Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם,

מתעניין לקנות סיאט אטקה 2021 עם 65 אלף קמ.

מה דעתכם על הבדיקה? לא יודע מהכסתח של המכון בדיקה ומה באמת משמעותי.PXL_20250417_1016137252.thumb.jpg.3de6644831b00be05adf7640b49ee4ab.jpg

פורסם

תוכל להרחיב את הסעיף של תיבת הילוכים כדי שנראה אם זה כסת"ח או משהו אמיתי?

לא הבנתי לגבי מגדש הטורבו , הוא לא תקין או רק אין אחריות?

לגבי מערכת התאורה אם אלו פנסי לד קבועים שלא ניתנים להחלפה ברמת נורה , החלפת יחידת תאורה קדמית עשויה להיות יקרה מאוד. 

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לגבי התיבת הילוכים, לא רצו שיהיה ליד הרכב במהלך הבדיקה. בסיכום בדיקה אמרו שיש נזילה שם ושצריך לבדוק במוסך... לא היה סימן שמן בחניה של הרכב. בעל הרכב אמר שהקלאץ שופץ לפני 2 אלף קמ.

פורסם

הוא לא נותן לי לשלוח הודעה כי לא פרסמתי מספיק הודעות, אז תשלח לי אגיב.

בכל מקרה לא הבנתי מה אתה רוצה לבדוק, אשמח שתרחיב.

פורסם

אין משהו חמור למעט שני דברים שצריכים בדיקה, הלד בפנס עובד? זה משהו שאתה יוכל לבדוק בעצמך.

לגבי הנזילה, פה צריך לבדוק במוסך, נקישה יכולה להיות כסת״ח, הרגשת משהו חריג בנסיעה?

יש פה גם דבר חיובי שיש לך מצמדים חדשים. מכטרוניק גם הוחלף?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא הרגשתי נקישה או משהו חריג, אבל אם אקח את הרכב שוב אשים לזה יותר לב.

לגבי הלד הבודק אמר שהנורה מתחילה להצהיב וכנראה אצטרך להחליף בקרוב, מדובר בתיקון של גג 500 שקל לא? קל לבצע לבד כמו נורה רגילה?

לא תוקן מכטרוניק.

תודה על העזרה

פורסם

לגבי הלד, בדרך כלל זה יקר, כי צריך להחליף את כול הפנס, קח הצעת מחיר.

לגבי המכטרוניק קח את זה בחשבון בעתיד.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

איזה גועל של מכון, איזה מכון שנדע להתרחק ממנו?

בושה שהם לא יודעים להתחבר ולבדוק נתוני גדישה בסכום שהם לוקחים.

היית חייב לדרוש מהם הסברים לכל ממצא שהם כתבו. לא הסבירו לך מה הם ראו? הם לא צריכים להגיד מה העלות. אבל נזילה מתיבה - מאיפה? כמה נזילה? מטפטף? "מזיע"? נזילה אמיתית או שאריות לכלוך מההחלפת קלאצים שלא ניקו? גועללל

אני בספק שיש נזילה מהתיבה. אם כן, ממש לא תקין וצריך לבדוק האם זה קשור להחלפת קלאצים.

מתי הוחלפו קלאצים? קמ קצת נמוך, אן שטחנו אותם, או שהרכב בעיקר עשה את ימיו בפקקים או גם וגם - טחנו אותם בפקקים.

אם הם חדשים, אז אמור להיות לך שקט תקופה. השאלה אם היה צריך גם מכטרוניק ולא עשו את זה.

רכב פרטי לחלוטין?

פנס - לא ברור - הלד הצהיב? שזה איזה 1000 שח וצפונה בקלות , כדאי לבדוק שזה לא 3 או 5 אלף  (שים לב שאם יש שבר אפשר בדכ להפעיל ביטוח פנסים על זה...)

או הפלסטיק של הפנס שאפשר לשפשף אותו ב100 שח?

זה רק פנס אחד? השני תקין? כי זה מוזר אלא כן הרכב תמיד חטף שמש יותר מכיוון מסויים.

תיקון מתלה קדמי - זה כסת"ח? זה רציני? זה משהו שמסדרים במכון פרונט ב300 שח ורבע שעה??

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם

פנסים לא תקינים וצמיגים אחוריים שונים זה סימן שלא מדובר בתחזוקה קפדנית.

כמו שכתבו לך לד עלול להיות יקר. תברר עלויות.

נקישות בגיר זה לא בהכרח כסת"ח. מכל מקום זה גיר שלאורך זמן יצטרך ככל הנראה תחזוקה. קח את זה בחשבון.

הראה לך ניירת לגבי תחזוקת הרכב?

אטקה לא רכב נדיר. למה להתמקד בזו שאינה מצטיינת? אם זה מקבל ביטוי במחיר זה סבבה. אם לא אז הייתי מחפש כלה אחרת

פורסם

תודה לכולם, ככל הנראה ירדתי מהרכב. בעל הרכב נתן לי רושם חיובי והרכב כן טופל כראוי. אך הוא מגוש דן והנהג לא הכיר את ההמלצה לא "לגלוש" שמסביר שחיקה של הקלאץ. 

הבדיקה נעשתה בקומפיוטסט בתל אביב.

פורסם

אני חושב שמעט מאוד מכירים ומיישמים את ההמלצה הזו.

אני לא אומר שהיא לא נכונה. אני לא מכיר. אבל רוב המוחלט של הנהגים פשוט נוהגים ברכבים הללו כרכב אוטומטי רגיל. 

פורסם

אני לא אומר שהרכב לא טוב.

אם אני הקונה של הרכב הזה, אני עןמד בפני חוסר וודאות - לי וכנראה לך אין מושג האם הבדיקה הזאת כיסחה וכיסת"חה רכב סביר או שהצילה אותך מרכב במצב לא טוב יחסית לנתונים שלו (קמ סביר גיל נמוך), גם אם הבעלים שלו אחלה בן אדם.

אז אתה עושה את הדבר הסביר, שזה לרדת מהרכב הזה. מבין אותך. אבל ברכב הבא אתה יכול להגיע לאותו מצב. או לקבל רכב זהה ובדיקה נקייה יותר באדיבות סוכנות, או מוכר מקושר.

פעם הבאה, צריך לקחת חבר ולהציק לבוחן בשאלות על כל סעיף. להתחיל באלה שכתוב בהם משהו וגם אם נקי.

בעקרון אסור בדכ להסתובב בשטח מוסך, רק עם נעלי עבודה וגם אז בליווי.

אני רק אומר שרכב זהה לחלוטין שנמכר דרך סוכנות היה מקבל בדיקה נקייה יותר בסבירות גבוהה. חלק מזה, בגלל שרכב שנמכר דרך סןכנות מקבל אחריות מהסוכנות. רכב פרטי, הנייר הזה, זה תעודת אחריות לכל סעיף שלא מסומן בו x, ושלא מוחרג באותיות הקטנות.

זה יד 0 פרטי?

פורסם
לפני שעתיים, Avivg כתב:

תודה לכולם, ככל הנראה ירדתי מהרכב. בעל הרכב נתן לי רושם חיובי והרכב כן טופל כראוי. אך הוא מגוש דן והנהג לא הכיר את ההמלצה לא "לגלוש" שמסביר שחיקה של הקלאץ. 

הבדיקה נעשתה בקומפיוטסט בתל אביב.

אם יש רכב טוב, אישית לא הייתי נותן לזה חשיבות עליונה, בעל הרכב יכל לטפל כמו שצריך אבל מחוסר ידע, לא ידע לא לגלוש. זה לא אומר שהרכב לא שמור.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...