Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוף החופש הגדול והחלטנו לצאת לחופשה משפחתית ברומניה במטרה לנסוע קצת, לראות נופים ולחוות חוויות. ההרכב המשפחתי הוא 2 מבוגרים, ו2 ילדים בגילאי 8+11.

הכוונה בהתחלה היתה להשכיר רכב משפחתי עם בגאז גדול, התלבטתי אם לשדרג לקטגוריית מנהלים אבל חשבון הבנק החליט כבר בשבילי. לקחנו סיכון שתצא לנו האצבקית עם בגאז סביר אז מראש ביצענו אריזה חסכונית וצמצמנו ל2 מזוודות גדולות.

מה שקיבלנו היתה הפתעה, דאציה דאסטר שהספיקה כבר לצבור 22000 ק"מ על השעון. על גיפון משלמים יותר ממשפחתית אז לכאורה שודרגתי, אם כן ועד כמה נדע כבר בהמשך

על הצד הטכני מדובר במנוע 1600 בנזין אטמוספרי שמשודך למערכת היברידית, ההספק עומד על 140 כ"ס והמומנט 15.1 קג"מ. נתון מפתיע מאוד כיוון שבפועל הרגיש ממש הרבה יותר והכוח הגיע במיידי למרות שנתון המומנט מדבר על שיא ב3600 סל"ד. המנוע החשמלי נתן תחושה של כוח כבר ביציאה הראשונית מהמקום.

משקל הרכב לפני 2+2+2 מזוודות עמד על 1455 קילו, לא רכב קל בכלל וכשהיא עומדת ליד דאסטר דור קודם נראה שאין שום קשר לא רק בין הרכבים אלא גם בין היצרנים. היא פשוט גדולה יותר, נוכחת יותר ומעודכנת יותר בכל הקשור למראה החיצוני שלה.

תא המטען 478 ליטר, נשמע לא מעט, מרגיש הרבה פחות. לרכב אין גלגל ספייר, כנראה בגלל שיקולי מיקום של הסוללה ההיברידית.

לדאסטר יש מערכות בטיחות מתקדמות כמו בלימה אוטונומית, מערכת תיקון סטייה מנתיב, מצלמת רוורס מקורית, מערכת זיהוי תמרורים,  וגם מערכת שמע עם חיבור קאר פליי אלחוטי או 2 מכשירים שמחוברים עם כבל הטענה מסוג טייפ C.

המחיר שלה בארץ החל מ155000 שקל (לפיהעדכון האחרון שמצאתי בגוגל), כך שלא מדובר יותר ברכב לואו קוסט .

בתוך הרכב נחמד, ההגה מרובע, לא ברור מה היתרון אבל מרגיש קטן יותר בגודל הפיזי שלו, ועדיין לא הסתיר כלום בלוח השעונים, המושבים הקדמיים סבירים, קשים אבל חסרי תמיכה, בהתחלה הרגיש נוח אבל עם הנהיגה אחרי שעה וחצי שעתיים על ההגה מצאתי את עצמי זז באי נוחות עם כאבים בגב תחתון, לא משנה כמה שיחקתי עם המושב לא הצלחתי למצוא תנוחה שתקל על העניין הזה, התחושה הזו ליוותה אותי במשך כל 8 הימים שהרכב היה איתנו. אני יושב קרוב יחסית, זכר לקורס נהיגה מתקדמת שעשיתי בעבר, בתנוחה כזו הכרית בין מושב הנהג לנוסע שלידו כמעט ולא רלוונטית בשביל להניח עליה את היד, מתחתיה תא צר אבל עמוק ואת הגובה שלה לא ניתן לכוונן. גם תא הכפפות סביר בגודלו בלבד.

ידית ההילוכים היא בורר קטן, מימינו כפתור פארקינג והידית בוררת בין רוורס, מצב D ומצב B שהוא מצב בלימה רגנטורית. בלם היד הוא כפתור מצד שמאל של ההגה.

מתחילים בנסיעה, מכניסים לדרייב ולחיצה על הגז משחררת את הבלם יד לבד, לרכב אין אוטו הולד ואחרי הסופרב שיושבת לי בבית זה מרגיש חסר.

