Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קשה לדעת מהסרטון בלבד, צריך הקשר של הכביש והנתיבים.

על פניו נראה שהרכב המצולם נדחף שמאלה פעמיים. בפעם הראשונה לאט  ונעצר, בשניה בנחרצות. כביכול אשמתו של המצולם. (אם משווים את מיקום הרכב המצלם לקיה שלפניו, הוא לא זז הרבה ימינה לאורך הסרטון)

אבל יש לי תחושה שאולי מדובר במקום של נתיבים מצטמצמים (בסוף הסרטון נראה שהקיה נכנס מאחורי המיצובישי עקב כך), ואם זה המקרה, מדובר על שני נהגים שהחליטו להלחם על המקום (רואים שהמצולם בשלב מסויים האיץ להתקדם מקביל לקיה) ואז האשמה נחלקת בין שניהם. ובלי לדעת מה התמרור במקום, אז קשה אפילו להעריך כמה.

בקיצור, אפשר כתובת או צילום של גוגל סטריט, וחלק מוקדם יותר של הארוע כדי לראות תמרורים.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

מה לגבי בישול הסרטון  רואים מצב ופתאום הרכב נוסע אחורה למיקום אחר שניות 3-4

מיקום  https://www.google.com/maps/place/צה"ל+77,+חדרה‭/@32.4426054,34.9368921,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x151d121676891fb1:0x246ecc364b4fde9!8m2!3d32.4426009!4d34.9343172!16s%2Fg%2F11fgh1_sy1?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI2MDMxMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

מיצובישי מגיעה מרחוב יוליאנה לכיוון כביש 65  המצלם כנראה מכיוון העיר חדרה לאותו הכיוון 

ואכן הכביש משני נתיבים הופך לאחד .

בודקים תמרורים ונחזור עם המידע

לא יודע להגיד לך באיזה רכב מדובר שמנצ'יק

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני 5 דקות, ישה כתב:

מה לגבי בישול הסרטון  רואים מצב ופתאום הרכב נוסע אחורה למיקום אחר שניות 3-4

אני לא ראיתי סימן לכך. שני הרכבים עומדים, שניהם מתחילים בנסיעה, המהירות היחסית בינהם משתנה לאורך הסרטון. אם תאמר על איזה שניות מדובר אולי אראה משהו שפיספסתי.

לגבי התאונה, אם הנתיבים אכן מצטמצמים, הרי שנראה שמדובר פה על מלחמת אגו.
האם עומדים זה לצד זה פחות או יותר (זוית צילום אכן משונה, אבל הצל של הרכב המצלם די מוכיח זאת).

המצלם מתחיל לנסוע מעט קודם והמצולם נשאר חצי רכב מאחור (שניה 4)

ואז המצלם מתקדם ועובר ברובו את המצלם (שניה 8 )

המצלם מצמצם מרחק ועכשיו חלקו הקדמי נמצא מקביל לחלק האחורי של המצולם (שניה 10). זה השלב הקריטי לדעתי שבו המצלם היה צריך למנוע את התאונה. הקיה התקדמה, מה שאפשר למצולם להכנס מאחוריה בשיטת הריצ׳רץ׳, אבל המצולם התעקש לצמצם מרחק.

בפעם הראושנה עוד נמנעה התנגשות כי עוד היה מספיק רוחב כביש (שניה 12).

שניהם ממשיכים לנסוע במקביל עד למגע בלתי נמנע (שניה 17).

גם אם התמרור הוא לטובת המצלם, לדעתי הוא היה יכול למנוע את התאונה. באותה נקודה שהקיה התקדמה מעבר לאף של המצולם, בלימה מצידו היתה מונעת את המקרה, גם אם זכות הקדימה היתה שלו על פי התמרור. בגוגל לא מופיע שום תמרור, ובהעדר תמרור, הזכות היא של הרכב מימין. 

פורסם

אנשים קונים רכב במיטב כספם, שיא הטכנולוגיה, עתיר במצלמות ובסוף מצלמים את התוצר על גבי המסך הקטן, דרך הסמארטפון ועם סנוור של השמש.

• אהבתי 1
  • מצחיק 3
פורסם

כתבתי

ראי שניות 2-4 . בהם הרכב "מתקדם"  אחורה מה שלא היה במציאות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אין שום התקדמות אחורה. הרכב המצלם החל בנסיעה (כך המזדה נשאר מאחור), הרכב המצולם החל לנסוע לאט יותר והאיץ , וכך חלף על פני הרכב המצלם

• רעיון טוב! 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 18 דקות, ישה כתב:

ראי שניות 2-4

צר לי, לא ברור למה אתה מכוון. רואים את הרכב המצלם מתקדם לאורך כל הקטע, לפעמים מהר יותר לפעמים פחות, אבל ניתן לראות את הרקע זז. הרכב המצולם משנה מיקום כי מהירותו היחסית למצלם משתנה.

