Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אישית מתוך התרשמות מנסיון של מכרים ומקריאה בפורום לא הייתי רוכש שום רכב משומש מתוצרת psa מה8 שנים האחרונות לעצמי. רק חדש באחריות יצרן, ומוכר אותו מיד בתום האחריות.

לא יודע כמה זה נחשב מדגם מייצג אבל אצלי אפקט ההרתעה בהחלט הושג.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

במנוע האטמוספרי, הרצועה לא נשחקת באותוה מהירות כמו בגרסה המוגדשת, כי שם יש הזרקת סעפת ולכן רמת החומציות בשמן נמוכה ולא הרסנית לרצועה כמו בגרסה המוגדשת המבוססת הזרקה ישירה.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, איציק נ. כתב:

ה 2 cents שלי:

רכבים כאלה קונים שהמנוע כבר גמור. שוחטים במחיר ומחליפים למנוע משופץ של PSA במוסך מורשה - ואז הרווחת שקט לכמה שנים טובות קדימה.

הממיר הקטליטי יהיה נקודה שאולי יהיה שווה לטפל בה *עם* החלפת המנוע, ויכול להיות שיהיה שווה לחכות עד שהוא יתן את אותותיו - ואז להחליף.

לוקח ומוסיף.  חשבתי לעצמי לא יכול להיות שאף אחד לא חשב להחליף לשרשרת טיימינג, אז מסתבר שחשבו, ואף פיתחו קיט שלם של החלפה. על זה הייתי מחפש רינגים מחוזקים, נותן למוסך להרכיב לך ותקבל מנוע אמין לפחות כמו הממוצע (שרשראות טיימינג מחזיקות בקלות 200,000 ק"מ ויותר)

https://puretechtimingchain.com/

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 16 שעות, TheTaxAvenger כתב:

לא. חד משמעית לא. כשאני קניתי רכב עם מנוע פיורטק, המחלות האלה עדיין לא היו ידועות. אבל עכשיו, כשברור שזה פח אשפה של מנוע למה שתעשה את זה לעצמך? ואם בעוד שנה תמצא את עצמך מוציא 15,000 שקל על שיפוץ מנוע? עדיף כבר עכשיו להוסיף 15,000 שקל ולקנות רכב אמין יותר, שגם יהיה לך קל יותר למכור בעתיד.

אותו דבר פה.

קניתי C4 פיורדרק שנת 2015, ב 2018, כשידעתי שאני לוקח סיכון מחושב  - הרכב שקניתי עבר החלפת מנוע קומפלט שנתיים לפני במוסכי היבואן.. חשבתי שיהיה לי שקט ולא תהיה בעיה. טעות.

המנוע הלך בפעם השנייה, ועשיתי שיפוץ אצל גבע בעלות של 13K ש"ח.

מכרתי אותו לפני כחודש, ב10K ש"ח.

הרכב נקנה ב45K, נמכר ב10K, וכאמור באמצע היה שיפוץ שעלה כ 13K. קרי עלות שאינה טיפולים שוטפים של 48K ש"ח.

ב2018 טויטה קורולה מאותו שנתון נמכרה סביב ה90K. היום היא נמכרת סביב ה50K.

כלומר במקרה שלי - מה שנחסך במעמד הקנייה(בהשוואה לקניית קורולה) - יצא לאחר מכן בטיפולי לא מתוכננים וירידת ערך.

ובהשוואה לקורולה - כנראה הקורולה היתה פחות ביזבוז.

אגב, את הסיטרואן החליפה קורולה סטיישן היברדית.

פורסם

רק נשארת עם רינגים בסימן שאלה, תיבת הילוכים רציפה חדשה בסימן שאלה, ממיר קטליתי שבסבירות מאוד מאוד גבוהה יתפגר בחיי ה100 אלף קילומטרים הראשונים של הרכב. 

והתקלות והבלאי הרגיל. 

לפני 50 דקות, SlowRide כתב:

אישית מתוך התרשמות מנסיון של מכרים ומקריאה בפורום לא הייתי רוכש שום רכב משומש מתוצרת psa מה8 שנים האחרונות לעצמי. רק חדש באחריות יצרן, ומוכר אותו מיד בתום האחריות.