בנסיעה מתגלים על ההתחלה כמה דברים, הבולט בהם הוא רעשים וקרשוקים מהדש בורד, מוזר מאוד ברכב עם 22000 ק"מ אבל מצד שני רכב השכרה, והכבישים בבודפשט שממנה יצאנו היו לא משהו בלשון המעטה, הרכב כנראה עבר חיים קשים ועדיין, לא ציפיתי לזה מרכב חדש. הדש בורד עצמו קשיח, עם פלסטיקה זולה בכל מני מקומות שנראית סטייל קרבון אבל ממש לא קרבון, ומצד שני יש חלקים קשיחים יותר אבל מרגישים טוב יותר למגע כמו ידיות הדלתות שהרגישו חסונות וחזקות.

מאחור יש פח חשוף בכל מני מקומות באזור הדלתות, הרגיש לי קצת כמו הסנדרו סטפווי שהיתה לי לפני 9 שנים כרכב חברה.

המרווח טוב מקדימה, מאחור פחות, הילד התלונן שאין לו מקום לרגלים, אבל הוא בן 8 שהתרגל למרחבים של הסופרב ופתאום נהיה לו קלסטרופובי, בתאכלס היה מקום לרגליים אבל לא ענק, 2 מבוגרים יכולים לשבת שם בנוחות מסויימת אולי אם קצת פחות מרחב בין הברכיים לגב המושב שלפניהם. 

הישיבה מאחור נמוכה, החלון גבוה ודי צר, התבאסתי בשביל הילד שהשארנו את הבוסטר שקיבלנו מחברת ההשכרה בחניון ההשכרה למרות שהוא סרב לחלוטין לשמוע עליו, הוא ראה פחות החוצה אבל העקשן הקטן לא התלונן בעיקר כנראה כדי לא לשמוע אותי אומר לו "אמרתי לך". מאחור אגב אין פתחי מיזוג, גם כרית בין המושבים לא קיימת ואין גושה לבגאז מבלי לקפל מושבים, יש 2 שקעי טייפ C, והתאורה על הגג צהובה וחלשה שמזכירה יותר תאורת פנים מלפני עשור ולא מנורות הלד החזקות שהתרגלנו אליהן מהשנים האחרונות.

לגבי הבאז הפתעה, 2 המזוודות נכנסו שם בול וזהו, ניתן להוריד את המדף התחתון ולקבל עוד 6-7 סנטימטר של גובה, מתחת היו סט כלים ומשולש אזהרה וערכת ניפוח לגלגלים, אבל סף ההטענה בגובה הדלת ונוח להוציא ולהכניס דברים.

בנסיעה מצבי הנהיגה הם D+B, השני משמש כרגנרציה ובפועל כמעט ולא היה צורך להשתמש בבלמים, אבל מצד שני אין אפשרות לשלוט על ההילוך, בהתחלה חשבתי שזה לא נורא אבל בהמשך כפי שתבינו זה יהפוך להיות לחסרון משמעותי.

כשהטעינה מלאה בלימת המנוע לוקה בחסר, אין הודעה או התראה שהסוללה מלאה מלבד הצג על לוח השעונים, מורידים את הרגל מהגז ומצפים לבלימה של מערכת הרגנרציה אבל היא לא מגיעה ואם מדובר במדרון ארוך אז חוסר היכולת להאט את הרכב עם ההילוכים ממש חסרה. גם ההפתעה שפתאום מגלים שאין בלימה רגנטורית היא מוזרה בפני עצמה.

הבלמים עצמם מצויינים, נשכניים מהנגיעה הראשונה ומשם מגבירים את העוצמה, לדעתי הבלמים הטובים ביותר שיצא לי לנהוג עליהם ועברתי עשרות רכבים מסוגים שונים בחיים שלי. לגבי דעיכה אי לי מושג השימוש בבלמים כלכך מינורי שכדי להגיע למצב שבו מחממים את הבלמים צריך להיות "נהג כשרוני"  או אגרסיבי בצורה יוצאת דופן.

