Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קולגה הגיע אתמול לעבודה בצהריים עם פרצוף 9 באב.
מה קרה? 
הלך מנוע ברכב שלו - טוסון 2018, מנוע 2 ליטר. 
איך זה קרה?
״היה חסר שמן. המנוע עבד בלי שמן. אבל לא נדלקה אף מנורה! התחילו רעשים, הייתי ב3 מוסכים שונים, כולם אמרו לי שאין ברירה צריך להחליף מנוע״.
דווקא חשבתי שמנועי 2 ליטר של יונדאי\קיה אמינים, ורק ב 2.4 ליטר יש בעיות. 
קצת קריאה באינטרנט גילתה כמה מעט ידעתי - יש למגוון מנועים של יונדאי בעיות של שריפת שמן, 
אין חיישן מפלס שמן (זה המצב בהרבה מאוד מכוניות),
והחיישן לחץ שמן מתריע בד״כ כשכבר מאוחר מדי - הנזק כבר נעשה.

אז בתור בעלים של יונדאי בעצמי (דגם אחר ומנוע אחר) - בהתחלה כן הייתי בודק שמן, אבל בשנתיים האחרונות הפסקתי.
אז חוזר לבדוק שמן בשיטה הישנה עם המדיד, גם ברכב שלי וגם של אשתי.

• מבאס 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 43 דקות, rolling_stony כתב:

חוזר לבדוק שמן בשיטה הישנה עם המדיד, גם ברכב שלי וגם של אשתי.

ההסתמכות על חיישנים, תרבות הליסינג (לא אחראי על הרכב) והנטיה לזלזל בבדיקותש שיגרה של נוזלים ולחצי אויר ,סופם כפי שנוכח החבר שלך להסתכם בנזק בסכום גבוה.

בשתי דקות מידי פעם, שבועיים/חודש לפתוח מכסה מנוע ולבדוק חוסכים הרבה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

לא מבין למה להניח שיהיה איזה חיישן שיתריע לך, כשבדיקה של המדיד לוקחת אשכרה 15 שניות. 

כבר שמעתי על מקרה פה של טיוטה יאריס שהייתה נזילה קטנה שמאגן השמן, והלך המנוע בדיוק באותה צורה כי הבעלים שלו לא פתחה מכסה מנוע מעולם. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
  • אהבתי 1
פורסם

גם אם יש חיישן, אתה לא רוצה להיות באמצע נסיעה עם התראה שקפצה, ולפי חוק מרפי זה יקרה בנסיעה לאילת או ים המלח כשאין תחנות דלק קרובות.

אני מידי פעם בשבת בבוקר בודק לשני הרכבים ונגמר סיפור.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

לא מבין למה להניח שיהיה איזה חיישן שיתריע לך, כשבדיקה של המדיד לוקחת אשכרה 15 שניות. 

כבר שמעתי על מקרה פה של טיוטה יאריס שהייתה נזילה קטנה שמאגן השמן, והלך המנוע בדיוק באותה צורה כי הבעלים שלו לא פתחה מכסה מנוע מעולם. 

לא צריך ללכת רחוק,

השכן שלי , 3 מכוניות שננהגות על ידי אשתו והבנות, בכולן הוחלף מנוע לאחר נסיעה ללא שמן .

(מאזדה 3, ניסאן קשקאי ולאחרונה ספורטאז׳ 2016 1.6 )

מכיוון שהבחור מכיר את ״הסחורה״ שלו, הוא רוכש מכוניות במפרט בסיסי ובתקציב שמראש מניח שיקרה משהו .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

למה פשוט שלא יבדוק ויחסוך לעצמו נזקים כספים כאלו?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הבחור כבר התייאש. הבנות בעיקר, נוסעות הרבה , ממש לא עוסקות בנהיגה (רגל שמאל על המושב, כתבתי בעבר) ממש לא מסתכלות על לוח המחוונים. 

