Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, Jack457 כתב:

ראשית תודה קריוטש אני לומד ממך המון, גם אם רק שליש אני מבין.

לקחת לי את המילים מהפה.

תודה על כל ההשקעה

כבר חתמתי...

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצטרף לתודות.

מרתק לראות את המיקרו של מערכות שאנחנו מכירים במאקרו,

וגם אם לא ממש להבין את הרוב, לפחות להבין שיש פה מורכבות פסיכית של מלא מלא פרטים קטנים.

פורסם

שמח שמצליח להעביר קצת מידע "מאחורי הקלעים" ומרצפת המוסכים, אבל בו זמנית עצוב, שאנחנו מדברים על משהו שכבר מעל עשור יש פתרונות/יכולות סופר מתקדמות לאיבחון/תיקון/OVERHAUL יותר טוב מהמקורי, אבל רוב המוחלט של המוסכים פשוט לא מבינים ב- DQ200 DSG הכי בסיסי, עד היום ! 
עכשיו תבינו למה אני רומז כאשר אני כותב על חוסר אונים של מוסכים עם רכבים מ-2019/2020 שכבר מגיעים אלייהם, אפילו לא יודע איך לנסות להסביר לכם בשפה שתבינו את המורכבות הפסיכית לנושא איבחון מעמיק, אתגרים יום יומיים ביכולת תיקון דרג ד,'/רכיבים, כאשר רוב המוחלט של המוסכים בכלל לא מבינים איך המערכות מתוכננות לעבוד, איך הטופולוגיה של הרכב !!!
לפי דעתי כרגע המוסכים יעברו "ניקוי" יותר רציני ממה שהיה בסוף שנות ה-90/תחילת 2000, במעבר מקרבורטורים, כי יש מבול של רכבים מודרניים שרובם עברו סוג של חישמול, וכן 48V זאת חתיכת אתגר כבר היום לרובם, ועוד לא דיברנו שיש הרבההההה סוגים של הברידי, שכל אחד עובד בצורה שונה, והשנה יתחיל מבול של (REEV - Range Extender Electric Vehicle), בגלל שבפאקינג רכב הברידי כבר דוחפים סוללה של 30KW+- ובקרוב יגיע גם נפח 50-60KW (כן כן, מה שהסינים הצליחו לעשות בעלויות של סוללות), שהמנוע זה רק גנרטור.....מי היה מאמין שבזמן כל כך קצר, במקום "לחשמל" קלות את המנוע ICE כדאי יהיה חסכוני, אתה תסתובב עם גנרטור שמייצר לך חשמל :D

• אהבתי 4
פורסם

נותנים לי שנה אחריות על מכטרוניקס חדש לגמרי. זה נשמע לכם סביר ? זה לא אמור להחזיק יותר משנה ?

בנוסף, קיורטוש, אם כל המוסכים לא יודעים ולא מבינים אז אצל מי כן כדאי להחליף ? מי כן יודע את העבודה ? רק מוסכי יבואן ?

פורסם
לפני 42 דקות, ni4ni כתב:

נותנים לי שנה אחריות על מכטרוניקס חדש לגמרי. זה נשמע לכם סביר ? זה לא אמור להחזיק יותר משנה ?

בנוסף, קיורטוש, אם כל המוסכים לא יודעים ולא מבינים אז אצל מי כן כדאי להחליף ? מי כן יודע את העבודה ? רק מוסכי יבואן ?

רון ואופיר נותנים שנתיים אחריות על חלק חדש מקורי.

פורסם
לפני 23 דקות, beresford כתב:

רון ואופיר נותנים שנתיים אחריות על חלק חדש מקורי.

זהו שלהפתעתי רון אמר לי שהוא נותן שנה... מוזר

פורסם
לפני 32 דקות, מיץ פטל כתב:

קיורטוש - הידע שלך לא פחות ממדהים.

אפשר לקבל אצלך שירות?

אני מניח שאנשים כמוה, הם קבלני משנה של מוסכים? אחרת איפה הידע הזה מסתתר, ואיך הוא בא לידי שימוש?

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 59 דקות, ni4ni כתב:

זהו שלהפתעתי רון אמר לי שהוא נותן שנה... מוזר

הייתי בדוק אצל אופיר וגם בצ'מפיון ובוחר זה שנותן את האחריות הארוכה יותר.

ההפרשים במחירים לא אמורים להיות ענקיים

פורסם
לפני 16 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

והשנה יתחיל מבול של (REEV - Range Extender Electric Vehicle)

באמת? מה אמור להגיע?

פורסם
לפני שעה, beresford כתב:

הייתי בדוק אצל אופיר וגם בצ'מפיון ובוחר זה שנותן את האחריות הארוכה יותר.

ההפרשים במחירים לא אמורים להיות ענקיים

ברור

אני לא רוצה להוציא עכשיו 5000שקל ועוד שנה עוד 10000

פורסם
לפני 8 שעות, ni4ni כתב:

לא הבנתי, מה קשר ? ברגע שנגמרת האחריות הגיר יתפגר??? תתחזק/תטפל לפי הוראות יצרן, במקום שמבין ברכב/גיר שלך, אל תנהג באלימות, אין סיבה שלא יחזיק גם 200 אק"מ!
עכשיו תחזור לתגובה הכי ראשונה שלי !!
זאת פרקטיקה ידוע, תקנה/תרכיב אצל צ'מפיון תקבל "אחריות לשנתיים כולל עבודה", אם נתנו לך שנה, זה בסדר גמור, יש יבואנים שיתנו לך רק 3 חודשים על חלק גם אם עולה 5 ספרות, אם אתה לא מרכיב אצלהם (מי אמר פריסבי :D)
ותוודא מק"ט חדש ! כי יש גם מחודש, ולא ידוע לי כרגע שמישהו מייבא DQ381 מקורי/חדש, מכטרוניקס מלא.

