Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר מדברים על גרסאות פיאט 500, מה אנחנו יודעים על מנוע 0.9 טורבו שני צילינדרים שמספר יחידות ממנו הגיעו בפיאט 500 (הצ'בק, בקבריאולט אני חושב שלא היה) עם גיר ידני 6 הילוכים ורמת איבזור גבוהה יותר מאשר ב 1.2?

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה אותו מנוע שיש באפסילון? פעם נסעתי בכזו שכורה, זה הזכיר לי טרקטורון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני רק הערה:

בתור בעלים של קבריולט בעבר ואי”ה בעתיד, פיאט 500 איננה קבריולט. היא גג נפתח עד לקו דלתות. קבריולט אמיתית היא ללא חלונות צד.

אבל זה אני.

• אהבתי 5

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

המוכר הביא לך את כל הסימנים למה לא לקנות ממנו, חסכת כאב ראש

אנשים מעצבים, לי יצא יום אחד לסוע כמעט שעה לראות איזה רכב שהיה נראה מתוקתק בתמונות בשביל הבת זוג, שהגענו היה נראה כאילו צבע אותו עם ספריי צבע, צמיגים בני 5 יבשים עם tire shine על הצד החיצוני כמובן, פתחתי מכסה מנוע לא היה מים במיכל עיבוי וגם השמן על המדיד היה מתחת לקו. הוא התעקש שהכל בסדר ויצאנו לנסיעת מבחן. הבפנים של הרכב היה נראה מזעזע, כאילו הוא לפרנסתו משנע עצים. הבנו מהר מאוד שאנחנו לא נציע אפילו לא חצי ממה שהוא מבקש על הרכב ואמרנו שנחשוב על זה בצורה מכובדת, הוא כמובן עשה פרצוף תחת ועשה טובה שאמר שלום לפני שבא הקורבן הבא לראות את הרכב (הבחור ממש כנראה תכנן לוז פגישות לרכב באותו היום)

היו עוד תקריות לא משהו, אבל זה by far הכי גרוע, יום אחד הלכנו לראות רכב רק כדי לגלות שאשתו של הבחור שמה סיר רותח על המשענת יד ועשה חור מאוד יפה. כמובן שהמוכר לא טרח לציין את זה לא במודעה, לא בפלאפון ולא באף מקום. גרם לנו לסוע 40 דק כדי לגלות את זה ולחזור...

מאז לא טרחנו אפילו ללכת לראות רכב מבלי לקבל תמונות עדכניות של הבפנים, והיסטוריית טיפולים לפחות 3-4 שנים אחורה. קיבלנו הרבה מאוד דחיות ותגובות מאוד לא נחמדות בלשון המעטה מאנשים שהתעצבנו שזה חשוב לנו כאילו אנחנו קונים פרארי, בסוף מצאנו בחור טוב עם כל המסמכים הנדרשים וקנינו. עשינו בשכל.

• אהבתי 4
פורסם

ממש שמח שפעלת מהראש בסוף.

כשכותבים סיפור כזה בדיעבד מאוד קל לשפוט ולחשוב שאנחנו חכמים. בזמן אמת כשהרגש משחק והאיטלקיה הפתוחה קורצת לך, אתה עושה הנחות לכל מיני דברים שמפריעים ברקע כי אתה מאוד רוצה לשכנע את עצמך שזה נכון.

למדת לפעם הבאה להישמע יותר לרציונל שבך, ולהיות סבלני. בהצלחה.

לפני 6 שעות, ניקו פ. כתב:

טיפ להבא, תבקש דוח סליקה ואז תחסוך לעצמך את הנסיעה. 

תיכנס למשומשת. גם שם לפעמים אפשר לעלות על רכבים שבורים במיוחד. 

רכב של אמא/סבתא/אח - 99 אחוז מהמקרים סוחר. 

אנשים כאלו בקושי יתנו לו תמונות לא מטושטשות. קל וחומר דו"ח סליקה. אבל מבחינתי זה סנן מקדים.

