Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן. שאלה כללית. וקצת חופרת.

ממה שידעתי עד עכשיו, לחץ האוויר המומלץ על ידי היצרן, מתייחס לצמיגים קרים. מה זה קרים ? קודם כל לא אחרי נסיעה שמחממת את הצמיגים. וגם לא כשחונים בשמש שמחממת ישירות. עד כאן יפה.

ממה שאני הבנתי, לא מדובר רק על צמיגים קרים, אלא הכי קרים שהם יכולים להיות במהלך היום. כלומר אם לצורך העניין הרכב חונה בחניה (כדי לנטרל חימום ע"י השמש), אם אתה ממלא אוויר ללחץ המומלץ בשיא החום שזה אחר הצהריים, אז ב 5 בבוקר יהיה חסר לך קצת לחץ אוויר (כאן המקום להגיד: אני יודע שמדובר על הבדלים קטנים, הכלל הוא בערך 1PSI לשינוי של כל 10 מעלות צלזיוס. אבל בואו נגיד ואני פדנט וחשוב הדיוק של האחד הזה. אני שואל בעיקר מסקרנות).

אז אני יודע שהכי גרוע זה חוסר בלחץ אוויר, ולא נורא אם יהיה מעט יותר, ולכן צריך לכוון לפי החלק הכי קר ביום. (ואז אם אתה ממלא בבוקר\לילה, אז כן באחר הצהריים יהיה לך לחץ קצת יותר גבוה - לא נורא. העיקר שלא יהיה חוסר)

אממה, כשניסיתי להכנס קצת לתוך זה, קראתי בכמה מקומות שהלחץ האוויר המומלץ ע"י היצרן מכוון לטמפרטורה של 20 מעלות צלזיוס. אם כך הדבר, עדיין הגיוני שפשוט נותנים מספר אחד לכולם על המדבקה כדי לא לסבך עם להכנס לתחזית ולחשב לפי טמפ'. ושוב כפי שנאמר ההבדלים לא גדולים. אבל האם זה באמת ההמלצה היא בהנחה הזאת ? ואז בלחץ אוויר של לצורך העניין מעלות, מילוי 2PSI פחות יחשב מדוייק יותר ויתן אותה התנהגות של הלחץ המומלץ התקין ב-20 מעלות ?

לצורך העניין, אשאל את זה מהכיוון ההפוך. אקלים חם. אם אני גר במדבר שם הטמפרטורה לא יורדת מתחת ל-40 מעלות נניח. האם אני צריך למלא אוויר שיהיה לפי המומלץ כאשר הטמפרטורה היא 40 מעלות ? (כך חשבתי עד כה). או אולי הלחץ אוויר צריך להיות כזה שהוא יהיה המומלץ אם הטמפרטורה היתה יורדת ל 20, ואז ב 40 מעלות הוא צריך להיות קצת יותר מהמומלץ, כדי לתת את אותה התנהגות

עריכה אחרונה על ידי היו זמני בומבה
פורסם

כשאומרים למלא אויר על צמיג קר, מדובר על עלית טמפרטורה בגלל התחממות הצמיג בנסיעה.

טמפרטורת הסביבה, בגלל איפה שהרכב חנה, בחניון או בחוץ, פחות קריטי.

פורסם

כפי שענה קודמי. כשצפויה התקררות ניכרת יש לנפח מעט יותר או לנפח בשעות הקרות..

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...