Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תומר הדר קווים לדמותו

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הבעיה איתו? שהוא ״בוטה״ מידי? ישיר? לא מתחנף ליבואן?

הסגנון שלו לא מוצא חן בעיניך, אבל הוא ככל הנראה חושב שזה מגניב.

כל סקירה, חשודה באיזה שהוא אופן. אצלו לפחות החשד מעט פחות.

רוצה התרשמות אמיתית, קח נסיעת מבחן בעצמך.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לא יודע מה מטרת השרשור, אבל הייתי מציע להם רשימת נושאים שעליהם אפשר לדבר בשיחות מהבגאז' או לעשות כתבות..  אם הם קוראים כאן. למיטב זכרוני ייתכן שתומר אף היה חבר פורום כאן?

1. להביא נניח 10% מכוניות עם גיר ידני (וחלאס להגיד שלא מביאים כי אין ביקוש.. באירופה הגיר הידני עושה חיל. ברגע שיביאו, יהיה ביקוש).

2. ביורוקרטיה - למשל, מכיר מקרה שהאוטו עבר טסט - ולמרות זאת נשלח מכתב כאילו אין טסט בתוקף... מה ולמה?

3. הדברים הטובים שצריכים להשתפר כאן בארץ - תרבות נהיגה? 

ואם יש למישהו את כתובת המייל שלהם, אני אשמח..

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

https://www.maor-swisa.com/

יש טלפון ומייל של מאור , 

ובאתר כלכליסט (שלח מייל לכתב)

[email protected]

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 25 דקות, saar5555 כתב:

...

1. להביא נניח 10% מכוניות עם גיר ידני (וחלאס להגיד שלא מביאים כי אין ביקוש.. באירופה הגיר הידני עושה חיל. ברגע שיביאו, יהיה ביקוש).

...

הרכב הנוכחי שלי ידני.

לפניו שני רכבים היו אוטומטים מסוג של חוסר ברירה.

לפניהם תמיד ידניים... אני ממש אוהב לנהוג עם רכבים ידניים, ודרך אגב לא בהכרח רכבים חזקים או ספורטיבים.

הרכב הבא יהיה כנראה אוטמטי, ולמה?

לפני כחודש הגעתי עם הרכב למוסד רפואי, לאחר בדיקה אמרו לי  שמזמנים לי אמבולנס להעברה לבית חולים, אמרתי שאני עם רכב ואני אנסע עצמאית, השיבו שהם אוסרים עלי לנהוג ברכב.

הזמינו לי נ.ט.ן שהסיע אותי לבית חולים.

עכשיו לכו תשיגו מישהו שיש לו רישיון נהיגה ידני, כדי שיוציא את הרכב מהחנייה ויעביר לבית שלי... ובטח בעוד 5 או 10 שנים זה יהיה עוד יותר קשה.

אין מה לעשות רכב ידני זה סוס מת... ואת זה כותב מישהו שממש אוהב לבחוש במוט ההילוכים, ולא, רכב אוטומט שמעבירים בו את ידית ההילוכים קדימה ואחורה בשביל להחליף הילוכים לא נותן את אותה הרגשה כלל וכלל.

כמה מורי נהיגה על רכבים ידניים יש בכלל?

כמובן שיש, אבל נדירים כמו חדי קרן (כחולים).

• מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, Ron Poh כתב:

כשאני שואל צעירים - יש תשובות שלומדים לנהוג על ידני.

ולדעתי גם המשאיות לימוד נהיגה - עדיין ידניות.

לפני כשעה, Ron Poh כתב:

אין מה לעשות רכב ידני זה סוס מת... ואת זה כותב מישהו שממש אוהב לבחוש במוט ההילוכים, ולא, רכב אוטומט שמעבירים בו את ידית ההילוכים קדימה ואחורה בשביל להחליף הילוכים לא נותן את אותה הרגשה כלל וכלל.

מה לעשות, אני מסרב לקבל את זה. עובדה, היום יש סוזוקי סוויפט עם גיר ידני... 2025, עדיין ניתן לרכוש (בסוף הלכתי על סקודה פאביה...חדשה. בעבר ב-2010, היתה לי פאביה ידנית.. ואח"כ איביזה ידנית.. בערך משנת 2000 נוהג על ידניות.. ורק אחרי 24 שנה עברתי לאוטומטי). 