• אהבתי 5
פורסם
לפני 6 שעות, EliC25 כתב:

אנשים כאלו בקושי יתנו לו תמונות לא מטושטשות. קל וחומר דו"ח סליקה. אבל מבחינתי זה סנן מקדים.

זה גם מספיק. הנה אני עכשיו מחפש קודיאק. לכל מי שאני מתכנן לנסוע אליו אני קודם כל מבקש דוח סליקה היסטוריה טיפולי מהמוסך ואם יש תאונות אז דוח שמאי. בלי שלושת אלו לא יוצא מהבית. אז אחד באמת לא שלח כלום ופשוט נעלם וגם הייתה לי הרגשה שהוא סוחר. מצוין. 

מישהי אחרת כתבה שהיא בסוף החליטה לא למכור את האוטו.

אדם נוסף אמר לי שהרכב עבר שתי תאונות ואמר שהוא יוכל לתת לי דוח שמאי רק במקום כי יש בו פרטים אישיים והוא לא מרגיש בנוח לשלוח, שזה בסדר ולגיטימי, אבל הנתונים של הרכב בסוף לא התאימו לי, כי הוא היה עם קמ גבוה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זו גישה מאוד נכונה ועובדת ב"שוק של קונים". 

אבל אם תרצה לקנות לדוגמה דגם מבוקש כלשהו פרטי יד ראשונה עם ק"מ נמוך, זה לא יעבוד. 

אחרי הטלפון שלך עם בקשה (סבירה לגמרי כמובן) לקבל את המסמכים האלו, המוכר יקבל עוד 20 טלפונים של אנשים שבאים לקנות ולא "מבלבלים לו במוח" ופשוט לא יחזור אליך. ותך יום - יומיים הרכב נמכר, או אפילו באותו יום. 

אז אין ברירה אלא לקבוע פגישה עם המכור בהקדם המיידי ואז במקום לברר את כל הדברים. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

פורסם
לפני 9 שעות, tinoki כתב:

אני רק הערה:

בתור בעלים של קבריולט בעבר ואי”ה בעתיד, פיאט 500 איננה קבריולט. היא גג נפתח עד לקו דלתות. קבריולט אמיתית היא ללא חלונות צד.

אבל זה אני.

בוא נקרא לזה קבריולט לעניים 😂

אגב הכחולה דנן היתה גם בהשכרה... מה ששכחו לספר לי. אנשים פח

image.thumb.png.16b7b12d0ad9bf5c335a937fcd10d9ce.png

• מבאס 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 50 דקות, Buki כתב:

אבל אם תרצה לקנות לדוגמה דגם מבוקש כלשהו פרטי יד ראשונה עם ק"מ נמוך, זה לא יעבוד. 

אחרי הטלפון שלך עם בקשה (סבירה לגמרי כמובן) לקבל את המסמכים האלו, המוכר יקבל עוד 20 טלפונים של אנשים שבאים לקנות ולא "מבלבלים לו במוח" ופשוט לא יחזור אליך. ותך יום - יומיים הרכב נמכר, או אפילו באותו יום. 

בגלל זה קונים רכב צרפתי ;)

רוב האנשים שמחזיקים אותן בשנים הראשונות ישלחו לך pdf מסודר באורך 16 עמודים על כל מה שהוחלף ברכב ב3 שנות חייו🤣

• אהבתי 1
  • מצחיק 14
פורסם
לפני 31 דקות, סולל הדרך כתב:

בוא נקרא לזה קבריולט לעניים

לפני כמה שנים נראה לי, פתחתי שירשור "לאן נעלמו קבריאולטים עממים?"

פעם היה פיז'ו 306, 206CC, גולף קבראולט, פורד אסקורט, פונטו ועוד, יחסית בהישג יד של אנשים לא עשירים במיוחד. 