פורסם

מתקדם אחורה - אתה מתכוון שרואים את הגלגלים מסתובבים אחורה והרכב נע קדימה? זו אשליה חזותית שנגרמת מקצב הפריימים של המצלמה לעומת מהירות הסיבוב והזווית של הגלגל.

כמו שמצלמים מסוק בוידאו ונראה שהרוטור לא מסתובב. נקרא wagon wheel effect. 

לפני שעה, ישה כתב:

בהם הרכב "מתקדם"  אחורה

פורסם

אומנם עיני כהו מזוקן אבל תסתכלו על כל הרכבים שנעים אחורה בהתייחס לעצמים חיצוניים שעומדים דום.

כך למשל המזדה ביחס לאבני השפה.

ולכן העליתי את החשד כי לא מדובר בסרטון אמין

נשים זה בצד  ומה לגבי האשמה .

מסכים שני אגו נפגשו בכביש 

הרכב הכחול נראה לי שלכל אורך הסרטון מקדים את הרכב המצלם.

נמתין לתמונות מן הזירה לגבי תמרורים וחיצים על הכביש ככל שישנם. 

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הסרטון אמין. 

זה נראה ריץ׳ ראץ השתלבות. 

כולם משתלבים אחד אחד ורק הרכב המצלם ביריון. 

אם אני שופט 80-20 לרעת המצלם כי מקרה קלאסי של שניים לטנגו. 

אני לא שופט, משער שגם 50-50 לא מופרך כאן. 

לא חושב שיש פה אשם בלעדי. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ישה כתב:

אומנם עיני כהו מזוקן אבל תסתכלו על כל הרכבים שנעים אחורה בהתייחס לעצמים חיצוניים שעומדים דום

לא רואה שום דבר כזה. הרכבים בטור השמאלי החלו לנוע לפני אלה שבימני, אז הם וכל העצמים ״נעים לאחור״. ואז כשהימניים מתחילים לנסוע גם זה אולי נראה לא טבעי. לאורך כל הסרטון הסביבה הדוממת נעה בהתאם (השלט, אבני השפה, העצים...). 

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני שעה, ניקו פ. כתב:

הסרטון אמין. 

זה נראה ריץ׳ ראץ השתלבות. 

כולם משתלבים אחד אחד ורק הרכב המצלם ביריון. 

אם אני שופט 80-20 לרעת המצלם כי מקרה קלאסי של שניים לטנגו. 

אני לא שופט, משער שגם 50-50 לא מופרך כאן. 

לא חושב שיש פה אשם בלעדי. 

ואם הכחול יש לו תמרור זכות קדימה וכן זכות קדימה  על הכיכר 

והמצלם נזעם על שלא קיבל את זכות הקדימה ומחליט ללמד את הכחול לקח?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, ישה כתב:

ואם הכחול יש לו תמרור זכות קדימה וכן זכות קדימה  על הכיכר 

לדעתי הבלתי מלומדת לחלוטין, בעומסי תנועה שבהם שני נתיבים מתכנסים (ונפוץ התמרור הכחול) התנועז זורמת בריץ' ראץ'. אם הרכבים בנתיב הימני היו נותנים זכות קדימה לכל רכב בשמאלי היו חוזרים הביתה ב23:30 במקום 16:00. כלומר, לא יהיה קל לשכנע שופט "יש לי תמרור כחול אז אני נותן גז ובהצלחה לכולם". מה גם שזכות קדימה מקבלים ולא לוקחים.

אני מרשה לעצמי לשער זאת כי מדובר בסיטואציה סופר נפוצה המתרחשת על בסיס יום יומי לכל נהג, שני נתיבים הופכים לאחד לפני כיכר, עוברים אחד אחד. אני חושב שזו סיטואציה כל כך נפוצה, שיהיה קשה לשכנע שופט לפי חוק יבש בלבד. 

כל זה בהנחה והבנתי את הסיטואציה נכון. קצת קשה להבינה כשרואים סרטון שצולם באמצעות תפוח אדמה. אולי שווה להעלות סרטון יותר סביר. ממצלמת הרכב עצמו למשל. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...