Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע מה אתכם, אבל לי זה נראה שפשוט נהג בנתיב השמאלי החליט לדפוק ברקס (לא קטן) וגרם לתאונת שרשרת לא קטנה.

הכביש, לפחות מזווית הצילום של הסירטון (המצלם הוא ככל הנראה רוכב אופנוע שעף מהאופנוע ונמחץ בין 2 כלי רכב לפניו) נראה פנוי (בהמשכו).

זאת אומרת שלפחות בראיה רוחבית - לא רואים איזה פקק או בעיה כלשהיא.

מצד שני, זווית הצילום שמראה מה בדיוק קורה לפני הרכב הבולם - חסרה. קשה לי להאמין שבמהירות כזו יהיה שם איזה קטנוע שנוסע ב 50 קמ"ש, אבל היו דברים מעולם ונראה שהבלימה לא היתה לינארית (וכמובן לא ציפיתי לרגע שתהיה ראיה רחוקה, בלימה מתונה ומעבר נתיב במידה ויש שם מכשול).

האם מדובר בעוד תאונה מיותרת לחלוטין ? התשובה היא - כן.

https://www.mako.co.il/breaking_news-2025/m11_w02/shorts-ae28e23a2975a91027.htm

איציק

• אהבתי 1
  • מבאס 1
  • מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לכאורה.

לא מדובר במשהו חריג בנוף הישראלי, ולמרות זאת - נסה לשים לב לבלימה של הרכב לפניו.

לפעמים גם מרחק (עצום ככל שיהיה) לא פותרים את הבעיה אם הנהג לא מרוכז, לכן "לא שמר מרחק" זה רק שליש מהבעיה.

(ייתכן) בלימה מיותרת של הרכב לפנים, אי שמירת מרחק, חוסר תשומת לב.

לא פעם אנחנו נתקלים בנהגים לפנינו שרואים נמלה חוצה את הכביש באיילון ומחליטים לדפוק את הברקס של החיים בלי לחשוב פעמיים.

לכאורה - מותר להם. החוק אומר לשמור מרחק ולהיות מוכנים לבלימת חירום של הרכב מלפנים בכל רגע.

במציאות - תהיה חכם, לא רק צודק.

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

הוא לא שמר מרחק עוד לפני הבלימה. עושה רושם שהוא ממש האיץ וסגר מרחק לפני הבלימה. מצב שבו גם מצופה שיהיה מרוכז בנהיגה.

אכן נפוץ ומרביתנו חוטאים בכך, לפעמים בגלל שאם לא תעשה זאת, יהיה מי שינצל את הפרצה. עדיין זה חלק משמעותי באירוע.

הנחת העבודה צריכה לקחת בחשבון בלימות לא צפויות.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • רעיון טוב! 1
פורסם

איכות הסרטון מזעזעת וקשה לראות מה מתרחש.

מכל מקום, רושם שהרכב שבלם נסע יחסית לאט ובהמשך בלם, הסיבה לא ניכרת בסרטון. ושהרכב המסחרי האיץ לפני שאורות הבלימה שלו מופעלים.

אין לי ספק שההתנהגות נהג הפוגע מאחור תרמה הרבה מאוד להתרחשות התאונה. כמה? צריך להבין את התנהגות הרכב המוביל.

ואני לא יכול להמעיט בנהיגה הכושלת של האופנוען שמשתחל בין הנתיבים. מזמין לעצמו צרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 דקות, מיץ פטל כתב:

עושה רושם שהוא ממש האיץ וסגר מרחק לפני הבלימה.

הסתכלתי כמה וכמה פעמים על הסירטון, לא ראיתי סימן להאצה.

ייתכן והבלימה של הרכב מלפנים (חצי שניה עדינה - ואז אגרסיבית) אולי גורמת לזה להראות כאילו הוא האיץ.