היום כל הקטגוריה הזו נעלמה לגמרי, 

פיאט 500C זה קצת יותר מגג בד נפתח כי גם השמשה האחורית נפתחת יחד עם הגג. נכון היא לא קבריאולט אמיתית בהגדרה אבל בהעדר אלטרנטביות בגזרת המחיר הזו שלא מאוד ישנות - טוב שיש את זה. 

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

טוב שהצלחת לא להיסחף אחרי ההתלהבות זה קשה!
בגדול אם מוכר משקר אפילו על פרט קטן כמו יד זה מבחינתי סיבה להפיל עסקה (בפועל כשמתלהבים זה קשה). אם הוא משקר על דברים קטנים תהיה בטוח שהוא משקר על דברים גדולים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Buki כתב:

קנינו שבוע שעבר יאריס היברידית, יד ראשונה קמ נמוך.

התקשרנו 5 דקות לאחר שהמודעה פורסמה, סגרנו איתו מועד לראות את הרכב וביקשנו שיביא תיעוד לטיפולים. ששאלנו על ביטוח ותאונות - בעל הרכב מיוזמתו שלח לנו היסטוריה ממסלקת הביטוח. והיה מאוד אדיב ומשתף פעולה.

למרות שזה רכב סופר מבוקש, שהטלפון שלו לא הפסיק לצלצל ושהציעו לו בטלפון מעל המחיר שהוא פרסם.

אז יש ויש, וכשעושים עסקה של 100k ₪ אי אפשר לדלג על שלבים רק מהלחץ שמה זה יתפס.

אגב זאת היאריס השניה שראינו.

הראשונה שראינו הייתה עם אותם נתונים (ראשונה, קמ נמוך), בעלת הרכב מובגרת ונשמע שיש שם פוטנציאל לעסקה טובה.

נסענו אליה ממרחק של שעה, היא לכאורה לא הבינה איך מוציאים היסטוריה של ביטוח וטיפולים, וויתרנו על לבקש מראש.

מפה לשם, הרכב עבר 4 תאונות, ללא טסט ומעולם לא טופל. כלומר רכב בן שלוש שלא עבר החלפת שמן אחת.

הלחץ הרגשי בקניית רכב זה אחד הדברים שצריך לנטרל אם לא רוצים ליפול.

עריכה אחרונה על ידי דור--
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני 54 דקות, דור-- כתב:

אז יש ויש, וכשעושים עסקה של 100k ₪ אי אפשר לדלג על שלבים רק מהלחץ שמה זה יתפס.

באיזה מקום רשמתי לדלג על השלבים?

כמובן לא לדלג על השלבים.

מה שרשמתי זה אם תבקש מסמכים במייל לפני שאתה נוסע, עד שבעל הרכב יתארגן לשלוח לך הוא כבר ימכור את הרכב למישהו אחר שלא ביקש לראות כלום. 

אז אין ברירה אלא להגיב מהר כשהמודעה מתפרסמת, לקבוע ולהגיע לראות את האוטו ובמקום לבצע את כל השלבים שדיברנו עליהם. 

שזה גם מה שאתה עשית פחות או יותר. 

• אהבתי 1

פורסם

אתה סתם מסתבך, לך על אבארת׳ קבריולט ידנית מהדגם הכי פחות חזק כמו שהציעו, על הדרך אולי גם תהנה מהאלמנט הספורטיבי בנוסף לגג הפתוח והעיצוב של הרכב שקנו אותך. במיוחד לרכב שעומד הרבה זה גורם לכל נסיעה להיות עוד יותר חוויה. 

יהיה לך פי כמה יותר אקזמפלרים לבחור מביניהם והבעלים הממוצע הרבה יותר סבבה ושומר על הרכב מהישראלי הממוצע שאתה נתקל בו כשמחפש לקנות פיאט 500 שעברה מי יודע איזה חיים על ידי פקאצה מהבין תחומי. 

• אהבתי 2
  • מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...