ניתן לחוקק חוק שהיבואן ייבא % מסויים רכבים ידניים. או משהו כזה. 

לפני כשעה, Ron Poh כתב:

עכשיו לכו תשיגו מישהו שיש לו רישיון נהיגה ידני, כדי שיוציא את הרכב מהחנייה ויעביר לבית שלי... ובטח בעוד 5 או 10 שנים זה יהיה עוד יותר קשה.

כנראה שאתה צודק.

לפני כשעה, Ron Poh כתב:

הרכב הנוכחי שלי ידני.

פשוט תהנה ממנו. ותסע בדרכים טובות. אני מאוד מתגעגע לרכב ידני. מסתבר שההנאה מנהיגה הרבה יותר משמעותית בגיר ידני. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לפני כשנתיים הרכב שלי היה בטיפול תקופתי. כשהגעתי לאסוף אותו הבחור במוסך התנצל שהרכב לא נשטף. לדבריו הוא לא מצא עובד פנוי, עם רשיון לגיר ידני, בשביל להוציא את הרכב לשטיפה. 

• מצחיק 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אני לא יכול למחוק הודעות בנושא "גיר ידני או אוטומט".

אם ממש דחוף לכם, פתחו שרשור נוסף.

נא להישאר בנושא המקורי, היה סבבה עד עכשיו.

פורסם
לפני 6 שעות, saar5555 כתב:

הופה הופה, פה זה לא אירופה.

ואכן אין ביקוש, וכשהביאו... לא היה ביקוש.

גם אם המכונית זולה יותר, אין ביקוש.

ובשוק יד שנייה, אין ביקוש.

ואין ביקוש, כי... אין ביקוש.

וזו עובדה

________

לגבי תומר, הוא מבין שתפקידו לבדר, ולפחות הוא מעביר ביקורת ולא מתחנף בכל דבר. זה לכשעצמו, מרענן.

אני לא יכול לסבול ביקורות רכב משבחות אחרי משבחות אחרי משבחות.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מתחבר לגישה שלו מצד אחד, סלידה מחשמליות וחיבה למכונות נהיגה טהורות ואמיתיות, לגמרי אולדסקול סטייל. כל הדיבורים על ה106ים ראלי, וכו'… קול, מגניב, כמעט ולא שומעים את זה יותר. נשמע שהוא יודע לנהוג, מבין ברכבים ולא רק מדקלם מפרט. בקיצור, מה שאני מצפה מכתב "רכב". (בעולם שבו מסקרים מוצר חשמלי מברושור היבואן) וגם החולצות תמיד מגניבות ולגמרי מראות שהוא פטרול-הד אורגינל.

מצד שני, בוערת בו שנאת יבואנים, או שיש לומר שנאת עשירים. 

זה התחיל נחמד, כשהיה נראה שרק מסרב ל"טובות הנאה" כמו השקות בחו"ל וכו' בתור אג'נדה של "אני לא למכירה". 

אבל זה מסלים (לדעתי בשל הקצנת הדמות, והרייטינג) לכל מיני כתבות חסרות נתונים וביסוס, שעל סמך איפה חונים רכבים מגויילים מסיקות מסקנה שזה לא נמכר, שהיבואן תקוע, שמבסס דעה שרכב שעומד בשמש נמס, ועוד כל מיני מניירות לא נכונות או לא מגובות בנתונים. וכל זה שוב, ללא נתונים מגובים, עם אג'נדה לא ממש נסתרת של שנאת יבואנים/עשירים. (גם כל מיני שטויות שהוא אומר על צורת הלבוש שלו, כאילו היבואנים לא קנו לי מכנס אלגנט אז באתי בשורט)

הבעיה, 

שהעם שלנו אוהב לשנוא עשירים, ולכן הוא צובר רייטינג, והשטויות הלא מגובות שהוא אומר, מופצות לכל עבר.

סתם דוגמא מהיום, הגיע איזה מכולה של ג'אקו כלשהו, וישר תגובות בפוסט "ישר לרננים"… "איפה תחנו אותם" "יאללה להעלות אבק בנמל" "מחכים לכם בירכא".

הכל מניירות של תומר הדר ששתל את זה בראש שלנו בלי לגבות בנתונים. 

