Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו 1.3 ליטר rs line

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים , מעוניין  לקנות רנו קליאו 1.3 ליטר 2020 rs line  , לאחר 5 שנים שהרכב על הכביש  ממליצים מבחינת אמינות? האם יש לה איזה "מחלה" שהתגלתה בדגם הזה? לגבי המחירון ידוע שנמכרת  לפחות 10 אחוז מתחת למחירון.

פורסם

היי חברים , מעוניין  לקנות רנו קליאו 1.3 ליטר 2020 rs line  , לאחר 5 שנים שהרכב על הכביש  ממליצים מבחינת אמינות? האם יש לה איזה "מחלה" שהתגלתה בדגם הזה? לגבי המחירון ידוע שנמכרת  לפחות 10 אחוז מתחת למחירון.

פורסם

יש תרמוסטט שנוזל. אם לא תופסים בזמן, המנוע עלול להתחמם בעקבות היעדר נוזל קירור, ואם לא מגיבים מיד, עלול להיגמר בנזק בלתי הפיך למנוע. אם התמוסטט הוחלף, כדאי לבדוק האם זה בוצע באופן מונע או כתוצאה מהתחממות, ואם כתוצאה מהתחממות - מה היו הנסיבות והאם נבדק שמצב המנוע תקין לאחר מכן (כלומר, שאין מאז נזילות ו/או איבוד שמן/מים). אם לא הוחלף, קח בחשבון שזה עלול לקרות במשמרת שלך.

מלבד זאת, הרכב אמין (מנסיוני האישי). כן הייתה תקלה עם חיישן הפרשי לחצים במסנן חלקיקים, אבל לא בטוח עד כמה זה נפוץ. תקלה מציקה, כי החיישן עצמו אמור לעלות גרושים, אבל בארץ על חלק מקורי לוקחים קרוב ל-1,500 ש"ח (אחרי מע"מ). אם רוכשים חלפים לטיפול לבד, אז עלות התחזוקה יוצאת די נמוכה.

מבחינת מחירון - לא הייתי מתפלא דווקא אם היו מבקשים מחיר יחסית גבוה, כי הפסיקו למכור אותה עם המנוע החזק משנתון 2022 - כך שלדגמים הישנים יותר יש בפועל יתרון על החדשים.

פורסם
לפני 22 דקות, chrono כתב:

יש תרמוסטט שנוזל. אם לא תופסים בזמן, המנוע עלול להתחמם בעקבות היעדר נוזל קירור, ואם לא מגיבים מיד, עלול להיגמר בנזק בלתי הפיך למנוע. אם התמוסטט הוחלף, כדאי לבדוק האם זה בוצע באופן מונע או כתוצאה מהתחממות, ואם כתוצאה מהתחממות - מה היו הנסיבות והאם נבדק שמצב המנוע תקין לאחר מכן (כלומר, שאין מאז נזילות ו/או איבוד שמן/מים). אם לא הוחלף, קח בחשבון שזה עלול לקרות במשמרת שלך.

מלבד זאת, הרכב אמין (מנסיוני האישי). כן הייתה תקלה עם חיישן הפרשי לחצים במסנן חלקיקים, אבל לא בטוח עד כמה זה נפוץ. תקלה מציקה, כי החיישן עצמו אמור לעלות גרושים, אבל בארץ על חלק מקורי לוקחים קרוב ל-1,500 ש"ח (אחרי מע"מ). אם רוכשים חלפים לטיפול לבד, אז עלות התחזוקה יוצאת די נמוכה.

מבחינת מחירון - לא הייתי מתפלא דווקא אם היו מבקשים מחיר יחסית גבוה, כי הפסיקו למכור אותה עם המנוע החזק משנתון 2022 - כך שלדגמים הישנים יותר יש בפועל יתרון על החדשים.

תודה רבה על התגובה המהירה, לא הצגת הרבה בעיות אבל אמרת אחת שמאוד מלחיצה אותי, זה רכב לאשתי והיא לא יודעת איך נראה שמן ומים וחום מנוע ,היא יודעת לנסוע (וגם לצערי לדפוק את הרכב) ,ככה שאני ממש חושש מהטרמוסטט

• מצחיק 1
פורסם

המחלה היא בית תרמוסטט שיכול לנזול ואם לא מגלים בזמן הרכב יכול להתחמם.

מנוע 1.3- בית תרמוסטט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תחליף בית טרמוסטט לאחר הקניה כחלק מיישור הקו וסע לשלום. יהיה לך שקט לכמה שנים טובות לאחר ההחלפה.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מה עלות ההחלפה?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 18 שעות, ALX כתב:

תחליף בית טרמוסטט לאחר הקניה כחלק מיישור הקו וסע לשלום. יהיה לך שקט לכמה שנים טובות לאחר ההחלפה.