• מבאס 2

פורסם
לפני 3 שעות, rolling_stony כתב:

קצת קריאה באינטרנט גילתה כמה מעט ידעתי - יש למגוון מנועים של יונדאי בעיות של שריפת שמן,

נכון ותגיד לו שיש בחור בארה''ב שפרסם סרטון על טוסון נדמה לי שמחליף שמן כל 5000 ק''מ ומונע בעיות כאלו

יכול לצאת 3 פעמים בשנה ממוצעת ועדיין זה שווה את זה

משתדל לעזור

פורסם

עוקב ביוטיוב אחרי שיפוצי מכוניות, בעיקר אקזוטיות ומעניינות ועוד נושאים הקשורים לרכב. באחד הסרטונים כבר לא זוכר באיזה הקשר אחד מהם אמר ש-90% מהמכוניות שהולך להן מנוע זה בגלל חוסר בדיקת שמן עד שהלך המנוע. ובחלק בגלל שאנשים פשוט נסעו בלי אף טיפול והחלפת שמנים עד שהלך מנוע. מסתבר שזה די נפוץ שם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ומה תעשה ברכב שאין בו מדיד?  רק נורת התראה.  ואין לך מושג כמה שמן להוסיף כי יש רק נורה.

אל תשאלו איך אני יודע (קופרע שכורה חדשדשה).

• מעניין 1
פורסם (נערך)

בגרמניות שאני מכיר:

אם יש מדיד ידני, אז יש גם חיישן שיתריע שהמפלס במינימום.

אם אין מדיד ידני בכלל, יש מדידת מפלס על מסך הרכב, אבל הנהג צריך ליזום אותה. גם כאן, אם הנהג הזניח  והגיע למינימום תקפוץ התראה.

מעניין, סטיטיסטית, אם במכוניות עם חיישן מפלס "הולכים" פחות מנועים בשל הרעבת שמן.

משום מה - דנו בזה גם בעבר - בהרבה מכוניות גם אין חיישן מפלס נוזל קירור. למרות שהטכנולוגיה קיימת בחלק מהדגמים עוד משנות ה80.

מערכות הTPMS גם גורמות לאנשים להזניח בדיקת לחץ אויר. במיוחד אלה שמבוססות חיישני ABS מתריעות רק אחרי שחסר כבר הרבה אויר, ולא משקפות את הירידה הנורמלית של psi או  אחד או שניים בחודש.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הבעיה במערכות סיוע היא שהן הופכות להיות תחליף לבדיקה/ שיקול דעת/ הגיון בריא.

ע"ע ווייז (נסעתי לאן שהוויז אמר לי, לא יודע איך הגעתי לפה), חיישני רברס (נסעתי אחורה עד ששמעתי בום), מערכות התראת שטח מת (לא יודע מאיפה האופנוען הזה צץ. המערכת לא ציפצפה לי) וכו'.

• אהבתי 5
  • מבאס 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 22 שעות, yulianx כתב:

גם אם יש חיישן, אתה לא רוצה להיות באמצע נסיעה עם התראה שקפצה, ולפי חוק מרפי זה יקרה בנסיעה לאילת או ים המלח כשאין תחנות דלק קרובות.

אני מידי פעם בשבת בבוקר בודק לשני הרכבים ונגמר סיפור.

ליטר שמן מנוע ו 4 ליטר מים מזוקקים, פק"ל ברכב וצריך להיות כך אצל כל אחד.

לפני שלוש-ארבע שנים התחלתי לאבד מים (יש חיישן אז אני בודק פעם בחודש) בכמויות נמוכות (כוס פעם בשנה) עקב חור זעיר בראדיטור, וכמובן מרפי החליט שהחור יגדל באמצע כביש 6. פתאום אני רואה התרעה על מחסור בנוזל קירור, הוספתי חצי ליטר מים מזוקקים ונסעתי למוסך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בסובארו החיישן של מפלס השמן היסטרי.

מקבלים התראה על מפלס שמן נמוך על חוסר של רבע ליטר במדיד בערך. אותו דבר עם הtpms. כדי שיסתום צריך למלא 1-2 psi מעל הלחץ הנדרש לפי ספר הרכב.

חיישנים לא אמורים להחליף הרגלים נכונים כמו בדיקת שמן נוזל קירור ולחץ אויר לפני כל נסיעה משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...