לוח השעונים אינפורמטיבי, אולי אפילו עם יותר מדי מידע לא רלוונטי כולל מצב הבחירה במגבים,מדובר בלוח שעונים גדול וצבעוני כשהצבע הצהוב שולט (יאללה מכבי), לרכב יש מערכת זיהוי תמרורים שפועלת היטב שמתריעה על נסיעה מעל המהירות המותרת בצפצוף מעצבן כל כמה שניות שלא הצלחתי להתעלם ממנו ולצערי גם הצודקת שישבה במושב לידי.

המולטימדיה דוברת עברית, גם הלוח שעונים, והמסך גדול יותר ממה שיש לי בסופרב או בקאמיק של אשתי שהיא ברמת הגימור סלקשיין הגבוהה. בכלל סיקסט הכינו את הרכב היטב לנהג הישראלי והכול דיבר שם עברית.

השליטה על הווליום מידית קטנה מתחת להגה בלבד, היתרון הוא שהצודקת לא יכלה להנמיך לי בזמן הנסיעה. הקאר פלי התחבר אלחוטית למרות שחיברתי עם כבל כדי להטעין את הטלפון וגם גיליתי שלפחות בסקודות החיבור יציב יותר.

היה לי חסר שעון חום מנוע, אולי באיזה תפריט או מצב של לוח השעונים הדיגיטלי ניתן היה להגיע למצב תצוגה שבו שעון החום מופיע, אני לא מצאתי אבל גם לא חיפשתי יותר מדי, אם היה רכב שלי הייתי מתעקש, אני לא נוסע בלי שעון חום.

ההיגוי מנותק, קל מאוד ואפילו קל מדי, הרכב נוח ומשכך היטב אבל הקרקושים מהדש בורד והמגש האחורי הפריעו בכבישים משובשים- אין ברירה נוסעים עם מוזיקה וזה נעלם.

במהירות עירונית הרכב זז בקלילות מפתיעה, חשמלי לחלוטין עד 40 קמ"ש אלא אם ממש רוצים להאיץ ואז גם הבנזין מצטרף לחגיגה, בהחלט שומעים אותו אבל מרגישים קצת פחות.

בעיר לא חסר כוח, אבל כן חסר בהאצות ביניים. יצאתי לעקיפה של משאית שנסעה 80 קמ"ש, לוחץ על הגז והרכב מוריד הילוך וכלום לא קורה, רק רעש ! ציפיתי להרגשת תאוצה כמו שהרגשתי במהירויות נמוכות יותר וכמעט התחרטתי שיצאתי לעקיפה. יומיים ראשונים היו בנסיעה מנהלתית בכבישי 90 קמ"ש (לכאורה) ונסיעה בכביש הטראנספרגשן הידוע בכינויו כביש הטופ גיר, רק שהמונד, קלארקסון ומיי עשו אותו עם למבורגיני פורשה ואסטון מרטין ואני הייתי בגיפון של דאציה.

במציאות המהירות הממוצעת בכביש הזה היא 40 קמ"ש ועדיין מדובר באחת מעשרת כבישי הנהיגה הטובים האירופה.

מצד לצד מדובר ב4 שעות נהיגה בכביש טכני וסופר מפותל עם פניות 180 מעלות כל כמה עשרות עד מאות מטרים וחלקן בשיפוע תלול כשצד אחד יער/ צוק אבן וצד שני מדרון או תהום ורוב הכביש צר מאוד, אגב אין כניסה למשאיות בכביש הזה, אלא רק משאיות קלות. היערות מסביב מזכירות יערות מסרטי אימה ומדי פעם הפתעה, הרכב לפניך בולם לעצירה מוחלטת ובצד הדרך עומד דוב ומנסה לשנורר אוכל (אסור לצאת, אבסור להאכיל, אסור לפתוח חלון וכפי שלמד תייר איטלקי בתחילת הקיץ לא עושים סלפי עם אמא דובה כשהיא נמצאת עם הגורים שלה, יהי זכרו ברוך) אבל אם הדובים באים לכביש סימן שיש מי שיאכיל אותם.