השאלה באמת אם זה ענין של בלאי ואני מיישר קו ומחליף חדש ישר אחרי הקנייה ויש לי ראש שקט לכמה שנים או גם לאחר שאני מחליף צריך להיות בפחד מזה ,כמו שאמרתי זה רכב לאשתי שלא מבינה כלום ברכב..

פורסם

להחליף כחלק מיישור קו זה רק אם זה לא הוחלף עד כה. אם כבר הוחלף, צריך לוודא שאם הייתה התחממות, לא נגרם נזק למנוע.

החלק עצמו עולה כ-1,050 ש"ח כולל מע"מ (לפי המחירון מהיום - מק"ט RE-110603305R). לגבי העבודה לא יודע להגיד, כי אצלי זה נעשה באחריות - מאמין שייקחו על זה כשעה עבודה, אולי יותר (ובטח ינסו לדחוף החלפת נוזל קירור על הדרך, ואם לא הוחלף אחרי 4 שנים - זה אכן רעיון טוב). אם הולכים על אנקדוטות, אצלי הכשל היה בארבעים ומשהו אלף קילומטר. אז הייתי אומר שאחרי החלפה יהיה לך שקט לזמן מה. חוץ מזה, טוענים שהסיבה לכשל אותרה ובית התרמוסטט בגרסתו החדשה שיתקינו לך כבר לא צפוי לנזול.

פורסם
בתאריך 25.3.2025 בשעה 11:14, chrono כתב:

להחליף כחלק מיישור קו זה רק אם זה לא הוחלף עד כה. אם כבר הוחלף, צריך לוודא שאם הייתה התחממות, לא נגרם נזק למנוע.

החלק עצמו עולה כ-1,050 ש"ח כולל מע"מ (לפי המחירון מהיום - מק"ט RE-110603305R). לגבי העבודה לא יודע להגיד, כי אצלי זה נעשה באחריות - מאמין שייקחו על זה כשעה עבודה, אולי יותר (ובטח ינסו לדחוף החלפת נוזל קירור על הדרך, ואם לא הוחלף אחרי 4 שנים - זה אכן רעיון טוב). אם הולכים על אנקדוטות, אצלי הכשל היה בארבעים ומשהו אלף קילומטר. אז הייתי אומר שאחרי החלפה יהיה לך שקט לזמן מה. חוץ מזה, טוענים שהסיבה לכשל אותרה ובית התרמוסטט בגרסתו החדשה שיתקינו לך כבר לא צפוי לנזול.

היי חברים,לקחתי לבדיקה רנו קליאו rs line שנת 2020 עם נתונים של 30 אלף קמ. להפתעתו של המוכר התגלו בבדיקה נזילות מהמנוע ומהגיר,הרכב באחריות עד נובמבר 2020,האם לוותר על הרכב  כי זה אומר שהוא "מיטה חולה"  ?   או לראות קודם איך יתקנו את הנזילות במוסך המורשה של המוכר?

פורסם

מוזר שברכב יחסית חדש עם ק״מ נמוך גם יש נזילות, הייתי בודק במוסך שזה לא כסת״ח.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אני לא יודע אם יש או אין

אני רק אומר, שאחרי ששילמת 500 פלוס ש"ח על בדיקה המכון צריך לתת לך אחריות על התוצאות, הכי קל לו להמציא איזה רשרוש שאי אפשר באמת לראות. נגיד שיש הזעה טבעית הוא הפך אותה לנזילה והבוננזה שלהם זה לסמן איקס על מנוע, גיר ומערכת קירור ולהסיר חבות כלפיך.

ברוב המקרים... זה המקרה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 3 שעות, סולל הדרך כתב:

אני לא יודע אם יש או אין

אני רק אומר, שאחרי ששילמת 500 פלוס ש"ח על בדיקה המכון צריך לתת לך אחריות על התוצאות, הכי קל לו להמציא איזה רשרוש שאי אפשר באמת לראות. נגיד שיש הזעה טבעית הוא הפך אותה לנזילה והבוננזה שלהם זה לסמן איקס על מנוע, גיר ומערכת קירור ולהסיר חבות כלפיך.

ברוב המקרים... זה המקרה.

אני מקווה שזה באמת סתם, המוכר מכניס מחר את הרכב למוסך מורשה כי הרכב באחריות  ונראה מה יהיה להם להגיד,הפחד  שלי שהם רק ישטפו עם לחץ את הנזילות  והבעיה שוב תחזור אחרי שבועיים..🤫

פורסם (נערך)

אם יחזור יש תיעוד ויש אחריות. זה לא מה שהיה מטריד אותי.

למה לא תצטרף למוסך ותראה בעצמך 

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...