Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

פולקסווגן טיגואן מודל 24, אני יד ראשונה.

עבר בספטמבר טיפול ראשון, 15000 ק״מ. אחרי שבועיים או שלושה ראינו שמצטברות שלוליות שמן קטנות תחת לרכב, בחניה.

חזרתי למוסך, שם אמרו לי ששמו פקק לא מתאים בדיוק או משהו כזה. החליפו פקק ומילאו שמן ושלחו אותי לדרכי.

מאז עברו עוד כ3 שבועות ושוב רואים סימני טפטוף שמן בחניה.

מה אני עושה כדי לוודא שהפעם זה יתוקן כמו שצריך? יכול להיות שההברגה נדפקה ויש צורך בתיקון משמעותי?

מדובר כמובן במוסך של היבואן.

• מבאס 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מבקש שהפעם יבצע את התיקון מישהו עם שתי ידיים טובות וכמובן שעומד ליד הרכב, עדיף מתחתיו. 

יאמרו לך שאסור, תהיה תקיף וכמובן שתבקש פיצוי בדמות טיפול חינם עבור הטירחה שבהגעה פעמיים נוספות שלא לצורך והזמן שתשקיע בניקוי החניה. 

אם יסרבו לפיצוי, במקומך הייתי פונה ליבואן במייל חריף. 

תעשה חשבון כמה זמן ביזבזת על הרשלנות ותבין שטיפול חינם לא מכסה את הנזק. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 3
פורסם

בניגוד אליכם - אני הייתי מוצא מוסך שאני סומך עליו , שיעלה את הרכב על ליפט ומצלם רק להבין מה הסיפור. לא פותחים אף בורג. מסתכלים ומצלמים.

אם אין בעיה חיצונית - אז אולי ההברגה, השאלה אם זה הפקק או התבריז.

הבעיה שכדי לבחון את ההברגה של התבריז עצמו צריך לפתוח את הפקק, לתת לשמן  להתרוקן ואז לבחון את זה.

המוסך הראשון, אתה צריך להגיע אליו כשאתה מבין את חומרת הבעיה. או שאתה הולך לסמוך על מוסך 

שעשה לך טיפול בעייתי, חזרת אליו ןיש עדייין בעיה. אז אתה חושב שעכשעו הוא יפתור לך את הבעיה??

אז אתה הלקוח ואתה כרגע בבעיה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 שעות, KipodYam כתב:

בניגוד אליכם - אני הייתי מוצא מוסך שאני סומך עליו , שיעלה את הרכב על ליפט ומצלם רק להבין מה הסיפור. לא פותחים אף בורג. מסתכלים ומצלמים.

אם אין בעיה חיצונית - אז אולי ההברגה, השאלה אם זה הפקק או התבריז.

הבעיה שכדי לבחון את ההברגה של התבריז עצמו צריך לפתוח את הפקק, לתת לשמן  להתרוקן ואז לבחון את זה.

המוסך הראשון, אתה צריך להגיע אליו כשאתה מבין את חומרת הבעיה. או שאתה הולך לסמוך על מוסך 

שעשה לך טיפול בעייתי, חזרת אליו ןיש עדייין בעיה. אז אתה חושב שעכשעו הוא יפתור לך את הבעיה??

אז אתה הלקוח ואתה כרגע בבעיה.

עקרונית אתה צודק, ואם הרכב לא היה באחריות הייתי הולך ל"רון" וזהו, אבל אם הוא יחזור למוסך היבואן אחרי שהלך למוסך "מחוץ לרשת" ויגיד להם, הם יאשימו את המוסך ההוא במה שלא ימצאו, גם אם הם גרמו לזה.  

סגירה עם בורג לא נכון או במונט חזק מדי יכולה לפגוע בבורג עצמו או בהברגה ואם ממש עושים בגסות אפילו לסדוק את הקרטר. מקווה שזה לא זה

• אהבתי 2

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

אני עדיין הייתי מסתכל אם יש סדק באגן שמן או לא.

עוד אפשרות - הייתי יוצר קשר עם השירות לקוחות של היבואן.

זה ממש בעייתי לחזור לאותו המוסך.

לכןנאני הייתי מגלגל את הבעיה לשירות לקוחות ושהם ינחו אותך.

בכל מקרה - הייתי משיג נעלי עבודה ומחייב אותם לעשות את זה איתך.

הם לא אמינים. למה שלא ישקרו לך? ושוב, אולי היצרן סגר חזק מדי ודפק. ולא היתה בעיה עד שפתחו בפעם הראשונה. לי זה נשמע שבפעם השנייה מישהו שם חיפף 

אחרי שהכל יגמר - חייבים לך התנצלות ופיצוי.

מישהו פה פעם כתב שהמוסך זה המקום בו הרכב הכי מתקלקל....

