Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תומר הדר קווים לדמותו

פוסטים מומלצים

פורסם

אישית אני מאד אוהב את הכתבות שלו, ואני לא מבין את הסלידה ממנו?

סך הכל הוא סוקר רכבים בארץ בצורה טובה ומצליך לייצר השוואה בין הרכב הנסקר למתחרים.

אפשר לא להסכים אם כל מה שהוא אומר אבל עוד לא ראיתי סקירה שלו שהרגשתי שהיא מוטת לכיוון מסוים.

• אהבתי 3

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)

אני גם לא ממש מצליח להבין מה הסלידה ממנו.
דווקא אהבתי בזמנו את הביקורת שלו על הBRZ דור שני.
סך הכל בחור חביב גם אם נתפס לנושאים שפחות קשורים לסקירות רכב.

לגבי "לא רואה ביקורות רכב בישראל", מודה שרובן מרגישות כמו פוסט שמחפש מקסימום לייקים מאשר ביקורת רכב, אבל מדי פעם יש ביקורות טובות ועדיין נחמד לקרוא פרספקטיבה של בוחנים בישראל. 

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

משעשע אותי מאוד כל התרד הזה :)

מהכירות רופפת עם תומר מהתקופה של המפגשים והפעילות בפורום - נראה לי הוא גם היה משועשע אם הוא היה קורא / קורא את זה עכשיו.

מבחינתי זה מסוג הדברים שנכנס לסמי בידור / סמי כתבה וככה מתייחס לזה.

לא רחוק מאיך שטופ גיר עשו במשך רוב הקריירה מבחינת המטרה

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני לא מת על הסגנון שלו גם .אבל אני חושב שבהשוואה "לכתבי" רכב אחרים שאתה לא מבין למה אין שם כתובית תוכן ממומן הוא לא כזה רע.

• אהבתי 5
פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

אני גם לא ממש מצליח להבין מה הסלידה ממנו.

אני הייתי מהמר על הנושאים של הכתבות שלו

מוריד מחירונים של דגמים מסויימים?

צ'ק

מעלה כתבות על מלאי עצום של מכונות חשמליות אצל יבואנים?

צ'ק

לפחות יש לו יושרה להראות דברים קצת פחות נעימים לצרכן בשוק הרכב הישראלי

-

פורסם

נו באמת. זה כמו לתת לי קרדיט על הזריחה.
"מוריד מחירונים" לא פחות ולא יותר. למה כמה אנשים יש אתה חושב שמתעניינים בכתבות במדור רכב ועל בסיס זה קונים רכבים? כלום בפיתה. כדי שזה יזיז משהו לביקוש של דגמים מסויימים צריך מסה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני פחות מתחבר לסגנון של כתבות הוידאו שלו. מצד שני אני מעריך אותו מאוד על היושרה והיכולת להגיד את האמת בפנים לגבי חסרונות של רכב או רכבים שהם פשוט לא ראויים.

תומר הדר היה מהיחידים או אפילו היחידי שאמר בריש גלי שהסוזוקי ההיברידיות הן בלוף. בסקירות רבות אחרות, ככל שהתייחסו בכלל לנושא המיילד היבריד זה שולב בעדינות איפשהו במרכז הכתבה, לפעמים בשפה מעורפלת, לפעמים בכלל לא.

יש לא מעט אתרים שדורשים קריאה מעמיקה בין השורות כדי להבין מה טוב ומה רע ברכב מסוים, עם כל מיני משפטים מפותלים. ב'אוטו' בכלל מתמחים בתחום, דוגמא מהמבחן הראשון באתר כרגע, לג'נסיס:

"זהו אינו רכב ספורטיבי לעילא, אבל הוא בן לוויה מוצלח מאוד לנהיגה מהנה בכבישים המפותלים. בכבישים הדוקים, הישבן נע קלות הצידה בתאוצה אגרסיבית, ומורגש שהרכב מבוסס הנעה אחורית. יצוין כי השילוב של מידע מעט חסר בנהיגה דינמית עם הכבישים אותם בחרתי, כאלה שלא משאירים הרבה מקום לטעויות, הביא לכך שהורדתי קצב במעט. 
הנשיכה הראשונית של הבלמים בעומס אינה חזקה דיה ואני הייתי מעדיף נשיכה חזקה יותר, גם כדי להתאים אותה למסה המרובה שצריך להאט, כאמור 2.1 טון. "

אצל תומר הדר אפשר היה אפשר להבין אם האוטו טוב בסיבובים או שההגה מת, אי אפשר להבין היכן המגבלות והברקסים גרועים...