גם בעליות המאוד תלולות היציאה מהמקום ללא מאמץ, מישהו אחר 15 קג"מ ? הייתי בטוח שכפול ובדקתי שוב ושוב בנתוני הרכב כדי לאמת את המידע הזה.

היתרון שהתאהבתי בו הוא הבלימה הרגנטורית, 90 ק"מ של כביש הררי תלול ומרובה בפניות ומספר הפעמים שלחצתי על הבלמים כדי להאט לפני סיבוב היה כנראה פחות מ10 פעמים, כלומר עד שהסוללה התמלאה לחלוטין וכלום לא קרה, לא נעים ויכול להיות מסוכן.

בשלב מסויים עלה לי בראש אם בזמן ההאטה הזו נדלקות אורות הברקס כיוון שלא נגענו כלל הדוושה, אז סיגלתי הרגל לעצמי לרפרף קלות על הדוושה כשהיה רכב מאחורי על מנת לוודא שהוא יודע שאני בולם/ מעט ולא יכנס בי בהפתעה.

סיימנו את הטראנס, חוזרים לכביש 90 קמ"ש ודווקא שם הסוללה החלה להראות סימנים שפחות נעים לה נסיעה כזו והיא החלה להראות סימני ירידה עקבית ואיטית, מזל שכל כמה קילומטרים או עשרות קילומטרים נכנסים לעיירות וכפרים שמכריחים להאט למהירות עירונית ושם הסוללה חוזרת להתמלא. עד שהגענו לברשוב הסוללה היתה מלאה כמעט לחלוטין.

בנסיעה מהירה יש רעשי רוח מעל החלונות, רמז למבנה הקובייתי של הרכב הזה וגם ענייני בידוד הרעשים לוקח בחסר ובעיקר רעשי כביש וצמיגים.

הישיבה גבוהה, בחזית רואים את מכסה לכל אורכו, מזכיר טנדר אמריקאי ומפריע בתמרונים צפופים כיוון שיש שטח מת משמעותי בחלק הקדמי של הרכב. המראות מצד שני מצויינות עם טווח רחב והרגשה ששולטים בנעשה מחוץ לרכב. למצלמת הרוורס מטעה עם עיוות כלשהו שצריך להתרגל אליו.

צריכת הדלק עמדה על 19.4 ק"מלליטר, מספר ראוי לציון בהתחשב באופי הנסיעות והנהיגה.

לסיכום אציין שהדאציה שהיתה שם נרדף לרכב לואו קוסט ועממי ושווקה ככה כשהגיעה לארץ היא ממש לא כזו יותר, היא מתומחרת מחיר לא עממי ולא זול ומלבד פאקים קטנים של גימור היא לא נופלת באיכותה מאף רכב מודרני וזה מכניס אותה לקטגוריה מוזרה כיוון שעכשיו צריך לשכנע לקוח פוטנציאלי שהוא מקבל רכב שונה ומשלם על רכב שונה ממה שהסמל בחזית מספר עליו או על אבותיו מהעבר הלא רחוק.

אם הציבור ישתכנע הזמן יגיד, התחרות גדולה, הסיניות כבר לא מזנבות מאחור אלא עומדות בראש מורם מול המתחרות ודאציה מנסה להכהס לתחום בו התחרות קשה ומסובכת.

התגעגעתי קצת לרומניה הזו כשחזרתי לארץ, גם למדינה וגם לדאסטר ששהיתי בו 4 ספרות של קילומטרים ב8 ימי נהיגה וצבירת חוויות.

אם אשקול כזו בעתיד ? אולי כן תלוי בתג האמינות שההיברידית הזו תגלה עם הזמן.

אני בהחלט נהניתי ממנה.

• אהבתי 8
פורסם

בלי תמונות זה לא קרה…. כי נראה שנהנית. ההערות שלי על רומניה בשרשור לפני מספר שבועות לאהתופסות למי שעדיין לא חרש את אירופה. וכמובן קטעי הנהיגה נטו.

