר כמו על מתג רגיל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 4.5.2026 בשעה 22:50, yuval1111 כתב:

מסכים לחלוטין כי האופנה של רכבים ללא מתגים פיסיים חסרת כל הגיון ארגונומי או בטיחותי ולטעמי אף פחות אסתטית וחסרת כל נשמה או ייחוד (אין כמו החן של השעונים האנלוגיים).

אולי אם ב"קהל מבוגר" מדובר על 70+.

כבעל מרצדס (ישנה, תודה לאל) אני חושב כי החלפת המתגים במסכים גורמת לאבדן יחודייות שהיא ספציפית למרצדס. אם זה לא מספיק שהעיצוב החיצוני כיום הוא סטנדרטי/אליפטי כמו של כל שאר המכוניות (התקן האירופאי...) כך שלא ניתן לזהות שזו מרצדס במבט חטוף אז עכשיו גם מבפנים היא ניראת כמו עוד סינית.

במצב הזה יכול מאוד להיות שאע"פ שאני חובב המותג הרכב הבא שלי יהיה כנראה רכב יוקרה יפני. אם זה נראה כמו יפני, אם זה מתנהג כמו יפני אז עדיף לקנות כבר את היפני😁

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...