אמי שואל שוב, המגרש מאפשר לך לבצעה את העבודה איפה שאתה בוחר? האם לקחת הצעת מחיר ממוסך רשת צ'ימפיון הכי איכותי באזור שלך, המחיר שלהם גם 10K כולל עבודה ?

לפני 8 שעות, ni4ni כתב:

אם כל המוסכים לא יודעים ולא מבינים אז אצל מי כן כדאי להחליף ? מי כן יודע את העבודה ? רק מוסכי יבואן ?

איפה אני כתבתי שאף אחד לא יודעה ומבין ?! עבודת החלפת מכטרוניקס מלא, זאת פעולה פשוטה למוסך נורמלי, שיודע לעבוד.
אני חוזר, הבעיה שנוצרה (בדגם שלך שכרגע נעול/לא ניתן להעביר נתונים מכרטיס הקיים שלך, יתר הכרטיסים בנתיים אין בעיה, אבל תחום שלי נזיל), זה לסיים את העבודה, להוריד CP (הגננת רכיב איך שמרכיבים יופיע לך הודעה בלוח שעונים וקוד תקלה P170100 מחשב גיר נעול), ולקודד אותו עם מערכת IMMO שלך, שכרגע רק דרך שרת יצרן עם חשבון דילר אמיתי ניתן לבצע !!!...וכמובן לסיים את העבודה בצורה מקצועית לימוד מלא ואדפטציה חדשה, מוסך נורמלי יש לו סורק לזה.

לפני 7 שעות, לירון .ה. כתב:

אני מניח שאנשים כמוה, הם קבלני משנה של מוסכים? אחרת איפה הידע הזה מסתתר, ואיך הוא בא לידי שימוש?

אמת, זה המקום לחזור על זה...B2B בלבד!...אם יש לי סיוטים, זה לעבוד עם לקוחות פרטיים, הספיק לי 15 שנה בקמעונאות.
ולא מחפש עסקים פה, כתיבה שלי פה נטו, זה לתת זווית נוספת של ה"חיים האמיתיים", שלרוב לא מתכתב עם ציפיות/עולם הדמיון של רוב הקוראים פה.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אז אני בטוח שיש מוסכים די קבועים שמשתמשים בך, אני גם משוכנע שזה לא דבר זול בשבילם, על הצד החיובי.

אתה יכול אם תרצה לרשום איזה מוסכים כן משתמשים בשירותים שלך? אולי זה יעזור פה לאנשים לכוון לשם.

• רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היי

רק רציתי לעדכן איך העניין הזה הסתיים.

הייתי שבוע בחו"ל ואיך שחזרתי התחילה המלחמה כך שתקופה לא עשיתי עם זה כלום והאוטו מדי פעם הקפיץ את התקלה וננעל בהילוך שני.
עצירה בצד, כיבוי המנוע והמתנה של 10 דקות איפשרו להמשיך ליסוע רגיל עד הפעם הבאה.

בינתיים ביררתי במוסך יבואן ואמרו שנותנים אחריות של שנתיים (רון נותן שנה) אז החלטתי לנסות אצלם. פעמיים קבעתי איתם תוך שאני מסביר מה בדיוק הבעיה, פעמיים הגעתי אליהם סתם כי התברר שהחשמלאים לא הגיעו היום לעבודה. ואז יועץ השירות אמר לי שבכל מקרה מכטרוניקס או אפילו רק הכרטיס זה הזמנה מיוחדת מחו"ל שלוקח לה חודש-חודש וחצי להגיע. ומה אם המצב יחמיר והאוטו ייתקע לגמרי ? שאלתי. הוא הצביע לי על ערימת ניירות ואמר שכל זה של רכבים שתקועים כרגע ומחכים לחלק שיגיע מחו"ל.... הייתי בהלם. אם זה חלק שמתקלקל כל כך הרבה אז למה היבואן לא מחזיק מלאי בארץ ???

קבעתי לבוא אליהם שוב כדי שיבדקו את האוטו בתקווה שהפעם יהיה חשמלאי (כי לא מזמינים את החלק לפני שמוודאים שזאת הבעיה). אלא שיום אחרי זה המצב החמיר והאוטו הדליק נורה אדומה ולא נסע בכלל. לאחר כיבוי והמתנה זה נעלם אבל כבר חששתי ליסוע. שלחתי שאלה לרון: האם נכון שצריך להזמין את המכטרוניקס מחו"ל וזה לוקח חודש וחצי ? והוא עונה לי " לא, יש לי במלאי".

כשהאוטו מושבת חייבים למצוא פתרון מהיר. זה אמנם רק שנה אחריות ויש את כל מה שקיורטוש כתב פה אבל אני לא יכול להשבית את האוטו לחודש !

למחרת האוטו היה אצל רון והוחלף מה שהוחלף בזריזות ובמהירות ומאז האוטו נוסע ללא בעיות.

לא ברור לי איך ליבואן לוקח חודש וחצי להביא את החלק מחו"ל בעוד שלרון יש אותו במלאי מהיום למחר....

בכל מקרה הסיפור הסתיים לבינתיים ונקווה שלא יחזור בזמן הקרוב.

• אהבתי 4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...