• אהבתי 1
פורסם

צא מנקודת הנחה שעשו נזק בגלל שלא עבדו לפי ההוראות.

חוזרים למוסך ומבקשים אבחון על ידי מנהל העבודה ושיראה לך מה הבעיה ומה גרם לה.

תזכיר את האפשרות שסגרו חזק מדי או שסגרו עקום עם כלי ממוכן ולא ידני ותשאל באיזה מומנט הידוק סגרו.

99% שהוא ימלמל או יגיד שלא סוגרים במומנט, מה שסותר את הוראות העבודה.

אין דבר כזה ששמו בורג לא מתאים. מוסך ברשת היבואן עובד עם מק"טים חד ערכיים וזו תשובה חובבנית שאפילו לא אמורה להישמע, כי אם הבורג לא מתאים מה עוד שמו שלא מתאים? איפה זה נגמר?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא בטוח בכלל, מאוד תלוי. שיש פה כבר עניין חוזר פעם שלישית - אז מנהל עבודה "מבין עניין" יגיד לך - ברור שסגרו עם ידית מומנט. תשאל אותו מה המומנט - יגיד שהוא לא זוכר אבל יש לוח מומנטים לכל הפעולות הנפוצות ועובדים לפי פרוטוקול ובלה בלה. אולי הוא דווקא זוכר מה המומנט.

למה אתה חושב שהוא יקבל אמת במקום שפישל בפעם הראשונה ואז סיכוי טוב ששיקר בפעם השנייה? אם בפעם הראשונה שמו בורג לא מתאים אז דפקו את ההברזה. קצת מוזר, כי הכל אמור להיות מילימטרי ואם זה לא מתאים, בדכ זה לא נכנס.

זה בעיה נדירה, וקשורה רק לבני אנוש ! 

אז אני לא הייתי מתקדם למוסך בלי תחלופת אמיילים עם השירות לקוחות של צמפיון. שיקחו אחריות על המוסכים שלהם.

מה יש לך להפסיד? יכעסו עליך במוסך הזה?? סליחה, אבל שישרף המוסך, הרי אתה לא תחזור לשם בחיים אחרי שיגמר העניין הזה, נכון? 

היה פה מישהו שכתב - המקום שהרכב הכי מתקלקל בו זה המוסך. זה בדיוק זה.

פורסם
לפני 7 שעות, פריג'י כתב:

צא מנקודת הנחה שעשו נזק בגלל שלא עבדו לפי ההוראות.

לפני 7 שעות, פריג'י כתב:

אין דבר כזה ששמו בורג לא מתאים.

התבלבלתי

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני שעתיים, Jack457 כתב:

התבלבלתי

ממה?

התכוונתי שהנימוק "שמו בורג לא מתאים" הוא לא נימוק קביל שיכול להשמיע אותו מוסך יבואן שמחויב לטפל לפי מפרט מאושר של היצרן, שמכתיב בורג ספציפי, ולא יכול להביא ברגים בלתי מזוהים שנראים דומה מאיזו ארקלית. אם זה מה שעשו, אז חד משמעית עבדו לא לפי הוראות היצרן.

• אהבתי 1
פורסם

השאלה אם תלונה ליבואן פה בארץ ואולי גם לחו"ל (אם ניתן) על זה שהשתמשו בחלק לא מתאים (זה הסברם) יכול לעזור במשהו. אני מסופק אבל הייתי מנסה.

כ"כ סוגר את הנושא באותו מוסך כפי שהסבירו לך ושיטפלו בבעייה עד לפתרונה.

אח"כ, כמובן שלא חוזר לשם וגם קצת "פרסומת טובה" לאותו מוסך יכולה לבוא בחשבון.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

אולי השמן נוזל ממקור אחר אל כיוון בורג הניקוז , שווה לבדוק כאשר הרכב על הליפט. מנסיון, גם אם בורג בריקון לא מתאים, אבל אפשר להדק,  עדיין ב 99 אחוז מהמקרים תתקיים אטימה. נראה לי שקצת עובדים עליך,  

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הייתי יוצר קשר עם פולקסווגן העולמית ומצרף תמונות של היצירה 

בנוסף הייתי הולך למוסך רון לאבחון התקלה בהסבר מפורט של מה קרה ואיך קרה ואז מגיע למוסך שלך יותר חכם

עריכה אחרונה על ידי Stavik
  • רעיון טוב! 2
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

משהו ראה  מוסך בארץ שסוגר משהו עם מפתח מומנט? הכל חובבני. אולי רק ראש מנוע או גיר. בחיים לא ראיתי מוסך בארץ סוגר בורג ריקון , גלגלים ועוד עם מומנט לפי הוראת יצרן🤬

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...