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני שעתיים, BEEKER כתב:

מעלה כתבות על מלאי עצום של מכונות חשמליות אצל יבואנים?

צ'ק

התייחסות למיילד הייבריד - אחלה.

התייחסות לכתבות רכבים ענייניות - אחלה.

להגיד שיש מלאי "עצום" - בולשיט מגמתי ולא מוכח. 

מי מגדיר מה זה "עצום"? הוא? 

מאיפה לו מה מלאי היבואן, מה תוכניות היבואן... 

גם כל הביטויים האלו של "מסליקים" או "מחביאים"... מי שרוצה להחביא לא חונה בחנייה של קניון.

הוא משתמש במילים המפוצצות האלו, בלי שום נתון שמגבה מאחורה. = בולשיט. 

פורסם

אני דווקא נהנה לצפות בו, ביום שבו הוא יופיע בפרסומת לרכב/ליסינג ... אפסיק להנות. סה"כ עושה רושם של בחור רציני שיודע לעשות צחוקים.

• אהבתי 2

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 10 שעות, amosbmw כתב:

גם מפורשה ופרארי לא נחסכת ביקורת כשצריך, לא השתפכות ילדותית "נתנו לי לנהוג ברכב שעולה מיליון ש"ח".

ספציפית לגבי פורשה, ראית לאחרונה ביקורת נוקבת של כתב רכב או משפיען על רכבי הספורט שלהם, ולא משנה איזו שפה הוא דיבר? רוב מבחני הדרכים של הרכבים החדשים שלהם מעבירים רוח חיובית והרבה מאלו המצולמים לא רחוקים מלהזכיר פרסומת ארוכה. זה מורגש במיוחד בדגמי קצה ובגרסאות מוגבלות. לא שומעים למשל שה 718 גומרת ציריות במסלול ($5000 ב Dealerships), שבור עמוק מדי בכביש או אבן שפה תלולה מדי במסלול ב GT3 או GT4 גורמים ל Strut Tower לקרוס ($10000 ב Dealerships) או שב GT3 יש כשלים של ה PDK, כולל אחד שקרה בארץ. זאת בזמן שבמבחנים של ברז מציינים את בעיית שימון המנוע במסלול ובמבחנים של מיאטה מציינם את בעיות הגיר. פורשה מקבלים הרבה הנחות.

מומלץ להקשיב מ 39:50:

פורסם (נערך)

אני לא רואה סקירות וידאו, אין לי סבלנות לזה.

לבקשתך, קראתי עכשיו מבחן אקראי של פורשה GT3 Touring בגיליון האחרון של AMS.

יש גם התלהבות מחלק מהתכונות, אבל בשורה התחתונה הם אומרים שהיא לא שווה את המחיר, קררה רגילה עם מנוע טורבו נותנת תמורה הרבה יותר טובה. מזכירים כמה פעמים שהדגם הספציפי מאוד לא נוח, ומצויד בצמיגים קיצוניים שנותנים ביצועים פנומנליים בכביש יבש ומעט חם אבל ממש גרועים בתנאים אחרים.

Screenshot_20250812-233238.png

Screenshot_20250812-233144.png

Screenshot_20250812-232948.png

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הציטוט והסיכום באמת לא בטון הטיפוסי של המבחנים באנגלית שעשו ל GT3 (חלק מהטקסט שמופיע דווקא כן מזכיר אותם). מעניין אם הגרמנים ביקורתיים יותר כלפי פורשה מעמיתיהם דוברי האנגלית.

פורסם
לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

מה כמה אנשים יש אתה חושב שמתעניינים בכתבות במדור רכב ועל בסיס זה קונים רכבים? כלום בפיתה. 

לדעתי אתה טועה,

הכתבות הללו מופיעות בפיד, לא חייבים לקנות רכב כדי להיחשף אליהן, והם כן משפיעות.

אנשים עושים חיפוש בגוגל לפני שקונים רכב,

ומספיק כתבה אחת כדי לוותר על רכב מסויים ולעבור לדגם אחר.

לפני 7 שעות, dj_dani כתב:

מי שרוצה להחביא לא חונה בחנייה של קניון.

אבל זה יכול להעיד על מי שתקוע עם מסה עצומה של רכבים שלא נמכרו

• רעיון טוב! 1

-

פורסם

קצת פריקה:

לדעתי, תומר הדר עושה עבודה סבירה.

