Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר טוב שהיה עד עכשיו עם אאוטלנדר כמו שלי, מחליפים חוויות וזה, בגד בי, מכר את האאוטלנדר וקנה ג'יפ מרצדס GLC 300 Coupe - Premium AMG Line בשווי 600,000 שקל. מצא דיל טוב ב470 (שמבחינתי גם זה סכום מטורף לגמרי).

ג'יפ מרצדס הוא במידה מסויימת זה רכב חלומותיי (במידה ואהיה רוטשילד ולא יהיה אכפת לי מבעיות אמינות, עלות של טיפולים וחלפים, גניבות וכו'). אני אוהב את העיצוב הפנימי והחיצוני, הפוזה, הכח.

יאמר לזכותו שכבר ביום שהוא לקח את הרכב מהחברה, הוא הגיע אליי ונתן לי לעשות לי סיבוב על הרכב. הרכב מבחוץ נראה מעולה, וגם מבפנים לא מאכזב. העיצוב מרהיב, משדר יוקרה, החומרים מאוד משובחים והתחושה עילאית. בנסיעה על הרכב, לא מרגישים את הבאמפרים ואת הבורות בכביש. תענוג.

ופה בערך מסתיימים הדברים שאהבתי, ומתחילים האכזבות:

מושב הנהג לא נוח.

התאוצה ממש חלשה, מעט יותר מהאאוטלנדר שלי (260 סוסים מול 180), ורק בסחיטה של דוושת הגז עד הסוף במצב ספורט. אפילו לא מזכיר את החוויה שלי בנהיגה על טסלה.

רעש המנוע מורגש בנהיגה רגועה (לא בקטע טוב של סאונד עצבני).

אין ידית הילוכים כמו שאני אוהב, העברת ההילוכים מתבצעת מידית הממוקמת מימין להגה (מה שמשמש ברכב שלי להפעלת ווישרים). הידית גם לא מגיבה במהירות. כדי לדעת אם אני נמצא על מצב רוורס, דרייב או פארקינג, אני צריך ממש להתאמץ, זה מופיע כאות קטנה בפינה של לוח המחוונים.

בורר מצבי הנסיעה גם הוא לא גלגלת פיזית כמו שאני רגיל אלא ממוקם על המסך. לך תחפש אותו תוך כדי נהיגה. 

והדיל ברייקר - תפעול המזגן הוא מתוך המסך!! הזיה... חשבתי שהמחלה הזו נמצאת רק ברכבים סיניים לא אפויים, וכעת אני מגלה שזה גם במרצדס, מרצדס של 600K!

בשורה התחתונה, עוד חלום התנפץ. מעכשיו אני חולם רק על במוו.

• אהבתי 1
  • מבאס 1

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמנם תיפעול מזגן מכפתורים נוח ומהיר יותר, אבל מנסיון, זה לא שמשחקים כול הזמן עם זה, נכנסים לרכב מכוונים אותו וזהו.

• אהבתי 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לכולנו יש ניסיון עם זה. אני נוגע בזה הרבה פעמים במשך הנסיעה, במיוחד במצב ההתחלתי שהוא תמיד מוגבר כי מדי חם לך / קר לך, עד שאחרי כמה דקות אתה חוזר לאיזון.

וגם אם לא נדבר על הנסיעה עצמה, אפילו בתחילת הנסיעה כשאתה פנוי - המשחק במסך לוקח כמה שניות יותר מדי, ורק לחשוב על זה מכניס אותי ללחץ. 

• אהבתי 1

פורסם

אני מדבר על ניסיון עם מסך שמפעיל את הכול.

אם אתה כול הזמן מכוון את המזגן לדעתי זה חריג.

עם כול מי שנסעתי לא היה משחק עם המזגן.

משפחה/חברים/הסעה.

מקסימום מורידים או מעלים טמפ במהלך הנסיעה פעם אחת.

אבל לך רכב כזה אכן לא מתאים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כנראה אינדיבידואלי. אני משנה את כיוון המזגן לא פעם תוך נסיעה, אם אישתי לידי גם היא מתערבת. למזלי אני נוהג ברכב בסגנון מיושן, פאנל המזגן נראה כמו פאנל רדיו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כניראה שברכב עם בקרת אקלים צריך פחות לשחק, פשוט שמים את הטמפ שאוהבים וזהו.

פורסם

אני מדבר על בקרת אקלים. נכנס לרכב אחרי שעמד כמה שעות בשמש, רוצה מיזוג מרבי. אחרי רבע שעה הרכב מצטנן, רוצה להעלות טמפרטורה ולהאט מפוח. אחרי עוד 10 דקות זרוע שמאל קופאת, רוצה לשנות את סידור פתחי האוורור.

לפחות אצלי הדרישות מהמזגן משתנות. הניסיון שלי עם פיקוד מסך מוגבל - קקטוסים שכורים - אבל שלילי. אין לי בעיה עקרונית עם מסכי מגע - אני משתמש בכאלה כבר למעלה מ-30 שנה - אבל בפיקוד על מערכות רכב, וספציפית המיזוג, אני מעדיף פקדים פיזיים. אגב, לרדיו ולטלפון אין לי בעיה עם פיקוד מסך, וההבדל הוא שבהם מדובר בהקשה, לא בהחלקת אצבע.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני 55 דקות, yulianx כתב:

אני מדבר על ניסיון עם מסך שמפעיל את הכול.

אם אתה כול הזמן מכוון את המזגן לדעתי זה חריג.

עם כול מי שנסעתי לא היה משחק עם המזגן.

משפחה/חברים/הסעה.

מקסימום מורידים או מעלים טמפ במהלך הנסיעה פעם אחת.

אבל לך רכב כזה אכן לא מתאים.

