Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אשתי החליפה צמיגים בפריוס שלה (2015) לפני חודש/יים. נסעה ללא בעיות. שלשום מילאתי לה אוויר בצמיגים בתחנת דלק על פי ההוראות על דלת הנהג (35 ו-36  פס״י מקדימה ומאחורה בהתאמה). הצמיגים היו קרים - נסענו בהם דקה עד שעצרנו למלא אוויר. אשתי ישבה ברכב עם הבת שלנו, הכלבה וקצת ציוד - נגיד 100 ק״ג באוטו. כשמילאתי אוויר שמתי לב שהמשאבה רק מוציאה אוויר - הלחץ בצמיגים היה 38 פס״י כשהסתכלתי. עכשיו נדלקה לה נורת אזהרה על לחץ אוויר בצמיגים. החלפנו כבר חיישני לחץ אוויר בשני צמיגים לפני כשנה. מידות הצמיג 195/65R15 . הצמיגים של פאלקן, אם תכווינו אותי אולי אוכל להבין איזה דגם. מנסה להבין:

1. זה שהאוטו היה עמוס ב100 ק״ג יכול לשנות את קריאת הלחץ במשאבה, מה שגרם לתת-ניפוח?

2. סביר שבפנצ׳רייה מילאו יותר מדי את הצמיגים?

3. יכול להיות שבפנצ׳רייה שמו צמיגים שמצריכים לחץ אוויר גבוה ממה שרשום ליד דלת הנהג?

4. יש אפשרות שבפנצ׳רייה קלקלו משהו בחיישני לחץ אוויר ולכן מילאו אוויר בלחץ גבוה מדי כדי לכסות על זה איכשהו? או שאם היה בלגן בחיישנים הוא היה נרשם תוך פחות משעה נסיעה ולא קופץ אחרי שבוע?

5. יכול להיות שאני קלקלתי את החיישנים איכשהו כשמילאתי את האוויר - הייתה תחושה שהמשאבה קצת נתקעה על אחת הפיות כשניפחתי?

עריכה אחרונה על ידי פאטון
פורסם (נערך)

1. לא באופן משמעותי בכלל. שטח המגע של הצמיג משתנה כתלות בעומס. 

2. מאוד הגיוני, לעיתים באופן הרבה יותר משמעותי (אולי היה כך במקור לאחר ההחלפה, אם חודשיים לא בדקתם ל"א וירד קצת בינתיים). אבל 2-3psi זה בתחום טעות מדידה או הבדלים בין השעון בצמיגיה לתחנת הדלק. או שניפחו בכוונה קצת מעל. 

3. אין ממש דבר כזה בהגדרה. כלומר כן יש את ענין קוד העומס, אבל משמעותו בהקשר של לחץ אוויר הוא בדר"כ הלחץ המקסימלי שהצמיג תומך בו, כדי לשאת בעומס נוסף. יש כן טבלאות שמשוות תנאים בין צמיגים עם קוד עומס נמוך מול גבוה פר משקל נשיאה, אבל ההבדלים קטנים. כמו כן, כל צמיג יגיב מעט אחרת מבחינת הביצועים שלו, ללחץ אוויר נתון ביחס להמלצת יצרן הרכב.

4. אם היו פוגעים בחיישנים הפיזיים, סביר שהיתה קופץ קוד תקלה באופן מיידי. לא רואה איך ניפוח יתר של הצמיג מכסה על פגיעה אפשרית. 

5. לא סביר. 

בוא, כולה 2-3psi הבדל. 

מילאת נכון כעת, אני בטוח שיש דרך לאפס את הגדרת לחץ האוויר ותמשיכו לדרככם בשלום. 

לגבי דגם הצמיג, יהיה רשום על הדופן. סביר להניח שמדובר ב-ZE310R אם כי עשוי להיות גם SN110. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, פאטון כתב:

1. זה שהאוטו היה עמוס ב100 ק״ג יכול לשנות את קריאת הלחץ במשאבה, מה שגרם לתת-ניפוח?

לא...100 ק"ג זה משקל של עוד אדם אחד. "בקטנה".

לפני שעה, פאטון כתב:

2. סביר שבפנצ׳רייה מילאו יותר מדי את הצמיגים?

כן, אבל לא בצורה משמעותית לך או לבעייה. 

לפני שעה, פאטון כתב:

3. יכול להיות שבפנצ׳רייה שמו צמיגים שמצריכים לחץ אוויר גבוה ממה שרשום ליד דלת הנהג?

לא. זה מותאם למידה, עומס וכולי. לא יאשרו לך צמיגים שיגרמו לאי התאמה כזו.

לפני שעה, פאטון כתב:

4. יש אפשרות שבפנצ׳רייה קלקלו משהו בחיישני לחץ אוויר ולכן מילאו אוויר בלחץ גבוה מדי כדי לכסות על זה איכשהו? או שאם היה בלגן בחיישנים הוא היה נרשם תוך פחות משעה נסיעה ולא קופץ אחרי שבוע?

5. יכול להיות שאני קלקלתי את החיישנים איכשהו כשמילאתי את האוויר - הייתה תחושה שהמשאבה קצת נתקעה על אחת הפיות כשניפחתי?

אלו אופציות, כן. 

אבל לדעתי ההסבר הכי הגיוני? נפלת על משאבה פגומה, בנאדם. מלא אוויר באחת אחרת ותחזור לעדכן. 

נורת האזהרה מופיעה על לחץ נמוך (למיטב ידיעתי. לא מכיר לגבי לחץ גבוה), כך שפשוט המשאבה לא מילאה את האוויר. מאד יכול להיות שהיא החליטה דווקא לרוקן, כי החיישן שלה פגום או משהו בסגנון. קורה. משאבות בתחנה כבר ריקנו לי פעם אחת למיטב זכרוני, ובהרבה מאד מקרים ממלאות יותר מדי ואחרי זה מורידות את הלחץ- אם משהו שם משתבש, זה גורם לבעייה שציינת. ומשאבה זה מוצר ציבורי, שהרבה אנשים משתמשים בו. ודורסים אותו. ומושכים אותו. ולא מתייחסים אליו יפה. וזה עצוב אבל בתוך עמי אני חי. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נתקלתי יותר מפעם בידיות שלא התאימו לוונטיל וגרמו בריחת אוויר. זה נגרם כאשר אנשים משאירים את ידית המילוי על האספלט והיא נדרסת על ידי מכוניות.

פות״ש - אם יש לך מ לחץ אוויר - מה טוב, מדוד את הלחץ בכל ארבעת הצמיגים. חוץִ מזה, נסה לנפח את הצמיגים בתחנה אחרת או במשאבה חשמלית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...