Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, falou כתב:

אני יכול להסכים איתך אבל אז שנינו נהיה טועים. את עוצמת הבלימה של הרכב בשמאל ניתן לראות לפי רכינת המרכב קדימה וההאטה שלו ביחס לגדר ושאר הרכבים בכביש. 

האמת שאין לי חשק לראות את זה שוב, אני גם אופנוען חוץ מנהג רכב. לא קריטי כי שנינו לא הבוחנים של מתנ"א ודעתנו לא ממש נחשבת 🙂 . מספיק לי מה שמעלים בפייסבוק במועדון האופנועים הישראלי, כמעט כל יום עולה סרטון בסגנון, זוועת עולם. זה למה כבר נוסע פחות באופנוע ויותר טיולים ושעות ללא עומס למעט אם ממש צריך להגיע מהר לאנשהו בשיא הפקקים. 

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

@Be roo  מה שאת חושבת שהוא איתות אינו מהבהב כמו איתות. או שמדובר בפנס בלימה (והשמאלי לא נראה דולק, אולי בגלל הזוית ואולי שרוף) או, בסבירות נמוכה, החזר אור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

שים לב ל:

1. מה שקורה שברירי שניה לפני שהטנדר נכנס באוטו בשמאלי (תראה את הבלימה האגרסיבית)

2. תראה כמה שטח פנוי יש לפני הרכב בנתיב האמצעי בזמן התאונה (שלא בלם ב-כ-ל-ל עד לשניה ששמע את ה"בום" של הטנדר שעף עליו). גם אם היה שם זנב פקק, הוא היה רחוק מספיק בשביל להאט בצורה נורמלית.

הרכב במסלול הימני החל לבלום כבר השניה 1, הרבה לפני התאונה.

פורסם

יתכן שהוא לא מהבהב כי כובה מיד. כאמור, הוא נראה לפריימים בודדים פה.

יכול להיות שזה פנס בלימה, אם כי המיקום נראה מעט שונה כאשר הוא בולם בהמשך.

בצפיה נוספת, נראה שרק פנס הבלימה הימני דולק. השמאלי מוסתר, אז אולי הוא פועל, אבל את האמצעי היינו אמורים לראות בפריים הזה לדעתי.

image.png.4e0e113585db86639a25ee4e4c392f0f.png

ואם זה פנס בלימה שראיתי בפריים המוקדם יותר, אז פה בטוח היינו צריכים לראות אותו. 

image.png.6201ad2bf112cc90780a74d413722367.png

פורסם

יש רעה חולה בכבישים האלה של מכוניות שניכנסות ״לנתיב המישתלם״ מה שאומר שאתה בשמאלי למשל ואז 2 מכוניות מהאמצעי עוברות לשמאלי וזה בהחלט יכול להוביל לברקס

הפיתרון כמו שאמרו שמירת מרחק 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, דובצע כתב:

יש רעה חולה בכבישים האלה של מכוניות שניכנסות ״לנתיב המישתלם״ מה שאומר שאתה בשמאלי למשל ואז 2 מכוניות מהאמצעי עוברות לשמאלי וזה בהחלט יכול להוביל לברקס

הפיתרון כמו שאמרו שמירת מרחק 

מסכים

ביציאה מירושלים עד הפניה לכיוון טל שחר וכל אלה, אני תמיד נוהג כמו הילד הכי טוב שיש

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, Nemesis כתב:

הרכב במסלול הימני החל לבלום כבר השניה 1, הרבה לפני התאונה.

אתה מסתכל על האלנטרה ואני מסביר לך שאני מדבר על הרכב שקיבל את המכה מהטנדר.הוא לפני האלנטרה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 8 שעות, גולדן191 כתב:

לא מסכים. תמיד תתכונן למצב שהרכב לפניך הולך להאט בבום.

נכון שצריך להתכונן, אבל יש את מבחן המציאות ויש את התיאוריה.

זה כמו הניסוי שבוצע לפי דעתי בטופ גיר, שלקחו כמה רכבים ונתנו להם לסוע בכיכר במהירות קבועה, לכאורה לא אמור להיות פקק כי הכל קבוע אבל ראו שנוצר שם פקק כי אתה לא באמת יכול להיות קבוע.

או עם האוטובוסים - תוציא 2 קווים בהפרש מסוים ולאט לאט המרווח ביניהם יתקצר, עד לרמה של הגעה של שניהם ביחד לאותה תחנה.

אם כולם ישמרו מרחק לפי הספר, שזה 2 שניות גם אם אתה נוסע בכביש 6 על 120, הספק הרכבים בכל כביש ייחתך לחצי. לכאורה אידיאלי, בתאכלס דמיוני.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

זה כמו הניסוי שבוצע לפי דעתי בטופ גיר, שלקחו כמה רכבים ונתנו להם לסוע בכיכר במהירות קבועה, לכאורה לא אמור להיות פקק כי הכל קבוע אבל ראו שנוצר שם פקק כי אתה לא באמת יכול להיות קבוע.