הנסיון הפרטי שלך אינו חזות הכל. כלי רכב הוא לא בית, הוא פועל בתנאי סביבה משתנים. אין מזגן, משוכלל ככל שיהיה, שיידע להתאים את עוצמת המיזוג ואת הטמפרטורה לאותם מצבים משתנים, באותה מהירות שבה יידע לעשות זאת נהג ממוצע. שימוש במסך לענין זה, כמו אחרים, הוא לא סתם הסחת דעת מטרידה וגוזלת זמן, הוא פשוט מסוכן. הסטת המבט ואובדן הקשר עם הנעשה בכביש למשך שניות ארוכות בהן עובר רכב ממוצע עשרות ומאות מטרים, מסוכנת יותר מאשר שימוש בסלולר תוך כדי נהיגה. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3
פורסם

אכן הנסיון שלי זה לא הכול, ולכן רשמתי שבשבילו רכב כזה פחות מתאים.

אבל לגבי סכנה אני לא מסכים, במסכים הללו יש קיצור דרך להפעלת מזגן בתחתית המסך, וגם לא חייב לשנות את המיזוג בדיוק לפני מעבר חציה או בדיוק בפניה בכביש מפותל.

אתה לא מעביר סיפריות  דרך המולטמדיה? לא מסתכל על הניווט בעיר כשיש כמה נתיבים ולפעמים לא ברור?

אין פה שניות ארוכות ללא מבט על הכביש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין שם פקודות קוליות כמו בטסלה?

גם אני לא אוהב את המסכים הענקיים האלה, אבל כנראה זה הכיוון שהתעשיה הולכת אליו.

גם ידית הילוכים נורמלית כבר לא כל כך רואים, שמים לך מתג מסכן כזה כמו של האור בבית או גלגלת. אם זה בשביל להרוויח עוד מקום ישיבה מקדימה ניחא, אבל זה לא. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בגלגלת להילוכים, וגם לפנסים, נתקלתי בפורד קוגה לפני 7 שנים. בהילוכים זה היה קצת מוזר, בפנסים נאלצתי לשלוח את אישתי לראות את הפנסים כדי להבין מה כל מצב.

פורסם

אצלי בc3 בורר הילוכים כמו מתג, בהתחלה מוזר ויד ימין כול הזמן רצתה להניח את היד. בתכלס יש בזה הגיון, יותר נח לגשת למחזיק כוסות שלפעמים נמצאים מאחורי הידית הילוכים או לתא אחסון.

פורסם
לפני 4 שעות, רועי5 כתב:

הנסיון הפרטי שלך אינו חזות הכל. כלי רכב הוא לא בית, הוא פועל בתנאי סביבה משתנים. אין מזגן, משוכלל ככל שיהיה, שיידע להתאים את עוצמת המיזוג ואת הטמפרטורה לאותם מצבים משתנים, באותה מהירות שבה יידע לעשות זאת נהג ממוצע. שימוש במסך לענין זה, כמו אחרים, הוא לא סתם הסחת דעת מטרידה וגוזלת זמן, הוא פשוט מסוכן. הסטת המבט ואובדן הקשר עם הנעשה בכביש למשך שניות ארוכות בהן עובר רכב ממוצע עשרות ומאות מטרים, מסוכנת יותר מאשר שימוש בסלולר תוך כדי נהיגה. 

אתה מדבר על הסכנה, שהיא ענין אחר בפני עצמו. אני מדבר על נוחות ושימושיות. כרגע ברכב שלי אני מדליק את המזגן בפעולה של דחיפה קלה של האצבע מהמקום שבה היא נמצאת (כמה ס"מ קרוב לזה), פעולה טבעית לחלוטין שאורכה הוא שבריר שניה.

גם העלאת הטמפטורה ברכב נעשית באמצעות סיבוב גלגלת צמודה, מבלי להסיט מבט, מבלי לחפש איפה זה נמצא, פשוט וטבעי.

להחליף את זה במסך מגע, חיפוש תפריטים, נגיעה ועוד נגיעה במסך כדי לכוון - זה פשוט הזוי ולא שפוי, וגם לא נותן כלום בתמורה (ראו למעלה וידאו של ג'יפ במוו בשווי מיליון ש"ח - סביבת נהג יפהפיה מבלי לוותר על ידית הילוכים, בורר מצבים, וכפתורי גישה מהירים למזגן).

• אהבתי 2

פורסם

אשמח לזרוק את הכמה גרושים שלי בנושא המזגן, כרגע אני על גולף gti mk8 2024. 

אני עם הרכב מעל שנה וחצי וסובל יום יום מתפעול המזגן מהמולטימדיה.

אני בסדר גמור עם טכנולוגיה והאמת מאמין שאני יותר טכני מהממוצע אבל ברכב אני אוהב לשחק עם הטמפרטורה ועוצמת המזגן וזאת פשוט סכנת חיים, אז או שאני סובל בשקט עד שאני יכול לעצור ברמזור או שאני מתפעל את המזגן תוך כדי נהיגה ופשוט מסכן את עצמי ושאר משתמשי הדרך. 

הוזמנה גולף R mk 8.5 שאני מקבל בהמשך השבוע מקווה שהמצב שם נסבל יותר. 

*כן אני יודע שכולם אומרים לשים על מצב אוטומט ורק לשחק עם הטמפרטורה - זה פשוט מזעזע, כשעוצמת המזגן משתנה לבד כדי להתאים לטמפרטורת היעד זה פשוט מוציא ואתי מדעתי. 

אין לי איך לתאר כמה שאני שונא את זה אבל כמה שאני אוהב את כל שאר הדברים ברכב. 

• אהבתי 1
פורסם

אתה לא מבצע נסיעת מבחן?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...