אגב, לגבי עברית - כנראה שרנו דואגת לנו כבר מזמן. לפני כ-9 שנים שכרתי בבלגיה רנו אספאס (חלום לטיול משפחתי, חבל שלא משווקת בישראל) וגם היא היתה דוברת עברית רהוטה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

בלי תמונות זה לא קרה…. כי נראה שנהנית. ההערות שלי על רומניה בשרשור לפני מספר שבועות לאהתופסות למי שעדיין לא חרש את אירופה. וכמובן קטעי הנהיגה נטו.

צילמתי פה ושם את הרכב, אני לא מצליח להעלות כיוון שהתמונה משום מה גדולה מדי בשביל שהאתר יקבל אותה. עדיין עובד על הצד הטכני של הדברים.

פורסם
לפני 3 שעות, Roycohen1979 כתב:

יומיים ראשונים היו בנסיעה מנהלתית בכבישי 90 קמ"ש (לכאורה) ונסיעה בכביש הטראנספרגשן הידוע בכינויו כביש הטופ גיר, רק שהמונד, קלארקסון ומיי עשו אותו עם למבורגיני פורשה ואסטון מרטין ואני הייתי בגיפון של דאציה.

במציאות המהירות הממוצעת בכביש הזה היא 40 קמ"ש ועדיין מדובר באחת מעשרת כבישי הנהיגה הטובים האירופה.

כביש מדהים, 

האמת שהייתי ביוני 2024 והכביש היה די ריק, היו מקטעים שיכולתי ללחוץ בהם, רק חבל שנתקעתי עם אלנטרה 1.6 אטמוספרית ולא עם משהו קצת יותר חזק :Devil:.

חבל שאיכות ההרכבה לא גבוהה בדאצ'יה, מזכיר לי פוסט שכתבתי לפני 9 שנים על דאסטר דיזל ידנית, אותו סיפור עם ברגים חשופים וכדומה.

נשמע שנהנית, אשמח גם לתמונות.

תודה על השיתוף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

או שתפתח באפליקציית צילום/ציור ותשמור jpg בהגדרות גודל קובץ פחותות. אפילו הצייר של חלונות עושה את זה בקלות ב-save as

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, Roycohen1979 כתב:

שעכשיו צריך לשכנע לקוח פוטנציאלי שהוא מקבל רכב שונה ומשלם על רכב שונה ממה שהסמל בחזית מספר עליו או על אבותיו מהעבר הלא רחוק.

לא יודע בן כמה אתה, אבל קשישים כמוני זוכרים שאמרו את אותו הדבר בדיוק גם על סקודה...

ברווח שבין הפייבוריט ועד הסופרב שלך, אפשר להעביר עדר של ממותות...

סקירה מעניינת מאד.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
בתאריך 1.9.2025 בשעה 12:41, sperial כתב:

ההערות שלי על רומניה בשרשור לפני מספר שבועות לאהתופסות למי שעדיין לא חרש את אירופה. וכמובן קטעי הנהיגה נטו.

איזה הערות?

פורסם

שרומניה לא מציעה הרבה חידושים למי שביקר כבר כמה פעמים ברחבי אירופה, במיוחד המרכזית (היה איזה ויכוח שבו היתה השוואה עם שווייץ).

פורסם

בהחלט יכולה להציע חידושים גם למי שביקר כמה פעמים באירופה.

בתור תייר - מדינה נהדרת, יש יופי של נופים וערים לבקר בהן,

יש גם מקומות יפים שלא מביישים את שוויץ. לא צוחק.

כל זה עם טיסה קצרה יותר, במחירים הרבה יותר שפויים ועם תחושת ביטחון עדיפה על זו שיש במערב או במרכז אירופה.

(בלי קשר לזה שיש ברומניה אוכל טוב לדעתי שזה עוד בונוס)

התשתיות טעונות שיפור, אבל משני הביקורים שלי (בהפרש של 8 שנים) יש שיפור ואני מאמין שזה ימשיך ככה.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

לא שאין ברומניה מקומות יפים ומעניינים, אבל לא מצאתי אותה מעניינת במידה חריגה, המקום שלה ב-bucket list שלי נמוך, לא נראית לי יעד מועדף כאשר אחזור לנסוע. הזיכרון הכי מובהק שלי הוא הביקור הלילי בחדר המיון בבית החולים בטרגו מורש, אחרי שאיזה שבב נכנס לעין של אשתי. היה בזה איזה קטע תרבותי.