התרשמתי ממנו, שבאמת הוא אוהב רכבים ונהיגה, ומנסה "ללכת בין הטיפות" כשהוא כותב ביקורת על רכבים - גם אם הוא לא אהב את הרכב, הביקורת שלו תהיה זהירה,

כי מה-לעשות, אם הוא ירגיז את היבואן ויכתוב ביקורת יותר-מדי לא-מחמיאה, הוא פשוט לא יקבל יותר רכבים לבדיקה (זה מה שקרה בזמנו עם רוני אהרונוביץ' ע"ה).

הוא גם מהבודדים (ככה הוא מצהיר) שלא יוצא להשקות נוצצות בחו"ל,

שבינינו, אחרי כמה השקות כאלה (עם הטיסות שרבות מהן במחלקת-עסקים ,המלונות הטובים, טיולי-אווירה למיניהם, והתשורות הצנועות שמקבלים), כתבי-רכב עלולים להטות את דעתם לטובת היצרן.

צריך להבין שמי שבוחר להיות כתב רכב - יש אתגר בתפקיד הזה.

הוא עובד בסביבה מונופולית (אני לא מדבר אפילו על היבואנים, אלא על היצרנים. בכל העולם יצרני מכוניות נחשבים לסוג של מונופול - לא עשית משהו שמוצא-חן בעיניי היצרן - לא תקבל רכבים לבחינה, ותשכח מהזמנה להשקות של רכבים), ולמעשה נדחק לכתוב כתבות, שמצד אחד, אמורות לתת ביקורת נאמנה לצרכנים, ומצד שני, לא ירגיזו את בעל-הבית. 

ובל נשכח שהוא עובד בעיתון - שגם נמצא באתגרים משלו, ובד"כ לא משלם משכורות גבוהות.

לגבי הליצנות - אולי זה במכוון ואולי לא, אבל אני מניח שהוא ראה מה אחרים עושים (למשל Matt Watson מ- carwow), והחליט שבשביל הרייטינג, קצת ליצנות לא תזיק.

וגם הקמפיינים שלו לגבי רכבים חשמליים - זה אותו דבר. להמציא את עצמו מחדש, לייצר אייטמים, לקבל רייטינג(שמכניס פרסומות), וכך לשמור על הרלוונטיות ועל מקום העבודה שלו.

ולגבי הסינים - תיכנסו רגע לנעליים של כתב רכב.

אם הוא מקבל רכב עם מנוע בעירה (רגיל/היברידי/דיזל), כמה זמן לוקח לו לתדלק?

אבל, אם הוא מקבל רכב חשמלי/plug in hybrid , אז כחלק מהכתבה, הוא צריך לטעון את הרכב ולציין את איכות הטעינה, וכמה זמן זה לוקח?

ואז (במקרה הטוב), בכל מבחן כזה הוא מבזבז לפחות חצי שעה על מציאת מקום הולם, והמתנה עד שהרכב יואיל בטובו להטען.

מה לעשות שרוב הרכבים החשמליים/נטענים הם סיניים למיניהם, ומה לעשות שהוא בזבז על כל אחד כזה לפחות חצי שעה טעינה.

אי אפשר שלא להמנע מהמסקנה שהוא קישר בין הסיניים לחשמלים, וקיבל איזו התנייה על הסינים - מה , שוב פעם יש סיני למבחן? שוב פעם להמתין חצי שעה עד שייטען?

כמובן שיש כאלה עם ממשק מפוזר מהמסך (סטייל-כמו-טסלה) ,הנדסת-אנוש שלא תמיד מוצלחת, לפעמים מתלים לא מכויילים טוב - גם אלה לא עוזרים.

אז הוא מקבל איזה אנטי לסינים.

ואני בטוח שהסינים ישתפרו גם בתחום הזה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, ntd כתב:

לגבי הסינים - תיכנסו רגע לנעליים של כתב רכב.

אם הוא מקבל רכב עם מנוע בעירה (רגיל/היברידי/דיזל), כמה זמן לוקח לו לתדלק?

אבל, אם הוא מקבל רכב חשמלי/plug in hybrid , אז כחלק מהכתבה, הוא צריך לטעון את הרכב ולציין את איכות הטעינה, וכמה זמן זה לוקח?

ואז (במקרה הטוב), בכל מבחן כזה הוא מבזבז לפחות חצי שעה על מציאת מקום הולם, והמתנה עד שהרכב יואיל בטובו להטען.

כתב רכב צריך להיכנס לנעליים של הלקוח, לא להפך.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...