Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון אני נתקל בהמון מקרים של רכבים שעברו תאונה שנראית מינורית,ובכל זאת מקבלים "טוטאל" מהביטוח.

הרי זה פשוט גורם לחוסר היגיון בשוק הרכב,לעליה במחירי פרמיות וחלקי חילוף.

למה בעצם אנחנו לא מייבאים פחחים סיניים או לפחות את השיטות ההנדסיות שלהם לתיקון כלי רכב ? כפי שזה נראה בסרטון המצורף.

תתארו לכם כמה כסף נחסוך,ובנוסף נחזיר את השפיות לשוק הרכבים והביטוח.

• אהבתי 1
פורסם

לא טרחתי לראות את הסרט הזה. אבל יש שתי סיבות:

1. כלכלית - אין היגיון כלכלי להשקיע בתיקון מוצר יותר מאחוז מסויים משוויו - בפוליסות הרכב הסטנדרטיות זה 60% מערכו המסחרי (אובדן מוחלט) עם פוטנציאל ל-50% (אובדן מוחלט להלכה, כשאז חברת הביטוח יכולה לשלוח רכב ל״שיקום״. כנראה שמבנה עלויות רכישת רכב ותיקון רכב בסין שונות מהותית מאשר אצלנו כך שהתחשיב הכלכלי מכוון לתיקון נזקים יותר קשים.

2. בטיחות - חסרה מודעות לכך ששמאי מחוייב לפסול רכב מתיקון אם לפי שיקול דעתו הרכב המתוקן לא יעמוד בדרישות הבטיחות, וזאת גם אם מדובר בעלויות תיקוןנוירידת ערך פחותות מאלה של אובדן מוחלט.. בלי להבין בהנדסת רכב ברור לי שהרכב בתחילת הסרטון לא יכול לחזור ולהגן על נוסעיו. יתכן שבסין ההתייחסות שונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 33 דקות, sperial כתב:

יתכן שבסין ההתייחסות שונה.

אבל תראה איך הרכב יוצא בסוף העבודה,כאילו עכשיו יצא מהאוניה של קרסו

אולי צריך לשקול לייבא את השיטות שלהם ?

פורסם (נערך)

אין לי סבלנות לראות את הסרט. והאמת היא שלא מעניין אותי איך הרכב נראה. חשוב לי לדעת מה מסתתר מתחת לפאנלים המבריקים - מצב השילדה, מצב המערכות האלקטרוניות, מצב אמצעי הבטיחות וכו׳. ולא רק בסרט ההדגמה, אלא במכונית הממוצעת ששיוצאת מהמוסך. וכמובן, שהתיקון יבוצע במחיר סביר, לא פי 2 מערך הרכב, מה שיגרום למחיר הביטוח להרקיע שחקים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בעניין תאונות קשות שמערבות שלדה, מערכות בטיחות או נזק קשה לאלקטרוניקה - אני עם @sperial, רמת התיקון והמקצועיות הממוצעת בארץ נמוכה מידי כדי שזה יהיה בטיחותי.

יש נושא אחר ששווה לדבר עליו וזה עלויות תיקון מנופחות "על הנייר" שמאפשרות להוריד רכב מהכביש על זוג פנסים קדמיים, טמבון וגשר קדמי שידרשו החלפה גם בתאונה קלה של כ 10 קמ"ש. אם מדובר ברכב עממי בן 5 שנים ומעלה, המחירון שלו יכול להיות מספיק נמוך במותגים מסוימים והחלפים יקרים מספיק כדי להגיע ל 40 או 50 אחוז.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • רעיון טוב! 2
פורסם

זה מה שהזכרתי כסיבה כלכלית להחלטה על פסילת הרכב. ומכאן חוזרים לדיון האינסופי על תמחור הרכב ורווחי ייבואנים, דיון שאי אפשר באמת לקיים משום שאין לנו שום מידע על המספרים.