רגע, לא בוצע ניסוי גם על כביש ישר ומהיר יחסית? כמו כביש 1? התחלתי לדמיין את מה שתיארת פה, זה לא רלוונטי לנסיעה בכביש מהיר?

בתכלס, אין לי בעיה להגיע לצאת רבע שעה או יותר מוקדם יותר, כדי לא להיות לחוץ ולשמור מספיק מרחק. נדירים המקרים שאתה חייב להגיע ממש מהר, מקרים דחופים מצילי חיים וכאלה.

יכול להגיד לך שנסעתי בכביש 1 בעליות האלה לפחות 20 פעמים ב-4 השנים האחרונות, כמעט תמיד רק בימין ושומר הרבה מרחק. וגם בירידות כמובן.

אתה יודע מה מצחיק אותי? אנשים שנוסעים בכביש 6 על 140 כאילו הם סופר ממהרים, אבל אז אתה עובר לידם בהמשך שהם על 100 קמ"ש כי הם פתחו חלון לעשן סיגריה.. אתה ממהר או לא?

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

ב3 שנים האחרונות אני גם נוסע יום יום ירושלים- איירפורט סיטי, למדתי לשמוע פודקאסטים ולסוע ברגוע, לחסוך 2 דקות כל נסיעה לא עוזר כשאתה מסיים כל נסיעה עצבני.

אבל שוב, זה רק אני. אני מתייחס לכולם כמטומטמים, אבל ברור לי שאני יכול להיות צדיק מבחינת זהירות ומישהו ייכנס בי כי הוא בטלפון.

Just now, דובצע כתב:

עזוב את כולם 

אם אתה לא רוצה תאונה במיקרה הרע או ברקס מסריח במיקרה הטוב שמור מרחק

קודם כל תקרא את מה שהגבתי זה מסביר את הכוונה שלי לגבי השמירת מרחק.

דבר שני, התגובה הראשונה שלי הייתה בעיקר בתגובה לכל אלה שרשמו "ככה זה בארץ". לא, זה לא רק בארץ, זה בכל מקום.

פורסם
לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

צדיק מבחינת זהירות ומישהו ייכנס בי כי הוא בטלפון

בכביש אל תהיה צודק תהיה חכם 

תיקח דוגמא-חבר נהג בפקק ואני ישבתי לידו בנתיב ימין לפניו היתפנה איזה 20 מטר הוא נתן גז סיים בברקס ומאחוריו נהג חדש באיביזה שהיה בטלפון נתן גז והיתנגש בנו 

אמרתי לו לי זה לא היה קורה כי הייתי עושה את ה20 מטר במהירות מאוזנת ולא הייתי מזמין את הקוף מאחורי לחכות אותי בהאצה

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 דקות, דובצע כתב:

אמרתי לו לי זה לא היה קורה כי הייתי עושה את ה20 מטר במהירות מאוזנת ולא הייתי מזמין את הקוף מאחורי לחכות אותי בהאצה

איביזה וצעירים זה מכת מדינה

דווקא שמתי לב שמי שיש לו סיאט לאון הרבה יותר זהיר, אולי כי הרבה יותר אכפת לו מהרכב

פורסם (נערך)

פרשנות שלי:

הטנדר ישב לרכב הראשון על הזנב בנתיב השמאלי עוד קודם לכן, וההוא לא זז ימינה.

הטנדר החליט לעקוף אותו מימין ברגע שיסיים את העקיפה, רואים שהוא מאיץ ולוקח טיפה ימינה.

הרכב שמלפנים זיהה את זה ודפק לו ברקס חזק בסגנון  brake check. 

האופנוען לא זיהה את הסיטואציה, או שזיהה וניסה לברוח קדימה, אבל מאוחר מדי.

הרבה פעמים אני רואה איזה דביל כזה משתולל בלי חשבון,

וחושב מה יקרה אם הוא ייתקל בעוד דביל כמוהו.

אז הנה - זה מה שקורה...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 14 דקות, BoazB11 כתב:

הטנדר ישב לרכב הראשון על הזנב בנתיב השמאלי עוד קודם לכן, וההוא לא זז ימינה.

הטנדר החליט לעקוף אותו מימין ברגע שיסיים את העקיפה, רואים שהוא מאיץ ולוקח טיפה ימינה.

תראה בסרטון הארוך מהפייסבוק, הוא לא 'ישב עליו', הוא חצי שניה לפני עבר לשמאלי. 

נראה לי שכל הסטייה הייתה רק בגלל הקרבה לתאונה, זה אפילו לא היה קרוב לאפשרות של ביצוע עקיפה.  

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...