לא יודע כמה זה נחשב מדגם מייצג אבל אצלי אפקט ההרתעה בהחלט הושג.

אצלי הצרפתיה הראשונה בכלל היתה רנו והייתי מבסוט גם על היבואן והטרייד שלו וגם על האמינות של הרכב בשנתיים וקצת שהיה אצלנו - חוץ מתושבת גיר בפחות מ200 שקלים כלום. 

אז ניסיתי שנים אח"כ את הDS שהיתה אצלי קרוב ל4 שנים ושם זה היה פשוט אמאל'ה של כמות תקלות ותחזוקה ונמכרה לפני שהמנוע כבר לגמרי דרש שיפוץ. 

ואז סוג של התגלגלתי לאיירקרוס וזה אפילו לא ה1.2 אבל הסכומים שהוצאתי על התחזוקה ותקלות אחרי שנה של שקט מופתי מהרכב היו אמאל'ה+אבאל'ה איי געוואייסט טסו מעיאייר 

אז כן זה רכבים שהייתי לוקח למהלך תקופת האחריות או בליסינג בדיעבד. עדיין, קשה לי להסביר כמה נהניתי מהDS ועד כמה הנסיעה באיירקרוס הזאת בולמת אותי מפשוט... 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 33 דקות, נירו72 כתב:

לוקח ומוסיף.  חשבתי לעצמי לא יכול להיות שאף אחד לא חשב להחליף לשרשרת טיימינג, אז מסתבר שחשבו, ואף פיתחו קיט שלם של החלפה. על זה הייתי מחפש רינגים מחוזקים, נותן למוסך להרכיב לך ותקבל מנוע אמין לפחות כמו הממוצע (שרשראות טיימינג מחזיקות בקלות 200,000 ק"מ ויותר)

https://puretechtimingchain.com/

עזוב 200 אלף.

גם אם השרשרת מחזיקה 100 אלף קמ ואז מתחילה להרעיש, סבבה, מחליפים וממשיכים הלאה.

הבעיה ברצועה זה סתימת מעברי שמן והרעבת המנוע - צרה רצינית.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, lanosforce כתב:

רק נשארת עם רינגים בסימן שאלה, תיבת הילוכים רציפה חדשה בסימן שאלה, ממיר קטליתי שבסבירות מאוד מאוד גבוהה יתפגר בחיי ה100 אלף קילומטרים הראשונים של הרכב. 

והתקלות והבלאי הרגיל. 

סלח לי על ההתבטאות - אבל אתה סתם מלכלך בתור חובב צרפתיות שרואה מישהו שעבר צד. לדעתי.

יש תופעה של רינגים\תיבות הילוכים\ממיר קטליטי שממתפגרים בכמויות בטויוטה ההיברדית? לא שמעתי על מקרה אחד כזה, ולא ראיתי שום עדות על משהו שכזה באינטרנט. 

הדגם על הכביש כבר 6 שנים, בהמוניו.

אשמח למידע שמראה אחרת.

עריכה אחרונה על ידי vxlan
פורסם
לפני 19 שעות, Elad101 כתב:

נכון, אבל אצלי אלו לא היו התקלות היחידות
היה ניקוי פיח מהטורבו בעקבות תקלת מנוע אחרי שהרכב הגיע ל-100K שעלה 3700 שקל תיקון
+ ריקול להחלפת הרצועה
שנה אחרי זה תיקון מזגן שעלה 1100 ש"ח (זרחן + סתימת חור)
אחרי עוד קצת זמן שיפוץ ראש מנוע
ועכשיו שוב המזגן

להורים שלי יש טויוטה קורולה 2012 וסוזוקי קרוסאובר 2014 ששניהם ביחד ראו פחות מוסך מהרכב הזה, אבל מצד שני החווית נהיגה שלהם
והאיכות אבזור זה בערך כמו לנהוג במכונת כביסה.

בגלל זה אולי כדאי למצוא רכב אחר שהוא יותר איזון בין נוחות וכיף לנהיגה לבין אמינות לדוגמה קבוצת VAG ששם המחלה העיקרית היא מצמדים

כשאני סיפרתי בעבר על חוויות המשתמש שהוא חבר טוב עם 3008 ליסינג חדשה, שלחו אותי להחליף את הכדורים לצמצום ההזיות שלי.