כאילו כל היבואנים טיפשים שעושים שטויות והוא הגאון הגדול שיודע מה ואיך נכון. ומשימתו בחיים היא להזהיר אותנו. קצת בולשיט מגמתי. 

חבל שהוא ממשיך להיתפס לדמות הזו, ואז רואה שזה מביא רייטינג וחופר את הבור הזה עמוק יותר. 

• רעיון גרוע 1
פורסם

כמו שאמרת - דמות.

מצד שני נתוני משרד התחבורה מול איגוד היבואנים, אני בצד של הנתונים הממשלתיים.

מלאי לא מכור - לא צריך להיות גאון, כן יש מלאי לא מכור. מה גודל המלאי - זה כבר סוד מסחרי ולא הוא כל כתב אחר יכולים לגלות, אולי רק בדיעבד על פי דוחות גיול שגם זה לא ממש זמין אבל עדיין ניתן להערכה שמדובר בעשרות אם לא מאות מכוניות.

בעבר היה כאן דו״ח מסירות חודשי שנגזר ממאגר משרד התחבורה. שם אפשר היה לראות תמונה טובה של מה קורה בשוק, אבל לא מדוייקת באשר לגיול או נתונים דומים(ליסינג/פרטי) 

אבל בזמנו, התגלה לי שמלאי הקופרה 290 סוף הדגם תחת מותג סיאט עבר כולו לאוטו דיל עם השקת דגמי קופרה לאון 300. והמספר שנחשף אז היה 70 יחידות (לא רשמי, אבל ממקור מהימן) 

שטן המחירים היה מפרסם דבר דומה, מעובד קצת אחרת.

פורסם

לפני 10 שעות, saar5555 כתב:

היבואנים עושים את השיקולים המסחריים שלהם. גיר ידני כנראה לא הצלחה גדולה.

לפני 10 שעות, Ron Poh כתב:

הרכב הנוכחי שלי ידני.

לפניו שני רכבים היו אוטומטים מסוג של חוסר ברירה.

כמובן שיש, אבל נדירים כמו חדי קרן (כחולים).

אצלי זה לא יקרה כי כל הילדים שלי ידעו שאם הם יעשו רשיון על אוטומט לא יהיה להם על מה לנהוג. כיום לרובם יש רכב ידני והם לא מצטערים.

מורים לנהיגה ידני קצת יותר קשה למצוא, אבל אפשרי.

מאחל לך בריאות טובה ושלא תזדקק לחפש מי יזיז לך את הרכב.

לפני 8 שעות, saar5555 כתב:

ניתן לחוקק חוק שהיבואן ייבא % מסויים רכבים ידניים. או משהו כזה. 

אנ הייתי מעדיף שיחוקקו יבוא של אחוז מסויים בצבע ולא לבן\אפור\שחור.

לפני 4 שעות, dj_dani כתב:

אני מתחבר לגישה שלו מצד אחד, סלידה מחשמליות וחיבה למכונות נהיגה טהורות ואמיתיות, לגמרי אולדסקול סטייל. כל הדיבורים על ה106ים ראלי, וכו'… קול, מגניב, כמעט ולא שומעים את זה יותר. נשמע שהוא יודע לנהוג, מבין ברכבים ולא רק מדקלם מפרט. בקיצור, מה שאני מצפה מכתב "רכב". (בעולם שבו מסקרים מוצר חשמלי מברושור היבואן) וגם החולצות תמיד מגניבות ולגמרי מראות שהוא פטרול-הד אורגינל.

מצד שני, בוערת בו שנאת יבואנים, או שיש לומר שנאת עשירים. 

זה התחיל נחמד, כשהיה נראה שרק מסרב ל"טובות הנאה" כמו השקות בחו"ל וכו' בתור אג'נדה של "אני לא למכירה". 

הוא לא סולד מהחשמליות הסיניות בגלל חשמליותם, אלא בגלל האיכות הנמוכה והתרכזות באיבזור (מישהו אמר הונג צ'י)?

היבואנים לא טיפשים בכלל ואת הרווח הגדול עושים מלמכור זבל סיני ביוקר, תוך כדי זה שהם משקרים ללקוחות שלהם (זמני טעינה). תומר ומאור קצת מפוצצים את הבועה של היבואנים.

• אהבתי 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...