זה שהדביל עם הטנדר לא שמר מרחק - דיינו. אותי מעניינת הסיבה לבלימה האגרסיבית הזו על הנתיב השמאלי כאשר לפניך התנועה זורמת (יום שימשי, אין גשם, תנאי ראות טובים) , זה אולי נראה זניח אבל זה בדיוק חלק מההתנהגות הבלתי נסבלת של נהגים שעולים עם פחד על הכביש, מתנחלים על השמאלי - וכל גרגר חול מקפיץ אותם ללחיצה אגרסיבית על הברקס.

לפני 10 דקות, sperial כתב:

ואני לא יכול להמעיט בנהיגה הכושלת של האופנוען שמשתחל בין הנתיבים. מזמין לעצמו צרות.

זאת ברירת המחדל של נהיגה בכלים האלו כאן בארץ.

כולי תקווה שהוא יצא מזה בחיים ולמד את הלקח, כי להיות "טוסט" בין 2 כלי רכב לא נראה כמו משהו מלבב.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

ההתרשמות שלי היא דווקא יחסית לקווקוו ולרכב שבנתיב הסמוך - אלא אם גם הרכב הזה האט, ואם שני רכבים מאטים כנראה שיש לכך סיבה טובה. וכמובן שהכל במגבלה של צילום באיכות ירודה (מה זו ה״רשת״ על כל השדה?) וההסתרה על ידי הרכבים הסמוכים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 דקות, sperial כתב:

ההתרשמות שלי היא דווקא יחסית לקווקוו ולרכב שבנתיב הסמוך - אלא אם גם הרכב הזה האט, ואם שני רכבים מאטים כנראה שיש לכך סיבה טובה. וכמובן שהכל במגבלה של צילום באיכות ירודה (מה זו ה״רשת״ על כל השדה?) וההסתרה על ידי הרכבים הסמוכים.

בהודעה הראשונה יש לינק לסירטון ישירות ב MAKO באיכות טיפה יותר טוב.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

צפיתי שוב ושוב ושוב - לא מצליח למצוא שום סיבה לבלימה של הרכב מקדימה.

בכל הנוגע לטנדר - אפילו אם היה דרוך במאה אחוז ומגיב מיד, אני בספק אם היה מצליח למנוע את ההתנגשות.

מפחית עוצמה, כן, אבל מניעה מוחלטת, לא.

אילו היה קורה לי בתור נהג הטנדר - עם כל הכבוד לכישורי הנהיגה המופלאים שלי - אני סבור שהייתי מתנגש גם כן. בלתי נמנע.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הסרטון במאקו לא מטושטש, אבל אני לא מצליח להגדיל אותו ולהריץ בחצי מהירות.

הרושם שלי שהתנועה בשני הנתיבים השמאליים יחסית איטית, אז יתכן שהיתה הפרעה לתנועה, אם כי סיבתה לא נראית בסרטון. נדמה גם שעד הבלימה הרכב בשמאלי טיפה יותר מהיר מזה שבאמצעי, אבל גם אם יש הפרש מהירויות הוא קטן.

נהג המסחרית דבוק לישבן של הרכב שלפניו. לא יעשה טוב לביטוח שלו. יש לי גם רושם שמאיץ, אבל זה רושם שיכול להיות מוטעה.

פורסם
לפני 39 דקות, VromVrom כתב:

או שפשוט אפשר לשמור מרחק ולא להצמד לרכבים לתחת? 
לא יודע רעיון מטורף שכזה 

הרעיון הזה לא עובד בישראל.

ברגע שאתה שומר מרחק, דביל נכנס בדיוק למרווח ששמרת.

• אהבתי 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הדרך לשרוד את הכבישים בארץ זה להסתכל על נסיעה כאילו אתה בשדה קרב שכל שניה מישהו יכול לירות בך, או איזה כטב"ם להתפוצץ עליך ולהיות ברמת דריכות בהתאם, במיוחד על אופנוע (ויש לי גם). ככה אני נוהג ועם יד/רגל על הברקס. אסור להכנס לשאננות ורוגע כי זה מקהה זמן תגובה. אולי זה מתיש לנהוג כך, אבל מצד שני זה מציל חיים. 

• אהבתי 4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...