פורסם
לפני שעתיים, yoni2sh כתב:

למה בעצם אנחנו לא מייבאים פחחים סיניים או לפחות את השיטות ההנדסיות שלהם לתיקון כלי רכב ? כפי שזה נראה בסרטון המצורף.

אתה באמת רוצה לנסוע ברכב שמתחו לו את כל הפח? אני לא.

טוב שלא מביאים את השיטות האלו לארץ ועדיף שלא יביאו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעתיים, yoni2sh כתב:

למה בעצם אנחנו לא מייבאים פחחים סיניים או לפחות את השיטות ההנדסיות שלהם לתיקון כלי רכב ? 

1.כי חיי אדם כאן שווים יותר מאשר הכסף הנחסך.

2. שעת עבודה כאן יקרה משמעותית משעת עבודה שם. 

3. גם אם תייבא אותם לכאן. הם יקחו כמו פחח ישראלי. (ראה ערך מה קורה בשוק הבניה… שם פועל סיני מקבל לעיתים יותר מישראלי)

.

פורסם

קודם כל מייבאים פחחים סיניים, תאילנדים והודים.

שנית, קח את האוטו בסרטון ונסה לבדוק כמה יעלו בארץ רק החלקים שהוא החליף וכמה שווה כל האוטו לפני ירידת הערך.

ואחרי כל זה קח את הפן הבטיחותי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הכל נכון, אבל את תשומת הלב שלי משכו כמה דברים -

האחד זה הפירוק היסודי והזהיר של החלקים עם כלים פשוטים אבל נכונים לכל משימה , כמו חילוץ המחברים והפלסטיקה עם חולץ ולא ״סתם״ מברג.

השני זה הליפט. לא מוכר לי ליפט כזה בארץ , עם תומך מונע הורדה.

image.png.9d8c33ea29e05e136329766d658170cc.png

דווקא שווה לצפות עד הסוף למרות שהמסקנות שכאן זה לא ישים מהסיבות שמניתם. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הסיבה היא הרבה יותר פשוטה ממה שכתבו כאן:

1) בגלל שבעבר כמות הגנבות של כלי רכב חדשים לגמרי לצורך חלקי חילוף הרקיעה שחקים. יצא חוק שמחייב לתקן רכב עד שנתיים על הכביש בחלקים חדשים ומקוריים סיבה שמייקרת מאד תיקון כלי רכב בגיל הזה.

2) כולם מרוויחים מהמצב הקיים - חוץ מהמבוטחים עצמם. 

המדינה - אנשים רוכשים רכב חדש הישן שהלך, ומשלמים מדינה (שוב) מיסים.

חברות הביטוח - דואגות להשאיר את התעריפים גבוהים כך שהם לא יפסידו.

היבואנים - מוכרים עוד מכוניות חדשות.

שורה תחתונה - לגורמים החזקים במשוואה, אין סיבה לשנות את המצב. כי הוא מעולה עבורם.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

@zaf לצמיגאי שלי ליפט דומה - מסגרת על מספריים שתומכת התחתית הרכב ומרימה אותו 20-30 סמ כך שהגישה להסרת הגלגלים נוחה.

שוב, לא ראיתי את הסרט אלא רק קטעים קצרים - אם כל העבודה נעשית על הליפט הזה איך מטפלים בשלדה ובתחתית הרכב, או שמחחפים אותם? כי בקטעים שראיתי לא מטפלים באזורים האלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

זה לא ליפט מספריים כמו בצמיגיות. אתה קצת ממהר להגיב 😉

הליפט הזה בנוי במיוחד להרכבת אביזרים עליו, לכן יש בו חורים , תראה כמה דקות, זה מאוד מרשים מבחינה טכנית.

עזוב את הקטע הכלכלי שברור שאינו ישים בארץ.

לא זכור לי מתקן כזה בפחחיות בארץ.

יש משווק לכאלה, אבל לא ראיתי עדיין את הדגמים הגדולים.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...