פורסם

כמדומני היית בטיול מאורגן. אולי לא לקחו אותך למקומות השווים באמת?

אני בהחלט עוד אחזור, בייחוד כשיהיו טיסות ישירות לבראשוב שיאפשרו להגיע ישר לאיזור הזה שיכול להוות נקודת התחלה טובה לטיול.

ויכול להיות שאגיע לאיזורים חדשים ברומניה שטרם ביקרתי בהםף כמו קלוז' או יאש.

לא סתם גם יש לרומניה המון טיסות מישראל, נכון שחלק לא קטן זה אנשים שטסים לבוקרשט, אבל גם לא מעט טסים לטייל, פגשנו לא מעט ישראלים בכל מיני מקומות, בעיקר בסיבוב השני שלי ברומניה.

• אהבתי 1

פורסם

תראה, אני מרגיש די שבע ודי קשה לרגש אותי. עוד טירה, עוד ארמון, עוד סכר - כבר ראיתי מספיק. הייתי ברומניה 3 חודשים אחרי שבועיים במערב קנדה. אז מדובר במשהו שונה לחלוטין, אבל שם הרגשתי שיש חידושים מרעננים. מבחינתי רומניה היתה more of the same של נסיעות. לא רק היא. שנה קודם היינו בסופיה והסביבה. שוב, נחמד, אבל זוכר נקודה אחת או שתיים ולא גורם לי רצון לחזור למקום. יש מקומות שמרגשים אותי ויש שמאכזבים.

פורסם

בחו"ל אני לא מחפש חידושים ולראות אתרי תיירות, ועוד טירה ועוד ארמון לא מעניינים אותי.

כל אתריי התיירות והעתיקות שמלאים בתיירים בגדול לא מעניינים חוץ מאתרי טבע אולי.

לא הייתי בשוויץ, כן הייתי ברומניה, היה אחלה הייתי שמח לחזור. 

כל מדונה מעניינת בדרך שלה. חו"ל בשביל זה לא עוד טירה ועוד ארמון, זה יותר לעשות Reboot, לשנות את תמונה הרקע בחלון, לשהות במזג אוויר יותר נעים, לראות יותר ירוק ויותר מים, לראות פורמט חיים אחר ותרבויות אחרות, לנהוג ברכב אחר שונה ממה שיש לי ובכבישים אחרים ולראות דברים שמעניינים אותי והם לאו דווקא אתרי תיירות מפרוסמום. 

אני יכול לנסוע בטראם לראות מסוף תחבורה ציבורית בפאתי עיר כלשהי לדוגמא. 

יש כמה מדינות וכמה ערים שביקרתי בהן פעמיים או שלוש. ביקור שני מאפשר להגיע למקומות שלא הספקת בראשון והוא גם היה מעניין לא פחות מהראשון, אם לא יותר. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

התחביב שלך מיוחד.

ברור שהנסיעה נועדה ליציאה מהשגרה, אבל מחפש עוד ערך מוסף. ואני לא נוסע לבד, צריך להביא בחשבון גם את מה שמעניין את הזוגית (לא לדאוג, קניות ממש לא בראש הרשימה). נהנים בעיקר מנופים וכמובן אתרים עם ייחוד. ויש גם אכזבות. למשל - בנסיעה האחרונה, לפני כמה חודשים, הגעתי למקום שאליו רציתי להגיע כבר לפני 45 שנה - סטונהנג׳. אכזבה רבתי, הולכים בשביל שמקיף את האתר במרחק 50 מ׳ ויש גם מעין מוזיאון פתוח שמתאר 3 בקתות פרה-היסטוריות. אבל בדרך ביקרנו בעיר העתיקה באת׳ שעשתה את היום. 

אבל, מצד שני, לנסוע בטראם לראות נוף  או עיר יפה יעשה טוב. לקחת את האישה למוזיאון התחבורה הצמוד זו כבר בעיה. היא תשתעמם יותר ממה שאני אשתעמם ב-M&S או פרימרק. 

עריכה אחרונה על ידי sperial

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...