מי שמחפש חווית נהיגה באמת לא ימצא אותה אצל הרכבים האמינים אבל למכור לאנשים שהרכבים הצרפתיים מתקרבים לאמינות היפנית זה שקר.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 15 דקות, vxlan כתב:

סלח לי על ההתבטאות - אבל אתה סתם מלכלך בתור חובב צרפתיות שרואה מישהו שעבר צד. לדעתי.

יש תופעה של רינגים\תיבות הילוכים\ממיר קטליטי שממתפגרים בכמויות בטויוטה ההיברדית? לא שמעתי על מקרה אחד כזה, ולא ראיתי שום עדות על משהו שכזה באינטרנט. 

הדגם על הכביש כבר 6 שנים, בהמוניו.

אשמח למידע שמראה אחרת.

מה... לאן הלכת - דיברתי על ה208 עם ה1.2THP החדש עם השרשרת - לא על טויוטה. 

וגם בטויוטות\לקסוס יש דגמים שיש בהם בעיות סדרתיות פה ושם - נכון הרבה יותר נדיר אבל כן קיים. 

בעיות של רינגים בלחץ נמוך במנועים גודשים היא לא רק נחלתם של PSA זה קיים גם בקונצרנים אחרים. 

בעיות של תיבות CVT בייחוד של JATCO - מיצובישי, ניסן... 

לסובארו יש מחלה בדגמים בין 2010-2018 עם הממיר מומנט - זה להפריד מנוע מגיר.

בשנתונים מסויימים יש בעיות של אטם ראש ואחרי שתיקנו את אלו יש בעיות של אטם בית שסתומים וקאם ועוד כמה דברים קטנים כמו אטם צנרת PCV במנועי FB 

שוב, לכולם יש בעיות - לאלה שפחות, בלא מעט מקרים גם עלות החלפים בהתאם. 

עשור עם יפניות וכבר קרוב לעשור עם תוצרות שונות לימדו אותי שאמינות מגיעה גם עם תג מחיר, יש עלויות נלוות גם - רכב יותר גניב = ביטוח יותר יקר וכך הלאה וכך הלאה סתם דוגמא. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 1 דקה, lanosforce כתב:

מה... לאן הלכת - דיברתי על ה208 עם ה1.2THP החדש עם השרשרת - לא על טויוטה.

סליחה, חשבתי שהגבת אליי - התגובה שלך הייתה מיד אחרי ההודעה שלי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 26 דקות, lanosforce כתב:

ואז סוג של התגלגלתי לאיירקרוס וזה אפילו לא ה1.2

אתמול חבר עם 5008 סיפר שנפרץ לו אטם ראש מנוע. ככה סתם פתאום באמצע היום. עלות התיקון כמו שליש מהרכב, הרכב שלו עם 50 אלף קילומטר והוא טיפל תמיד במורשה יבואן.

שוב, לא מדגם מייצג אבל נשמע לי כמו מוצר שמתוכנן להתפרק מיד בתום האחריות.

פורסם

ל1.6HDI יש מחלה ידוע של אטמים שצריך לבצע מחדש אבל זה איפשהו באזור ה150 אלף קילומטרים. 

מתברר שגם ב1.5HDI זה קיים - אצלי זה התחיל לפני שעשו לי את הקיט DV5 

לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

נשמע לי כמו מוצר שמתוכנן להתפרק מיד בתום האחריות.

אולי אפילו יש כאן אופטימיות קלה לגבי התיזמון. 

לפני 43 דקות, איציק נ. כתב:

והרעבת המנוע

מה קרה לו ?!? ככה מסכן רזה וכחוש

Pioneer TS-X150

• חברי המעגל הראשון
פורסם

1.6 בנזין, 165 כ"ס. ממש נשמע תלוש מהמציאות שרכב שבקושי נסע וטופל בזמן יצטרך לעשות ראש מנוע.

פורסם

ואו הזוועות שרשמו פה על הצרפתים.....

כבר עדיף לרכוש גרמנית ישנה יותר, גם ככה התחזוקה תהיה זהה לצרפים במקרה הרע או זולה יותר במקרה הטוב.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...